Вітрянка

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Уляна, 27 Квітень 2009.

1. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Відповідь: Вітрянка

в моєму місті прийти до школи мені дозволили аж через 1,5 міс після появи першого прищика, такі перелякані були дільнича і вчителька в школі. братові взагалі в садочок мусили робити іншу довідку, ніж записано в карточці, бо за словами дитсадкової медсестри "мамочки не поймуть що дитина вже більше не заразна і піднімуть бучу"

2. Іруня

Іруня Well-Known Member

Дівчата, а чи означає це, що якщо мої діти були в контакті з хворими на вітрянку і не захворіли, то вони отримали якийсь пасивний імунітет і вже ніколи не захворіють на цю хворобу?

3. WildWind

WildWind Member

В мене брат в дитинстві перехворів на усі "дитячі" хвороби, я на жодну. Хоча спали в одній кімнаті. Тепер, коли я вагітна, лікарка заборонила мені спілкуватись з дітьми взагалі, особливо ті що в садочок/школу ходять, тобто з вересня. Сказала що в дитинстві може в мене імунітет і був сильний, але ніякого пасивного імунітету я на ті хвороби не набула.
    П.С. От читаю цю тему, і навіть на базар боюсь зараз вийти..

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Минулого року в нас троє дітей перехворіли на вітрянку (найважче хворіла найменша), а чоловік, який в дитинстві не хворів, так і не заразився. Я так розумію, він все таки якимось чином той імунітет набув раніше, але без зовнішніх проявів хвороби.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ні. пасивний імунітет вони не отримали.Пасивний імунітет можуть мати малюки до 6 міс. і то лише при умові, що їх мама хворіла вітрянкою- тоді вони отримують внутрішньоутробно частину її антитіл, які після 6 міс. поступово зникають.
    можливо, людина вже колись перехворіла вітрянкою, але у легкій формі ( можливо, були якісь одиничні висипання без підйомів Т , яким ніхто не надав значення. а це була вітрянка і т.п.). У мене батько стверджує, що у дитинстві він не хворів вітрянкою ( як і в дорослому віці). Ми з братом у дитинстві хворіли- він від нас не заразився. Коли хворів вже його онук, я все-рівно не ризикнула діда до нього підпускати (хоча я думаю, що в дитинстві мій батько певно мав вітрянку, просто вона протікала у нього легко і непомітно).

а коли у вас був контакт? Вітрянка фактично починає бути заразна лише за день до появи висипу . Якщо контакт був за два дні- велика ймовірність не заразитися .

6. карапуз

карапуз Well-Known Member

Не хочу Вас засмучувати, але ймовірності, що вони вже ніколи не захворіють на вітрянку, немає.
    Моя сестра у дитинстві перехворіла вітрянкою, а я ні. Зате заразилася вітрянкою від доньки, коли мені було тридцять :connie_pull-pigtail .

У мене взагалі була така історія, яку навіть лікарі не знають як коментувати :girl_in_dreams:. Перші прояви вітрянки з"явилися у мене у день , коли я народила Мартинка і декілька разів його погодувала. А, він на вітрянку, так і не захворів.

7. Іруня

Іруня Well-Known Member

І за день до висипу, і в день висипу ).
    В нас просто в садочку зараз бушує вітрянка. В молодшої в групі за тиждень ще троє захворіло. В старшої - 1-2 дітей ( в тому числі Настя Женічки ). Тому, контакт з хворими у нас дуже тісний.

8. solomka

solomka Active Member

Розкажу яка ситуація з вітрянкою була у нас. Ще коли доня ходила в садок в їхній групі майже всі діти перехворіли на вітрянку. Я свою водила, думала нехай краще в дитячому віці перехворіє. Але не так сталось, як гадалось - вона і ще 2 діток не захворіли, хоча контакт був кожен день. Натомість захворів молодший, хоча він міг тільки інколи зайти в роздягалку до малої. Вдома діти весь час були разом: бавились, обнімались, цілувались. Я кожен день ввечері оглядала її тіло, сподіваючись знайти прояви вітрянки. Але їх не було, можливо 2-3 прищика, яким я не надала значення і не змащувала зеленкою. Тепер навіть незнаю чи то вона так зовсім легко перехворіла, чи то в неї не було вітрянки.

9. сніжна

значить, ще не прийшов "ваш час". Деякі дітки успішно переживають вітряночні буми у садку,а підхоплюють її лише у школі чи у зрілому віці. У мене 2-річний племінник свого часу був у контакті з моїм малим у день висипу , але вітрянку не підхопив тоді. Зараз ходить у садок- будемо бачити, як справиться із садочковою. До речі, ми ще коли відвідували підготовку до школи, у нас у групі теж була вітрянка ( ми навіть сиділи з одним із таких хлопчиків за спільною партою). Але тоді вітрянка багатьох діток минула. А от в першому класі ( коли у їх початковій школі не було хворих на вітрянку і в контакті з такими людьми ми не були), вітрянку звідкись підхопили ( підозра лише не один шлях- жили у багатоквартирному будинку і в нашому під їзді в той час троє діток були з вітрянкою, хоч ми з ними і не контактували).
    мабуть, Мартинко всиг отримати антитіла, які вже формувалися у вашому організмі у інкубаційний період ще до появи зовнішніх проявів хвороби+ грудне молоко одразу з народження теж з антитілами.

10. Іруня

Іруня Well-Known Member

І все таки, вітрянка нас не оминула :). В неділю замітила у Єви перший прищик за вушком ( з характерною водичкою всередині ). В понеділок цей прищик тріснув і з"явилась така впадина. І появилося ще 2-3 малюсінькі прищика ( теж на шиї ). Ну а сьогодні, на 3-тій день хвороби, я нарахувала 52 прищика:girl_sad:. Температури нема і не було.
    Єдина проблема: це все діло у нас свербить... Дівчатка, чим помогти дитині від зуду? Чи потрібно мастити якимось антисептиком? І чи можна нам купатися?
    Старша поки що здорова :).

11. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

мої всі троє перехворіли вітрянкою у березні-квітні цього року, старша (7 років) зі школи принесла, спочатку висип з'явивися в неї, через 2 тижні в середульшої (2 роки) і в найменшої (3 місяці) - повне ГВ, до того ж я вітрянку в дитинстві мала. Наш педіатр каже, що "мамин імунітет" у випадку з грудними малюками працює лише до 2 місяців.

найважче перенесла 2-річна дитина - температура, шалений зуд і ціла купа великих прищів, - реально "живого місця" не було.
    Свербіж знімали "Псилобальзамом", дієво і "безколірно", в результаті не розчухали жодного прищика.

12. Олюська

Олюська Well-Known Member

на рахунок купання: ми один раз купалися під час вітрянки - вже коли водянистих пухирців не було, але ось-ось тільки зійшли. Просто було літо, спека, діти сильно пріли і, мені здається, що свербіж від того ще підсилювався. Якихось ускладнень після купання не зауважила. А взагалі лікар казав, що купати доки все не зійде не можна. Хоча в книжках читала, що навіть треба, щоб послабити свербіння.

13. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Наша лікар якраз дозволяла купати дитину під час вітрянки. Ще до води додають трохи соди, щоб свербіж зняти.

14. Vероніка

Vероніка Never give up

Читала, що є дієвий засіб проти зуду Каламін-лосьон, ніби добре знімає подразнення. Єдиний недолік - висока ціна.
    Дівчата, а ви мастите прищики зеленкою? Недавно прочитала все можливе про вітрянку, в т.ч і Комаровського, а то підозрювала у малого, але обійшлось. Пишуть, що зеленка - це просто для підрахунку нових прищів, лікувальної діїї вона не має.:dntknw:

15. Анута

Анута Well-Known Member

а яку лікувальну дію при вітрянці ви очікуєте? Повилазять всі прищі, підсохнуть і повідпадають. Лікувати то їх не треба.
    Зеленка підсушує і фарбує для "моніторингу". Можна підсушувати і мурашиним спиртом (він не фарбує)

16. сніжна

от що цікаве запримітила: у книжках пишуть, що чим менша дитина, тим легше перенесе вітрянку. Але на практиці так далеко не завжди: у моєї коліжанки минулоріч двоє діток були хворі на вітрянку- старша 7-річна донька перенесла легко, а на 3-річному сину "живого місця " від висипу не було. У іншої теж двоє дітей- старший син переніс досить легко, а 2-річна донька- складно. У третьої коліжанки вітрянку підхопила 13-річна донька ( до речі, до того успішно минула усі вітряночні періоди у садку та початковій школі- там її вона не зачепила). Але у 13 років дитина теж перенесла її досить легко.

17. SoLana

SoLana Well-Known Member

Тоді в нас виключення з практики :). Минулого року син (8 років) перехворів вітрянкою, мав день температуру - 37,5, кон'юктивіт, і не багато прищиків, які його не турбували, після нього акурат "як книжка пише" захворіла донечка, на той момент їй було 1 рік і 10 місяців, без підвищеної температури, без зуду також, але прищиків було дуууже багато. і цяточки після тих прищів були довго, десь до 6 місяців.

18. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Нам лікарка теж казала, що під час вітрянки можна купатися, але не зловживати цим.

19. Анута

Анута Well-Known Member

певно не розтиратись рушником, а лише злегка промокати. Бо пороздираються всі пухирці.

20. Lyaska

Lyaska New Member

Будь- ласка підкажіть, в дитинки вітрянка нам 2,5 місяці. Хто з таким стикався??? Прищиків багато, темп. висока, жарознижуючі не на довго знижують темп. їх можна лише кожних 6 год. давати і тільки 1 раз через 4тири год. Наш педіатр виписав Вібуркол і жарознижуючі, коли вище 38,5. Але то така маленька дитина,ми в паніці!! Хто що підкаже?