Перші тижні вагітності (2)!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Імель, 22 Травень 2015.

1. preciosa

preciosa Well-Known Member

Ой та вітрянка... Я точно пам*ятаю, що хворіла нею, а в неділю приїхали до чоловікової мами і сестри, а там син, сьогодні виявилось, вже був носієм:sad: З неділі на понеділок температура, вчора вже висипання пішли... Чоловік не хворів, малому 10 місяців... Тепер чекаю 7-10 днів, чи не дай Бог хто не захворіє...
    Навіть не знаю, добре, коли дитина перехворіє у дитячому віці, але так як у вас є ризик захворіти і то дуже не бажано, тому краще ті ризики знизити до нуля.

• Подобається Подобається x 1
  2. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Не обов'язково дитина захворіє. Моя сестра спеціально водила малого бавитися до сусідки і до сестрички, щоб той заразився, поки ще малий, а він захворів аж за кілька років, коли вже ходив до школи. Пошукайте за ключовим словом "вітрянка" на форумі. Пригадую, що хтось з дівчат хворів під час вагітності. Може знайдете якісь поради.

Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk

3. SmlLe

SmlLe Well-Known Member

Так і було...лікарі до останнього з терміном плутали...спочатку ставили мені термін пологів 14 лютого,потім 7 лютого і в кінцевому результаті родила 27 січня...

4. invisible

invisible Well-Known Member

Знаю, що краснуха небезпечна при вагітності. А вітрянка хіба теж?

5. Nasjka

Nasjka New Member

Так, в першому триместрі вітрянка особливо небезпечна. Надалі ризик знижується. Я таки мала надію що перехворіла, але ні. Тепер мордуюсь, переживаю і думаю куди дитину віддати на наступні два місяці. Вирішили завести до бабусі на 2-3 тижні, потім можливо я піду у відпустку. Якось з Божою поміччю впораємся, тільки б малятко в животику було здоровеньке.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Я хворіла вітрянкою під час вагітності, але після 23 тижня. Приємного мало, дуже була слабка, хоча й не мала дуже високої температури але був сильний висип. Все обійшлося, після того робила детальне УЗД, пропила додатково вітаміни.
    І я не контактувала з жодною хворою дитиною, поняття не маю де її підхопила. Інкубаційний період вітрянки 10 - 21 день, так що тяжко потім вияснити де її підхопили.
    Тоді лікарка сказала що після 22-23 тижня вітрянка вже не така небезпечна, а от в першому триместрі треба поберегтися.
    Якщо зробити дитині прививку, то теж треба час щоб імунітет виробився, зразу не буде, якщо я правильно розумію. З того всього краще уникати садочку, якщо загроза існує. Може й нічого не підхопити.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

я мала рецидив вітрянки в 11 тижнів з першою дитиною. Все гаразд і зі мною і з дитиною.

• Подобається Подобається x 3
  8. Nasjka

Nasjka New Member

Дякую, це обнадіює. Бо я точно не зможу ізолювати дитину на 3-4 місяці від садочку. Так чекала тієї вітрянки, хотіла щоб чим пошвидше мала перехворіла, а тут на тобі, а самий непідходящий момент... Ну що ж - вірю і надіюсь, що все обійдеться.

9. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

10. Orman

Orman Модератор-бомба

11. Mansikat

12. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

13. Orman

Orman Модератор-бомба

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Mansikat

• Інформативно Інформативно x 2
  15. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

@Nasjka в дитинстві не раз бавилась з дітьми, які хворіли вітрянкою, потім в років 18 теж контактувала з хворими, перебуваючи в одному приміщенні на відстані 1 м, і доволі довго, а захворіла в 27 років, крім мене більше ніхто ніде не був хворий на вітрянку. тому можливо, і вас і вашу дитину, обійде боком.

16. Nasjka

Nasjka New Member

Я дуже на це сподіваюсь. Дякую вам.

17. preciosa

preciosa Well-Known Member

Тепер і я сподіваюсь, що мого чоловіка і синочка обійде боком:sad:

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вітрянка небезпечна при вагітності у 2 випадках: 1. термін до 16-20 тижнів; 2.термін- за 2-3 тижні перед пологами. "Вірус Зостер" , який викликає вітрянку, вражає і внутрішні органи . Плацента, коли повністю здорова і нормально функціонує- є надійним захистом. Але в період до 16-18 тижня вона ще на стадії формування, тому не може на 100% виконувати захисну функцію. І перед пологами- старіюча плацента уже не здатна створити потужний бар єр перед вірусом. ТОму у першому випадку вірус вітрянки може становити небезпеку у вигляді тетрагенного фактору ( тобто призводити до патологій), а в другому- може уразити дитинку внутріутробно. І вона народжується із т.зв. "вродженою вітрянкою"- тобто фактично тою самою вітрянкою, що потребуватиме проведення противірусної терапії після народження. В той же період, коли плацента повноцінно функціонує, вона створює потужий фільтр проти вірусу вітрянки. І зазвичай на терміні 20-36 тижнів вітрянка є безпечною, навіть якщо і хворіє вагітна.

1. Щеплення робити дитині, коли вже є карантин- не варто. Особливо, коли не знаєш, чи вона часом уже не є носієм вірусу у латентому періоді.
    2. Якщо у садку є вітрянка, то вона там буде циркулювати ще кілька місяців, а то добрих більше як півроку- залежить від кількості дітей: поки не перехворіють по колу усі, хто має перехворіти. Вірус у садку ж не локалізується в одній групі. Та і молодші-старші брати-сестри теж у дітей є. Зазвичай, влітку вітрянка в садках трішки стишується ( хоча і не зникає зовсім)- і дітей влітку менше садок відвідує, і умови менш сприятливі ( більш стійкий імунітет у малечі, ніж в зимово-весняний період)

19. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

На жаль, так і сталося з донечкою моїх родичів. Дитині 5 р, в садочку вже були хворі діти на вітрянку, вона вже заразилася, але висипки не було ще. І от під час інкубаційного періоду їй зробили прививку( яку саме не знаю). Через два- три дні з'явилась висипка, ще за кілька днів висипка почала набирати гній, ще там щось було з лімфовузлами на шиї. Одним словом, терміново везли дитину в інфекційну на Мечнікова. Капельниці, антибіотики, робили якийсь дренаж, але то все не допомогло, на жаль, мусіли везти дитину на Орлика на операцію. Дуже мені її шкода через таку халатність сільського фельдшера. Звісно, ніхто ніякого аналізу крові перед прививкою не робив. Тому треба дуже все перевіряти самому.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"