Вибір лікаря для майбутньої мами

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем egoistka, 21 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Вибір лікаря для майбутньої мами

мені таке не підходило
    я хотіла тільки в мед
    джамбула не люблю, була
    мечнікова - бачила, чула
    батальна - дуже вже далеко
    а мед - біла з кумою, сподобалось
    ну і поїхала

2. MaryF

MaryF Well-Known Member

Шось мені страшно йти до чергового. Джамбула і Мечнікова не хочу, через їхні, як на мене, тюремні режими. Батальна?... не знаю, що чекати....А в меді класно було, почувала себе людиною, не було тих щоденних оглядів-протирань дітей з їхніми дурними порадами. Єдине я була в платній палаті, а як не буде місця? Тож може так бути, оскільки один з пологових буде закритий.
    Наталь, а ти в кого родила? Боюся до когось псіхованого попасти тоталітарного режиму. Я то йду з чоловіком, але він і рота проти не зможе лікарю сказати, а в схватках я не знаю чи зможу сама боротися і свідомо догадуватися, що лікар буде робити.

3. natorella

natorella Well-Known Member

була в звичайній, але оскільки народжувала першою після мийки

я прийшла на одну зміну, а народжуавала в іншої, без чоловіка, сама собі придумала як хочу
    і якось повелись вони, чи просто нікого не було, і вирішили не гнати лошадєй, а між кавою і балачками, вести роди
    лікар в якого я народжувала - не пам*ятаю прізвища, пошукай - в нього ще таня яремко народжувала (точно)

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

по мойму ти десь про Юрченка тоді писала, нє? Він узагалі навіть на домовлних пологах "не жене", і так само між "кавою і балачками" веде пологи ( у мене 2 хороші знайомі от тільки цієї весни у нього народжували)
    почитуючи темки про обговорення пологів чи лікарів, виявляється цей факт багато з породіль ставлять якраз у "негатив" своїм лікарям та акушерам ( ібо на пологах не кіпішують, а ще і каву попивають і розмови на "потусторонні теми" ведуть):girl_yes2:

5. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

А у Львові з пологових є тільки мед, Мечнікова, Джамбула і Батальна - і все?
    Цікавлюся просто.

6. сніжна

так. 4 пологових- 2 міських і 2 обласного значення

7. MaryF

MaryF Well-Known Member

Це поняття відносне. На перших пологах лікарка була практично весь час зі мною, але до мене не було діла, вона робила що хотіла і, навіть не думала мені щось пояснювати чи говорити, що вона буде робити, а коли я її щось питалася, то відповідала все добре, ше трошки іт.д. і далі тренділа з акушеркою. В мене було таке враження, шо я там зайва і їм заважаю. А от на других лікарка була постійно в сусідній палаті, бо там важкі пологи були і заходила буквально на декілька хвилин. Але за тих декілька хвилин вона мені більше приділила часу ніж, та що сиділа постійно. Та найголовніше до мене прислухалися і чітко говирила про всі маніпуляції. Вважаю що поведінка лікаря "я лікар і знаю. що роблю, яке тобі до того діло" це відверта зневага.
    Я не вибаглива, не кричу і не капризую на пологах, мені не потрібно сусюкання, але мені потрібне людське ставлення.

8. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Особисто для мен варіант їхати в пологовий і народжувати з тою зміною, яка трапиться - найоптимальніший варіант "Б" після варіанту "А" ("звичайні домашні пологи"). Як на мене, якщо мама-дитина здорові, а жінка втрішує через якісь причини відмовитися від ДП, то найкраще поїхати в пологовий. Чим пізніше тим краще. І чим швидше звідтіля забратися. Без домовленостей і зайвого привернення уваги до своєї персони - менше нервів піде.

Недавно знайома народжувала: при'їхала в пологовий, через пів-години народила. Для чогось в поспіху зробили їй епізіо, ще хотіли пологи гальмувати, бо ж "стрімкі" - на щастя не встигли. Народила сама і дитину і плаценту - все окей, без втручань.
    І хоч мамуся обійшлася без особливої помочі - все-одно комусь платила немалі гроші за "допомагання", і була вдячна за епізіотомію і шви і всілякі "тужся-нетужся" (хоч вона не могла не тужитися)) і "ой дуже стрімко, робимо надріз! два надрізи!"

9. MaryF

MaryF Well-Known Member

Хто народжував на Батальні чи всіх стимулювали в 3 періоді і чи не робили чистки після пологів ?

10. invisible

invisible Well-Known Member

А де гарантія, що чергуватиме адекватний лікар, який тебе нормально прийме (а не хамитиме і одразу вимагатиме гроші як наприклад Сімкін, про якого тут і на інших форумах багато писали) і не нашкодить? Адже нашкодити можна і в нормальних пологах.

---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:42 ----------

То може ще від лікаря залежить. Наприклад точно знаю, що Лехновська практикує введення окситоцину майже всім під час потуг, щоб добре вийшла плацента. Чистки мені не робили.

11. MaryF

MaryF Well-Known Member

А ви не питали чи можна обійтися без окситоцину?

---------- Додано в 11:50 ---------- Попередній допис був написаний в 11:48 ----------

От цього я боюся.

12. SoloZiLvova

Саме так, саме так. Тому я б туди зайвий раз не потикалася. І тим більше ні з ким не домовлялася: бо без домовленості є велика ймовірність народити без "помагань". А от домовишся, пообіцяєш гроші - мусять люди якось "відпрацьовувати" (навіть якщо їх помочі сто років не треба)

13. сніжна

за медичним протоколом ведення пологів, якому слідують практично усі лікарі, введення окситоцину у третій стадії пологів- зараз є обов язковим.

14. SoloZiLvova

15. сніжна

то все залежить від лікаря, до якого потрапите ( навіть чергового). Бо за час свого перебування у пологовому ще за час вагітності ( а я мала змогу "побувати" у всіх відділення пологового, починаючи з гінекології), бачила , як по різному підходять лікарі до ведення тих же "чергових" пацієнток. І з моїх спостережень: без зайвих втручань і спішки приймають "чергові" пологи ті лікарі, які так само себе ведуть і при "домовлених". А ті, які і при "домовлених" пологах мають свою тактику ведення пологів, так само приймають і "чергових".

16. MaryF

MaryF Well-Known Member

але я можу написати відмову від введення окситоцину?

17. сніжна

все дуже суб єктивно. Тому зараз я навіть своїм родичам не наважуюся когось радити конкретно. Просто коли запитують- можу сказати кілька прізвищ, а далі хай обирають самі. БО на моїх пологах лікар була весь час зі мною поряд з акушеркою і все моніторила, хоч паралельно вони усю ніч розмовляли на різні теми ( від цін на базарі до концерту ПАтрісіі Каас). ПРи цьому ще й музика весь час грала у пологовому відділенню. Але мені це зовсім не заважало, та і на те, як лікар приймала пологи- не вплинуло ( тобто ніяких нарікань не маю). НАтомість моя родичка , яка так само народжувала з цією ж бригадою медиків ( і лікар і акушер) була незадоволена тим, що лікарі при ній розмовляли на сторонні теми чи в її присутності на переймах принесли горня кави ( і це при тому, що пологи відбулися у неї без будь-яких втручань узагалі- все повністю природньо). ТОму поняття "людського ставлення на пологах" - дуже суб єктивно.
    взагалі "чистка" одразу пологів показана лише у тому випадку, якщо після відходження плаценти і обов язкового дослідження ( що акушер має робити в обов язковому порядку- продивитися плаценту),побачить, що порушена цілісність її "пелюсток". Але є категорія лікарів, які практично усім своїм пацієнткам застосовують чистку після пологів з "профілактичною" метою ( здається, хтось так ЛЕха згадував- що майже усі його пацієнтки через це проходять)

18. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Я питала, лікар сказала, що не варто звичайно, бо то профілактика бла..бла...бла... і вже ні на що не нашкодить. Але навіть на те введення окситоцину береться обов`язково ваш підпис. Без згоди не вколять.

19. SoloZiLvova

Цікаве спостереження, дякую, з нього мені напрошується сумний висновок: якщо від оплати-неоплати ніц не міняється, отже лікарів, які мало втручаються в хід пологів можна перелічити на пальцях однієї руки...

20. MaryF

MaryF Well-Known Member

Мені на перших пологах робили чистку без пояснень, я вже потім зрозуміла, що то чистка була (краще б замість того, випила ше одне горнятко кави, або обговорили ще когось,...я була б їй безмежно вдячна)

Статус теми:
Закрита.