Ремонт квартири. Матеріали, технології і решта некомерційних питань. Застереження: Бажаючих поговорити про магазини, конкретних виконавців ремонту, чи інші комерційні стуктури - просю в гілку Реклама :banned: Тема для пошуку виконавців ремонтних робіт Продовження теми. Початок - тут ******************************************************************************************************* Як варіант гарна порада, але читаю допис нижче, і не знаю чи варто використовувати ту фугу ( Дякую Дуже дякую за Вас допис. А де купити ту епоксидну білу фугу , в епіку є? Поки не пізно буду віддавати ту білу Сопро. Але дивно, мені і дизайнер її радила, і знайомий, який продає плитку, брати її
я теж раджу переділити кімнату на 2 частини. 14 м дітям вистачить. Без вікна, то краще, ніж спати в кухні. то я прочухала на власному досвіді (в моєї мами квартира з 2х кімнат, так одну кімнату обєднали з кухньою, і виділили мені, ще як мала була). то дискомфорт. Один на роботу збирається, інший спати хоче і т.д.
14 то буде досить. Тіснувато, але нормально. Ми з сестрою на 9 жили. І я б не проміняла ту нашу тісну " комірку", бо завжди мали свій куточок.
Вийде дві кімнати по 14 кв.м. Це зовсім не мало. В мене дитяча 12 кв.м. Виросли там з сестрою, абсолютно не тісно було. Було місце на велику шафу, розкладний диван (тепер у моїх дітей там двоярусне ліжко стоїть, то дуже навіть просторо стало), робочий стіл для компа і уроків. А в спальні, де нема вікна - зробіть імітацію з лампами денного світла
@tsita, я би зробила 2 окремі кімнати з коридорчиком. Той апендицит в 35см знесла. до стіни кімнати(спальні), або замість неї- шафу(купе) на всю довжину і висоту, але не глибоку. Двері в дитячу на скісній стіні. І обидвоє дверей відкриваються в кімнати. Спальню розрахуйте- шири на (максимальна) ліжко+2тумбочки(або 1) ну і довжину хоча б 3м(ліжко прохід і комод). Вийде цікаво і 2 ізольовані кімнати і величезна(хай і не глибока) шафа.
Пардон, але я щось не дуже розумію яку саме стіну робити як купе: між коридорчиком і спальнею чи спальнею і дитячою? я спробувала примітивно зобразити а ви мене поправте : Зеленим я зобразила шафу, ну і проєми на двері коричневим
@tsita, приблизно так, але: 1. довжина коричневої стіни(вашої спальні)має бути хоча б 3м.краще 3.3 2.я би замість цієї стіни робила шафу(глибина шафи 50-55см) 3. двері в спальню доведеться поставити одразу при вході в той коридорчик(бо інакше ви не санесете в спальню ні ліжко, ні ламелі..) 4. двері в дитячу сунемо до краю стіни в кухню, тобто вправо до упора(це економить місце в дитячій) 5. дверне полотно робимо 90см(тобто широкі двері.одразу прикиньте які будете купувати-замовляти) 6. ваше ліжко ставите головою до дитячої(було би добре трохи по іншому-ліжко головою до ванни?? і вхід біля дитячої, але тоді ви нічого взагалі не занесете довгого в ту кімнату), біля нього тумбочка, навпроти ліжка- комод. 7. подумайте про вимикачі-розетки, бо вам все одно тре електрику переробляти.(в спальні мін.3 розетки-настольна, зарядка тел. пилесос, ні і якщо ваш фен в спальні- то теж тре подумати де). 8. в коридорчику зробіть прохідний вимикач- мега зручно. ніби все ррзписала.
А я б все- таки робила до дитячої двері з кухні-вітальні, а в спальню там де і є для них отвір. Той маленький коридорчик вкрале метр- два, а яка з нього користь, тим більше що перед ним є нормальний коридор. Двері в спальню я б робила тільки відсувні, це суттєво економить простір, вони б ховались в стіну, яка називається 2170)) тим більше в спальні ні вікна не буде, ні витяжки, то ж двері практично постійно мусять бути відкриті, а в стіні їх навіть видно не буде. Можна зробити якусь арку, або просто текстилем гарно прикрасити вхід, і буде затишно і гарно виглядати. В дитячу теж можна зробити відсувні двері. А от між кімнатами батьків і дітей має бути хороша звукоізоляція, я вважаю) просто шафа, без стіни - теж саме до в одній кімнаті.
Я б теж радила не робити той апентицитний коридор. Важливий нюанс - оскільки одна кімната буде без вікна, дуже важливо правильно організувати витяжку для циркуляції повітря. І я б радила подумати все-таки де буде дитяча - де балкон, чи з коридору. Хто найбільше часу буде проводити в кімнаті? Враховуючи що батьки працюють, а спальня суто для спання, я б можливо дала кімнату з балконом дітям. Вони там сплять, вчаться, проводять багато часу. Інсоляція і провітрювання важливе для молодих організмів. Якщо кімнату з балконом віддаватиме дітям, ну то розташування меблів трохи поміняти. Ліжка в дитячій трактую як двоярусні.
@tsita на мій погляд, добре би виглідало щоб в тій кімнаті без вікна, тобто вашій, у вже перегородженій, все-таки попадало яке не яке сонячне світло, а це можна зробити за рахунок дверей на кухню, такого плану http://imsd.com.ua/upload/useful/111.jpg http://imsd.com.ua/upload/useful/mezhkomnatnye_dveri_1.jpg, тобто замурувати з коридору, а зробити з кухні, бо в дитячу розумію також вхід буде з кухні, та і саму кухню можна розбити на комфорт- зони.
пам"ятайте про доступ в санвузол. Виходить всім щоб піти в туалет доведеться йти через кухню, якщо замурувати вхід з коридору. --- дописи об"єднано, 19 Квітень 2016 --- а, ще питання: комунікації я так розумію на кухню зі сторони балкону, так?
@tsita , я б не робила жодну кімнату без вікна - ні для батьків, ні тим більше для дітей. Прокидатись кожно ранку в приміщенні без вікон - це ніби в камері жити. Я певний період жила в такий кімнаті, то нікому не побажаю. Я б зробила наступним чином: Тут я намалювала на скору руку, аби тільки показати принцип. Можемо отримати дві кімнати з вікнами - дитяча і спальня. Нову стіну в дитячій (та що намальована червоним) я б робила скляну, або зі склоблоків (правда таке рішення буде дорожчим ніж звичайні стіни з цегли чи газоблоків). Щось на прикладі ось такого: Скло може бути прозоре (тоді потрібні штори) чи з візерунками. Склоблоки зараз теж є різні і можуть гарно вписатись в сучаний інтер"єр: В результаті можна отримати і кухню-вітальню, в якій буде хай не дуже яскраве, але все таки природнє освітлення. Додавши ще штучне світло ви отримаєте номальне за освітленістю приміщення. З перенесненням кухні у Вас би не мало бути проблем. Газові труби можна продовжити в інший кут. Воду і каналізацію можна використуватись з ванни. На моєму малюнку не гарно виглядає стіл біля входу в спальню, але це просто схематично зображене приміщення по зонах. Розміри кімнат ви можете трохи ще збільшити, полоща вам дозволяє.
от не сказала б. Бувають свої технічні складні моменти. Якщо квартира розрахована на індивідуальне опалення, котел, то перенести кухню неможливо буде, через димохід, стояк і так далі.
саме так, котел вже є біля лоджії і перенести його скоріше за все неможоиво, хіба заховати в якийсь шкафчик... --- дописи об"єднано, 19 Квітень 2016 --- однозначно, дитяча буде там де панорамні вікна і балкон (як ви зобразили на другому варіанті), не хочу щоб діти кротами стали, а спальні можна додати і штучного світла. --- дописи об"єднано, 19 Квітень 2016 --- саме так
це дуже цікавий варіант, покажу чоловікові. незнаю чи при такому переплануванні переробляється система вентиляції, чи це взагалі неможливо? І чи радите склити проєми на лоджії? --- дописи об"єднано, 19 Квітень 2016 --- Дівчата, ну ви мудрі голови... такі нюанси знаєте!!!
Я би робила з вікнами вітальню і дитячу. А спальню зробила би там зліва перед дитячою. Все таки, на мою думку, з вітальні краще робити вихід на балкон. Обов"язково подумайте про безпеку дітей, бо з дитячої йде вихід на балкон. Я би на вашому місці спочатку би спальню зробила там ззовні, де балкон, а потім як діти підросли би поміняла місцями. --- дописи об"єднано, 19 Квітень 2016 --- То моя думка, а ви робіть як вам вигідно.
ну і ще один варіант прийшов мені в голову стосовно денного світла(бачила в якійсь ремонтній передачі) - це розділити ліву кімнату на дві(для спальні можна трохи менше вділити), але двері з коридору замурувати, а зробити двері з дитячої такого плану як на фото давала Ari, тобто дверний пройом має бути широкий, а двері розсувні, що коли вони повністю відкриті, то виглядає як одна зонована перегородками по бокам кімната, а коли двері закриваються, то перетворюється на дві окремі кімнати. Великий мінус такого - дитяча вийде прохідною на шляху до туалету, кухні, т.д. Великий плюс - багато денного світла з панорамного вікна. Тут вже обирати господарям що для них в пріоритеті. Але особисто мені теж ідея з кімнатою без вікна мяко кажучи не подобається. Тому я б обрала цей варіант напевно... ну або залишити все таки той дверний пройом з коридору і поставити якісь вузькі двері.
Заглянула випадково І ще маю таку думку як додати вікно в спальню без вікна. Яка висота стелі? Можна зробити стіну між дитячою і спальнею, наприклад, висотою 1,5-1,6 метра, а те що залишиться до стелі - вставити вікно, скляну перегородку чи якісь склоблоки. Можна обіграти цікавою формою того вікна - аркою чи ще якось щоб виглядало гарніше. І вже буде хоч якесь мінімальне освітлення.
Підтримую @Golgy стосовно кімнати без вікна. Я б такого категорично не хотіла, мені здається, що воно дуже скоро і на самопочутті відіб’ється. Але робити кімнату на місці кухні в даному випадку не можна, хіба якщо то останній поверх, та й то не факт, бо всі комунікації біля балкону. Може варто робити не спальню-кімнату, а грамотно відділити спальне місце, без додаткових шаф. В вас так виходить, що кухонна зона буде біля балкону, бо там комунікації і тягнути їх в інший куток трохи зле. Тому справа при вході логічно робити вітальню, а зліва виділити місце під ліжко або матрац на подіумі. Відділити його перегородкою з матового скла. Кут дитячої можна трохи зрізати, так ще більше світла буде потрапляти в спальну зону. А що з балконами? Вони утеплені? Якщо так, то зі сторони дитячої я б блок не ставила, а зробила там робочу зону з письмовими столами. Тоді в кімнаті поміститься два повноцінні ліжка. Як доберуся до компа, то намалюю пізніше.
в принципі так, ідею частково прозорої стіни можна і певно навіть варто застосувати. Знести стіну до половини. З дитячої зробити двері в вітальню. А в спальні зробити півстіни по центру прозорою, як дівчата фото скидали вище. Або спальню і дитячу поміняти місцями. Батьківська спальня з балконом, а дитяча біля санвузла.