Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. viltis

viltis Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

1. Заповнюєте звичайну анкету на сайті. Я роздруковувала пусту і вручну заповнювала. Але не реєструєтесь , просто друкуєте анкетую В графі мета подорожі писала --- карта поляка в все.

2. З заповненою анкетою і решта документами ( оригіналом і копією карти поляка, в моєму випадку доручення на дитину ще і т.д.) йдете під посольство. І там є ЖИВА черга в ОКРЕМІ віконечка. І черга окрема -- там стоять ті, що мають карту поляка і по невідкладних справах до консула).

3. Заходите до того віконечка , вам дають ще заповнити таку заяву, що ви звільняєтесь від оплати консульського збору...ви віддаєте паспорти і вам натомість видають такий чек, на якому буде видно коли буде ваша віза ( мені зробили за 5 робочих днів, знайомій в Луцьку взагалі на наступний день, батькові за 10 робочих днів).

4. В даний день підходите знову туди, де здавали і вуа-ля:))) Рік чистого спокою)

Якщо по часу, то я подала десь за 3 години ( просто приїхала на 8, і була десь 10 в тій черзі по карті поляка), а забирала з малим , то мені то зайняло рівно 15 хвилин:)

2. allusya

allusya Well-Known Member

В мене відкрита річна бізнес віза з травня 2012 року, але так складались обставини, що я досі не поїхала в Польщу. Маю надію, що таки раз, але перетну кордон. Які можливі наслідки в майбутньому? Переживаю, як наступного разу буде з візою, чи відкриють поляки на менший термін чи не відкриють? Може в когось є досвід?

3. octavia

octavia Well-Known Member

Наступну візу дадуть через 1 рік після тієї дати коли відвідаєте вперше країну по цій візі.Колись не було різниці коли виїзжати ,а тепер треба чим по швидше виїхати пересікти кордон.Ми з чоловіком отримали річну візу 11 січня 2011 ,пересікли кордон 20 лютого ,наступну візу отримали не з 12 січня 2012 а з 21 лютого!

4. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Не розумію логіки...А якби Ви перетнули кордон не у лютому, а у липні, а наступного року треба було знов їхати в березні - то вже все? Бо бач візу лише з липня можна? Дивина якась. Може то буває по-різному...

5. Gentle

Gentle Well-Known Member

Краще переїдьтеся туди і назад.
    Скажімо так, десь в 2005 році в мене теж була не пробита віза - зробила і жодного разу не поїхала. То мені її при видачі наступної просто анулювали - закреслили і все. Видали наступну без проблем. Але я переживала. Ну і плюс тоді візи були безкоштовні, не було такого дурдому як зараз.

Не мало б так бути. Можливо, ви отримали наступну візу з 21 лютого тому що так попросили в анкеті? Це б було ближче до логіки. Я отримувала свої візи від тоді, відколи просила про них (вказувала в анкеті), але не раніше, ніж вказано в запрошенні (чи який там в вас документ).

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А як ви могли отримати одразу з 12ого? Ви подавали документи , коли ще та віза була діюча?

7. octavia

Я з чоловіком маю бізнес візи близько 10 років (візи легальні а не липові).Всі попередні роки було без проблем ,в мене були не пробиті ,чоловік їздив коли хотів. А тепер вийшли такі новшества ,що раз віза у вас є її треба використовувати зразу,можливо вони незаконні.Коли чоловік прийшов здавати в консулят документи йому сказали що може отримати візу лише з цього числа коли перетнув кордон, і цілий місяць був не виїзним.
    Документи віднесли 12 числа,а візу дозволили відкрити з 21 лютого,хоча запрошення і контракти були з січня,і чоловікові дійсно треба було їхати . Ви ж знаєте що тепер зробити бізнес візу набагато проблемніше, раніше просто пересікали кордон з візою,а тепер требують оригінал запрошення,а недавно на кордоні требували контракт про співпрацю,випитувалися про діяльність чоловікової фірми .Незнаю можливо цього року все вернулось на круги своя і можна їхати коли хочеш. Чоловік ще документів на візу не подавав. Такіж проблеми були і в нашого знайомого він має авто з Польщі ,йому також відкрили візу по першому виїзду (мусів давати хабаря прикордонникам за" протерміноване "авто)

8. octavia

allusya Я думаю що вам буде легше відкрити наступну шопінг-візу. ЇЇ видають всім. Бачила виступ консула ,який дивувався чому так мало роблять шопінг-віз ,а всі хочуть зробити бізнес -візу. Розумію консула з шопінг-візи добрий зиск оплата за послуги центру 210 грн,і сама віза 35 євро і так 2 рази підряд. А бізнес візу стараються робити в консуляті раз і за 35 євро.

9. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А хіба шопінг-віза не 20 євро чи то я щось наплутала?

10. invisible

invisible Well-Known Member

Та ні, 35 євро, як і решта. Принаймні 2012 року було так :)

11. Gentle

Gentle Well-Known Member

В цьому випадку консулі справді пердостанній, кого треба слухати.
    Так коштувала польська національна - не шенген до 15 вересня. З 15 вересня 2012 року - безкоштовно (задекларовано принаймі - я ще не встигла перевірити).
    Шенген, як і була - 35 Є.
    До речі, а на шопінг-візі зверху пише "Шенген" чи "Польща"?

12. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дівчата, якщо я роблю собі шенген і дитині (вписаний в мй паспорт), то маю мати нотраріально завірений дозвіл на видачу візи дитині від його тата? (тато не подає на візу).

13. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

паньства шенген, писано-переписано .....

14. damage

damage New Member

скажіть будь ласка, як там зараз на угорському кордоні? з польською шопінг-візою використаною вже кілька разів є шанси, що мене не пропустять?

15. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

нервово там. то спочатку просили польське запрошення, хоча віза штампована. розвернулись - поїхали на словацький - ніц не питали і без проблем пустили. другий раз почувши, що кінцева точка італія вимагали роздруковану бронь готелю, запрошення польське вже не просили. фіг поймеш. треба бути готовим до всього.

16. lawyer

lawyer Member

а через яке консульство відкриваєте візи?

17. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

наше львівське

18. lapocka

lapocka Well-Known Member

Так, обов язково має бути дозвіл батька на видачу визи + дозвіл батька на перетин кордону з дитиною. Попередьте нотаріуса щоб видав один дозвіл на 2 випадки.

19. lawyer

lawyer Member

мала на увазі, консульство якої країни. якщо Польщі, то так, вони вимагають нотаріально засвідчений дозвіл від другого з подружжя.
    правильно каже lapocka про те, що в одній заяві можна поєднати і згоду на відкриття візи, і згоду на супровід дитини мамою за кордон

20. Masterpiece

Masterpiece Member

Дівчата, а хто може толком пояснити, що означає піврічний коридор? Поясню: мала попередню бізнес-візу з 5 травня по 5 жовтня. Пішла подаватися на нову на початку листопада і, звичайно, сподівалася знову принаймні на піврічну, як і було 2 рази до того, або ж навіть на річну (у кращому випадку). Уявіть собі моє здивування, коли я відкрила паспорт - а там - термін дії з 16 листопада по 26 грудня!!! 1 місяць і 10 днів!! Оскільки робила через візовий центр ( плюс витратила купу грошей на їх послуги, страхівки і т.д. на себе і на чоловіка), то не було в кого з'ясувати, чому так... Один знайомий мені сказав, що оскільки моя перша поїздка по попередній візі була 26 червня, то 26 грудня якраз закінчується якийсь там піврічний коридор, але я так толком і не зрозуміла, як часто вони рахують ці коридори і як саме їх треба закривати??? Логічно випливає, що якби я пішла робити візу не зразу по її закінченні, а вже аж після 26 грудня, то проблем таких би не було.. Тепер маю запис у консульство на 21 січня і знову переживаю, що і як будуть рахувати.
    Можливо, хтось знає, на основі чого встановлюється термін видачі візи і що таке той піврічний коридор?????

Статус теми:
Закрита.