Рагулі?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Кольорова, 8 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. kljysochka

kljysochka New Member

Відповідь: Рагулі?

дєвушкі! ви про кого гутарите? про злих маньяків, пронаглих бабів??? це ж діти!!! якби у вас поломалась чужа іграшка, ви б понесли то шо лишилось господарю іграшки і віддали в ручки? поломало, злякалось і закинуло подальше. а мамаша могла і не бачити того, бо то, як пишете
    і за ним дивитись шо хвилі нема потреби. ридати за забавкою- ну даєте! дитина так само зреагувала? прикро, то ясно, але ТАКОГО не варте.
    цікаво чи ваші діти склали вам компанію;)
    так і має бути, і на площадках, в основному, так є. це ви так ревно реагуєте поки ваші забавки беруть, а як ваше мале схоче порухати, чи повозити шось чуже, а як не дасте, то здійме такий крик, шо тра буде йти додому, тоді інакше на то глянете:) я небачу нічого страшного, як моя дитина побавится чимось чужим, а чужі діти нашим.

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ви мій допис прочитали але не вчитались.
    мова йшла не про прості іграшки ( лопатки, відерця, пасочки - то все єрунда), які якщо пошкодять я викину і забуду. А про дорожчі іграшки, чи нові іграшки, чи улюблені іграшки моєї дитини, якими дитина з задоволенням бавиться вдома і які не виносяться на вулицю бо шкода якщо хтось їх пошкодить. А те що виносится на вулицю - я свідомо допускаю можливіть часткового їх пошкодження, може і не зумисного, ну але можливого.

Останнє редагування: 6 Вересень 2011
  3. Sertce

Sertce Member

Моя дитина вже більше року грається в пісочниці з іншими дітьми. Й іграшками ділиться, і чуже бере, і відеречко поломив чуже- відкупили, xоч та мама була проти того, шоб відкупляти. Чуже берем з дозволу. І так само xочу шоб з моїми речами поступали. А якшо та дитина школярка, то неxай йде уроки вчити, або до такиx дітей, як сама, а не забирає іграшки( фактично краде, бо без взяте без дозволу- вкрадене) в мацьопств.

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та й ну, дуже буквально сприймаєте ці слова.
    То аж ніяк не означає, що я б стала голосно ридати і омивати сльозами поламану іграшку.
    Вчиталась:smile:
    Я мала на увазі, що дітям завжди цікавіші чужі іграшки, ніж свої.
    Ну, нехай вам тоді буде приклад з тою ж машинкою, про яку я писала. Там ціну не порівняти до пасочок для пісочку. Так от мала проблему, бо малий увесь час рвався і плакава за таким ж машинками, на яких возилися інші дітки, а наша виходить стоїть в хаті без діла. От я і витарабанила ту машинку на двір, щоб не засіхав на інші, а на своїй возився. І що? Результат- він свою машинку не задовго кинув і побіг дивитися що там такого доброго інші діти мають.

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

Якщо ота дитина-школяр отаке витворяє, то за ним не те що кожної хвилини дивитись треба, його пильнувати треба як не знати шо, і мозги добре вставити, щоб такого не робило.

6. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

На мою думку, саме так і повинно бути. Проблема не в тому, що хлопець катався на нашому самокаті. Спитав би дозволу - ні я, ні Павлик йому б не відмовили. Самокат - це не чергове відерко чи лопатка в пісочниці з 10-ма дітлахами (хоча діти і в пісочниці ревно захищають своє майно). А те,що в той момент дитина бавилася в пісочниці, ще не означає, що його речі можна запросто собі брати. Вже 2 роки катаємося на ровері, самокаті, і жодного разу не було такого, щоб дитина не спиталася "Можна мені покататися?"
    Рагульською вважаю не поведінку дитини, а реакцію батька.

7. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

на кожному майданчику є діти які не запитають дозволу
    ви були не поряд?
    Даремно. Легше за все звинуватити когось чужого, хто безпосередньо був причетним, а от подумати про наслідки і попередити важче. Нас на курсах водіїв вчили одному простому правилу: вміти передбачувати, завжди бути напоготові. Я вважаю це правило стосується не лише поведінки водія за кермом, а й щоденного життя. Йдучи з купою подарунків, легко було здогадатися, що в інших дітей з'явиться інтерес до подарунків, що вони захочуть побавитися, подивитися, тому треба було:
    1. або бути готовим до такого розвитку подій, тим більше, що
    2. або забрати в "мішок" усі подарунки і віднести їх до дому, а тоді продовжувати прогулянку і т.д.

8. Sertce

Sertce Member

Мазераті, тицніть-но мені пальчиком в моїx дописаx, де то я, паскудна, зла, написала, шо те дитинча рагуль? Воно не виxоване, нагле, але рагулиxа їі маманька, яка замість того шоб взяти своє майже доросле чадо і трусьнути ним добре за такий вчинок, каже- "тре було не виносити"! Тре було виxовати свою доцюню перш ніж пускати між чужі діти. І то не перший випадок, шо та дівулисько ламає дитячі іграшки, а маман "нуль по фазі". Образливо, знаєте попускати таким мамам.

9. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

10. Sertce

Sertce Member

Dіе Sоnnе, (сорі за офтоп) з вашого допису вийшло так як в тому анекдоті, шо не собака покусав Миколу, а Микола покусав собаку. От візьміть мене ше рагулем обізвіть, шо подарунок моєї дитини поламали. Мо' мені ше в неї вибачення піти попросити?

11. Яруська

Яруська Well-Known Member

Я теж таке зауважила.Особливо гарно писати про дитину

Цікаво чи вам буде приємно, коли про вашу дитину так будуть говорити.

Смішно читати сентенції про повагу, людини з таким підписом "Плюй на всеx, люби себя!"

12. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

якщо ви знали, що випадок не перший, то як могли таке знову допустити, якщо
    ? Не попускайте, зробіть скандал, закатайте крики на весь район, визвіть участкового, виховуйте маму і дитину і не буде образливо.

ви не бачите очевидних речей, тому з вами і стаються такі прикрощі.

---------- Додано в 15:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:58 ----------

:sad:

Останнє редагування: 6 Вересень 2011
  13. Sertce

Sertce Member

Ну, шо ж поробиш, ось така я погана, і підпис мій егоїстичний, і дітей я обзиваю , і чьььо я ... Ой, типова рагулиxа.:shok:

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та я вже не раз таке мала. Бере чуже, спочатку кажу, що не можна чуже брати, хіба якщо тобі дозволять і коли мама тої дитини дозволяє, то кажу:" добре, бери, тобі дозволили". і тоді дуже пильно стежу, щоб часом шкоди чужій іграшці не завдав. Бувало і таке, що перед тим як іти додому всі чужі забавки ходила і віддавала власникам, дякувала. А якщо не дозволяли, то так і казала, що не дозволяють тому не можна он на маєш своє. А як істерить, то най істерить. Всі діти по тій чи іншій причині істерять, то що гуляти не ходити, він і в хаті покричати собі причину знайде.
    Дівчата, тут не про те йдеться, що мені чогось шкода, а про те, що батьки повинні добре стежити, що бере їхня дитина, особливо, коли це стосується чужого майна.

15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Серце, критику теж треба сприймати. Не думаю, що хтось тут хотів вас образити.

16. Sertce

Sertce Member

А xто сказав, шо я образилась?

17. levandivka

levandivka З яйцями...

А пальці в якій позиції? :)
    http://www.youtube.com/watch?v=0AXa2BRQe-E

18. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Якийсь кругообіг рагулізму в природі виходить :confused:
    Пишуть люди, що дітей-рагулів нема, тільки батьки. Ну а дитина рагуля - вона таки хто? Ангелочок? Яблуко від яблуні далеко не падає, особливо в умовах обмеженої площі... гм... саду :)

19. нталька

нталька Well-Known Member

Дівчата, ну чому в нас так люблять на чиєсь скарження сказати "а так тобі і треба! треба було дивитись!" і завжди знаходиться купа причин захистити чи виправдати людину, яка вчинила неправильно-некультурно-неморально?

20. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Бо ми самі часом чинимо неправильно, некультурно і навіть аморально, але не хотіли б почути від когось критику. Виправдовуючи інших, певним чином виправдовуємо самих себе і свої вчинки. Бо "всі ми люди". Сама така... Насправді, не претендую на абсолютну об"єктивність критики. Просто особисто мене деякі речі "дістають" (тому ділюся наболілим), до інших ставлюся більш поблажливо.. Те, що одна людина вважає рагулізмом, для іншої - нічого особливого. А істина народжується в .. розмові :girl_blush2:.

Статус теми:
Закрита.