Відповідь: Сенполія (Фіалка) Кіцюня, думаю, що цього літа зацвітуть.. великі якраз вже нормального розміру для цвітіння, сонця стане більше - то зацвітуть.. Може було мало світла.. А от чому одні не ростуть, а інші ростуть - сама не знаю.. В мене одна мацьопа вже півроку сидить двома манюніми листочками і навіть не рухається.. Правда, ще помітила, що якщо зробити манюням тепличку (накрити скляною банкою і час від часу провітрювати) - то ростуть швидше і краще.. взагалі ріст розетки досить від сорту залежить - є прості, а є непрості.. Тому одні ростуть краще, а інші гірше..
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Roxie правильно каже, ці більші літом мали би зацвісти Кіцюня, оця ваша найменша діточка у занадто величезному, як на неї, горщику сидить! Пересадіть її у 100 гр стаканчик. А грунт який? Мені щось виглядає важким. І напишіть, чим підживляєте, яка там формула (склад азоту, фосфору, калію)
Відповідь: Сенполія (Фіалка) як на мене, їм бракує сонячного світла. В мене в кімнаті з балконом ( там також сонце слабо доходить) фіалки мають точнісінько такі ж довгі листочки. Перенесла їх весною на сонячне вікно (перед тим пересадивши в свіжий грунт) і результат - починають появлятися бутони!
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Грунт купляла спец для фіалок, але вже не пам'ятаю який г/літр:азот-10, фосфор-20, калій-30, вітамінм В1, В6,РР в мене так само,але я думала, що прямого сонечка вони бояться
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Прямого так, але сонечко треба і до тепер можна і треба було взагалі не закривати їх, тільки зараз сонце починає палити, а зимове і ранньо- весняне корисне)
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Минулого року також купляла спеціальний грунт для фіалки, то зробила висновок, що краще все таки звичайний. Ті що посадила у спеціальний, чомусь вели себе так, ніби я їм дала гірший грунт ніж завжди, кілька маленьких садженців загинули. От тепер навіть не хочу цього спеціального!
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Тут не залежить чи спеціальний грунт для фіалок чи просто універсальний, залежить від фірми що випускає. Недавно купила спеціальний грунт для фіалок фірми сад чудес в Епіцентрі, так нічо, ростуть), а от в Поліському грунті (якого ціла куча в нас продається) в мене фіалки взагалі рости не хотіли, а у мами розсада суниць і перців наніц в ньомку погоріла.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) ага, теж його взяла, за рекомендацією продавця. теж поприймались дітки. тішусь. бо, якщо чесно, раніше садила фіалки в звичайни грунт для квітів
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Можливо і так, я щось це опустила, фірми справді бувають різні! Маю питання, стосовно підживок до фіалки, хто якими користується? А також як зняти пилюку з листків?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Практично не користуюся. Якщо раз в півроку пересаджувати фіалки в свіжий грунт, то вони впринципі непотрібні. Я зараз купила якусь таку підживку Щось раз підлила) Пилюку з фіалок змиваю водою! Десь в попередніх дописах скидала ссилку на Мк, як правильно мити фіалки.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Дівчата маю питання В мене багато маленьких фіалок+ маленькі діти=мої фіалки вічно падають за куток, а поставити в інше місце нема де(. якщо взяти великий подовгастись горшок(в такі висаджують весняні квіти і ставлять на балконі, приблизно 1 м.) і туди в горщиках посадити 10 фіалок. Тобто в землю посадити горщик з фіалками. Ніби 1 горщик, а безліч фіалок в горшках Як фіалки можуть реагувати чи краще садити без маленьких горшків?
Відповідь: Сенполія (Фіалка) просто насипати землю в балконний ящик і висадити туди багато фіалок - однозначно погано, бо стандартні балконні ящики досить глибокі, то хіба пошукати щоб ящик був мілкіший.. бо фіалки не люблять занадто обємні горщики.. а якщо фіалки в окремих горщиках і їх отак і поставити в балконний ящик - ніц поганого не буде.. В ящик між горшечками можна і не землю насипати а керамзит (він легкий і не буде важко ящик потім переставляти з місця на місце при потребі).. або якимсь декоративним матеріалом задекорувати.. Є такі матеріали, ніби кокосове волокно, але штучні різних кольорів.. ідей - купа.. Бо якщо в 1-м довжиною балконний ящик насипати землі - повірте, що тягати його буде важкувато.. а на підвіконні пил витерти треба, чи помити, чи ще щось.. Одним словом - засипати землею не раджу.. в мене на балконі ящики 60 см * 3 шт, то важкувато їх знімати і ставити на місце, а то метровий ящик.. а взагалі, щойно прийшла ідея - купіть краще плетену з лози підставку для хліба/солодощів і туди поставте багато горщиків з фіалочками, в мене орхідейки в подібному приспосібленні стоять. Дуже акуратно виглядає.
Відповідь: Сенполія (Фіалка) от тому і подумала що з своїми горшками фіалки пхати таки щось придумаю) дякую
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Louisiana Lullaby Я хотіла її продавати, але передумала, як побачила цвітіння: Квіти величезні і дуже гарні
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Привіт усім! Нам на весілля подарували фіалку, так вона в батьків і росла майже 3 роки. Цього року на Паску, оскільки були машиною в батьків, вирішила я забрати її до себе! Перечитавши всю тему зрозуміла, що її негайно потрібно розсадити! бо за весь час шо вона була в батьків, її тільки один роз пересадили, на скільки я знаю грунт не мінявся, лише ті листочки і цвіт, що засихали, то їх обривали і ще брались здорові листочки для отримання діток! Але тим не менше, вона постійно цвіте, коли б ми не приїхали, там повно квітів! і зараз також багатенько квіточок: можна зараз їх розсадити? і може скажете який це сорт, чи звичайний промисловий, чи мо який колекційний, в чому я сумніваюсь, але??
Відповідь: Сенполія (Фіалка) мені здається, що це найбільш поширений поль баньян. в мого брата він теж постійно так кущиться і цвіте. якщо не шкода цвіту, то розсадіть зараз, бо довго чекатимете, поки вона перецвіте. ---------- Додано в 11:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ---------- а я набралась сміливості і повиймала старі фіалки з землі, які вже мали довге покручене стебло, пообстругувала їх як моркву і поставила в воду. вони пустили корінці і минулих вихідних, коли я їх садила в землю, то побачила, що вони випустили бутончики цвіту, будучи в воді (!). вже тиждень як пересаджені в землю, листочки тверденькі, вродь прийнялись і бутончики не пов*яли й не засохли, може якраз ще й цвіт той збережеться хотіла ще з однією старою фіалкою таке зробити, але там вже більші бутони цвіту, то вже нехай перецвіте. цілу зиму стояли мої фіалочки глухо, а пригріло-присвітило сонечко і пішли в цвіт (Вже 2 цвіте ).
Відповідь: Сенполія (Фіалка) Дельфт Империал . Цікава дискусія нарахунок цього сорту він з бузковими квітами і іншими листочками
Відповідь: Сенполія (Фіалка) В мене зараз цвіте "Морозная Вишня" - дуже великі махрові гарні квіти, але мають бути більш червоні, а в моєї більш білі.. не знаю в чім справа, може світла їй менше треба? чи більше? маю від неї 2 діток, можу продати, але десь за 2-3 тижні, бо ще маленькі..