@Mansikat як Ви смачно написали! В мене коли була забаганка крейди, то аж ноги підкошувались в Епіцентрі коло гіпсокартону і я собі прямо уявляла ситуацію, що мене затримує поліція за те, що я гризонула лист.. Ледь добігала додому, щоб погризти каолін. З Вірусею трохи стримувала цю забаганку наприкінці вагітності. Після пологів відірвалась
крейда - це на цьому форумі вже майже не екзотично от як мені хотілось поролон пожувати або мило лизнути підчас вагітностей хлопцями, - оце було весело.
Ой, любительки крейди, як я вас згадувала днями і трохи заздрила коли з горем пополам зажмурившись і не дихаючи заливала в себе смекту Бр-р-р-р.
фу, співчуваю то гадість солодка, а не нямнямнямкрейдочка В мене така журба - нема на складі того каоліну кускового, що я його завжди замовляла. Ну от як жити? Я ж його після 32 тижнів і так їсти не буду, бо виглядає мені на забагато кальцію. А зараз би погризла, ой погризла би... Моя забаганка нині - жуйки. Зі студентських часів була до них байдужа. А тут - пробило та і все. Дірол класичний. А корисна забаганка - салат з квашеної капусти, тертого сирого буряка і цибульки. Цибулі небагато, заправити олійкою і меленим чорненьким перчиком. А ще як посипати ягідками замороженої журавлинки - то взагалі. Аж цікаво, який цього разу буде "декретний" гемоглобін, бо намочена гречка - мастням щодня, гранат-хурма-ківі, тепер от цей салат.
Нєа, смак то ще півбіди, але отой заааапах крейди (що пробивається навіть крізь запах ванілі ). Коротше, мені вас, крейдоїдів, поки не зрозуміти
Ммм, і крейди, і вапняку, і цементу... Батьки будують сарай, залишились фасадні роботи, підлога... І от запах цього свіжого внутрішнього ремонту, бетону в погрібі... Сарай ще не функціонує, просто зберігаємо якісь продукти (мішки, бочки), залишки будматеріалів. І от я йду за борошном...і готова годинами там стояти і вдихати ті аромати ремонту. А ще дууууже подобалось в 20х тижнях нюхати, як стелять асфальт на сусідній вулиці)), оці смоли ..
@Ari, написала Вам у відгук, де купувала. а глину бентоніт не пробували? Мені вона була най-найсмачніша з усього, що пробувала. Я, до речі, маю мацьопенький кусочок білої глини каолін, та не знаю, чи пропонувати Вам, бо там на 2 укуси, більше клопоту буде з тим, щоб її якось передати, щоправда є ще інші крейди (все, що залишилось - некусане, я знала, що до кінця не доїм, тому завбачливо відламувала))), скажіть, якби хотіли, я б з радістю віддала.
@Mansikat Бентоніт чомусь не став фаворитом. Дякую за пропозицію! Я ще раз пошукаю в продажі і якщо все так само глухо - уклінно проситиму
Якщо Вас цікавить каолін (біла глина) у брусках, то на Ів.Франка є один магазинчик де її продають саме у такому вигляді на вагу (можу написати у ПП, щоб не було як реклама). Ще є у магазинах косметики у порошку. А от з крейдою - то у любий ветеринарний магазинчик. У центрі у зоомагазині бачила такий великий кусок крейди і побачила, що гризуни його дуже добре їли. Але майте на увазі, крейда для гризунів теж буває різної якості (та крихка, ніби пориста, то таки справжнє бе). При першій вагітності - крейда завжди була зі мною. Моя акушер казала робити кунжутне молоко. От лише кунжуту на той час я знайти не могла. Зараз, це не проблема - в любому супермаркеті його вдосталь. До речі, мак теж містить багато кальцію. Що зараз досить актуально на свята.)))
о, я знаю, що за магазин. Дякую. а от ні. Крейда з зоомагазину мені свого часу не пішла. Я перепробувала все available на районі. А в півроку доні мене так плющило, що читала назву банку "КреЙдобанк" І жодні кальційвмісні продукти саме тої захцянки не закривали.
Я от до маку абсолютно байдужа. А перед Різдвом дістаю баночку маку, десь 500 гр вміщається туди, - і так хочеться мені того маку, прям ложкою... І от їм одну, дві, пять чайних ложок..думаю, а чи можна вагітним на 35 тижні? Читаю гугл - не дуже рекомендують. А я їм, їм потрохи, і так він мені смачнииий. Аж поки дочитую за вміст кальцію - і все стає на свої місця . Молочного зараз не їм (не хочеться ось вже пару місяців), зато кунжут, раніше крейда, і от маку перед Різдвом поїла. До речі, другий тиждень як лимонів не хочу вза га лі. Після пологів хочу зробити батончики з грецьких горіхів, кунжуту, кураги чи там фініків, щоб організм підкріплювати - але це вже зовсім інша історія...
прийшла в Ашан нині по свою журавлиночку заморожену, а її нема! Ледь не заплакала, взяла з того всього жменьку обліпіхи на пробу. Так от, виявилось, що це - бомба! квашена капуста, буряк, цибуля, обліпіха, трошечки - свіжомелений чорний перець, оливкова олія. З тарілкою можна з'їсти! рекомендую, бо це однозначно корисно
смачного! Мені теж А ще заморожена журавлинка, обліпіха, чорна смородина. От пастила з тих ягід чомусь викликає печію. А заморожені - амням
Ооо, і мені теж ті ківі кислі як медом помазані. Деколи з'їм 2 нараз, аж язик потім пече, зате не нудить) А ще чую, що бракне мені певних фруктів (не сезонних зараз). Ото витягла із морозилки всі запаси полуниці, то ледве із малим ту полуницю поділили. Така вона мені була добра (хоча там мінімум цукру), що не могла натішитися. Ще надумала сухофрукти замовити - там набори із різних горішків, кураги, цукатів, родзинок. Бо тре щось корисне погризти, а то чую, що на фаст-фуд тягне (була на тижні в Макдональдсі, так умяла одне Мак меню і вуаля - нічо, ніде не тошнить).
Помідорки черрі). А ще супчиків хочеться щодня. Сьогодні так борщу захотіла що ледве дочекалася поки зварила... Ну і добре, що особливо шкідливих продуктів не хочеться. У
Коли вагітна сином була то їла цибулю та часник, а ще любила чоловіка гель для душа, я ним милася і себе нюхала такий запах.... А в мене ще заскок був посудомийка помиє, а я трішки її відкрию, а запах із неї ,як він мені подобався.