А які таблетки ви використовуєте? Я пробувала три типи: - finish quantum 3 в 1 - результат бомба, крім запаху жахливо хімічного і ціни - OXO 2 в 1 - результат гірший, лишаються інколи розводи на тарілках, але хоч не смердить посуд і ціна ок - sana - здається, там тільки миючий засіб в тій таблетці. Після миття лишається білий порошок на посуді, посуд погано вимитий. Підкажіть, пліз, який засіб для вас оптимальний?
денкміт, домол, ще є чи то українсько- польські вортекс, дешеві і добре миють, правда сіль додаю, бо маю воду дуже жорстку
Я поки фініш даю: сіль, ополіскувач і таблетки. Перед тим сомат купувала. Кажете є кращі і дешевші. Де то купити?
Дівчата, а ви миєте в ПМ залізний посуд? Маю стару сковорідку з вмістом чавуну, то після миття, вона має сірий наліт, деталі з електричноі мясорубки були гладкими, а тепер стали матові з тим нальотом, який брудний рушник. Притому, що ложки-вилки теж залізні миє все ок. Ну і деяких кружках, типу сувенірних змивається малюнок, мушу дещо вручну мити. Вже міняла різні засоби.
Я мию і чавунну і залізну сковороду, все гут. Маю з малюнками посуд люмінарк дитячий, теж нема проблем. Зате мамин набор склянок з кольоровими візерунками тепер став наполовину без них.
Дякую за пораду. Вортекс мені наразі найліпший за ціна-якість. Запаху сильного немає (як у Фініша) і вимиває добре. І в мене теж сіль завжди засипана, а результат з різними таблетками такий різний!
Нержавійку мию, чавунну сковорідку і казанок перестала мити, бо така ж єрунда, як у Вас. Ще маю новий набір каструль з якогось такого металу, як дзеркало. То після ПММ залишаються розводи. Мию руками той набір і натираю мікрофіброю.
Та все просто ))) чавун у посудомийці мити не можна. Деталі з м'ясорубки - треба дивитися інструкцію, швидше за все там вказано, що іх теж мити не можна. Малюнки на посуді, змиваються тількиті, які нанесені неякісно і дешевими фарбами чи як воно називпється. І є ще розмальований посуд, який теж не можна мити, правда не знаю де то можна глянути. Знаю, що деякі совєцкі сервізи не можна, бо, напевно, технологія того малювання була якась інша. А взагалі навіть в інструкціі до посудомийки вказано перелік чого не можна там мити. --- дописи об"єднано, 26 Січень 2016 --- І то від засобу не залежить, я наприклад маю горнята з яких малюнки повністю змилися і яким хоч би шо. --- дописи об"єднано, 26 Січень 2016 --- Можна просто після посудомийки намочити під водою і натерти мікрофіброю. Єфект буде той самий, а мити не прийдеться )))
Дівчатка, а має хтось телефон того пана, що мав комерційну темку з засобами для ПМ? Щось темки немає вже, і контакти я не зберегла(. Може поділитесь в ПП?
Як казала @Nitriotka в іншій темі - Я ЛОХ!!! А може і не лох Може то так має бути - дівчата гляньте на свою сіль для ПМ - що там пише у складі. Тепер пояснення чого я лох: купила сьогодні сіль для ПМ в Ашані за 14 з коп . Глянула, що укр. виробництво «Карапуз» - растём вместе!, втішилася, що підтримаю нашого виробника і ще й гроші збережу - всі інші коштували більше 50 грн. Так бігом очима пробіглася, кинула в візок і погнала далі. От тільки зараз вирішила краще розглянути, що там написано. Склад - сіль гранульована NaCl, ДСТУ 3583:97 Виходить по стандарту, що це звичайна кухонна сіль. Це дійсно звичайна сіль засипається в ПМ? --- дописи об"єднано, 27 Січень 2016 --- Пи.Си. маю бажання спробувати на смак, але трохи побоююся, щоб не траванутися
Колись читала, що це дійсно звичайна сіль, тільки очищена і крупнішого калібру. Я особисто коли не мала спеціальноі солі, то сипала найкрупнішу морську сіль. Порівняти результат, мабуть, неможливо, адже це не порошок, після якого буде видно, наскільки якісно помитий посуд.