Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. iriwa

iriwa Особлива мама

Відповідь: Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Після того як почали вчити пісяти в горшочок то і в підгузок не особливо пісяє, теж тримає. От недавно ходили гуляти, вийшли о першій, малий заснув у калясочці, поспав на вулиці, коли проснувся то ми ще трошки погуляли і побавилися, прийшли додому аж в 7 і він не пісяв взагалі! Ще тримав у собі то все до 9 вечора, а потім як налюрив то боялися що сусідів затопимо :girl_haha:

2. Girljanda

Girljanda New Member

А ми відколи тепло стало надворі ходимо без памперса. Успішно, ттт. Тільки от проблемка маленька: не хоче пісяти малий на стоячи, обов"язково мусить сидіти на горщику, і терпіти може навіть 4 год, щоб його посадили. Коли на дворі знімаю шортики чи штани, то крику більше як чого. І як то навчити?

3. дашулька

дашулька Well-Known Member

навчиться згодом, не хвилюйтесь. у нас теж сама була проблема, але, коли Полінка бачила, що інші дітки йдуть пісяти на травку, сама бігла, знімала штани й пісяла (радості моїй не було меж). й зараз на вулиці ходимо вже "квітки підлити, щоб вони файно росли":girl_yes2:, тепер й у Полінки радість безмежна, бо квітки будуть рости.:girl_wink:

4. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ми вже ходимо без памперса всюди-всюди. В гості, в магазини, на двір. І я впевнена, що Єва завжди попроситься. Ми навіть змінного одягу не беремо з собою. Тішуся:girl_tender:!

5. iriwa

iriwa Особлива мама

Люди, то як ви садите малечу на горщика? Дитина кричить, а ви його тримаєте, чи як? Чи може садите коли мале дивиться мультики або що? Я зовсім розгубилася... А масявка моя тепер по пів дня в собі то тримає..

6. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

А ми вже гуляємо без памперсів:girl_in_love:. Чесно така здивована. Бо інтенсивно саджу на горщик днів 10. І вже він такий молодець. Вчора ходили в гості, то він в трусиках був, а прийшли, посадила і зразу попісяв. Тепер працюємо над ніччю.

7. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Ооо, в нас теж проблемка з пісяннім на травичку:) Доця не хоче, хоч застрелься. Тримає все в собі, поки не прийдемо додому - і бігом на горщик. Надіюсь, що як піде у садок, то навчиться

---------- Додано в 18:15 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

Наша Діана спочатку не хотіла сідати на горщик. То ми терпляче виставляли його і намагалися хоч на 2 хв всадити її на нього. Через кілька місяців вона почала сама сідати на горщик - правда, нічого в нього не робила, а чекала, поки їй вдягнуть підгузник:) А десь в 2 роки почала пісяти в нього, у 2р. і 4 міс - какати. Це було велике свято для всієї сім'ї:) Тепер гуляємо в трусиках і будемо пробувати знімати підгузник на ніч

8. Ірена

Ірена Well-Known Member

дивлюся, що навть молодші дітки ніж моя просяться, а Сашуля, таке враження, що горшка боїться...
    маємо два горщики (бо думали, що перший їй не подобається)... коли я заводжу мову про горщик, то мала каже "ав-ав" (собакою мене лякає) комедія....:girl_haha:

9. kitka

kitka Well-Known Member

Я від цієї теми вже дуже далека, але пригадалам собі, чим у нас супроводжувалася купівля кожного нового горщика. Моя Дануся напевно майбутня майстриня по розпису горщиків:girl_haha:, бо щоразу, як ми купували новий, вона брала олівці і починала його "розписувати": зовні, зсередини,.... обліплювати наліпками...:khomyak: І от тільки тоді, коли він ставав вже таким, яким вона його бачила, горщик займав почесне місце в кутку і використовувався за призначенням.

10. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

В нас так само. Зараз ми на етапі самостійного сідання на горщик, але безрезультатного. Доця, як тільки з нього встає- одразу робить свою справу на підлогу. Або, все частіше- чекає, поки їй надягнуть памперса. Зараз їй 1,5 року, то раніше, ніж у 2 вона туди не попісяє???:girl_sad:

11. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

і в нас несприйняття горшка... пісяємо тільки стоячи (як і пасує хлопчикові), а от сісти на горщик - ну ніяк... тому какаємо в трусики :girl_sad:
    також знаю кількох діток, які нікуди, крім горщика (як варіант - крім СВОГО горщика) не какають і не пісяють.
    навіть не знаю, який варіант кращий - чи не сприйняття горшка, чи не сприйняття нічого, крім горшка...

12. Fast

Fast Well-Known Member

Мала почала сама сідати на горшок, але коли гола попа :) А на дворі теж починає проситись, але не вміє пісяти коли її тримаю. Не розуміє, що я від неї хочу. А ще починає трохи тримати, але ще не виходить повністю, то поки дійдемо до дому пару раз підпісьне. Але прогрес на ліцо:girl_claping:

13. Іруня

Іруня Well-Known Member

А я вже 3 дні підряд знімаю з Єви порожній памперс що з денного сну, що з нічного ( при тому, що вночі вона ще їсть ). А зранку напісює півгорщика. Цікаво мені, чи то вона себе дійсно контролює підчас сну і не пісяє, чи то від жари так:girl_in_dreams:? Побачимо як далі буде...

14. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

а ми взагалі спимо без нічого бо дуже-дуже жарко і не пісяємось цілу ніч))))) а ще мала в хаті бігає голенька, каже а-а кожен раз як хоче пісяти - какати і терпить поки не висадити, але маємо нову фішку, якщо мама не чує-зайнята, підходить до горщика сідає і пісяє або какає сама!!!!! в машині і на прогулянці також проситься, але на прогулянці треба травичкою і квіточками бавити її, бо теж не дуже хоче підливати кущі))) ось такі в нас досягнення)))

15. veronka

veronka зла друзя

Маргошка сьогодні сама зняла на прогулянці штанята і попісяла, потім (як котик) ходила навколо дерева, примостилась і покакала!!!!! хоч вдома як забавиться, то пісяє у трусики(((

16. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Чому? Кожна дитинка розвивається індивідуально. Наша захотіла горщика в 2 роки, Ваша може і раніше:) Наскільки я знаю, то якраз-таки усвідомлене контролювання пісянні/какання в дітей розвивається після 2-х років. Тому, власне, я ніколи і не переймалась "оханням" сусідів: "вашій дівчинці вже 1,5 року, а вона ще в памперсі?!":) Не хвилюйтесь - на все свій час;)

17. Іруня

Іруня Well-Known Member

Хто таке сказав? Дохтор Комаровський:girl_haha:? А в моєї що тоді не усвідомлене пісяння/какання? Я її не висаджую. Як не висаджувала ніколи і старшу ( а вона теж почала проситися з 1,5 року ). Єва сама каже: "Мама, пісь!" і намагається зняти з себе штанішки. Я їй допомагаю, тоді вона сідає на горшок і пісяє.
    Звичайно, якщо мама себе настроїть, що дитина почне усвідомлювати тільки після 2 років, то знайте, що так і буде! Деякі і в 4 роки надівають на дитину памперс на ніч і вважають, що це - норма.
    Одна мама жалілася мені, що її 1,5 річний син ну ніяк не розуміє, що то треба пісяти на горшок, а не в памперс. Але вона не переживає, "бо то ж хлопчик, а вони пізніше розвиваються". Почала я її розпитувати, а виявляється, що малий цілодобово в памперсах. Ну і правильно, як він має зрозуміти, що від нього хочуть, якщо мама йому навіть такої можливості не дає... Наповнився один памперс, поміняли на другий, і так по колу.

Останнє редагування: 13 Червень 2011
  18. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А моє чудо не хоче на горщик. До недавна все було добре, ми з перемінним ще успіхом садилися, ніколи ніяких протестів, прекрасно дитина розуміла, що треба робити на горщику, аж поїхали в гості і забули горщика, поки нам його передали пройшов майже тиждень. І з того часу все - не хоче. І основне каже "мама, а-а"(какати)- саджу - випинання-крик, сідає серед хати і какає. Те саме з пісянням, сідає собі напісяє і ше й бавиться потім тими пісями і йому дуже з того весело. І як привити знову йому "любов" до горщика?

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, а я похвалюсь..... В нас єдиною проблемою довший час було те що мала крім горшика нікуди не вміла пісяти. Не вміла, не хотіла, не могла, і це створювало певні складнощі. І от з кінця травня ми чудово все робимо на унітаз, ну або на горшик - вона сама собі вибирає що , коли і де робитиме, але при потребі, з унітазом в нас вже все в порядку. А сьогодні вперше, і так вже довгоочіквано попісяла на травку, і їй сподобалось, по потім напилась компоту то ще кілька разів просилась. І тишилась сама що на травку пісяє, а як я довольна була - то слів немає. Тепрер сміло можем багато пити на вулиці і не боятись далеко відійти від дому.

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Так, я вже псіх. Нєрвішки пішли гайтю. Ромко за той місяць мене вирішив довести до ручки. І тільки чую звідусіль і постійно - то вік, теба перетерпіти. То перетерпіти зуби, то перетерпіти алергію, то чухання вічні, то лягання на землю і істерики, тепер труднощі горшкового періоду. Блін. Ну чому ми не висажувались? Якого милого я зв"язалась з тими памперсами? В півтора року я тримала його над унітазом і він при тому пісяв (горщик зненавидів ще тоді, не сідав ні за які вмовляння). Зараз - ніяк. Вже місяць як Роман гуляє без пампіка. Вдіваю лише на ніч. Толку з того. Він вперто відмовляється пісяти будь-куди крім як в штани. Ні в горщик, ні в унітаз. Хоч щоп"ять хвилин висажуй, чим я займаюсь, відійде і зразу облюриться. Чому в півтора чемно пісяв, а зараз такі принципи? За прогулянку міняю від 2 до 5 трусів - штанів - шкарпеток. Вдома після обіднього сну пробую посадити, знаю, що зараз обпісяється - істерика дика, і струйка на мене/диван/підлогу, тільки не в горщик, він в нас ще "незайманий"... Все чим я займаюсь вдома то мию і перу після пупіся/пукака. Ромко як не ригає, то вкакається, або розіб"є щось, або попісяється, або переверне...і так живемо. Щей тато вічно відсутній...Йооойййй. Я зла.