Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів мию печериці,варю 30хв-годину,процідила, в банку кладу спеції,часник,цибулю кладу туди гриби і заливаю маринадом гарячим. на 2 літри води-100гр солі,150-200гр оцету,1ст.л.цукру. але це зразу їсти,а щоб консервувати,то треба варити довше,стерилізувати ітд
Відповідь: З особистих рецептів Хочу поділитись з вами рецептом молочного лікеру: 1/2 л цукру 1/2 л молока 1/2 л горілки 5 жовтків ванільний цукор какао або кава (за бажанням, можна і не давати або замінити чимось іншим) сік 1 лимона молоко підігріти до теплого і розвести з частиною цукру, а іншу частину цукру розтерти з жовтками. Змішати молоко з жовтками і добре взбити. Влити тоненькою цівкою горілку, потім вичавити сік лимона, тим часом помалу все це взбиваючи і - на завершення - ванільний цукор і трошки кави або какао. СМАЧНОГО!
Відповідь: З особистих рецептів Порадував мене чоловік: приніс з магазину продукти і сам зробив такий сманющий салатик http://s46.radikal.ru/i114/1012/c1/1bfe4738bb6c.jpg складники: болгар. перець (жовтий і червоний); оливки; морська капуста(маринована); фісташки; печінка тріски; олія (бажано оливкова).
Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте? Прочитала в попередньому дописі про сирники, які обожнюю, і мусила шукати, кому писати рецепта)) 1 л. сиру, віддушеного, але не сухого 2 яйка 1 ст. цукру 1 чайна ложка соди пучка солі пачка ванілії мука все вимішати без муки, тоді додаючи муки, замісити тісто, як на вареники. На 1 год в холодильник. Сирники виходять пухкенькі, як пончики, сир розплавлюється, мняммм Роблю так само і з замороженого сиру, лиш би не був сухий, бо тоді будуть сухі сирники.
Відповідь: З особистих рецептів Торт ЦИГАНСЬКІ ДОРОГИ 4 яйця 2 ст цукру 2 ст сметани 1 ч. л. амоняку 3 ст муки 2 ст маку меленого (2 коржі) 5 яєць 10 ст л. муки 10 ст л. цукру 1 ч. л. порошку до печива (1 корж) Маковий корж змастити кремом, з бісквіту вирізати серединку прямокутником і покласти на маковий корж. З вирізаного прямокутника нарізати смужки і покласти на пусте з проміжками. Проміжки залити галяреткою червоною і зеленою. Другий корж змастити кремом і покласти на бісквіт. Зверху прикрасити.
Відповідь: З особистих рецептів Я теж хочу поділитись своїми рецептами, можливо хтось вже таке готував ТОРТ МРАМОРНИЙ (ЖЕЛЕЙНИЙ) ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ: 25 грам швидкорозчинного желатину 500 мл йогурту (бажано білого кольору, так гарніше) желе 3 пачки, бажано кольорове (в мене було ківі, малина та персик) 1 пачка вершкового крекеру фрукти за бажанням Спочатку по інструкції готуємо три разних желе, кожне желе виливаєємо в ємність, бажано прямокутну, але підійде люба (не бійтесь, що желе пристане до дна, потім можна буде піддіти рукою) Тепер коли ми поставили желе остигати, готуємо желатин, так як написано в інструкції: пачка желатину на стакан кипяченої води, всипаємо у воду желатин, розмішуємо, даємо пару хвилин набухнути. Тоді ставим на вогонь і доводим до кипіння - так ми повністю розчиняємо желатин, даємо йому трошки охолонути (якщо ви забули про нього і він застиг, не лякайтесь, просто знов покладіть на вогонь, помішуючи). Тепер змішуємо желатин і йогурт до однорідної консистенції. Відкладаємо трошки, але не в холодильник, так як нам треба, щоб спочатку загустіло кольорове желе. Достаємо кольорове желе, ріжимо прямо в ємності на кубики. Тепер беремо миску глибоку, яку можна потім легко перевернути, щоб винути торт. Я брала круглу миску з дирочкою посередині - вийшло круто! В цю мисочку викладаємо за бажанням фрукти (але не всі зразу) - ананаси, ківі, банани, тощо, ананаси кільцями можна по боках мисочки, вобщем - фантазуйте. Можна і без фруктів - теж смачно. Заливаєте йогуртом трошки, потім прямо рукою дістаєте кубіки желе різних кольорів і творчо розкидуєте по мисці, потім нов фрукти, йогурт, і так поки не закінчаться або місце в мисці або інгрідієнти, тоді поливаєте все залишками йогурта, і поверї в 1-2 слоя викладаєте вершковий крекер - він слугує фундаментом нашого торта. Ставите в холодильник. Коли ви бачите, що торт загустів, кладете на миску зверху плоску велику тарілку - для торта і перевертаєте, щоб миска була догори. Якщо торт не виліз, ставите миску знов на стіл, і легенько ножиком піддіваєте боки миски - щоб торт відлип Тоді знов перевертаєте миску догори ногами, підтримуючи тарілкою у розрізі цей торт просто казковий, діти від нього просто в захваті!!!!! І чоловік мій теж - половину торта з'їв!!!!!! Смачного!!!
Відповідь: З особистих рецептів Хочу поділитися смачнющим рецептом куті, яким моя любима прабабуся, мамуся, а тепер я користуємось. Нам знадибиться: пшениця, волоські горіхи, мед, мак та цукор. Пшеницю намочити на ніч в теплій воді. Зранку зцідити, налити чистої води. Варити на слабкому вогні, приблизно 50 хв.(але все залежить від сорту, тому потрібно пробувати), помішуючи. Мак промолоти на м'ясорубці 3 рази, горіхи дрібно порізати. Коли пшениця вистигне, додати 1 скл. маку, 1 скл. горіхів та 1 скл. меду (мед, я зазавичай, розігріваю на вогні, щоб він був у рідкому стані), а якщо вам буде, ще не солодка кутя, то можна додати цукру до смаку. Смачного!!!!!!!!!!!!! P.S: Цією кутею я усіх родичів чоловіка на Святий Вечір здивувала, а коханий чоловік не любивши куті з діда - прадіда полюбив кутю
Відповідь: З особистих рецептів Недавно була передача про кутю, то казали заливати водою саме з 12 до 2 ночі, щоб постояла на вікні до ранку - 6 годин, зустрічала сонце саме в воді, набиралась енергії, тоді цю воду не зливати, хіба доливати до неї ще і варити 6 годин (правда, я щось уявити навіть не можу, як вона буде так довго варитись...). Тоді кутя є не просто стравою, а заряджає енергією на весь рік.
Відповідь: З особистих рецептів Напишу рецепт Оладів на сухих дріжджах вже кілька форумлянок в приваті питались 2ст.молока 1 яйце 1ст.л.олії 3ст.муки 1ч.л.сухих дріжджів 1ч.л.солі 1ч.л.цукру Дріжді розмочити в теплому молоці і дати постояти 15 хв. До цього додати збите яйце,олію,сіль,цукор. Поступово додати просіяну муку і розмішати. Накрити серветкою і поставити в тепле місце на 2 год. Коли появляться бульбашки-тісто готове,не перемішуємо,тісто беремо акуратно мокрою ложкою і випікаємо на розігрітій сковорідці. Смачного)))
Відповідь: З особистих рецептів Ось так я готувала соус з чорниць до Дріжджових налисників. Чорничний соус 2 скл (250мл) свіжих ягід 1/3 скл цукру 1 ст. л. свіжо-витесниного цитринового соку (десь 1/2 цитрини) дрібка солі 1/2 ч.л. ванільного екстракту Помити ягоди і подрібнити. Можна в блендері. Додати цукор, цік цитрини і сіль. Добре вимішати/збити все разом. В маленькій риночці нагріти соус і довести до кипіння. Дати закипіти і зняти з вогню. Додати ваніль. Остудити і подавати до млинців, оладок, налисників, морозива і решти захцянок. Дріжджові налисники Перепис Мішель з Кукінґа, за переданням Натоньки з дрімфуду
Відповідь: З особистих рецептів Печиво "Французкое баловство" Просіяти 350 гр муки, додати 200 гр масла/маргарину потертого на терці - перетерти руками до крошки. Додати 1 ч.л. солі і 125 мл води - вимісити тісто. На дрібній терці втерти 170 гр твердого сиру, змішати з тістом і додати 1 ч.л. солодкої паприки. Виставити тісто на 1 год на холод. Розкачати в пласт і вирізати шклянкою тістечка. Для любителів хрумкого - розкачувати тонше, для більш мякого - товщиною в палець. Викладати на змащене деко, печиво зверху змастити водою і посипати кмином - краще прилипатиме. Випікати 20-25 хв. Дуже смачне, пряно-солоно-сирне.... і чудове застосування сиру, що присох в холодильнику
Відповідь: З особистих рецептів Рогалики з втопленого дріжджового тіста 1скл=250ml 2,5 скл. муки +1/2 для підсипання 2 яйця 1/3 скл молока 2 ст.л. сметани 120 гр розтопленого масла 1/4 скл. цукру 1 пакетик ванільного цукру або ванільна есенція 20 гр свіжих або 1 ст. ложка сухих (~10гр) В міксері, можна хлібо-пічці, замісити тісто. Муку змішати з сухими дріжджами (якщо свіжі то розпустити в ложці молока і 2 ложках цукру), всипати в чашу міксера і вимісити з решту складників: яйця, сметана, цукор, молоко і ваніль. Тісто буде чуть липке. Витягти тісто з чаші міксера, обсипати легенько мукою і обгорнути в марлю або бавовняний рушник. В великий баняк, або глибоку миску набрати зимної води. Вкинути тісто в рушнику в холодну воду. Вода повинна покривати тісто. Залишити аж тісто підніметься на поверхню. У мене піднялось через 1,5 години. Витягти тісто на присипану мукою стільницю і розділити на 4-ри частини. Кожну частину розкачати в коло, яке поділити на 8-12 сеґментів/трикутників. Покласти на широку сторону густу мармоляду, ягоди з компоту або навіть сухі ягоди або шоколад і закрутити рогалики. Викласти на посмароване маслом деко і дати підрости 30 хвилин. Посмарувати рогалики збитим яйцем і випікати в нагрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин. Вважати не перетримати бо будуть сухі. Смачного! Булочки з гострим сиром і шинкою 1 скл білої муки 1 скл разової (житньої) муки 2 ч.л. порошку до печива 4 ст.л. гострої муштарди дрібка солі (хто любить солене можна більше) 2 ст.л. масла 8 ст.л. стертого на грубім терку гострого жовтого сиру (у мене чедар) 100 грам нежирної вудженої шинки (ну щоб без сала) 3/4 скл теплого молока 1 яйце 1 ч.л. насіння сезаму для посипання. В мене не було і я використала розмарин. Муку змішати з порошком до печива і сіллю. Додати масло і розтерти пальцями або ножем щоб утворилась крихта. Додати потертий сир і дрібно покраяну шинку. Все гарно вимішати. Молоко підігріти і змішати з яйцем і муштардою. Влити в сухі компоненти щоб утворилось тісто. Гарно вимішати спочатку в мисці а потім перекласти на стіл і щераз вимісити, але не сильно, щоб утворилась куля. Розкачати тісто висотою 1 см і вирізати круги. Чим грубше тісто тим будуть біль пухкі булочки. Кожне тістечно посмарувати збитим яйцем і посипати насінням сезаму. Випікати 15 хвилин в сильно розігрітій духовці - 220гр. До росолу і пива саме те що треба! Палочки-сухарики 1 ст.л. сухих дріжджів 3 скл (250мл) муки 1/4 скл молока 1 ч.л. цукру 1 ст.л. солі 1 скл теплої води 2 ст.л. олії Дріжджі розвести в молоці з цукром. Дати постояти щоб підійшли. В миску висипати муку, додати сіль. Влити дріжджі, перемішати. Тоненькою цівкою вливати воду і замішувати тісто. В кінці додати олію і вимісити поки тісто не буде однорідне. Накрити рушником і дати постояти аж тісто підніметься, приблизно 30 хвилин. Розкачати тісто товщиною 0,5 см і нарізати палички. Я робила не широкі бо мені так скамує. Білок одного яйця збити з ложкою води, щоб була однорідна маса. Посмарувати палички білком і посипати травами, кмином, маком або грубою сіллю. У мене розмарин. Перекрутити кожну паличку кілька раз як жгут. Викласти на змащене жиром деко. Дати постояти 10 хвилин щоб підійшли і випікати в духовці розігрітій до 180 градусів, приблизно 10 хвилин. Тісто гарно піднімається але треба вважати щоб не згоріло. Як тільки пальчики підрумялись чуть знизу - витягуємо.
Відповідь: З особистих рецептів Мене просили написати рецепти апельсинового кекса і пирога з сиром і грибами, то я їх тут викладаю. Відразу зазначу, що на звання доброї господині не претендую і люблю ті рецепти, які готуються швидко, легко і завжди вдаються . Оце одні з таких рецептів, які готую дуже часто і вдома їх всі люблять: Апельсиновий кекс 150 г масла 3 яйця 1 скл. цукру 2 апельсини ванільний цукор 2 ч.л. розпушувача 200-250 г борошна М`яке масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати яйця і вимішати. З апельсинок натерти цедру і витиснути сік (я часом така лінива, що просто змелюю в блендері цілі апельсини). З`єднати апельсини з тістом, додати розпушувач. Помалу додавати борошно, вимішуючи. Тісто має буте не рідке, але таке, щоб мішалось ложкою, таке приблизно Форму змастити маслом, влити тісто і випікати приблизно 25 хв. Це рецепт на невеличку форму, якщо форма велика, то варто робити на 2 порції тіста. ---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ---------- Пиріг з сиром (і грибами) Гриби взяла в дужки, бо первинний рецепт того пирога є без них, але з грибами виходить дуже непогано. Якщо грибів в хаті нема, то можна обійтись і без них. Тісто 1 п. маргарину (масла) натерти на терці 2 скл. борошна 3 ст.л. сметани + 0,5 ч.л. соди Начинка 2-3 великих цибулини 3 плавлені сирки або 300 г нежирного твердого сиру (я більше люблю з сиру, але більшість таки сходиться на тому, що з плавленими сирками пиріг смачніший) 3 яйця гриби (за бажанням) сіль і приправи Замісити тісто і 2/3 викласти в бритванку, зробивши бортики. Цибулю нарізати кільцями і підтушити до золотистого кольору. Варені лісові гриби ( я даю заморожені відварені опеньки) чи сирі печериці протушити з цибулею. Коли вистигне, додати натерті сирки і вимішати з сирими яйцями. До смаку дати солі і улюблені прянощі, зелень. Викласти начинку на тісто і накрити тим тістом, що залишилось. Можна зверху змастити жовтком. Випікати на середньому вогні приблизно 30-40 хв. Виходить отаке:
Відповідь: З особистих рецептів Софця, дякую за рецепт, приготувала нині, але поскільки чекала найкращу подругу в гості не мала часу чекати й годину щоб тісто вистоялось, і пекла одразу.Смакота ще та. Справжній французький смак. Коліжанка оцінила, завтра казала пектиме вдома батькам.
Відповідь: З особистих рецептів На прохання форумлянок виставляю рецепт "Картопля в пеленках" Картопля в пеленках На велику бритванку викладаємо 10 середніх картоплин 5 середніх морквин 4 середніх цибулини 400 гр шпондеру 200 гр. сметани 200 гр. майонезу 200 гр води 150 гр. твердого сиру Картоплю ріжем дольками, не дуже великими. Шпондер ріжемо тонкими плястерками, так щоб в нього можна було завернути картоплю. На бритванку викладаємо потерту сиру моркву, зверху нарізану кільцями цибулю. На цибулю викладаємо завернуту в шпондер картоплю. Одну попри другу. Так заповнюємо усю бритварнку. Зверху посипаємо спеції кому які до смаку. Я посипала приправою до картоплі і до м"яса. Тоді вимішуємо сметану з майонезом, плюс сіль, перець. Цим так званим соусом заливаємо картоплю і посипаємо потертим сиром. Щоб швидше пропеклось зверху на бритванку кладемо фульгу. Пекти до готовності картоплі 1,5- 2 години на великому вогні.
Відповідь: З особистих рецептів Дівчатка,можливо хтось має рецепт тортика бісквітного з йогуртовою прослойкою з фруктами,дуже хочеться поділіться будь ласка,пишіть в пп.Зазделегідь дуже дякую
Відповідь: З особистих рецептів Не маю нічого проти,хто знає рецепт нехай пише сюди,а то ще образитесь на мене та виключите з форуму.
Відповідь: З особистих рецептів Тортик "Мраморний" останній рік у на на кожному святі присутній, ням-ням Тільки замість йогурта даю сметану 15% жирності. Треба з йогуртом спробувати...