Портрет львів"янина

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Редвумен, 8 Березень 2010.

1. Яруська

Яруська Well-Known Member

Відповідь: Портрет львів"янина

По-моєму одні з найпоширеніших негативних "галицьких" правил- це
    1.Втопи ближнього свого..
    2. Ви мені зробіть, а я вам не бійтеся...

2. Hermi

Hermi Well-Known Member

з цим можу посперечатись(ну звісно Ви може і не зустрічали). Просто іноземці "сміття" з хати не люблять виносити...можуть просто не говорити про таке явище, в них все прекрасно, і по-іншому бути не може...
    якось я поїхала до родичів в Німеччину (ідеальна сімя). Та там бабця(корінна німкеня) ще гірше моєї...і що вона все робить, хоч їй 67(це дуже багато), а як внука на неї залишили і поїхали показати їхнє містечко на годину перед самим моїм відїздом, то то взагалі злочин був, не поважають молоді старих людей..
    коли я тільки приїхала, все файно, всі мирно жили..через півроку показали свою суть...спочатку сімейні сцени були поза моєю спиною, а потім і при мені...
    тож не так все в них ідеально!!!
    от що я можу сказати, наша особливість це пхати без потреби свого носа куди не треба...от що наше, то наше..де б не була, але незнайомі люди в інших краях ніколи не осуджували, так як наші...

3. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

:khomyak::khomyak::khomyak: щось я не зовсім зрозуміла, що Ви маєте на увазі?

Тут вже трошки палку перегинаєте... Принаймні в Україні я такого не чула!

4. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Моя бабуся теж така. Всьо знає, всіх мусить навчити, бо ми ніц не вміємо, ніц не знаємо. І ми, такі-сякі, тих її старань не цінуємо. І що би не не робили ми з сестрою чи наша мама - всьо не так. Коли тато пʼянствував, то винна була мама; коли я була в лікарні з його вини, то я ж була винна, бо підставила ніс під його кулак... Вона все любила плакатися сестрі, сусідам, моїй тітці, що ми з неї знущаємось. А ще постійно повторювала, щоб ми якомога швидше їхали подалі від її хати, бо життя не даємо ні їй, ні її дорогому синочкові. Мама поїхала, ми з сестрою там дуже рідко буваємо - її бажання здійснилося, лишилася зі своїм дорогоцінним синочком. А тепер плачеться всім, що ми її саму лишили. Най би перше спробувала визначити, що вона справді хоче....

• Подобається Подобається x 1
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Повірте, це дуже добре, що ви того не зрозуміли. Нехай так і далі залишається!
    Я теж не чула. А от мій чоловік не раз. І не він один серед знайомих чоловіків таке чув. Особливо, як дитина десь хникнула. :wacko1:

6. Ari

Ari Well-Known Member

Львівська зарозумілість, чи все ж таки "Львівський ґонор"

Недавно на одному із українських форумів, (російськомовному) наштовхнулась на дискусію, яка стосувалась питання Львівської гостинності, а також зарозумілості з акцентом "БО МИ ЛЬВІВ'ЯНИ". І захотілось почути думку самих Львів'ян, бо і сама інколи ставала свідком "зарозумілості", яка полягала в тому, що ми все ж ближче до західних країн, в нас така історія, чи навіть в банальному побуті (Я Львів'янка-нин, успішна-ний у кар'єрі-бізнесі, а хто ти така-такий, житель перефирії).
    А можливо це все називається Львівським ґонор

7. AilataN

AilataN жива

Відповідь: Львівська зарозумілість, чи все ж таки "Львівський ґонор"

Думка не Львів"ян, але:
    http://www.youtube.com/watch?v=ANEVypOGJpw

8. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Мені завжди імпонував чомусь цей вислів - "гонорові", якраз не про зарозумілість...Хоча то таки, мабуть "родзинка" лише в дозованому варіанті.

Але я думаю, що наш гонор ще далеко не порівняти з столичним, і стикалась також із думкою "Та хто ви там такі?? Які там у Вас зарплати...І взагалі притворяєтесь страшними євпропейцями" зі сходу України (в Маріуполі), не кажучи вже про відоме ставлення деяких братів наших росіян. Як підсумок: таки троха гонорові, хоча в середньому (не в індивідуальних випадках) той гонір не є принизливим і це класно.

Он кажуть, що поляки гонорові - я це теж сприймаю як деякий позитив, нам би трохи того гонору, з яким вони вшановують свою історію (часом навіть перебільшують :)) і відносяться до своєї країни.

Останнє редагування: 14 Квітень 2013
  9. zetta

zetta Well-Known Member

вважаю порівнювати столиці і переферії не доцільно. Солиці в державі то як окрема країна в країні.

гарно сказано. але таки дійсно той гонор часом на рівному місці завуальований і часто прикритий двійними стандартами.
    є, є зарозумілість однозначно. Ну але вже як є.

10. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Ага..такі гонорові, а кинути пачку з-під соку на зупинці, витріпати хідники з 8 поверху чи накурити в салоні маршрутки, що нудить при вході... - то вже в тему про рагулізм. Вистачало би нам якогось гонору поводитись частіше як люди.

Можливо, але звучало так:

11. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Не так давно я щось схоже спостерігала на ЛФ, коли відбулося злиття ЛФ і форуму Острів( здається так).
    Містечковість, як виражались форумляни Острова, таки притаманна власне львів"янам і шкода, що переважно виливається вона в якусь незрозумілу агресію відносно іногородніх