Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

угу, так і вишивати :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Holly

Holly Moderator

Подивилась до своїх ниток, там взагалі номерів нема:girl_cray::girl_cray::girl_cray:
    Що робити? Хіба що підбирати по карті кольорів "на око". Ще би знайти таку карту де ниточки наклеєні, а не намальовані:girl_in_dreams:

3. taramay

taramay Well-Known Member

Якщо в вас взагалі номерів немає, то забудьте про кіровські карти, підіть в рукодільний магазин (де приємні продавці:girl_wink:) і підберіть собі номера зразу ДМС :girl_smile:

• Подобається Подобається x 4
  4. Ума

Ума Super Moderator

давно хотіла купити карти виробників муліне з живими нитками, щоб самій колись робити підбори, але все на таке гроші шкода. от нині прийшла в голову ідея залишати кожного кольору по 10см ниточки, може колись на картонках і зроблю власну карту з живими нитками, проброшурую ці картонки чи якось так. ще до кінця не придумала як

• Подобається Подобається x 9
  5. Holly

Holly Moderator

Умо, чудова ідея. :girl_in_love::girl_in_love::girl_in_love:
    Я можу давати залишки ниточок вам до колекції

• Подобається Подобається x 7
  6. La esposa

La esposa Moderator

Мене вразили ціни на офрмлення вишивки, і я порилася в неті і знайшла отаке. Буду пробувати робити, тим більше все для того в хаті є. Зроблю - покажу ;)

7. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Я колись пробувала просто приклеїти "прядку" поряд з номером на карті. Та не доробила, бо не займалась тим серйозно.

8. Яруська

Яруська Well-Known Member

Мала на днях цирк з ДМС. Вишиваю нитками гірчичного кольору і от коли взяла наступний моток з тим самим номером і трошки вишила...дивлюсь яскравіша нитка конкретно. Я нічого не зрозуміла, виробник той самий, номер той самий, аж потім побачила що вони відрізняються жирним шрифтом номера. 386 і 386:8:

• Подобається Подобається x 9
  9. Ума

Ума Super Moderator

ну то капець... може яка підробка китайсько-турецька? зараз кажуть завезли в Україну такі...

то я купувала нитки в Епіцентрі на один процесик невеличкий. 12 моточків по номерах. Дома розглядаю, а на деяких біля номера стоїть зірочка... і що та зірочка означає я так і не зрозуміла, підозрюю, що вона може трохи кольором відрізнятися від такого ж номеру без зірочки... добре, що мені і по пів моточка вистачить

• Подобається Подобається x 3
  10. Kasia

Kasia Well-Known Member

Умо, що за процесик?

я теж купувала 2 номери із зірочками.

11. Ума

Ума Super Moderator

Дзигарик Тимофію такий з потягом, десь в схемках пробігав :) буду мати кумпанію... ще одна форумляночка хоче його вишити, то ми домовились ниточками поділитися.

на разі шукаю сам годинник. нині заскочила на Провесінь біля Універмагу "Львів"... купа годинників, а жоден не підходить... так що якщо хтось десь зобачить квадратний годинник, циферблат не менше 25х25см (хіба тоді канву меншу візьму як зовсім не знайду) із симпатичною рамкою, типу під дерево, бо ті блістящі мені не подобаються, то маякніть мені :)

• Подобається Подобається x 8
  12. Анута

Анута Well-Known Member

ДМС оновлював палітру (вже Н років назад) і нитки трошки помінялись. Можливо це були нитки зі старих запасів і з нових?
    дівчата розповідали, що кольори можуть не співпадати серед нових і старих

13. La esposa

La esposa Moderator

Ось тут є хороші поради, для мене як початківця просто супер!

14. taramay

Умо, ви годинничок до смаку будете шукати певно дуже довго. Але вам і не потрібен цілий годинник, потрібен тільки механізм із стрілочками, купіть простий китайський, виберіть який пласкіший і де стрілочки красиві, а рамку замовте в багетці. Але то певно буде дорожче з тими цінами в багетках :girl_mad:

15. Яруська

Яруська Well-Known Member

Та яке! Ті нитки в мене ще лежать від бабці, вона з Канади їх привозила пачками:girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 2
  16. Ума

Ума Super Moderator

а в котрій багетці так втрафлять зробити рамку... і щоб меанізм правильно прикріпити? я би за, а тооті пошуки годинника, мене стомлюють

17. taramay

Я за львівські багетки ніц не знаю, але думаю, що любий хлоп з двома руками, з яких тільки одна ліва, :girl_smile: зробив би то.

Звідси:
    "Это касается проковыриваемой дырочки, из которой "растут" стрелочки. В ателье надо пойтить и вклепать в центр большую заклепку с дырочкой внутри. Она сдержит ткань, не даст ей на ниточки расслоиться и дырочка внутри большая - штырек на котором стрелочки крепятся легко пройдеть. А главное будет красиво и аккуратно и никакой клей не нужен."

"Не знаю, как где, но у нас в городе в ремонтных часовых мастерских есть и кварцевые механизмы, и стрелки всяческие довольно интересные, отдельно от часов, и стоят копейки. Для очень креативного оформления можно обратиться в подобные места, чтобы не покупать часы ради механизма."

Там одна з дівчат писала, що їй годинник оформляли в багетці
    "сама оформлять не рискнула, отнесла в багетку. Они отлично справились, хотя это были первые вышитые часы в их практике. Единственный мой прокол, нужно было ставить простое стекло, а не антибликовое. Из-за того, что стекло расположено на расстоянии от вышивки, она смотриться слегка размытой, если смотреть с боку. Но в целом я довольна! "

Останнє редагування: 9 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 3
  18. Ума

Ума Super Moderator

добре, я тоді спершу по багетках походжу і попитаю, як зможуть, то незабаром чекайте новий процесик :)

• Подобається Подобається x 5
  19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Він у мене теж у планах. Свисніть мені при нагоді. :)

100% ця причина. Я теж маю старі моточки ще від вуйка з Канади, то багато кольорів не збігаються відтінком.

Останнє редагування: 9 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  20. Ума

Ума Super Moderator

ось тут про те, як тонувати канву самостійно

• Подобається Подобається x 5