Вітрянка

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Уляна, 27 Квітень 2009.

1. мамочка

мамочка Well-Known Member

Відповідь: Вітрянка

Бабуся захворіла оперізуючим герпесом. Поки ми зрозуміли, що це за хвороба то був постійний контакт з дітьми. Начиталась в інтернеті що це той самий вірус, що і вітрянка. Чи хтось з Вас чи Ваших діток заразився від хворого з оперізуючим герпесом? Нас в садочку вітрянка не зачіпила, а тут щось я дуже пережииваю, бо за 2 тижні на море планували їхати...

• Співчуваю Співчуваю x 1
  2. Margarett

Margarett Well-Known Member

Аналогічна ситуація спіткала мою сім"ю цього року в лютому. Взагалі терапавт черговий, сказала, що то не є заразне і ніякої проблеми у тому немає. Та мене, то дуже турбувало, то я все таки настояла, щоб бабуся пішла до дерматолога. І справді він відповів нам так: "Відсоток того, що маленька дитина заразиться невеликий, але є. Цей лишай, то є грибок, який розмножується спорами. Якщо дитина заразиться, то у неї це буде вітряна віспа. Тому важливо максимум мір безпеки у контактах. І все таке ... І, видала направлення в стаціонар.". Проблема ще в тому, що ту рану, а то досить велика площа треба обробляти і щоб швидше пухирі підсихали їх треба розривати (що і роблять в лікарні), відповідно то має робити хтось домашній (у нашому випадку було так). То ми не ризикували і без мед. закладу не обійшлось. Та знаю ще одну людину у якої така проблема була і двоє дітей з нею були. Нічого їм не сталося, правда вони до того вже хворіли вітрянкою.
    Думаю не зайвим буде Вам порадитись ще і з лікарем додатково.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ось що на це каже Комаровський: Отвечает Комаровский Е. О.

Опоясывающий лишай - это повторная активация вируса ветряной оспы. Т.е. им может заболеть тот, кто уже болел ветрянкой, но это зависит не от контактов, а от ослабления собственного иммунитета. Больной опоясывающим лишаем может заразить не болевшего ветрянкой и у того возникает ветряная оспа

4. Nica

Nica Well-Known Member

Щойно повернулась з інфекційної лікарні, в мої 32 вітрянка:girl_impossible:! Цвіту зеленим цвітом і радую рідних та знайомих!

5. ViTanya

ViTanya Member

Це справді так, але оперізуючий герпес меш заразний, ніж вітрянка. Знаю досить багато випадків, коли при дотриманні застережних заходів діти, що не перехворіли вітрянкою, від дорослих з оперізуючим герпесом не заражались.
    Чи буде зараження, чи ні, 100% можна зрозуміти, тільки коли мине 3 тижні.

6. Nica

Nica Well-Known Member

Звіт про вітрянку: висипи на обличчі мастила Зовіракс, потім зеленка, жодниж слідів і швидко все зійшло! Лоаратадин теж допоміг, щоправда мої висипання були інфіковані, перетворилися на гнійнички, тому лікар прописав антибіотик. Краще не хворіти!

7. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Дівчата, чи гуляв хтось з дітьми, коли в тих була вітрянка?...Чи не було потім гірше дитині після гуляння?...і ще - якщо пухирець тріснув, чи малий здер - обов"язково буде ямка/знак на тому місці?....
    В мене спочатку Саша перехворів - але майже без ускладнень - без темп., висипало багато, але дрібні прищики, буквально 3-4 великих. А Марчик мучається по повній (висипка з"явилась десь на 24 день, як Сашу обсипало). Чим можна мастити ті прищики дитині - щоб зняти свербіж й запобігти інфекції?..Бо ті препарати, що призначила лікарка, мають обмеження по віку, а Марчику ж ще року нема ....

8. Margarett

Margarett Well-Known Member

Якщо кілька разів одне й те ж місце здирати, то знак залишається.
    Сама маю ще й на обличчі, мати не впильнувала.

Можна висипання метиленовою синькою змастити, зеленкою, чи р-ом марганцовки, а у роті (будь-де щодо слизистої) можна використати р-н фурациліну.

9. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Значиться так.. В малого в школі акурат перед канікулами хлопчик захворів вітрянкою. Тож сидимо, чекаємо.
    Пригадую свою вітрянку в школі - дикий зуд, температура, здорові пухирі, і то так густо, і навіть на п"ятках, і на слизових, караул просто. Не гуляла, не купалася (ніби не можна), вся в зеленці і взагалі було мені дуже зле. Ще й пригадую якийсь такий запах специфічний, пов"язаний з тою хворобою - просто фе..
    Сподіваюся тільки, що в малого все пройде легше, бо скарлатина пройшла ледь помітно, ми переконалися остаточно тільки коли ручки трошки облізли наприкінці ))

10. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

ага, в меншого зранку був - а я все думала, від чого то....ніби постіль чиста, дитину ми під душем сполоснули (комаровський пише, що гігієн. душ навіть корисний). Бо з Сашею ніяких таких запахів не було. Думаю, що то запах в тої рідини - в малого на голові 2 прищика зранку були здерті.

11. pIRAtka

pIRAtka Well-Known Member

Дівчата! Прошу максимуму розуміння та допомоги! Трапилась вже така життєва ситуація, що потрібно перехворіти вітрянкою саме зараз. Хто з хворих прийме нас "поспілкуватися"?

12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я вітрянкою хворіла, то чи небезпечно мені бути з малим хворим вітрянкою?
    Лікарка нам сказала з лікування - тільки зеленка і антигістамінні.

13. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

І в нас вітрянка.....правда вже переходить. Тільки форма якась дивна, почалося в суботу з температури і болю в горлі, в неділю посипало в роті, на губах і біля носа, ввечері на стопах і на руках, чуть на вушках і один на шиї.
    Вчора ввечері помітила і в Юстинки декілька прищиків, але вона не температурила. І взагалі, якби не Дмитро то могла б і не помітити що в неї теж вітрянка.
    Як думаєте. вона може потім ще раз захворіти, якщо зараз така надлегка форма?

14. irushka

irushka Well-Known Member

В моєї подруги малий захворів вітрянкою в 4 міс., заразився від старшого, то теж мав пару прищиків і без температури, а потім коли в садку всі мали вітрянку, він не хворів, думаю імунітет все ж виробляється і при легкій формі.

15. ELEGANCE

ELEGANCE Active Member

Коли була вагітною молодшим(десь приблизно на таких термінах що і ви) старший теж захворів вітрянкою. Переживала дуже але лікар запевнив що для дитинки це не страшно, набагато страшніше коли б це було перед самими родами.

16. Зорянівонька

от і я таке вичитала. До пологів вже все має пройти.

17. Зорянівонька

Розкажу про нашу вітрянку. Переносить малий досить легко, тільки вночі температурить, але до 39 не доходило, то я і не збиваю. Прищиків дуже багато, але не шкробає. В середу появився перший, то нині в неділю нових було мало. Надіюся завтра вже не буде. Зеленкою мажу, трохи таки підсушує і видно які нові. З ліків то даю тільки проти алергії.
    Питання - чи я можу бути переносником інфекції? Хочу йти на заняття для вагітних, але якшо є шанс шо можу когось заразити, то вже ліпше перечекаю.
    І коли малий перестане бути заразний?
    А, ну і хто хочу зараз перехворіти - велкам:)

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ні.тим більше, що ви вже вітрянкою хворіли. Перенощиком могли би бути, якби не хворіли і від сина зараз заразилися. .
    на 6 день після ояви останнього прищику. Тобто після того, як геть перестане сипати, навіть трішечки, відраховуєте ще 5 повноцінних днів. Загалом, на інфекційний період при вітрянці відводиться 10-12 днів ( день до появи першого висипання, увесь період висипань і 5 днів опісля припинення висипу)

19. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

І в нас в класі зараз вітрянка - малий якось промовився, що декілька дітей вже давно в школу не ходять, бо мають вітрянку. Ось і я чекаю(((. Шкода, бо купили абонемент на плавання, знаю, що там мочити довго не можна.

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ми при вітрянці тільки миттям і спасались.
    інша річ, що плямистик у басейні викличе багато питань, будете потім доводити, що він вже незаразний :)