Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

А я лінива і нині зготувала піццу. :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Irusya

Irusya Well-Known Member

В нас сьогодні вареники з картоплею і капустою, салат весняний - зелена цибуля, редиска, салат, румбамбар - все з грядки:), а ще завиванці з маком, кисіль з заморожених ягід і тісто в холодильнику на штрудель з яблуками.

• Подобається Подобається x 5
  3. Kasia

Kasia Well-Known Member

зупа овочева, окрошка, вареники.

4. Макарена

Макарена Well-Known Member

А як робити бринзу? Поділіться рецептом Касі, пліз.:clapping:

5. Маруся-мама

Нині день матері і я мала б віпочивати, але печу качку. Маю намір ще зварити росіл.

• Подобається Подобається x 3
  6. карапуз

карапуз Well-Known Member

Цитую допис Kasi і коментарі теж її :).

Молоко перелить в кастрюлю, добавить соль, поставить на огонь,пусть закипает.
    Яйца взбить и размешать хорошо со сметаной
    Молоко довести до кипения, помешивая чтоб не пригорело,затем чуть убавить огонь и постепенно влить сметанно- яичную смесь,все время помешивая варить минут 5-6, пока сыворотка не отделиться от творога.
    сито или дуршлаг застелить марлей сложенной в два слоя, под низ подставить кастрюлю, перелить сырную массу.дать сыворотке хорошо стечь.
    Когда жидкость стечет, дуршлаг с сыром переставить на чашку, накрыть сыр свисающими концами марли, сверху положить меньшую по диаметру тарелку,а на нее литровую банку с водой.Оставить так на 4-6 часов, через час можно поставить в холодильник.(я оставляла на ночь под прессом в холодильнике)Затем аккуратно марлю снять,сыр переложить на тарелку
    Состав
    2 литра пастеризованного! молока(читайте на упаковке,это важно!), или лучше настоящего молока(домашнего),но не в коем случае не стерилизованного или того которое долгого хранения.
    400 граммов сметаны(я брала 15-ти процентную)
    6 шт. яиц
    2-3 ч. ложки соли
    Молоко,сметана и яйца должны быть очень свежие,и хорошего качества,берите ту фирму в которой вы уверены.

коментарі мої: як на мене мало солі. в оригіналі має бути 2-3 ст ложки. я робила усе з половини продуктів, вихід 0,5 кг. солі дала 1 ст.л. - мені мало.
    на наступний раз дождам спецій , і солі. а взагалі ням-ням, дуже ніжне , ріжеться файно. бракує свіжого помідора і базиілку до того

• Подобається Подобається x 4
  7. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Зупа з фрикадельками...гуляш...картопляне пюре....і весняний салатик...все то запили апельсино-яблучно-морквяним фрешем...то був наш обід...вечеряти вже не будемо:)

• Подобається Подобається x 6
  8. Маруся-мама

Варю росіл, і мені муж ряно заваджає то робити.
    Спекла пшеничну кашу. Маю намір зробити тефтельки в якому сосі а може просто шницлі, бо вчора до качки зробила грибовий сос.

• Подобається Подобається x 2
  9. mashka

mashka Well-Known Member

Бефстроганов, салатик з огірочків та редьки, картоплю пюре і мабуть ще піцу спечу, бо щось багато інгрідієнтів у холодильнику завалялось

10. katrinka

katrinka Well-Known Member

сьогодні нічого не готую, в неділю наготувала стільки, що досі доїдаємо:ninja:.
    ще залишилась свіжа риба тушена на цибулі, капуста молода тушена, курячий шашлик, цвітна капуста в клярі, оселедець, печериці відварені (ще навіть не фаршировані, бо в неділю не встигла і залишились вдома нерухані), котлетки печінкові з майонезом і часником(ті що були намазані з"їли, решта у морозилці чекає).....:8:....
    одним словом перестаралась я:xaxa::confused: ще тиждень з морозилки продукти готові виймати буду, може форумівку скликати:lol:, :xaxa::xaxa:

11. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

а як тушили капусту?

12. Маруся-мама

А я наробила налисників з сиром і нутеллою і наїлась файно. :)

• Подобається Подобається x 6
  13. kitka

kitka Well-Known Member

Ну та й файно, хороша дитина:clapping:...
    А ти, ведмедику, йди, йди собі по парасольках далі, бо то ще не скоро:xaxa:. Марусю, не мучте себе і ведмежатко:xaxa:.
    ===========================================
    Суп з консервованої стручкової фасолі, салат з капусти молодої, відбивні.

14. kati

kati Well-Known Member

В нас жарке, суп гречаний з горошком, салат, компот.

Сьогодні побачила кабачки.......в мене аж слюнки потекли, але ще не ризикнула взяти. А вже хтось брав???

15. Alias

Alias Well-Known Member

У нас вже давно продають.Але ж дорого і там купа нітратів.Краще зачекайте, скоро з городу будуть

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

печінка в сметані, салат Дністер.
    нині-шуба буде і зупка щавльова.

• Подобається Подобається x 8
  17. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Із вівсянки і фаршу зробила котлеток, Соні - тефтельок. Не хочуть їсти каші - то я ж вас обману, все одно з"їсте. Ще спекла раненько капустяний пиріг від Анути, то Таня ледь до школи не запізнилась, так із сметаною його наминала. А потім запечу картоплю з грибами у фользі та й усе. Ну і салатик з капусти, укропчик вже свій з грядки, цибулька...

• Подобається Подобається x 10
  18. bora

bora Well-Known Member

Значицця вчора був салат з латуку, помідорів і огірків заправлений французькою гірчицею, лимонним соком та олійкою. З"їли цілу мисягу і дивилися один на одного чи в когось ще не залишилося:) Лайтово дюже вийшло. Сьодні відчуваю треба повторити - докупити салатних листків:) Може ще бринзи до нього додати спробую.
    Крім того була пшенична каша з грибами і котлети.. (на шо сили вистачило після стоматолога:) )

• Подобається Подобається x 8
  19. katrinka

katrinka Well-Known Member

спочатку підсмажила м"ясо (нежирний шпондер), потім подрібнила до м"яса велику цибулину, досмажила до ледь золотистого кольору, + ложку томату (можна більше), +2 молоді капустини посікла туди, + морквочку тоненьку кружками (гарно виглядає), посолити, накрити кришкою і тушиться до готовності. приправ не давала, бо для дітей.
    роблю ще без м"яса, томату, але зі сметаною,зеленню ніжна виходить. тільки мішати під час приготування мінімум раз, тоді має гарний апетитний вигляд.

20. mashka

mashka Well-Known Member

Буду ввечері смажити котлети, чоловік дуже просить. А ще купила пліснявого сиру і маю чудове червоне вино вдома, іншої вечері мені й не треба.

Статус теми:
Закрита.