Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

я так розумію, що це не обов"язкова умова?

2. joy

joy New Member

Записалась сьогодні на прийом на Садову. Піду в понеділок здавати документи. Цікавилась в них на рахунок дітей - вони толком нічого не можуть пояснити. Хочу зараз з'їздити з чоловіком на шопінг, а влітку відкрити шенген вже на нас і дітей. Вони там кажуть, що дітей бажано брати з собою і в першу поїздку, бо на другу їм можуть не відкрити візу. Я розраховувала залишити їх вдома, бо дітям не дають тих іменних чеків. А тепер виходить, що треба їх з собою брати і відповідно платити сервісний збір. Може хтось щось про це знає?

3. SoLana

SoLana Well-Known Member

Не можу зрозуміти їх логіки. Якщо діти вписані в паспорти батьків, тобто не мають окремого проїзного документу, то чому їм не відкрити візу наступного разу? Я на дітей, цього разу візи не відкривала, бо, так як мені там пояснили, на дітей окрема віза - тобто ще додаткових 35 євро. А це, дорого виходить, як для семи днів.

4. sani

sani New Member

моє дитьо менше року, вписане в паспорт, без фото,
    заповнював окрему анкету, з фото + страховку на дитину, за візу консульський збір з дитини не стягували, а в паспорт вклеєли окрему візу...

---------- Додано в 10:36 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

таке збочення англіки практикують, типу сьогодні поїде чоловік, а наступного разу жінка, щоб поїздка "удалась" на славу :)

5. SoLana

SoLana Well-Known Member

а за послуги, тих 210 грн. не доплачували за дітей?

6. sani

sani New Member

був у консульстві, там тільки 35 євро

7. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Дівчата, читаю тему і не можу знайти для себе відповідь. Треба їхати після нового року з дитиною на обстеження, можливо і лікування у лікарню в Варшаву. Запрошення можу мати від родичів (там живуть). Щось таке прочитала ,що першу візу дають на 7 днів. Чи це правда? Бо нам буде того замало. Хоча б 2 тижня. З чого мені починати? Паспорт новий. Була в Польщі ще у 2000 р. - тоді ще віз не було.
    Які документи необхідні для відкриття візи до Польщі мені та дитині?Скільки це буде коштувати? Щиро дякую.

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

це певно про ту шопінг візу. По запрошенню дають на більший термін. Моя двоюрідна сетсра недавно перший раз відкривала візу польську по запрошенюю від моєї рідної сестри, то ніби відкрили на 3 місяці(здається), точно не на 7 днів

9. Анута

Анута Well-Known Member

по ідеї відкривають на термін, котрий вказаний у запрошенні

10. oksumoron

oksumoron Active Member

якщо маєте змогу дістати якесь запрошення і підтвердження факту обстеження від якогось медичного центру- це може значно спростити вашу ситуацію! тоді візу можуть дати тривалішу! можна з такими документами і добиватись розмови з консулом!

11. SoLana

SoLana Well-Known Member

На їхньому офіційному сайті, таке передбачено - з метою ліування,тоді крім основних документів потрібно ще

12. vitek

vitek Member

Віза на дітей безкоштовна. Потрібно тільки окреме запрошення. А на рахунок тривалості візи, то можу сказати, що моя подруга цього року в серпні робила першу шенгенку на себе і на дитину то їй дали 60 днів. Брат також відкривав перший раз візу, то дали 45 днів.

13. SoLana

SoLana Well-Known Member

Якщо та шопінг віза - то не потрібно

14. Loyal

Loyal Well-Known Member

Не варіант! В мене знайома відкривала собі робочу візу, то просто при отриманні казала, що хотіла б взяти з собою дитину, бо їхатиме надовго. То їй просто поставили штампик з візою і на дитину так само. Зрозуміло, що дитині ніхто робочого запрошення не дасть... А їхали просто відпочивати по Європі ;)

Сьогодні була на Садовій - все гарно, культурно, дуже виховано і т.ін. Але!!! За послуги - 210 грн???? Круто виходить.... Шо ж там купувати таке в Польщі, щоб відбити ті "закупи". Такво по-секрету, за запрошення знайомий платив 150 грн, то тоді віза мінімум на 3 місяці... Який сенс в тій закупівельній візі?

15. lapocka

lapocka Well-Known Member

Чому так категорично. В мому запрошенні була вказана донька "Pani ...wraz z dzieckem..."

16. SoLana

SoLana Well-Known Member

Коли віза видається на 7 днів, то виходить дорого, але ж наступна має відкриватися до року, тоді сенс є.

17. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Дівчата, візу відкривають в день здачі документів?

18. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Ні, протягом 5 робочих днів. Вони ставлять печатку з датою забирання візи на тому жовтому папірці, який потрібно в банку для оплати візи.
    Минулого вівторка забрала - справді 5 повних робочих днів пройшло і на папірці 6.12. число було.

19. SoLana

SoLana Well-Known Member

Мені сказали, що до 7 днів... ждьомс....:girl_crazy:

20. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

а фактично і виходить 7 днів. 5 робочих днів+2 вихідних=7 днів загалом
    в нас так і було: здали в вівторок - отримали в вівторок

Статус теми:
Закрита.