З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Stella

    Stella New Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    [​IMG]

    В одній італійсько-американській дитячій книжці знайшла найпростіший рецепт лазаньї. Робила вже не раз, особливо якшо гості з дітьми мають прийти, діти взахваті:girl_claping:. Та й з дітьми можна готувати.

    Потрібно:
    Готовий томатний соус з орегано
    Пластинки лазаньї
    Сир рікотта, десь 400г
    Сир моцарелла і пармезан

    Загріти духовку до 200 градусів. Посудину в якій будемо запікати змазати томатний соусом (десь 1 склянку). Зверху викласти пластинки лазаньї. В мене по розміру вміщається 3. Зверху викласти сир рікотта, посипати потертою моцареллою і пармезаном. Залити знову десь склянку томатного соусу. Викласти зверху пластини лазаньї, і дати решту томатного соусу. Накрити фольгою і пекти десь 55 хв. Пізніше зняти фольгу, посипати лазанью моцареллою і дати в духовку ще на 5 хв щоб стопився сир.
    Можна робити подвійну лазанью так як на фото, тоді інгредієтів вдвічі більше.
     
  3. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    "Чорний принц"
    Це рецепт на велику бритванку. А якщо на маленьку бритванку або на тортівницю, то розраховуємо 2/3 порції, наприклад не 18 яєць, а 12 і так все розраховуємо.
    Отже:
    На три коржі:
    18 білків
    3 склянки цукру
    6 столових ложок какао
    3 столові ложки крохмалю
    1,5 склянки білих сухарів
    3 склянки посічених горіхів.

    Кожен корж готуємо окремо:
    збиваємо 6 білків з 1 склянкою цукру до "штивної" маси, так, щоб, коли перевернути посудину з білками вони не виливалися. Окремо змішуємо 2 столові ложки какао, 1 столову ложку крохмалю, 0,5 склянки білих сухарів і 1 склянку посічених горіхів і обережно змішуємо дану суміш з білками. Випікаємо перший корж, і так само робимо з двома наступними.

    Крем:
    18 жовтків
    2 склянки цукру
    6 столових ложок какао
    2/3 склянки молока
    600 грам масла
    Розтираємо жовтки з цукром, змішуємо з какао і молоком і заварюємо на водяній бані крем, весь час помішуючи, щоб не утворилися комочки. Охолоджуємо і збиваємо з маслом. Також я додаю ще в кінці трохи коньяку.
    Перемазуємо кожен корж кремом з розрахунку, що верхній корж так само треба змазувати кремом. Зверху натираєм шокодадом і посипаємо кокосовою стружкою.
    Ставимо в холодильник на ніч. І Смачного! Якщо щось не ясно, то питайте
     
  4. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    "Равлики" зі смаком піцци

    [​IMG]

    Дріжджове тісто.:
    2 стакана молока, або сироватки, або молоко пополам з водою, або кефіру
    1,5ст л сухих дріжджів
    2 ст.л цукру.
    0,5 ст.л солі
    150гр олії
    Муки приблизно 5-6 стаканів.
    Дріжджі розвести в рідині, додати 2ст.л муки, цукор і вимішати, дати опарі підійти хвилин 20-30 в теплому місці, далі до опари додаємо 4 стакани муки, всю олію. Сіль і замішуємо тісто в процесі замішування додаємо ще муки щоб тісто стало м’яке, еластичне, відставало від руки, сформована кулька з тіста має добре тримати форму, тісто не має бути дуже м’яке але і забите також недобре. Залишаємо тісто для підходу на 1-1,5год.
    Окрім того томатний соус, твердий сир що добре плавиться, приправи свіжі чи сухі базилік, орегано або суміш італійських трав, часник сушений або часникова сіль.
    Тісто яке вже добре підійшло розділити на дві частини, одну частину розкачати в прямокутник товщиною в 1,5см і шириною 20см по довжині яке вже ваше тісто вийде Намазати тісто соусом, густо посипати тертим сиром, посипати травми і сухим часником, згорнути в рулет, краще щоб він не був надто товстий, нарізати на шайби не ширші як 2-3см, викласти на застелений пергаментом протвінь і обов’язково змастити пергамент жиром. Даємо хвилин 15-20 підійти, і випікаємо хвилин 10-15 при температурі 180гр до гарного золотистого кольору.
    З другою частиною тіста поступити так само.
    Як варіант можна по соусу посипати дрібно порізаними ананасами і вареним курячим філе, але вже тоді трав багато не давати щоб солодкуватий смак не перебити. :girl_in_love:
     
    Останнє редагування: 21 Квітень 2010
  5. Goldi

    Goldi New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Хочу поділитись рецептом домашнього майонезу:1стакан води,1 ч.л.цукру,1/2 ч.л.солі,1ст.л.оцту,1 ст.л.муки з гіркою,перемішати, закип"ятити,трошки вистудити, збивати міксером додаючи 1 яйце,1ч.л.гірчиці(рідкої з пакету),1стакан олії.Смачного!
     
  6. Lorelei

    Lorelei New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Домашнє морозиво
    (на 10 порцій)

    час приготування – 10 хв.
    готовність – 4 год.

    ІНГРЕДІЄНТИ
    • 100 мл молока
    • 10 мл ванільного екcтракту або ванільного цукру
    • банка згущеного молока
    • 0,6 г солі
    • 400 мл жирної сметани

    ПРИГОТУВАННЯ
    1. У середній посудині змішати холодне молоко, ваніль, згущене молоко і сіль. Відставити.
    2. У великій посудині збити міксером сметану до утворення повітряної маси. Додати до неї молочний крем, обережно розмішати.
    3. Вилити у неглибоку посудину, накрити, поставити у морозильну камеру. Через 2 год. розмішати.
    Строк придатності – 10 днів

    СМАЧНОГО!!! :girl_tender:
     
  7. anka

    anka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    рецепт яєшні з кропивою: кропиву ретельно вимити, якщо є грубі стебла (ті, що біля корінців- рожевуватого кольору)- їх видалити ( всі маніпуляції в рукавичках). залити окропом кропиву, щоб розм"якла- досить 1 хв. Відцідити, насікти.
    В пательні приморити цибульку на маслі, викласти на неї нарізану кропиву, через 2-3 хв вилити на пательню яйця збиті з сіллю, сметаною. Потім можна додати домашнього сиру, якщо є. Готувати на малому вогні, доки яйця "вхопляться"- якщо довше- пересохне і може бути несмачно. Потім вже на тарілочці можна притрусити тертим твердим сирком.
    Якщо готую тільки для нас і не планую давати малечі, то цибулька може бути з печеричками. Мені порадили споживати більше кропиви через низький гемоглобін, оскільки вона дуже багата залізом. Здається- допомагає
    такий же рецепт із шпинатом- тільки його не потрібно ошпарювати.
     
  8. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Дано, а скільки сиру ти треш і скільки соусу..приблизно..бо я зробила і чомусь вони в мене сухуваті, мабуть, що "зажала" саме цих компонентів..
     
  9. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Уляна так як на піццу тобто соусу щоб добре покрило і сиру так само досить густо. Дивись на ту порцію тіста соусу десь 100мл і сиру грам 300-400
     
  10. Furore

    Furore New Member

    Що за звір, цей шпинат?

    Зараз дуже часто бачу шпинат у продажі.
    Дівчатка, навчіть мене, що з ним можна готувати? Може навіть маєте якісь коронні страви - поділіться, пліііз!
     
  11. Virginia

    Virginia Well-Known Member

    Відповідь: Що за звір, цей шпинат?

    А в "конкурси" не пробували заходити, там такі рецепти зі шпинту... мммммммммм
     
  12. mamatu

    mamatu Well-Known Member

    Відповідь: Що за звір, цей шпинат?

    Найліпше його сирим у салати нарізати. Там стільки всього корисного, що просто шкода то вбивати приготуванням.
     
  13. Housewife

    Housewife New Member

    Відповідь: Що за звір, цей шпинат?

    Шпинат виключно тушкую зі сметанкою і часничком. Смакота неймовірна!
     
  14. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Що за звір, цей шпинат?

     
    Останнє редагування: 8 Травень 2010
  15. Furore

    Furore New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Дякую. Й справді стільки смакоти знайшла. :girl_claping:
     
  16. agalinka

    agalinka Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Маю рецепт смачненьких булочок - кексиків, але треба мати формочки.
    Рецепт простий, перевірений і не дорогий :
    250г муки
    2,5 ч.л розпушувача
    0,5 ч.л соди
    1 яйце
    120г цукру
    125г маргарину
    1 стакан кефіру
    фрукти табо шоколад
    Просіяти муку + розпушувач + соду
    В окремій посудині збиваю яїчка з цукром + маргарин (мякий) + кефір
    Якщо додаєте фрукти то попередньо обкачати їх у муці
    Потім змішую мокре з сухим, тісто виходить як густа сметана з кумочками, викладаю в формочки, і додаю начинку. Моя улюблена це шоколад чорний (я беру Світоч особливий) або варення, але і шоколад і варення треба класти зверху і лише капельки притискати щоб не опустилось на низ бо прилипне до дна.
    Готувати у гарячій духовці 180градусів 20-25хв, витягнути накрити вологою марлею, посипати цукровою пудрою. Дуже смачно і швидко.
    З одної порції виходить 24 шт.
     
  17. true

    true New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Дівчата, напишіть будьласка хто вміє готувати заєць чи мясний хлібець. Буду вдячна за рецепт.
     
  18. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    М"ясний хлібець
    1 кг фаршу (яловичий і свинний),
    2 середні цибулини,
    5-6 зубків часнику,
    2 варені морквини,
    3 ст.л. манки,
    2 яйця,
    сіль, перець, олія
    Фарш бажано не купляти, а самому зробити.
    Зварити моркву. дві цибулі дрібно порізати, одну з них втушити на олії. На м"ясорубці перемолоти м"ясо з сирою і тушеною цибулею і з вареною морквою. До фаршу додати манку, яйця, посолити і поперчити. Все добре перемішати і відбити (Я відбиваю так: готовий фарш кладу в один кульочок, а потім в ще одний, при потребі ще в один, зав"язую і кидаю з певної висоти на стіл разів 15). Потім викладаю на змащену олією форму, посипаю кмином або кунжутом і випікаю 45 хв - 1 год при 175 градусах. Смачного! :)
     
  19. agalinka

    agalinka Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Дівчата поділіться рецептом пирога з ревеню, дуже хочу щось зробити. Дякую.
     
  20. Аделя

    Аделя Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    тут. Пляцок з фруктами, перевірений рецепт!
     
  21. Lingerie

    Lingerie New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Сьогодні пекла пиріжки(чи то булочки),рецепт ще бабусин(провірений).Вирішила поділитися:
    [​IMG]
    Складники:
    2-3ст.цукру,
    5 яєць,
    1 ст.сметани,
    3 ст.л.олії,
    1 пачка маргарину(або масла),
    1 літр молока,
    100г дріждів.
    Молоко підігріти і розмішати з дріжжями+додати 1-2ст.муки і почекити,щоб набралась опара 10 хв.Всі інші інгредієнти поступово змішати і потім додати до опари.Муку добавляти доти,доки тісто не стане таким,щоб було трохи рідше як на вареники.Начинка-за бажанням.Перед тим як класти у піч-змастити яйцем вверх пирога.
    Пекти приблизно 30 хв.