Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Відповідь: Свекруха-бабуся

:) Я не знаю ЖОДНОЇ людини, яку б не обіс***а моя свекруха :) У очі усім посміхається, а як закриваються двері - гвавт! То натура така, там посидиш, поговориш як з мамою... а тобі потім у спину відро помиїв :) Але то таке, най собі живе здоровенька, аби подалі від мене.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це трохи інше. Добре, якщо візьмете приклад саме із мами, то тільки вам плюс буде. Однак, діти будуть дивитися на те, які відносини між вами й бабусею. Я завжди бачила, що ставлення до діда є негативним, і не лише я. Кожен із його внуків (їх 4-еро) або ледве-ледве говорить до нього "діду", або взагалі не говорить інакше як "ви" чи "чуєте". І вина тут дідова в основному, але й батьки доклалися також. Вони би зараз раді змінити наше ставлення до нього, але поїзд пішов, бо ми вчилися тоді, коли вони були молоді, імпульсивні й не боялися щось при нас сказати. :)
    А в чому ви тут приклад із мами берете? Якщо чоловік туди ходить, а ви ні - то в чому мудрість компромісу?
    Знаєте, ми з чоловіком мало не після кожного візиту сварилися, але все одно візити не припиняли. Просто з часом навчилися інакше реагувати.
    Я знаю, що навчила свого чоловіка поваги до його мами (ну, бо вона якось той момент у вихованні упустила, я навіть бачу де і як), то він мені завжди за це був вдячний. І як би мене не дратували певні її риси, я не шкодую про те, що я робила добре. І далі роблю, особливо бачачи те, як поводиться щодо них інша невістка. Он сподіваюся, що в гості приїдуть, то буде мені перевірка. :xaxa: Хоча вже у Львові була і ми її пройшли дуже добре. :)
    Я в тому плані завжди думаю з такої точки зору: а якщо завтра їх не стане, чи не пошкодую я про щось, що робила чи не робила, і чи не буде мені перед чоловіком до кінця життя соромно за поспішно вимовлені слова.
    У моєї мами є така сусідка. Обмовляла всіх і вся, а найбільше - своїх. Така натура. І то всі знають і мало-хто тим переймається. :xaxa:
    Я ваш біль бачу й розумію, але погодитися з тим, що ви правильно робите - не можу. Аби "душа була чиста" (тут використовую ваші слова, але не сприйміть у штики), треба весь час там бути, а не вмити руки й не спілкуватися. Так, це буде свого роду мучеництво, але буде дивно, якщо воно не дасть своїх щедрих плодів у далекому (а може й не дуже далекому) майбутньому. А навіть як не дасть - ви тоді будете прикладом для своїх дітей, позитивним прикладом, як ваша мама для вас.

3. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

4. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Лілю, та ж мене отруять :) Люблю вас і ціную вашу думку, та у мене ситуація вже така, яка є :)

5. Liliyah Romanova

Я трошки інше мала на увазі. Пояснила приватно. Бути не конче фізично. Головне позитивний приклад, як для дитини, так і для чоловіка. :)

6. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Колись дуже давно була на весіллі в Рогатинському районі на Франківщині.Молода ,коли перетанцьовує зі свекрухою,дарує їй подарунок і промовляє:"Дякую Вам,мамо,за те,що так виховали мені чоловіка".
    І ці слова ,і традиція мені дуже сподобались.Вже чуть не уявляла себе,коли промовляю такі слова,але...Минуло трохи часу,запитую в молодої ,як стосунки зі свекрухою(вона пішла зан невістку)
    -А,набридло,всюди пхає свого носа,всім хоче керувати,гроші,які ми з чоловіком заробляємо, каже віддавати їй/,у нашій кімнаті все переставляє.
    -Ну і як ти вирішила той назріваючий конфлікт?
    _Взлостилася,сказала :"Кобро,вийди з кімнати".Вона образилась і більше не приходить.
    Ось так закінчилось те,що так гарно починалось.
    Якщо у тебе в серці нема ні любові,ні поваги до тої людини,то для чого себе змушувати:сьогодні говорити:мамцю,дякую,а завтра-кобро,вийди з хати.
    -

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Знаєте я вчора говорила з онтакою зміючкою, правда тихенькою, і я їй сказала що наступний раз як її син знайде собі дівчину то не має права приводити до хати де живе мама. Спочатку він мусить налагодити собі стосунки з жінкою а вже потім, при наглій потребі можуть з*їхатись до купи. Але вона жінка зарадна і дасть собі раду сама, вона просто вчепилась в синочка як п*явка для власної вигоди а не для сина, як нераз кажеться.

Я свою свекруху люблю але не надто шаную. Треба подзвонити і поговорити. Я не те що її обзиваю але не спілкуюсь з нею достатньо.

8. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Якщо взяти в цілому свекруха в мене чудова - щира, завжди хоче чимось допомогти.Але коли я в 1000 раз копалася в собі і пробувала розібратися чому ж зважаючи на всі її плюси вона мене дратує,я зрозуміла.
    Мені не подобається в людях нерішучість, песимізм, плаксивість і впадання в безпричину паніку, а самі такі риси має моя свекруха.А після останніх дівчата ваших дописів, я зрозуміла чому я на цьому загострюю увагу, бо не достатньо люблю цю людину.

9. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Я вже писала, що не фанатію від своєї свекрухи - але - вона є мамою людини, котру я кохаю. Є багато слів , які я хочу їй сказати - але не скажу - бо то , за великим рахунком - дрібниці - основне - що в глобальних питаннях акценти розставлені. :girl_crazy:
    ps Аbrairo , ходіть до свекрухи разом з чоловіком - контролюйте процес:girl_devil:

10. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Розумію, що забере 100%, але жевріє надія, що частинка залишиться зі мною :)
    І дуже надіюся, що й носа свого пхати до них не буду :) Але це так, дуже забігаю наперід :) А пройдуть роки, хто зна, яка я буду :haha:

11. Liliyah Romanova

Лишиться. Спогади про дитинство та виховання. То вже багато!

12. Натуля

Натуля Well-Known Member

Можу сказати про свою свекруху. Вона жінка непогана. І недавно я зрозуміла, що в багатьох ситуаціях мислимо однаково. Свекруха залишила нам квартиру, а сама перебралася з молодшим сином до своєї свекрухи. І якось дуже жалілася як ій важко і як вона завжди буде любити свою невістку бо мусить, щоб сину було добре і т.д. і т.п. Але я точно знаю, що вона мене недолюблює бо я не слухаю її порад. Тобто я слухаю але роблю все по своєму. Після одруження вона дуже хотіла нам "допомагати" і намагалася контролювати наше життя і мою кухню. Мене то бісило і в нас з чоловіком були на цьому грунті сварки. Вона навіть коліжанкам своїм говорила, "не хоче допомоги, все сама хоче робити". Таке враження, що мені 16. Я вибрала позицію мовчати і погоджуватись. Бо якось делікатно відстояти свою думку я не вмію і мої заперечення сприймаються категорично і як образа.Та і нерви вчусь берегти. А як вже дуже настирливо мене повчає то я кажу не їй, а чоловіку, що так робити не буду. Зараз наші стосунки звелись до того, що вона трохи нам допомагає матеріально і дуже рідко буває у нас в гостях. І то останній раз я навіть сама подзвонила і закликала її в гості, щоб хоч побачила як внук підріс.
    P.S.Тут говорили про подарунки з секонда від бабусь то можу сказати про свою бабку, мамину свекруху. Все життя вона нам додому волочила всяке дрантя. І то таке, що навіть бомжі напевно б не вдягали. Я всеж вважаю, що від таких подарунків потрібно відмовлятись бо для чого всяким барахлом дім завалювати. А ще моя люба бабця могла через все місто маршрутками перти з мішком гнилої капусти наприклад і казати до моєї мами "та ти шось зробиш з тим". А нам, дітлахам діавати якусь засалену цукерку сторічної давності. Ото і всі гостинці. А бабка не бідна. Все життя гроші в шкарпетку складає.

13. Liliyah Romanova

От що деякі форумлянки вміють, то це чужі гроші порахувати (роблю висновки із декотрих дописів). :girl_haha: Від небідних людей треба саме крутих подарунків, інші прийняти - годі.
    Я би сприймала так, що старші люди, особливо ті, котрі війну та голод знали, аби кого виховали ті, що дуже добре знали біду, так і будуть поводитися (старі речі, підіпсуті продукти), бо для них така поведінка логічна, логічніша ніж наше юнацьке "фекання". Мого чоловіка дід їв зацвілий хліб, підіпсутий пляцок, моя бабуся така сама, краще з'їсть і буде хвора, ніж викине. Тільки як можна не розуміти причини того? Не росли вони в таких умовах як ми. Їм попри вуха кулі свистіли...

14. Peri

Peri New Member

сльози дітей ми прагнемо як найшвидше осушити.

старенькі плачуть на самоті...

15. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я ніколи не рахую чужих грошей. Може якось неправильно своїм дописом навела на таку думку.Просто я дуже добре пам"ятаю ті засалені цукерки які бабка давала нам, а собі при тому купляла дорогі шоколадні.І сину молодшому машину купила на якій він не їздив і вона згнила як непотріб. Вона навіть ніколи з нами не гуляла. Особисто я точно знаю, що таке гризти сухарі які приносили сусіди для пса, а мама їх в духовці розігрівала. І знаю як то їсти засохлий пляцок, що сусідка після свят теж для нашого пса приносила який теж в свій час з нами голодував. І як брата сусідка запрошувала в гості і ставила перед ним тарілку з котлетами і говорила свому внуку як це мій брат багато котлет з"їв ( бо він був ще малий і не вмів відповідно себе контролювати). Я знаю, що таке голод і бідність. Але то вже моє життя.

16. Liliyah Romanova

Золоті слова...
    Я колись часто мала дуже глибокі розмови з бабусею якраз напередодні іспитів. Так складалося, що і я вдома, і вона. Вона тоді розуміла й казала, що мені треба вчитися, а я розуміла, що їй сумно й хочеться побалакати. На роботу не ходить, а поки ми по роботах школах - сама вдома. І вічний кашель, який я постійно пояснюю браком спілкування, або бажанням поговорити без можливості реалізації. Так от я лишала свої конспекти й розмовляла з нею, слухала спогади - дуже цікаві й повчальні, особливо про її відносини з моїм давно покійним дідусем... І знаєте, так Бог давав, що навіть тоді, коли я зуміла вивчити лише один білет (таке раз було за все моє навчання в університеті), мені він і траплявся. Називати то чудом? Можливо, але я думаю, що успішність у Бозі (а не сама в собі) полягає в тому, що в тебе правильно розставлені пріоритети. Ото тоді був знак мені, що час для людей - золотий і, коли його отримуєш, треба цінувати, бо як проміняєш на власні справи, того іншого вже не надолужиш. Потягло мене на спогади та філософію... :)

Вибачте, що так скажу. Знаєте, що таке голод і бідність, але щось із того не навчилися нічого. Най собі бабця робить, як знає, то її справа, її совість, а вам через це нервуватися чи обмовляти ту людину нема сенсу. Та й користі з того ніякої теж. Не треба в чужі руки заглядати. Кажете, що не рахуєте, але саме так воно звучить.
    Зрештою, то все теж ваш вибір. Не хочу з вами сваритися, але спробуйте зрозуміти, про що я. Неприємно читати таке: дає дрантя, а сама не бідна.

17. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я розумію про що ви. То все в минулому. Я просто молюся за здоров"я своєї бабки і стараюсь поменше з нею контактувати.

18. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Моя свекруха колись таки мене виведе:girl_devil:
    Прийшли до неї якось в гості ( ми туда не дуже часто ходим, але ходим).
    Та й щось розговорились за готовку( вона повар), а вона до мене та шо ти там готовити вмієш:girl_devil:. Капець, я думала що її задушу. Чоловік вртимав, каже що вона образати не хотіла.
    І так кожного разу:girl_devil::girl_devil::girl_devil::girl_devil::girl_devil:

19. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

Всім привіт, я на форумі недавно, переважно в ролі читача раніше викладеного. Ми з чоловіком одружились недавно і живемо недалеко від його батьків. Моя свекруха хороша тільки вона вважає що я її сина не годую, бо завжди запрошує в гості, намагається ще щось додому дати поїсти, а коли говоримо що є що їсти то у відповідь,- А що ви варили?

20. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А я ніколи не відмовляюсь, хіби ми того не їмо, хоч трохи від плити відпочину, але це прйшло з часом, спочатку також трохи дратувало :)

Статус теми:
Закрита.