Сезонність і користь продуктів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Багіра, 5 Квітень 2015.

  1. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Давно в мене зріла та тема
    все або забуду коли сезон на якийсь овоч чи фрукт, а які памятаю, то не можу знайти чи ще щось)
    почну перша
    вже можна купити черемшу, а то я давно на ринках не була? чи можна не боятися її купляти, її взагалі підсипають чи ні?
    і чи можливо ще купити добрі домашні зелені яблука чи то вже все?
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Корисна тема!
    Вже з тиждень бачу її в магазинчику біля дому (2,5 грн/пучок).
    А що з неї готують?
    Вже купувала щавель (5 грн/пучок). Варила зелений борщик, ніби добрий. Навіть не задумувалась, що може бути підсипаний. А таки може?
    Редис ніколи не купую так рано.
    Зелену цибульку теж не купую, бо з середини зими вирощую її на своєму вікні :girl_smile:.
     
  3. Sweet kitty

    Sweet kitty Вишивалочка

    вже з місяць постійно її купляю
    --- дописи об"єднано, 5 Квітень 2015 ---
    Я робля салат з сиру,сметани та черемші
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    А я вже купляла й зелену цибульку, щавель, й шпинат, й редиску й парникові огірки. Але то мені просто ну дуууже захотілося молодого-зеленого. То огірок/редиску вимочувала десь з 2 години у воді.
    А черемшу теж десь із місяць як купляю, роблю салат із домашнім сиром, або з вареним яйцем.
     
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    я колись хотіла звести собі таблицю посіву і дозрівання конкретних сортів, які люблю, але атк і не змогла. все дуже відносно до погоди)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    А хіба черемшу на грядках вирощують? Я думала, що вона тільки дика буває.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    ніби дика, ще й в Червону книгу занесена, тому не купую
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. APR

    APR Well-Known Member

    Можна посіяти черемшу на городі, насіння продається, доречі вона багаторічна.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    бачила багато рецептів весняних супів
    читала що її сезон квітень-травень, але то напевно дійсно про дику йшлося
     
  10. Isa

    Isa Well-Known Member

    А коли редиску вже починаєте купувати?а то вже хочеться,але розумію,шо ще не то...
     
  11. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Редиску певно в травні - зараз точно рано. Та й шукаю таку з білим кружечком знизу, бо та кругла повністю бордова- то з шувару, тобто з якихось промислових підприємств. Буду чекати бабульок з парників. Та й в принципі можна орієнтуватися на масовість продажу та нижчу ціну -ось тоді сезон:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    все залежить від погоди. Бували роки, що ми у квітні вже збирали перший врожай редиски. У парниках вона вже також є.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  13. Shamna

    Shamna Мамуся

    Ми свою редиску з парника вже майже з’їли. Тож цілком можливо знайти на ринку вже добру і не підсипану, просто шукати варто в приїжджих бабусь, а не на прилавках.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  14. octavia

    octavia Well-Known Member

    А що білий кружечок означає що то домашня ?:connie_pull-pigtail Перед святами бабульки на Привокзальному мали редиску в пучках повністю бордову без білого , просто такий сорт. Як на мене що промислова що з Малехова і та і та з нітратами. Редиску дуже часто сіють щоб очистити землю від хімії ,вона завжди набирає в себе нітрати. Сама купую редиску дуже рідко десь в травні ,завжди вимочую декілька годин в холодній воді.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    А вже є щавель?
    Так борщику зеленого захотілося:girl_in_dreams:
    По скільки купували?
     
  16. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    є і вже досить давно. Ми навіть їздили збирати дикий щавель. Біля хати ще на початку квітня зірвали весь.
    п.с. петрушка також домашня вже є.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Дика черемша і дикий щавель вже є точно, думаю не мали б бути підсипаними....
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Щавель купувала десь 2 тижні назад по 4 грн/пучок. Але на 3 л треба два таких пучка. Базарчик на пр. Чорновола.
     
    • Корисно Корисно x 1
  19. Isa

    Isa Well-Known Member

    Цікавить чи хтось морозить шпинат,і чи є в тому необхідність?бо щось не зауважувала,чи то сезонний продукт,чи можна його купувати і в інші періоди?
    А якщо морозите,то як-просто свіжий,відварюєте чи що ще?;)
     
  20. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Шпинат для заморозки треба легко в окропі відварити (2 хв), тоді сформувати в кульки, бо він стає практично суцільною масою, і так морозити. Потім в супи зручно так відразу кидати.
    В не-сезон шпинат досить дорожчий
     
    • Корисно Корисно x 2
    • Подобається Подобається x 1