Торти: переписи, поради, питання

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

  1. pelagiya

    pelagiya New Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    а Ви як робили - з жовтками чи зі згущеним молоком? бо так виглядає, що з одними жовтками крем буде замало солодким (або Ви забули написати про цукор), а зі згущеним молоком може бути й засолодким.
     
  2. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    форумлянка в переписі вказала, що зі згущеним молоком робила
    якщо з жовтками, то думаю варто до смаку додати цукор при заварюванні
     
  3. Just me

    Just me Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Хто має перевірений рецепт смачного непеченого торта? Буду дуже вдячна!
     
  4. gladiolys

    gladiolys Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    ЕКСТЕРХАЗІ (рецепт з інтернету)

    [​IMG]



    Для тіста потрібно:
    8 білків
    1 ст. цукру
    200 гр. грецьких горіхів (в мене був мигдаль)
    3 ст.л. муки
    дрібка солі
    дрібка кориці
    Робимо на пергаменті 6-7 заготовок(обводимо круги) діаметором 22см.
    Горіхи перемелюємо в муку додаємо муку і корицю. Білки взбиваємо з дрібкою солі і поступово дадаємо цукор, взбиваємо до ''стоячих'' пік. Додаємо горіхи і акуратно перемішуємо.
    Духовку нагріваємо до 150 C. Намазуємо на заготовлений круг наше тісто (досить тонко, тіста має хватити на 6-7 коржів) і ставимо в духовку десь на 20 хв.(коржі мають бути світло коричневі). Так випікаємо всі коржі. Пергамент треба знімати коли коржі гарячі, я виймала корж і зразу перевертала його, по пергаменту проводила кісточкою змоченою водою і тоді папір відділяється легко.
    Для крему:
    1/2 ст. молока
    1/2 ст. кокосового молока (можна і звичайного, я наприклад залила стаканом кип'ятку десь 150гр кокосової стружки, дала постояти 10хв. а потім відкинула це в марлю і віджала)
    1/2 ст. цукру
    1/3 ст. вареної згущонки
    4 жовтки
    200г масла
    1п. ванільного цукру
    2-3 ст.л. абрикосового варення
    Звичайне і кокосове молоко перемішуємо. 1/3 молока взбиваємо з цукром і ванільним цукром і жовтками. Те молоко що залишилось доводимо до кипіння і акуратно вводимо до жовткової маси,і все це знову (на маленькому вогні) доводимо до кипіння. Крем повинен постояти 1 годину в холодильнику.
    Масло(кімнатної температури) і згущонку взбиваємо і порціями, поступово додаємо заварний крем.
    Всі коржі перемащуємо кремом. Самий верхній змазуємо абрикосовим варенням.
    Оформляємо торт:
    100 гр білого шоколаду
    50 гр чорного шоколаду
    Білий шоколад з 2ст.л. молока розтоплюємо і заливаємо торт. Чорний шоколад розтоплюємо і малюємо по торту спіраль. Тепер робимо павутинку: проводимо краєм ножа по торту в напрямку від центру, ніби ділимо торт на 8 частин. Потім кожну частину ділимо ніби пополам рухаючись до центру. Краї я обсипала мигдальними пелюстками.
    Ставимо в холодильник на 12 годин. До подачі виймаємо на 15 -20 хв.
    Смачного!
    P.S. Торт виходить досить солодким, але всі хто пробував то дуже хвалили.
     
  5. Shprotka

    Shprotka Active Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    зробила ганаш 1:1 (вершки 33% і молочний шоколад), а він не застигає. нанесла вже на торт, думала як буде тонкий шар то швидше схопиться, а він рідкий і все ((( як спасти ситуацію?
     
  6. rysaj

    rysaj New Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Ганаш має трохи інший рецепт

    - 300 мл жирних вершків
    - 450 гр шоколаду
    - 90 гр вершкового масла

    По такому рецепту все застигає ідеально!
     
  7. Shprotka

    Shprotka Active Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Іра, це добре, але як зара спасти ситуацію? додати ще, наприклад, шоколадних дисків до того ганашу? чи все в смітник?
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Так. Завжди легше розрідити, ніж загустити, але ще шоколаду повинно врятувати ситуацію.

    Я ганаш ніколи не роблю на молочному шоколаді, тим більше українському. Тільки чорний, і не в рівних пропорціях.

    Ганаш це саме вершки і шоколад, а те що описано вище то вже помадка, бо додається масло.
     
  9. rysaj

    rysaj New Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Можна додати масло+ темного шоколаду,але не молочного(він як правило ніколи не застигає нормально)

    ---------- Додано в 12:39 ---------- Попередній допис був написаний в 12:36 ----------

    Не буду з вами сперечатися,бо є інформація що таке ганаш
     
  10. whisper

    whisper Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    пекла, класний тортик але крем мені не вдався жовтки звурдились шкода було, але так тоже зїли
     
  11. Shprotka

    Shprotka Active Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    можливо вже не актуально, але цей торт я робила, він надзвичайно смачний
    http://www.koolinar.ru/recipe/view/41408
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    І не треба зі мною сперечатись. Вікіпедія, це не панацея і не завше там правильна інформація, особливо російськомовна. Ось англійська версія

    Ось прошу - ганаш.

    http://www.youtube.com/watch?v=duzccN8mmIk

    В допомогу

    Як покрити торт ганашем, який посидів в холодильнику ніч.

    http://www.youtube.com/watch?v=hmLAr_tHSE4&feature=related
     
  13. zlatovlaska

    zlatovlaska Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

     
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    американські шоколадні. Зараз вам знайду перепис. Дуже добрі коржі шоколадні на кип’ятку, знаєте які?
     
  15. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Я збираюсь перший раз в житті пекти торт чоловікові на день народження. Знайшла такий рецепт.

    Я щось переживаю на рахунок того одного коржа. По перше, чи зможу я його наполовину розрізати. По друге, чи то не замало коржів? Може спекти два легше?
    А ще боюсь за ківі, бо десь Маруся-Мама писала, що з ківі крем може потекти. І ще Я б краще полуницю додала замість вишні.

    І ще хотілося б, щоб крем був трохи з кислинкою. Що скажете? поможіть вдосконалити рецепт. А може хтось має вже вдосконалений?
     
  16. zlatovlaska

    zlatovlaska Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    :connie_pull-pigtail не знаю. Знайдіть будь ласка. Дякую-дякую.
     
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    давайте полуницю, банани, ананас...

    Тут. Я робила і мені сподобалось

    Зможете. Спокійно! Нитка дуже гарно крає бісквіт, тільки треба буде надрізати край, щоб легше було почати.

    дайте цитринового соку.

    Доречі. Американська сметана при змішуванні з цукром робиться дуже рідка. Це не страшно. Вона потім гарно загусне в холодильнику.
     
    Останнє редагування: 9 Червень 2012
  18. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Мені радили купити Organic weeping cream в Трейдері Джо

    ---------- Додано в 23:12 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ----------

    так і зроблю, дякую за ідею
     
  19. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Я знаю що галаретка чи желатин з свіжим ківі не застигне.
     
  20. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: Торти: переписи, поради, питання

    Марусю, я відео про ганаш переглянула, а таке питання: вершки мають бути сильно гарячі, чи дуже теплі?