Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику і не тільки

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Adriasia, 9 Серпень 2011.

?

Я

1. власник собаки і повністю дотримуюся правил вигулу собак

15,1%
  2. власник собаки і вигулюю як хочу і де хочу

2,0%
  3. не маю собаки, але мені чужі не заважають навіть на дитячому майданчику

2,4%
  4. не маю собаки, але не проти чужих собак, якщо їх господарі дотримуються правил вигулу

80,0%
  5. кицька в мене, а собакам - собачу смерть!

0,5%
  1. terezka

terezka котяка-вишивака

Відповідь: Собаки: ваше ставлення до їх присутності на дитячому майданчику

я тільки за, але заодно най штафують і мамусь, які там же курять-пьють пиво, закопують памперси, садять дитину свою пісяти-какати біля качельки і т.д. О, і чоловіків, які сцуть там же вночі і вдень. А за кожну розбиту пляшку взагалі пропоную вводити рік тюрми, бо покалічитись склом можуть всі - і дорослі, і малі.

ви знаєте, не всі собаки виють, як і не всі сусіди погодяться слухати як цілу ніч плаче немовля /а всім зранечку на роботу/, чи коли у трирічної дитини істерика бо їй не купили цукорку, і вона катуляється по під'їзду з дикими криками. Або як глуха сусідка з 6-ї ранку слухає телевізор/радіо, п'яна компанія тлумиться і викидає пусті фляшки з вікон.

ага, є, оплата як за ще +2 людини, /вода, газ, прибирання території/

2. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

не сприймайте мої слова в штики. мені дійсно цікаво чи є така оплата і скільки вона складає.

3. terezka

terezka котяка-вишивака

просто найбільша проблема, це бродячі тварини, які нічого і нікого не бояться, гуртуються у зграї, і їх ще, при цьому всьому, підготовують "добрі люди", після чого собаки вважають ту територію своєю. Притулків бракує, а люди навіть домашніх песиків і котиків вважають "страшним звірством стерилізувати", а потім тих котиків-песиків "випускають на волю". З цим боротись треба, для початку.
    А з неадеаватним власником тварини все просто - заява у жек+дільничому. Зазвичай допомагає.

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Гуляла вчора з малим на дитячому майданчику. Повиходили бабулі з маленькими песиками, посідали на лавочці. Лавочка майже в притик до пісочниці. Песики починають бігати, підбігати до дітей і голосно дзявчати (гавкотом той піскіт назвати важко). Діти котрі втікають, котрі тішаться, мій Святослав ще з одним хлопчиком взагалі умудрилися тим песикам кривлятися. Хоча я старалася його забрати, пояснювала що так не можна, але ті песики добре мозолили йому очі і це визвало додаткові мої нерви і нерви мого малого.І от одна бабуля каже до мамочок: " ви важайте, бо він може вкусити а той другий як його рознервувати може так вгризти шо ого-го..." Нє, я "впала", якої, ну якої мари тоді вигулювати їх на дит. майданчику!!!???:girl_devil: Мами стараються відірвати дітей від тих псів, діти істерять. Дівчинка, старша правда, катається на качелі, песик підбігає і починає гавкати(дзявкати) і хоче бачу зловити її за штанку, бабуля сидить на лавочці і кричить до собачки: "Мулькаааа... Мулічкаааа, іди сюда, доця":shok:
    Тоді я не стримуюсь і кажу до бабульок "Скажіть мені будьте добрі, чого ви вигулюєте своїх собачок на дит. майданчику, чи то всі зараз мають вмить покинути качельки, пісочниці, бо ви привели псів, які можуть вгризти?!" Вони як на мене кинулися... Одна билася в груди, що вже 30 років тут вигулює своїх псів і ніхто їй ніц не казав. Друга кричить, що вона попередила шо пси кусають, а ліпше було мені ніц не говорити раз я така мудра, третя голосно возмущалася про наглу молодьож. Всі решта мамів мовчали, хоча половина покинули майданчик напевно боячись щоб собачка не вгризла дитину.
    Я в шоці!!! Прийшлося малого забрати і піти гуляти на іншу площадку, де я зустріла ще деяких мамів з дітками, які утекли від песиків. Я ше шось там мамам правила про наглість бабульок і про їхніх невгамовних псів, але всі мовчали. Мдяяямс...:girl_sad:

Останнє редагування: 10 Серпень 2012
  5. status quo

status quo New Member

Таких бабулек (и не бабулек - всех кто выгуливает собак на детской площадке) надо гнать "поганой метлой" - с детских площадок и жаловаться на них участковому. В любом городе есть правила содержания собак и Львов не исключение.

Выделены места для выгула и это совсем не детские площадки.

И вот статья (ещё за 2009 год)

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ага, в нашому під'їзді одна така "мамочка" живе. Як вийде зі своєю вівчаркою розміром з теля, а ще в ліфт запхається разом з дитиною, і до того пса:"Доця, донечка моя, ходи до мамулічки":bad:
    Я взагалі не розумію, як можна порівнювати собаку з дитиною? Як то можна ганяти дітей з майданчика, бо в когось там пес кусючий бігає? Раз була свідком ситуації, як дзявкаюче цуценя причепилося до малої дівчинки, бабуся тої дитини давай кричати на малу, що вигулювала собаку, і та г...нярка на неї з матами, типу, чого стара рота роздзявляєш, де хочу там ходжу, дай собачці спокій:girl_impossible:
    А мала моя песиків любить, та й я до тварин позитивно ставлюся, ну ж має бути якась повага до здоров"я і спокою тих дітей? Весною гуляла з малою, дитина спала, підбігає пес і давай гавуніти, за ним ще один. Підходить власник до мене і каже:"Ви дитинку звідси заберіть, бо собачки зараз спілкуватися будуть, ще розбудять її":shok: Дякую за турботу, називається. Часом почуваюся, ніби то я з псом гуляю, а в них діти, і боронь боже їм заважати.

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

не знаю чи в ту тему, але вчора мала "зустріч" з псом. господиня вела собаку на повідку.
    і от коли я вже їх пройшла, собака виривається, підбігає і цапає мене за 5 точку щелепою. на то все господиня каже - Мері (не точно так)) перестань.. якоби вона мене лизала чи що??

я ще можу розрізнити коли собака відкриває щелепу для захвату, а коли туцькає носом, тим більше я собаку пройшла - це не намір познайомитися/обнюхати, тим більше агресивно атакувати..це просто вкусити/повалити, і притарабанити хазяїну курочку, що пахне кров"ю.

я ще довго думала, мож то я руками махала активно (але ж холодно було, руки в кишенях), чи ногами зашвидко перебирала, отака я - ще думаю, чим ж то я пса спровокувала...
    а власниця спокійно пішла далі... а собака то видно не перший раз кидається... і без намордника..

чи то може в мене такі враження, і що я можу хотіти, коли купляють собак породистих "для себе" за 300 грн, і не знати, чи є у них відхилення в розвитку (в т.ч. психічному), просто аби порода була, а тренувати/дивитися не тре - це ж порода, воно автоматично розумне...... правда, в мене досвід спілкування з собаками обмежується тренованими вівчарками і "до гробу вірними" дворняшками, яких відігріли і нагодували, і для яких вкусити господаря ненавмисно - це такий жах, що собака хворіє пару тижнів.

мені дуже жаль, що собак обирають за екстер"єром((

8. AilataN

AilataN жива

не знаю, чи знайшла відповіду тему, але пишу сюди, І потребую поради.
    Гуляю я щовечора з песиком, подібним на таксу ( це так , щоб розміри уявити). неодноразово бачила дядька який гуляє з маленьким собакою на повідку і завжди біля них біжить великий чорний пес, типу водолаза. Той водолаз постійно норовив до мого Джека приблизитися, але я зразу брала собаку на руки і той втікав.
    Сьогодні.
    Ми виходимо з-за повороту, назустріч той пес. З диким риком кидається на мого, вгризається в хребет, я несамовито верещу, б"ю його повідком, відтягую свого, впала, нігті поламала до крові, бо тягнула свого, кричала так, що горло першить. Від мого крику то чудовисько втікло.
    Схопила свого пса, побігла , дивлюся- стоїть той чувак, що постійно біля нього водолаз, питаю- то ваш пес? він , налякано- нєнє, не мій. Я побігла додому, бо Джека вищав.
    ну і що робити? маю намір завтра дзвонити в якісь служби, куди- буду гуглити, може підкажете.
    біля нас з собаками така ситуація: було багато агресивних псів базарних ( Краківський базар), їх всіх кастрували і чіпували. нарешті від них ( і їхнього розплоду, бото був жах, по 20 псів гонилося)маємо спокій. Але от ті великі пси, яких господарі вигулюють без повідка, я вже мовчу про намордники, то проблема страшна.
    маю намір добити того водолаза, і завтра серйозно тим буду займатися.
    У мого песика, скорше всього, пошкоджений хребет. Ходить косо, і не мав сили на сходини вискакувати, я його несла.. Хоч не перегризла його та дурна собака. Ну, бляха, хай но докопаємся до господарів.

9. terezka

terezka котяка-вишивака

заяву в міськраду і дільничному.

10. AilataN

AilataN жива

Поряд йшли дівчата, то так втікали, аж тупотіли. Та певно, як здоровенний пес з диким риком кидається, а цьоця( тобто я) верещить як сирена, тут будь хто втече.
    Навпроти стояли хлопці на перекурі ( вийшли з бару) . Ну і той дядько, которого я підозрюю , що він власник собаки. Дядько 100% живе в нашому районі. Знайдемо, допитаємо.

11. terezka

terezka котяка-вишивака

і чеки-чеки збирайте, щоб копії додати до заяви.
    тут головне вдумливо і зі спокійною головою написати заяви
    А хто господар і де він живе - працівники жеку 100% в курсі

12. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Ця темка для мене виявилась сьогодні актуальною(
    Ввечері сестра заявила що хоче песика.,на фото вигляд чау-чау тільки менший і білий
    Як медик(23 роки) живучи на 60 кв м сімя з 2 дітьми.,мама і вона може таке вимагати.
    Мотивує що а во в тебе є діти. Я категорично проти, але чує моє серце що ще будуть войни за того пса
    Псів котів я не люблю, розглядаю лише варіант утримання псів в особняку на подвірї
    одним словом перед сном витріпала мені нерви і от я думаю :чи то лижі не їдуть чи то я далбанута....
    бракує слів щоб висловити емоції

13. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Сестра з Вами живе? Якщо ні, то не розумію суті проблеми - хай хоч носорога заводить.

14. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Якраз проблема в тому що разом, в неї кімната 12 в мене 18 кв м+в квартирі 2 дітей+сестра йде в 9 приходить в 19....

15. terezka

terezka котяка-вишивака

проблема тут не в тому, що "сестра хоче собаку",

16. AilataN

AilataN жива

А як , взагалі , діяти, коли стається отаке : собаки зчепились. Я вже думаю про якийсь шокер, чи що. Бо вчора я реально злякалася пхати між них руки, пес міг і мене не тільки вгризти, але і відгризти. Але чи той шокер помічний?

17. terezka

terezka котяка-вишивака

направду (коли собаки великі і не пітбулі-стафи) допоможе варіант а: відливання відрами води, варіант б: почекати доки самі перестануть жертись, варіант це: впевнено йти подалі від місця де то все відбувається.
    Пояснюю:

18. Еліс87

Еліс87 New Member

Всім привіт! і я можна поділюсь випадком. Десь у вересні у дворі офісного центру "Лемберг" з'явились цуценята, я там працювала і один впав мені в око. Маленький такий, худий..., і коли звільнилась забрала того цуцика додому. Він трошки підріс проте, не є великим. У мене донечка має 5 років, тому звісно на дит. майданчиках ми не гуляємо. Пес добрий і трошки "зашуганий", певно десь копали його якісь "зволочі":girl_mad:. От а у нас на (Топольній) є один такий молодий хлопець(правда пговорять, що він під чимось весь час :bazar:) і на біду усіх його сусідів має бійцівську собаку, яку звісно ж вигулює без намордника і не раз без повідка. Десь о 7 вечора я вийшла з Роккі погуляти, чую позаду якійсь шум, обертаюсь а на мене з псом летить зла морда з таким оскалом, що ледве не отримала серцевого нападу. Беру Роккі на руки і обертаюсь спиною, та як налетіла лапами по шубі пройшлась..., я починаю кричати де господар.., :clapping:у відповідь тиша. Роккі заскавулів, та його вкусила за хвіст..., (злості моєї не було меж:ireful:і тут з повороту випливає то "чудо" що зветься господарем. Бере свою бійцівську на поводок і так спокійно через "піп" каже "ти чого коза кричиш?", я напевно весь запас слів і матів який знала в хвилину виказала, а воно до мене каже "Будеш нявчати, пса спущу:bazar:" . Я була просто в шоці ну от і як з такими господарями себе поводити!!!?

19. terezka

terezka котяка-вишивака

та ніяк, окрім звернень до міліції (але відразу ж - свідки, потрібні свідки. І максимум що можуть зробити - побалакати. Для кардинальних дій мусять бути факти явних покусів що несуть загрозу життю.
    То у нас такі закони, а з такою "специфічною" собакою такий господар що навіжений з кулеметом.

20. Еліс87

Еліс87 New Member

тобто поки мені щось не відкусить або не загризе..:girl_impossible:, то звертатись до органів внутрішніх справ:girl_cool: немає сенсу..:nea: