Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Burberry

Burberry Well-Known Member

Відповідь: Перші тижні вагітності!

2. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Другий день страшенно болить голова. Чи можна пити таблетки? Чи краще терпіти? Може хтось знає якісь народні методи?

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Голова просто так не болить - на це має бути причина. Або тиск, або рівень гемоглобіну, або ще якась біда. Треба знайти причину і вже тоді робити чи не робити щось. А загалом - то я би терпіла краще, відпочила, розслабилась - може пройде.

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

обидва рази на токсикоз і натяку не було, але ж є і дівчинка і хлопчик.

5. Regotyshka

Regotyshka New Member

у мене підозри на вагітність почались із жахливої втоми. чи то я працювала чи пару днів відлежувалась вдома. ставало все гірше( тошнота, реакція на запахи.. суцільний жах! але коли "ознаки вагтітності" не припинялись, а мені ПОМИЛКОВО поставили діагноз - завмер плід, то лише цей токсикоз і погане самопочуття давало надію на те, що таки всередині мене щось розвивається. інші лікарі підтвердили нормальну вагітнсть. тому для мене ці страхи виявились поміжними, можна сказати спасли від чистки. бо ж могли і після заключення лікаря не перевіряти...

6. Deidra

Deidra Well-Known Member

7. Brenda

Brenda Member

Дівчата, прошу ваших порад:)

В мене до поступлення на підтримку вагітності прогік був 39, мені в лікарні призначили утрожестан, прогестерон уколи, дуфастон. Через 3 тижні підтримки прогік став 56. Потім лікарка відмінила утрожестан і прогестерон уколи, залишили дуфастон. Здала прогік - він в мене 40. На скільки це погано, бо мене вже планують виписувати і я в лікарню не ходжу вже, а лежу вдома....
    Чи були в когось такі ситуації?

Дякую наперед

8. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Щойно поглянула на оптимальні значення прогестерону у першому триместрі - від 11 до 90. Це у лабораторії "Сінево". Тому думаю, що у Вас все чудово і немає змісту панікувати лишній раз.

У Вас достатньо виробляється цього гормону природньо. А дюфастон допомагатиме втримати його на цьому рівні.

9. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

В Мене боліла також сильно разів 2-3 під час вагітності, то Я пила цитрамон, але Я гіпотонік. Терпіти не вартує, бо дуже виснажить Вас.

10. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

В мене не було токсикозу, і народилась дівчинка :xaxa:

11. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

я не лікар, просто подам свої роздуми. Те, що прогестерон падає - не дуже добра тенденція. Наскільки я розумію, він має принаймні не зменшуватись. Краще уточніть цей момент з лікаркою.
    Питання надто серйозне, щоб легковажити.
    Допустимі межі, які подають лаборпторії - дуже і дуже умовні... Толкові лікарі на них не орієнтуються, а для оцінки перебігу вагітності користуються спеціалізованими довідниками.

12. invisible

invisible Well-Known Member

В мене трохи комедія з тим прогестероном була. На 5-му тижні - 34, на 6-му - 29, ще через пару днів став 28. Лікарка теж в принципі сказала, що падати він не повинен і що взагалі 28 - це мало для мого терміну і призначила Ендометрин (аналог дуфастону, свічки). Через 3 тижні після прийому ліків прогестерон був 43, після відміни - став знову 32 (на 9 тижні). Лікарка чомусь сказала, що це вже нормальний рівень і сказала більше не приймати. Скарг у мене не було. Думаю, вона призначила лікування скоріше тому, що рівень прогестерону знижувався, а не тому, що він був замалий, бо в принципі на мій термін він був нормальний.
    У вашому випадку падіння з 56 до 40 скоріш за все зумовлено тим що було відмінено 2 прогестеронові препарати, а залишено лише один замість трьох.
    Взагалі, я в Неті читала що для першого триместру норма приблизно від 10 до 40, а не до 90 як пишуть в Синево (це в нг/мл).
    Чесно кажучи, я багато літератури в Неті перерила потім на цю тему, ніде чітко не знайшла, як прогестерон має збільшуватися по тижнях. Подано лише по триместрах. Ще в одному джерелі на запитання "як повинен рости прогестерон" знайшла, що "прогестерон никому ничего вообще не должен" і його ріст може бути скачкоподібним і коливатися залежно від тижня. Головне, щоб він не був нижче порогового рівня. Ну, але це лише одна з думок.
    Як на мене, вам зараз нема чого хвилюватися. Адже так чи інакше лікар дивиться комплексно, і якщо по УЗД все добре, то нащо переживати. Єдине, що мабуть дуфастон не можна різко відміняти, цього я не знаю.

13. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

14. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Для мене це щось зовсім нове... А ви постійно здаєте аналізи на прогестерон і слілкуєте за його рівнем??? Я над таким не задумувалась...

15. invisible

invisible Well-Known Member

У мене такий показник був на 9-му тижні, то лікарка сказала все ОК і це якась типу 3-тя зона (зона ризику чи що?). А коли пару днів перед тим було 43 на фоні прийому Ендометрину, то це була 4-та зона (сказала, що дуже це добрий показник). Поняття не маю, якими таблицями вони користуються. В Інтернеті ніде подібного не знайшла. Хотілося б дуже все таки на ті таблиці поглянути :)

Перший раз я здавала ХГЧ і прогестерон для встановлення вагітності, а потім через тиждень здавала повторно для відстеження динаміки. Це було за власним бажанням (начиталася тут на форумі, що краще здати). Ну, перша вагітність, ніц не знаю, перелякана:) А оскільки прогік трохи впав, я порадилася з лікаркою і вона сказала перездати його за тиждень. Він знову впав трохи, то вона прописала свічки. А вже потім здавала контрольно для встановлення результатів лікування.
    А взагалі, якщо чесно, мене нічого не турбувало. Можливо, цього не треба було і здавати. Здала для перестраховки. Маю кілька знайомих, які теж про цей аналіз не чули і нічого такого не здавали. Моя думка - якщо ви почуваєтеся себе добре і по УЗД все добре, то і здавати не треба. Тим більше у вас вже такий термін - 10 тижнів, десь з 12-го тижня прогестерон починає виробляти плацента і тоді його рівні переважно нормалізуються, якщо було щось не так.

16. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

на те вони і лікарі, щоб користуватися СПЕЦІАЛІЗОВАНИМИ виданнями, а не в неті шукати підказок. :) але так грунтовно до справи підходять далеко не всі гінекологи, а ті, хто постійно вчиться, розвивається, вдосконалюється.

17. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Ні, я чула звісно. І коли на першому УЗД лікар не побачив плідного яйця і в сказав що то мабуть позаматкова я здала кров на ХГЧ, який показав 534 (що, здається, є нормою для терміну 2-3 тижнів). Через 2 дні після аналізу (5 від першого узд) друге УЗД показало плідне яйце і термін 2-2,5 тижні. І все. Далі я просто пила віт Е і фолієву та насолоджувалася "прелєстями" перших тижнів :)
    Почувалася віносно добре. Останні кілька днів тяне низ живота. А на УЗД йду на наступному тижні. І оскільки не хочу ліків приймати та й моя дільнича у відпустці, то в основному валяюсь лаками вгору, чекаю наступного вівторка...

18. Brenda

Brenda Member

Дівчата, дякую за поради, ви мене заспокоіли:)

19. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

я так розумію, що визначення рівня прогестерону - простий і досить ефективний спосіб слідкувати за перебігом вагітності. Я перший раз теж про нього не знала , жодного разу не здавала. Правда , мене тоді дюфастоном "пічкали" просто так, на всяк случАй ... Звичайно, можна нічого не здавати , не приймати і вірити у власні сили організму, але особисто я не готова повністю покластись на природній відбір в такому питанні...

---------- Додано в 12:24 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ----------

мій особистий прикдад. На 12-му тижні мала нормальний рівень прогестерону (стабільно зростав), на узд все було ідеально, а на 14-му сталось таке, що про спільну молитву просила... Слава Богу, все нормалізувалось, але тепер розумію, що ніколи ніколи не можна наперед сказати як буде розвиватися ситуація... Не лякаю, ділюсь досвідом.

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:24 ----------

invisible! А можете написати прізвище вашої лікарки (можна в пп)? Бо такі схожі погляди має з моєю, що відчуваю, що вони коліжанки. :)

20. glasses

glasses Member

Дівчата, а щодо фолієвої, на якому терміні перестають пити?

Статус теми:
Закрита.