Що читаємо?

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Irus'ka, 16 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Відповідь: Що читаємо?

Читала вже раз... четвертий дану книжку. І бачу, що з віком все глибше і краще розумію вірші чудової поетеси - Лесі Українки. Вона лірик, вічний борець, віддана патріотка! Не дарма її вірші входять в класику української літератури, бо з них можна почерпнути отой вічний дух боротьби, любові до України, незламності. Така книга близька українській душі і тому просто необхідно "наповнювати" її подібними творами, щоб не вмирала сутність нашого націнального "я".
    Наполегливо рекомендую;)

2. Krosha

Krosha Well-Known Member

Джон Стейнбек "Консервный Ряд"
    Від прочитання залишилось і якесь тепло, і запах віскі з рибою. Читається повільно. Книга на любітеля.

Після прочитання захотілось чогось легкого, "відпускного" :) і як наслідок
    Софи Кинселла "У меня есть твой номер"
    Що хотіла - те отримала від книги: легко і швидко читається, сюжет більш-менш передбачуваний, типова американська комедія.

3. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

4. zaderyshka

zaderyshka Member

Макс Фрай "Сказки старого Вильнюса"
    Зовсім не вразило, швидше розчарувало. Очікувала чогось спокійного і "перетікаючого", як дитяча іграшка-пружинка, яку приємно і не нудно перекатувати в руках, з родзинкою. Отримала щось тягуче, досить нудне і без "начинки". Є цікаві оповідання, то правда, але закінчуються вони якось ніби і не почавшись. Ніц не маю проти письменниці і прихильників, просто мені дійсно не пішло.

5. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Дуже мені подобається книжка. "Будьлаласка.Вибрані дитячі листи до Святого Миколая.".Книжка за виглядом і за змістом виглядає як подарункове видання. Читаєш-можна плакати і сміятися водночас. Житейська і по-дитячому наївна,дотепна і дуже повчальна водночас. Одним словом, рекомендую

6. бетменша

бетменша Well-Known Member

Макс Фріш "Нехай мене називають Гаттенбайном" - нуууудно, дуже затягнуто і подекуди важко зрозуміти про що йдеться

7. Krosha

Krosha Well-Known Member

Але нічого не заважає їй писати в стилі типових американських комедій.

8. NeAliona

NeAliona New Member

почитала тут хороші відгуки про "Самотність в мережі" Вишневського, і купила собі цю книжечку.
    буду читати)

9. Krosha

Krosha Well-Known Member

Э. Д. Миллер "Подснежники"
    Цікаво, дотепно, і аж дивує, що іноземець так чітко все підмітив. Хоч автор і пише про Москву, але в багатьох місцях можна впізнати і наш менталітет.
    Чимось нагадало твори Мінаєва, але в Міллера більш глибше.
    До прочитання рекомендую :)

10. Margot

Margot Well-Known Member

дівчатка, хто в курсі, де можна придбати Роксолану Загребельного? не можу читати в електронному виді..фе...люблю шарудіти сторінками, внюхюватись в них, цілую сторінки, які вразили:girl_in_dreams:

11. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Вікторія Горбунова "Надра банку" - це книга про професійну деформацію особистості, про те,як професія впливає на характер, мрії, прагнення людей, як змінюються їхні долі, ролі, а також це історія кохання.
    Все це розповідає жінка-психолог, яка працювала в банку.
    Рекомендую:girl_smile:

12. Vyshenjka

Vyshenjka Щаслива мамуся

Недавно прочитала книгу "Веселий роман" В Кисельова. Надзвичайно оптимістична, добра книга,сповнена безліччю веселих випадків з життя молодих людей. Легке чтиво для підняття настрою.

13. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

Горе от ума Грибоедова
    не знаю що і навіщо я очікувала, але ніц з "вимріяного" не зустріла. а може п.єси - то просто не моє

14. Kvakywa

Kvakywa Member

Закінчила читати Дару Корній "Тому що ти є" для любителів важких книжок і повної відсутності хеппі енду. Ось так все життя головна героїня Оксана робила начебто все правильно...щоб краще було то чоловіку, то донці, то батькам а врезультаті все це ілюзія щастя...і в кожного є свій тягар та горе, головне вчасно зупинитись і задуматись....коли ще є час щось змінити. Але дуже часто буває вже запізно. Раджу читати тим, хто любить книжки які заставляють задуматися

15. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Галина Бабич "Тюті", книга про студентське життя, навчання, розваги, непрості міжособистісні стосунки, події відбуваютьсяу 60-ті роки, а місце дії - Київський університет. Розповідає про це головна героїня книги, яка озирається у минуле й ніби знову опиняється у своїй юності.

16. Gorda

Gorda Well-Known Member

Мішель Куаст " Любове моя незнана".

17. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

Дж. Г. Бетанкур по черновика Р. Желязни Заря Амбера, Амбер-Хаос, Правь Амбером, для тих, хто хоче втікнути в світ фентезі від нашої буденної реальності :)

18. casablanca

casablanca New Member

"Містечкові історії" Анатолія Дімарова. Це збірка оповідань про життя в містечку неподалік Києва. Події відбуваютьсяпереважно після війни або під час 2 світової. Наприклад, розповідь про 19-річну дівчину Варю, яка на війні була санітаркою і втратила руку. Вона ніколи не вийшла заміж, повернулася до себе в містечко, організовувала там бібліотеку, яку під час війни знищили й спалили. А коли покохала чоловіка, їй було вже за 40, і її обранець, колишній однополчанин,виявився алкоголіком. Таких було багато по війні, покалічених не тільки фізично, а й морально. Інше оповідання - про чоловіка, мета якого в житті була нагребти побільше грошей. Спершу він вдало оженився на молоденькій дівчині, дочці відомого професора, тоді знайшов дружині вигідну на його погляд роботу, а коли вона через відсутність будь-якого досвіду ледь у тюрму не сіла і в неї , крім того стався викидень, якось "затер" цю справу. А пізніше заради грошей віддав заміж свою дочку за багато старшого чоловіка, якому за 3 тисячі рублів пообіцяв прописку в своєму домі.
    І мова у письменника чудова, така барвиста, у сучасних такої не зустрінеш. Стільки гарних українських слів, які ми перестали вживати, стільки приказок, прислів"їв... Тому й емоції викликає справжні.

19. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

нещодавно відбулась зустріч Клубу читачів присвячена Бєсам Достоєвського:girl_claping: (лунають гучні оплески)
    Федір - не мій письменник. інколи стається так, що рецензії на книгу, цікавіші за неї саму. що без них, не перейнявшись духом і настроєм "творця", взагалі б не в.їхав що писалось і нащо
    3/5

20. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Я в нього нє асіліл нічого. Ну, тобто, я читала все)) Бо колись я тільки і робила, що читала)) Але це ж брєд сумасшедшего)
    і це заслуга авторів рецензій))

Статус теми:
Закрита.