Вирок: "перервати вагітність!" Що робити?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем SovaBa, 26 Січень 2009.

1. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Відповідь: Вирок: "перервати вагітність!" Що робити?

2. Shpunka

Shpunka New Member

А я шокована від оцієї розповіді :no: Зрозуміло, що аборт неприпустимий в жодному разі. Але як можна відчувати рухи своєї дитини і свідомо йти на вбивство?
    Через 6 днів:

3. irushka

irushka Well-Known Member

В мене мазалось з перших днів вагітності, але ХГЛ показував добру динаміку. А в той день, коли кровотеча була немаленька я на узд пішла відразу, то не виялось ні відшарування і взагалі нічого такого, що вказувало би на загрозу. І фраза узд-истки, що тут "гарна дитинка", мене настільки заспокоїла, що я вже нікуди не йшла, не дошукувалась причин, я просто вірила, що все буде добре і після того випадку ніяких більше ні кровотеч чи будь-яких інших проблем не було. А як уявити, що я би після узд пішла ще десь до лікаря, мені би розказували, що то вже будуть якісь вади від тої кровотечі, якби почали капати і зберігати, я би відчувала себе хворою і нещасною і т.д. А в мене була досить активна і позитивна вагітність і такі ж гарні пологи, я про все це описувала на форумі.
    А з першою вагітністю то було відшарування плідного яйця, але без кровотеч і мазанини, то я лежала на підтримці, але якось мій лікар сказав, що ніхто не знає чи то дійсно патологія і треба щось робити/лікувати, чи може то такий варіант норми, вагітність ж розвивалась і потім то відшарування безслідно минуло до 20-го тижня.
    Я не закликаю нікого бути байдужим до проблем з вагітністю чи не йти до лікаря, але часом материнська інтуїція і віра в краще може вберегти від зайвого.

4. Dolche

Dolche Well-Known Member

Дуже сумна історія, з печальним завершенням. Напишу і я одну історію...
    У моєї близької знайомої була схожа ситуація. На 21-му тижні аналіз на вади показав численні патології в дитини, тоді УЗД. Вади були не сумісні з життям (всі органи були не дорозвинуті або взагалі відсутні). Де вони тільки не їздили, цілу Україну по всіх медико-генетичничних центрах і всі в один голос казали, що дитя не житиме. Та аборту чи передчасних пологів їй не пропонували (чи просто вона не погодилась, не знаю деталей). Вагітність доносила до 39-го тижня і їй зробили КР (бо мала серйозні проблеми із зором). Хлопчик і справді народився хворим (підтвердилися всі прогнози), здорове було лише серце, її мама ще навіть платила за штучну підтримку легенів, які також були не розвиненими. Вони просто не могли його відключити від апарату. За тиждень хлопчик таки помер.
    Дуже мені шкода моєї знайомої і поважаю її за те, що дізнавшись про те, що її чекає, вона не перевала вагітність швидше, не вбила сама своєї дитини. Мовчу за те, як воно ходити 4,5 міс. вагітною і знати що після народження не будеш мати немовлятка(((

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в житті бувають різні речі...Зі мною на підтримці у гінекології лежала жінка з патологією нирок. Їй взагалі було протипоказано вагітніти. Але вона ризикнула. На строці в 20 тижнів у неї нирки відмовили ( незважаючи на лікування у стаціонарі). Її та чоловіка поставили перед вибором: рішення треба було приймати негайно. В ту ніч їй викликали пологи. На це просто було неможливо дивитися: попри заборону перебування на той час сторонніх у пологовому, її чоловік був присутній у відділенні гінекології, підтримував її; вони обидвоє плакали під час штучних перейм. Але , на жаль, їм довелося зробити вибір

6. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Коли я лежала з Михасиком у лютому 2010 на Орлика зі мною в палаті лежала дівчинка з хлопчиком. Їй також наполягали на перериванні в 20 тижнів. Хлопчик був з чисельними вадами.. Спинний мозок був цілком нагорі - на спині була величезна дірка.. крім того ще з нирками, ніжками, гідроцефалія головного мозку.. Вона його годувала грудьми і казала - свій обов'язок перед Богом я виконала , я його виносила, народила, охрестила.

7. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Натрапила на розповідь однієї жінки, яку неможливо читати без сліз

8. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Сижу і плачу - як можна так знущатись над вагітною жінкою? Не лікарі, а коновали

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мій чоловік кілька тижнів тому прийшов додому й у першу чергу обійняв усіх діток, але не так, як завжди, а так довго, ніби з відрядження повернувся, а не з роботи. Виявилося, що вдень його викликали благословити дитинку народжену на 20 тижні (він працює в лікарні, то часто доводиться таке переходити). Здивувало його, що мама дитини не прийшла. А потому виявилося, що то він молився над абортованою дитинкою. Тест показав, що дитинка матиме синдром Дауна й батьки вирішили, що така дитина їм не потрібна. І абортували після довгих роздумів. Ми вдома удвох плакали над тим хлопчиком, який виявився непотрібним своїм батькам...

10. VERO

VERO Well-Known Member

Пригадала історію своєї співробітниці. Всі аналізи, численні обстеження генетиків переконували, що в дитинки синдром Дауна. Все це ускладнилося тим, що сестра татка дитини теж має такий синдром. Потім у дитинки знайшли пухлину в головному мозгу. І бачили її на всіх численних УЗД, і всі світила, до яких зверталися. Все це проходила на фоті надзвичайно сильної загрози. Їй навіть геніпрал капали. Це вже крайній варіант. Крім того, познаходили в дитинки купу вад. Результат- доношена вагітність, здоровий хлопчик, народжений природнім шляхом. Бачила його, коли мав 3р. На той час знав більше 100 англійських слів. Постійно думаю про те, що би зробила інша мама, наслухана такими "діагнозами"?..

11. Skobik

Skobik New Member

Однозначно проконсультуватись в кількох спеціалістів. Сама зустрічалась з такими горе-УЗД-спеціалістами - то забагато чогось побачать то чогось недобачать, ще й поналякують.

12. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Маю знайому - їй зараз 22 роки, так ось, коли її мати носила, жодне УЗД не показало у неї РУК (!), консультувались у трьох (здається) лікарів, а потім плюнули і чекали дівчинку без ручок. Народилась з обома руками. Хоча не знаю, яке там тоді ще те УЗД було, але факт: жодне не показало

13. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

14. Натуся

Натуся Well-Known Member

поставили діагноз анембріонія...Плідне яйце розвивається,росте,вже не 11 а 17 мм,але в ньому нікого немає...пусто...я ніколи не знала,що так буває...це шок...вагітність є,дитини немає...Сказали,що треба його забирати...
    Тішу себе мрією,що до понеділка щось зміниться,бо зараз йдуть виділення такі,як місячні,якщо не буде кровотечі і на вихідних не заберуть на Топольну,то в понеділок піду ще на одне узд,глянути ще раз,може таки щось побачать...але дуже сумніваюсь,бо якщо на трьох узд не побачили,а термін вже досить нормальний,щоб щось було видно...вже би мало бути серцебиття,а його нема...

15. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Наталь, анембріонія-часте явище...мусите пройти той етап і далі відпочити/обстежитись і планувати згодом дитинку..в мене теж була така ситуація-виявили "випадково", бо ні болю,ні виділень не було,а просто планове узд в 12 тижнів показало анембріонія на 7 тижні..5 тижнів нічого і не підозрювала..далі -чистка і всі "преєлєсті"..Вам бажаю терпіння і сили, все згодом станеться..

16. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Дівчата, яка ймовірність, що дитинка виживе народившись на 26-27 тижні через КР?Коліжанка на 26-27 лежить на збереженні через дуже високий тиск. Сьогодні виявили, що дитині не поступає повітря і терміново треба робити КР, можливо ще й сьогодні.

17. Raven

Raven Мама малятка

то краще, ніж кисневе голодування, моя знайома мала через таке завмерлий плід за два тижні до пологів, дитина була з вадами розвитку головного мозку і ще щось, я вже не розпитувала, високий тиск скокнув на такому ж терміні, але сиділа дома і їла таблетки, бо ж нічого не буде

18. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

tanchyk. Дружині кума робили екстрений КР на 26-му тижні- народився хлопчик 1000г/39см. Виходжували його на Чернігівській до того терміну поки настало прогнозоване раніше пдп (КР був 1 листопада 2012р., в лікарні були до 27 січня 2013р.). Зараз, коли маленькому фактично 1.4р., то по розвитку можливо чуть відстає і то не факт, а важить майже 12кг!
    На все Божа воля!!!

19. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

перенесли КР на п"ятницю, але якщо є киснева недостатність то для чого переносити? Одним словом усі переживаємо дуже. Надія лише на Господа Бога.

20. Raven

Raven Мама малятка

може вдастся стабілізувати тиск, в даному випадку лікарі стараються продовжити вагітність максимально