Посудомийна машина: за і проти

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем VIKI, 17 Квітень 2009.

?

Чи добре відмиває бруд посудомийка?

1. Відмиває усе

84 голосів
    33,5%
  2. Зрідка, щось залишається брудне

155 голосів
    61,8%
  3. Погано миє

12 голосів
    4,8%
  1. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

А які таблетки ви використовуєте?

Я пробувала три типи:
    - finish quantum 3 в 1 - результат бомба, крім запаху жахливо хімічного і ціни

- OXO 2 в 1 - результат гірший, лишаються інколи розводи на тарілках, але хоч не смердить посуд і ціна ок

- sana - здається, там тільки миючий засіб в тій таблетці. Після миття лишається білий порошок на посуді, посуд погано вимитий.

Підкажіть, пліз, який засіб для вас оптимальний?

Останнє редагування: 15 Грудень 2015
  2. Raven

Raven Мама малятка

денкміт, домол, ще є чи то українсько- польські вортекс, дешеві і добре миють, правда сіль додаю, бо маю воду дуже жорстку

• Подобається Подобається x 1
  3. Gajka

Gajka Well-Known Member

Я поки фініш даю: сіль, ополіскувач і таблетки. Перед тим сомат купувала.
    Кажете є кращі і дешевші. Де то купити?

4. jassystay

Дякую. А де ви вортекс купуєте?

5. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Дівчата, а ви миєте в ПМ залізний посуд? Маю стару сковорідку з вмістом чавуну, то після миття, вона має сірий наліт, деталі з електричноі мясорубки були гладкими, а тепер стали матові з тим нальотом, який брудний рушник. Притому, що ложки-вилки теж залізні миє все ок. Ну і деяких кружках, типу сувенірних змивається малюнок, мушу дещо вручну мити. Вже міняла різні засоби.

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я мию і чавунну і залізну сковороду, все гут. Маю з малюнками посуд люмінарк дитячий, теж нема проблем. Зате мамин набор склянок з кольоровими візерунками тепер став наполовину без них.

7. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

А яка у вас сіль, ополіскувач, порошок?

8. Fleshka

Сіль фініш, ополіскувачем не користуюсь, таблетки w5

9. jassystay

Дякую за пораду. Вортекс мені наразі найліпший за ціна-якість. Запаху сильного немає (як у Фініша) і вимиває добре. І в мене теж сіль завжди засипана, а результат з різними таблетками такий різний!

10. Raven

Raven Мама малятка

Він десь на рівні з dm таблетками по якості.

11. jassystay

дм - то що?

12. Raven

Raven Мама малятка

Денкміт, німецькі таблетки

13. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

В нас зараз Домол, то я задоволена. Даю ще сіль, ополіскувач ще жодного разу не давала.

14. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Нержавійку мию, чавунну сковорідку і казанок перестала мити, бо така ж єрунда, як у Вас. Ще маю новий набір каструль з якогось такого металу, як дзеркало. То після ПММ залишаються розводи. Мию руками той набір і натираю мікрофіброю.

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Та все просто ))) чавун у посудомийці мити не можна. Деталі з м'ясорубки - треба дивитися інструкцію, швидше за все там вказано, що іх теж мити не можна. Малюнки на посуді, змиваються тількиті, які нанесені неякісно і дешевими фарбами чи як воно називпється. І є ще розмальований посуд, який теж не можна мити, правда не знаю де то можна глянути. Знаю, що деякі совєцкі сервізи не можна, бо, напевно, технологія того малювання була якась інша. А взагалі навіть в інструкціі до посудомийки вказано перелік чого не можна там мити.
    --- дописи об"єднано, 26 Січень 2016 ---
    І то від засобу не залежить, я наприклад маю горнята з яких малюнки повністю змилися і яким хоч би шо.
    --- дописи об"єднано, 26 Січень 2016 ---
    Можна просто після посудомийки намочити під водою і натерти мікрофіброю. Єфект буде той самий, а мити не прийдеться )))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Fleshka

Дівчатка, а має хтось телефон того пана, що мав комерційну темку з засобами для ПМ? Щось темки немає вже, і контакти я не зберегла(. Може поділитесь в ПП?

17. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

18. Gajka

Gajka Well-Known Member

[​IMG][​IMG]

чи такі таблетки хтось пробував?

19. flame

flame невгамовний експериментатор

Як казала @Nitriotka в іншій темі - Я ЛОХ!!! А може і не лох:haha: Може то так має бути - дівчата гляньте на свою сіль для ПМ - що там пише у складі.
    Тепер пояснення чого я лох: купила сьогодні сіль для ПМ в Ашані за 14 з коп. Глянула, що укр. виробництво «Карапуз» - растём вместе!, втішилася, що підтримаю нашого виробника і ще й гроші збережу - всі інші коштували більше 50 грн. Так бігом очима пробіглася, кинула в візок і погнала далі. От тільки зараз вирішила краще розглянути, що там написано. Склад - сіль гранульована NaCl, ДСТУ 3583:97:dntknw: Виходить по стандарту, що це звичайна кухонна сіль. Це дійсно звичайна сіль засипається в ПМ?
    --- дописи об"єднано, 27 Січень 2016 ---
    Пи.Си. маю бажання спробувати на смак, але трохи побоююся, щоб не траванутися:girl_haha:

• Смішно Смішно x 2
  20. MissO

MissO Well-Known Member

Колись читала, що це дійсно звичайна сіль, тільки очищена і крупнішого калібру. Я особисто коли не мала спеціальноі солі, то сипала найкрупнішу морську сіль. Порівняти результат, мабуть, неможливо, адже це не порошок, після якого буде видно, наскільки якісно помитий посуд.