Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. olja_zaj

    olja_zaj Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А можна докладніше про зупку з плавленим сирочком.
     
  2. СОФІЯ -СОНЯ

    СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Агов, господині, потребую поради! Передала тітка з села курку, зразу видно, що не першої молодості (це про курку).:) Два дні варити не хочеться, може хто знає спосіб як допомогти їй "помолодшати", тобто швидше приготуватись?
     
  3. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Для Олі Зай. Я варю зупку з плавленим сирочком оригінальну так:
    НЕАПОЛІТАНСЬКА ЗУПА.

    Варимо прозорий бульойн з курочки чи телятини+овочі( порей, морква, селера, корінь петрушки-невеличкі шматочки) +ціла цибулина.
    усе крім моркви і мяса викидаємо. моркву тремо, мясо ріжемо.
    2 плавлених сирочки на 2,5 л. зупи - ріжемо на кубики і кидаємо в бульойн. помішуємо доки сир не розчинеться повністю і зупа стане жовто-молочного кольору. запрвляємо спеціями+сухий базилік або італійські трави.
    у вас фактично є пуста зупка.
    в тарілку даємо консервоаний горошок, пару ложок.заливаємо зупою, і додаємо сухарики з білого хліба ( батончик сухий порізали на кубики, підсушили на пательні) ЇМО ОДРАЗУ!. Смачного!
    Попередження- зупку цікава, але на любителя. НАМ ДУЖЕ СМАКУЄ! Головне щоб бульой вдався вам смачний, овочево -мясний.
    Крім того, плавлений сирочок додаю до овочевих зупок будь-яких ( з капустою цвітною, брюсельською, шпарагівкою, і т.д.), зупка дістає сирного смаку.

    Ну і як писала вище, - до зупи з фрикадельками -1 шт. Так дуже смакує моєму Андрієві.
    Принцип той самий-в кінці вкидаєте сирок і чекаєте доки розплавиться повінстю.
    З досвіду кажу - дешеві сирки погано розчиняються і залишають так грудки, і по смаку вони не дуже. Купуйте ті трошка кращі.

    смачного ВАМ!
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А можна так: не викидаємо. а ріжемо кубиками (і моркву теж :)), додаємо горошок. яблуко і квашений огірок. заправляємо майонезом (чи сметаною) і смакуємо овочевий салат. Можна додати ще й м"яса. тоді взагалі смачно :).
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    а на вихідних робила голубці, млинці, і пекла пиріг з варенням зі смородини.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    ну не знаю, бо я даю невеличкі шматочки, бо все таки ці овочі мають сильні запахи. - навряд чи з того вийде салат .
    а моркву я написала-як і мясо-назад в зупку!
     
  7. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Господиньки напишіть мені точний рецепт зразів з картоплі. Будь-ласка.
    На скільки картоплі -скільки яєць, муки? Як обсмажуєте -в сухарях чи без?
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Нажаль не можу дати точні пропорції, бо роблю на око залежно від кількості пюре. Але муки багато давати не треба, бо картопля має свій крохмаль. Треба додати одне-два яєчка і може дві ложки муки аби лишень все трималось купи. А тоді ліпимо зрази, я найбільше люблю з грибами, і обмакуємо в яєчко і сухарі або просто сухарі і на пательню.

    Мої он вчора обідали капусняком з фасолею, мятою бульбочкою і каляфьором. Настрою не було готувати. Ней потерплять.:xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Олюська

    Олюська Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А я собі зараз готую шпинат...буду вечеряти:xaxa:
     
  10. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    В мене також точного рецепту немає. але якшо приблизно....
    8 картоплин зварених в мундірах
    2 яйця
    сіль
    кріп
    2-3 ст.л.муки
    все ретельно перемішую, начинка мясна,грибна, або капуста тушкована
    Обсмажую на олії, без сухарів.:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Мої домашні повечеряли:
    перлова каша полита мяском з тушонки,
    овочева мішанина (кукуруза, горошок і зелена фасолька)
    салата з помідорів
    і печена курка.

    Біди нема, я вам скажу, дякувати Богу!!!
     
    • Подобається Подобається x 7
  12. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Купила вчора свинячы реберця. От тепер думаю, щоб такого-претакого з ними зробити
     
  13. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    зтушити з капустою! ням ням
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. RybaKotyk

    RybaKotyk Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Олюсько, скажіть, будь ласка, де у Львові шпинат купуєте? На Шуварі на це добро тільки одного разу потрапили!:umbrage:
     
  15. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    шпинату повно в бабулечек на базарі
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Дякую!
    Але я не люблю тушеної капусточки :no:

    А мона ще якісь варіанти? :umbrage:
     
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Покраяти їх на окремі, потім посмажити в пательні з ложкою меду, як посмажили то скласти в банячок-гулятничку, або бритванку застелену фольгою, аби потім мити було менше. На пательні де смажились ребра в тім самім жирі втушкувати одну середню цибулину. Після того як цибуля стане мягка влити до неї пів шклянки води з вегетою або червоного вина. Воно тоді гарно все від пательні відчепить. Цим всім залити реберцята в гусятниці або бритванці, і якщо бритванка до поставити до брат-рури на 40 хвилин, температура 180 градусів цельсія а якщо в гусятниці/баняку, то можна поставити на невеличкий вогонь і тушити годинку-півтора. Реберцята будуть мягенькі і з файним смаком меду і вина.

    Якщо чоловік любить часник, можна в кінці зубчика кинути. Такі ребра їдять навіть мої дітиска яким лишень марципани подавай. :xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 9
  18. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    От, дяки-дяки. Я купила вже окремі, 5 великих окремих жирненьких реберець.
    Зроблю за вишим рецептом, і обовязково з часничком.
    Марусю, а коли мід додавати?
     
  19. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Ой, а я роблю картопляну піцу!Сама придумала:).У змащену маслом сковорідку порізала картоплю, зверху гриби, помідори, салямі, цибульку, зверху тертим сиром і майонезом.Поставила в духовку .Пааахне на всю квартиру.Скоро будемо їсти.
     
    • Подобається Подобається x 11
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я додаю зразу, коли смажу.:)
     
    • Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.