Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

У мене свекруха дууже хороша, правда, весь часнамагаєтсья мене нагодувати, але то таке.Живемо зараз з нею та свекром і ще з бабцею поки у нас ремонт, усе добре. Дууже тактовна. Нагримати може хіба на сина свого...
    Дітей у нас поки що нема, але, впевнена, що чоловікові батьки помагати будуть - вони зараз старшій дочці дуууже помагають, але без фанатизму, бо я того н елюблю.
    Шкода тільки, що мама моя далеко:sad:

• Подобається Подобається x 4
  2. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

ага ЩАССССССССССС.
    В кого яка мама , моя так термінатор, зять золото, а доця Зміюка :)

А свекруху я зашугала трішечки, вона мене побоюється чипати :radist: , мамині гени даються чути, щеб маму трішки прниструнити :ninja: і все б було супер, але боюсь не вийде, бо мама з моєю малою зговорилися і вдвох мене муштрують

• Подобається Подобається x 7
  3. Анютка

Анютка Well-Known Member

У мене теж не дуже хороші стосунки із свекрухою, тобто, ми ніколи не сварилися але її відношення я просто нерозумію. Перепрошую, не пам'ятаю хто про це писав, але я теж ніколи не можу зрозумути настрій свекрухи, вона ніколи не висловлює своїх емоцій, ніколи ще нічого не похвалила або розкритикувала.
    Живуть вони не у Львові, але зовсім не далеко (45 км), так от, ще жодного разу, відколи ми живемо разом, з вепресня - вона не була у нас, до батьків моїх у гості приїжджала - до нас ні. Ми зробили ремонт у великій кімнаті - ніхто навіть не приїхав, щоб подивитись, я вже й не говорю про якусь допомогу. Так, я погоджуюсь, що було б жахливо, якби вона лізла з своїми порадами, але ж і не проявляти жодного зацікавлення - такого не розумію!!
    У мого чололвіка є молодший брат, і мама теж робить різницю, не те що між синами, а між нами і ними, бо він теж одружений. Доречі, весілля у них було на місяць скоріше, незважаючи на те, що у нас вже все було узгоджено з батьками, а їх ніщо не спішило, просто треба було бути першими, а батьки й не заперечували.
    Тішить те, що з моїх коханим у нас все добре, звичайно бувають непорозуміння, але ми щасливі, тому, що у нас СВОЯ СІМ'Я, а решта - дрібниці

• Подобається Подобається x 5
  4. Марта2

Марта2 Well-Known Member

І моя мама завжди чоловіка захищає коли я щось капризнічати йому починаю!:)

5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ага, чоловік як взнав, що синочок буде - тішиться, хвалиться мамі, а вона - "Нічого, може наступне буде дівчинка..."

6. Натагідра

знайома ситуація :)
    Я страшенно не люблю мити посуд, ми ще пер весіллям з чоловіком домовились, я народжую дітей він миє посуд.
    Так от щорозу як ми обядаємо розом чи щещось, мені щопять хвилин нагадують що посуд має мити жінка
    Ну така вже 11 заповідь у моєї мами

Додано через 2 хвилини
    в нас 2 дівчинки, в сестри чоловіка дівчинка, коли я прийшла з лікарні з другою дочкою, свекр подивився і сказав- рік відпочинеш і народиш хлопчика, я баба- язва та щей після місяця по лікарням не втрималась і відповіла "та ви ще самі нівроку, та й свекруха нічого, можете самі народити "
    більше жодного разу цю тему не зачіпали :)

• Подобається Подобається x 13
  7. Ума

Ума Super Moderator

Ех, дівчата, болюча тема... особливо після народження внука. До того - ідеальні стосунки! В мене свекруха горда, ще й надцять років пропрацювала начальником (зараз вже 2 роки на пенсії, то трошки мусіли її посунути, бо йшло скорочення). Вона не сприймає нічиїх порад, а сама як дає поради - то як вчителька - "я тебя научу"! У неї на все є дві думки - одна її, а друга неправильна! Вона виростила одного сина, моя мама двох дітей - здавалось би у моєї мами досвід більший щодо виховання дітей, та де там! Она старше, а значит мудрее! Найгірше те, що вона не може змиритися з тим, що в мене все добре виходить з дитиною, що він здоровий і т.д. Це не тому що я така мама, це тому що мені "повезло, что ребенок здоровьій родился!" І ніколи вона не визнає, що щось порадила не так чи сказала не так. Я дуууже в крайніх випадках можу вже щось їй заперечити, а здебільшого все в собі, або чоловіку пожаліюся (але прошу ніц їй не казати), або вже от на форумі напишу - то може легше стане... :):):) Не хочу з нею сваритися, бо вона бабуся мого сина і я не хочу, щоб він одну більше, другу менше любив! Але як дивлюся на свекрушині стосунки з її сином, то просто жахаюся. Мій чоловік ніколи з нею не хоче говорити, не хоче її відвідати... і що робити? прийдемо до них, то він обов"язково ляже спати! Але дякувати їй, вона добре сина виховала (як для невістки :)) Він завжди тримає мою лінію, та й свекруха завжди на моїй стороні :)

Сподіваюся, що як Тимофійко виросте, то вона буде вже більше мені довіряти і не так повчати :)

п.с. та й взагалі, я теж колись буду свекрухою :)

• Подобається Подобається x 17
  8. mamatu

mamatu Well-Known Member

точно.
    ми ж усі колись будемо свекрухами-тещами.
    треба мабуть вже зараз себе настроїти, що важливо поважати вибір своєї дитини, а допомагати, коли просять, а не коли вважаєш сама за потрібне.

я в своєї свекрухи багато чому навчилася. хочу бути не гіршою, як вона в майбутньому.

• Подобається Подобається x 5
  9. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Так це мій чоловік вже зараз каже шо ми такими не будемо!!!

Щодо свекрухи! Я думала що то мені одній так зі свекрухою пощастило, а нас виявляється тут цілий батальйон... Моя хоч живе далеко, але напрягає мене кожного дня.Дзвонить до мене і кидає трубку, щоб я їй передзвонювала... І кожного дня одне і те саме: а шо там у вас, Володя пішов на роботу, а як там Вікуся і т.д. Я вже наперід знаю шо вона мене запитає...Постійно вона все знає як і кому буде краще! А коли вона до нас приїжає(1раз на рік) то взагалі покою від її всевидячого ока немає, все не то, все не так!!!
    Постійно просить шоб ми до них приїхали з малою.Ми їй пояснюємо шо вона не любить їздити в транспорті(навіть 30 хв по місту то вже страшна істерика),а до них їхати 4 год втобусом.А вона у відповідь,як то так всі їздять а ви не можете???Або ви шо без Вікусі не можете приїхати? Нє ну нормально! А ви до нас приїхати не можете???
    Ой я вже завелась! Краще буду закінчувати(думаю всі мене і так розуміють), бо і до завтра не зможу заспокоїтись якшо буду продовжувати...

• Подобається Подобається x 8
  10. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

зовсім забула похвалити свого чоловіка. Він займає наступну позицію: "коли тобі щось радять, то ти угукай, ніби погоджуєшся, а ми потім зробимо так, як будемо вважати за потрібне".
    В нас останній випадок з чайником для заварювання чаю. Вона радила довго нам купити певний чайничок, а нас і наш цілком задовільняв, то вона сама його купила і принесла нам. А ми і далі користуємося старим, бо він нам більше подобається.
    Мені іноді важко стриматися, щоб щось не сказати, але я стараюся. Потім можу чоловікові пожалітися трохи... добре,що є хоть кому вислухати. Стараюся жалітися лише йому, а своїм батькам стараюся не розповідати, якщо й виникають якісь проблемки... хіба можу щось розповісти, коли все вже минулося

11. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

тільки не забудьте "покористуватися" ним, коли чоловікова мама вгості прийде. Вам - дрібничка, а їй приємно.
    +1
    Але на мене мама за це ображається. Вона свято переконана, що проблеми в мене є, і не може зрозуміти, чому я з нею не ділюся: "ну, от я зі своєю мамою завжди про все говорю!"

12. Мія

Мія Well-Known Member

В мене ситуація протилежна... чоловік має сестру, але свекруха мліє від сина в той час коли донька завжди "не така"... деколи просто не можу себе стримати і вже кажу хватить мені бездоганності чоловіка, ваша донька нічим не гірша просто живе поряд...
    мала народилася, то для неї вона найкраща і голівка така правельна і личко таке ніжне а от в Андрійка (син доньки) голова не правильна була і якийсь ві худий був не то що внучка... хоча моя була тоді худіша... маразм якийсььь не розумію як так можна...
    донька змирилася... вже навідь нічо не каже.... сину хату треба записати, хоча син свій будинок будує, в той час коли донька не має де жити...о така материнська любов...

• Подобається Подобається x 10
  13. natty

natty Well-Known Member

Ви молодці з чоловіком! В нас теж такий принцип: на все погоджуємося, або відмовляєм в дуже м'якій формі, ніколи не сперечаємось.

В моєї коліжанки була подібна історія, як у вас з чайничком, тільки з кухонним столом:) Вони купили з чоловіком скляний столик на кухню і поставили біля вікна, а свекруха, коли приходила. постійно переставляла його до барної стійки, а вони - знову до вікна. От так з принципу кожен раз пересували, перевіряли, в кого терпець швидше урветься :)

• Подобається Подобається x 3
  14. Олюська

Олюська Well-Known Member

І мені зі свекрухою пощастило:) Вона ніколи не втручається в наші справи. Не знаю, як буде, коли народиться дитина, але взагалі-то вона ніколи не пхається, коли її не просять, дуже толерантна. Та й живемо ми в різних містах:)

Додано через 8 хвилин
    А в нас все навпаки. Свекруха така, як ваш свекор, а наш свекор такий як ваша свекруха. Трохи накрутила (масло масляне вийшло):8:

Додано через 20 хвилин
    А мені чомусь дуже тяжко свекруху називати мамою, хоча стосунки в нас прекрасні (тьху-тьху-тьху). Давніше я думала, що то, напевно, не складно називати "мамою" маму людини, яку дуже сильно любиш, але зараз чомусь не можу. Я б, напевно, якби була чиєюсь свекрухою, то сказала б називати мене на ім'я, по-батькові або через пані ... Хоча, це, звичайно, не лише б від мене залежало..

15. mamatu

mamatu Well-Known Member

от і правильно.
    я мала глупість по-молодості жалітися своїм родичам. тепер шкодую.

• Подобається Подобається x 2
  16. Натагідра

А в нас історія з тапками уже майже 10 років разом , і всі знають що я хожу боса і максимум одягаю шкрпетки, але на протязі багатьох років мені свекруха дарує тапки і щоразу коли я прихожу до неї чи вона до нас вона намагається одягнути на мене тапки.
    останнім часом я просто кажу "тапок я не одягну і сваритися з цього приводу ми не будемо"

Але на дітей тапки коли ми приходимо до них одягаються регулярно :))), саме цікаво що перед тим як зайти до бабусі діти мені кажуть - "мамо тільки стримайся, коли баба на нас тапки одягатиме" я мовчу поки , бо діти ідуть в іншу кімнату і ті тапки скидають коли баба не бачить :haha:

Ми вирішили питання просто (в нас була тумба) пклеїли їїї силіконом до підлоги :)

• Подобається Подобається x 11
  17. irushka

irushka Well-Known Member

А в мене зовні стосунки з чоловіковими родичами прекрасні, але це тому, що я дууууже терпляча. Свекруха добра людина, а от сестра коханого, то ціла історія. Як ми одружилися - планувала коли ми маємо дитину родити, коли і на яку роботу чоловікові йти і т.п., а сама вона має дочку 11 років, то постійно приводить її до нас ночувати, на вихідні залишає, а як в школі канікули, то звісно, що Христинка(так її малу звати), теж постійно у нас. Я ще раніше нормально до цього ставилась, але коли я народжувала(в медінституті), то сестричка чоловіка додумалась свою доцю привести до мене в родзал, через кілька хвилин, як моя мала народилась і лежала в мене на животі:scare: , уявляєте як в цей момент взагалі когось хочеться бачити, а ще й дітей до 14 років взагалі мали б не впускати?! Одним словом до тепер Христя періодично в нас живе і всім начхати, що в мене мала дитина і я не маю часу і сили бавити ще й племінницю чоловіка. На жаль, чоловік теж мене в цьому не розуміє:sad: . Ой дівчатка, не знаю чи ви щось з того зрозуміли, бо емоції заважають написати нормально.

• Подобається Подобається x 22
  18. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Дуже вас розумію!!! Мені постійно присилають чоловікових братів!!!

19. карапуз

карапуз Well-Known Member

Ця тема дівчатонька вічна.Незнаю чому,але тещі зятів люблять більше,ніж свекрухи невісток(мою мама має двох зятів і вона їх обожнює).А найкраща звичайно ситуація,це коли діти живуть окремо від батьків(на мою велику радість-моя свекруха теж такої думки:radist: ).Як каже мій чоловік:"Не потрібно,щоб помагали,краще-щоб не заважали".Але іноді як подумаю,що в мене теж синулька росте ,а прийде якась"вертихвістка",голову йому закрутить,а ви мамцю ідіть подальше:sad: .От я їй зроблю...Бачите дитині лиш 5 місяців,а яка я вже "добра" свекруха!Зате теща я буду люксусова(може)...;)

• Подобається Подобається x 10
  20. Галинка

Галинка Well-Known Member

Так як я справжня невістка (живу зі свекрухою):), то теж додам своє. Почуваюся невісткою на 100%:що би не зробила, що би не сказала - все зле! Навіть сама відкрито говорю до них:"Хто вс..ся - невістка!" Всім весело! Я так старалася догодити - і все намарно, ніхто моєї доброти не бачить. А от коли зять прийшов в гості, то свекри не знали де його посадити і що йому подати, так бігали біля нього!:sad:Це напевно через те, що він їх мав на увазі, а тут взяв і зайшов! Така честь! Мені так обідно!
    Свекор в мене трохи лінивий - я вічно його підганяю до роботи:) Ще в суботу відкрутив дверку в шафі, бо поламалася, а закрутити ніяк не міг! Чекав на мого чоловіка, щоб допоміг. А я вчора дверку сама взяла і до шафи прикрутила. Ввечері ніхто не міг повірити, що це зробила я:) Свекор кілька разів ходив заглядав, чи все я добре зробила, і все-таки пішов і подокручував шурупи:)

• Подобається Подобається x 26
Статус теми:
Закрита.