Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів Сьогодні пекла лимонний кекс. Смакота 4 яйця 1 скл. муки 100 гр. вершкового масла 0.5 скл цукру 1/4ч.л соди 1 лимон цукрова пудра Лимон пропустити через мясорубку (я подрібнила блендером на кашку). Масло з цукром розтерти до білого кольору, додати яйця, лимон, муку, перемішану з содою. Тісто викласти в форму. Випікати до готовности. Готовий кекс посипати пудрою. СМАЧНОГО!
Відповідь: З особистих рецептів Пляцок "Ріг достатку" 6 невеликих яблук 1 скл.цукру 1 скл. родзинок 1 скл. горіхів 1 скл. маку 2 ст.л. олії 2 ч.л. розпушувача 3 яйця 2 скл. борошна Яблука почистити , порізати кубиками , засипати 0.5 скл. цукру і залишити на 11 год , щоб пустили сік ( в мене стояли ніч) . Мак запарити , перетерти , родзинки запарити , горіхи порізати . Яйця збити з рештою цукру , додати олію , сік з яблук . Додати розпушувач і борошно , вимісити . Ввести решту складників , перемішати ложкою (щоб не розбити в міксері яблука) . Можна додати ще кориці за смаком. Випекти 3 коржі . Коли охолонуть перекласти кремом . Для крему: 2лимони (потрібна цедра і сік), 1ст. цукру, 50 г. масла, 2 яйця. Все трохи збиваємо, крім лимонів. Збивши, додаємо лимони. Кладемо на вогонь і, добре мішаючи, варимо, поки трошки не загусне. Окремо варимо: 1ст. молока, 1ст.л. крохмалу, 1ст.л. муки. Варимо, поки не загусне. Коли остинуть обидві маси, збиваємо 400г масла, додаєм кожну з них і збиваєм до отримання однорідної маси.
Відповідь: З особистих рецептів А з чим їх вживати? ---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:18 ---------- А які ті сльози на третій-четвертий день? не течуть? То виходить таке як водичка, чи щось твердіше? Щось трудно уявити, хоч багато чула, що то смакота. по можливості киньте ще фотку, будь-ласка. ---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ---------- А те все не треба міксером збивати? ---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ---------- О, то смакота!!!!! Тому рецепту вже дуже багато років. Я його називаю десерт "Бите шкло", а мій знайомий каже- "Сметанковий торт". Хоча, як не називай, а все-одно дуже смачно!!!!!!!
Відповідь: З особистих рецептів Ні, я не збивала міксером, а спочатку у макітрі розтерла макогоном масло з цукром до білого кольору, потім все за порядком додавала, і також розтирала макогоном. А сьогодні пекла знову такий кекс, тільки вже замість лимончику давала апельсин і все розтирала блендером, бо у макітрі розтирати - руки болять...Думаю і міксером все можна змішувати і кекс все одно вийде смачним і пухким
Відповідь: З особистих рецептів Мої діти поїли просто так, замість сухариків чи хліба. Бігали і цілий день собі тягали по одному. Дорослі їли до росолу або просто так. Це таке як соломка. В нас вдома дуже полюбляють гризти щось на протязі дня. Змели палички дуже швидко. Я того не готувала тому не знаю яке воно на другий-третій день. Знаю що у нас готують пиріг з меренґою і лимонним курдом, то ніби в холодильнику кілька днів стоїть нормально. Але я не робила тому не скажу.
Відповідь: З особистих рецептів Печу схожий пляцок доволі часто (просто замість сиру тушковані яблука, ну і зверху білкова маса), бо дійсно смачний. Тому ще ні разу він в мене не лишався на третій день. Якщо серйозно - то не течуть, бо в них консистенція не водяниста. Вони на сиропчик схожі: липкі і трохи тягнуться, якщо пальцем доторкнутися.
Відповідь: З особистих рецептів Пропоную вам такий рецепт кекса: 2 яйця, 1 скл. цукру, ванільний цукор, 0.5 пачки маргарини, 1 ст.л. олії, потерти цедру лимона,200 гр. молока, мука, порошок до печива. Тісто повинно бути, як густа сметана. Викласти половину тіста в форму, до другої додати какао і трошки молока і викласти на біле тісто. Випікати 40хв. Можна замість какао дати вишні, горіхи, шоколад...
Відповідь: З особистих рецептів "Англійські тістечка" Тісто. 500гр муки 400гр масла 3жовтки ванілін 2-3ст.л. сметани Замісити тісто і поставити в холодильник. Потів розкачати і вирізати фігурки. З 3 білків і 400гр цукрової пудри збити крем і намазувати ним кожне печенько.Пекти на маленькому вогні. Коли остигне 2печенька перемазуємо якимось,краще кислим варенням(тістом докупи). Це досить простий рецепт,але дітям завжди подобається.
Відповідь: З особистих рецептів Пообіцяла одній форумлянці перепис простого маківника. Тож виставляю для всіх: МАКІВНИК Тісто: 500 г борошна 30 г дріжджів ¼ л молока дрібка солі 2 яйця 75 г масла 100 г цікру 1 пакетик ванільного цукру Начинка: 2 скл. маку цукор до смаку (≈100г) 2 ч. ложки рому (я не завжди даю) сухарі для посипання тіста (я не завжди даю) родзинки, цукати (за бажанням) ≈50 г молока Борошно просіти в миску, в середині зробити заглиблення, всипати подріблені дріжджі і ст. ложку цукру, трохи теплого молока і перемішати з невеликою кількістю борошна, щоб утворилося рідке тісто. Накрити і відставити на півгодини. Додати решту складників і замісити тісто, дати підійти. Між тим готувати начинку. (Я готую начинку день перед випічкою: Перед вечором запарюю мак кип'ятком. Коли майже вистигне, зціджую. Беру чоловіка, макітру= мак перетирається . Дехто перемелює на м'ясорубці 2-3 рази) Молоко зварити з цукром, всипати мак, трохи поварити. Можна додати цукати, цедру від лимона, родзинки, горіхи. В книзі написано: розкачати тісто, накласти мак, звернути рулетом, покласти на деко швом донизу. Дати підійти. Змазати яйцем. Випікати при 180°С 45-55 хв. В мене з цієї кількості тіста і маку завжди виходить три маківники! Думаю, краще пекти в формах. Бо в мене трохи розтріскуються. Але на смак то не впливає. Ось фото:
Відповідь: З особистих рецептів пиріг "порічка в снігу" (сама видумала назву.пиріг старого австрійського рецепту,перевіреного часом). смак-неперевершений (я його люблю тим,що маю купу порічок і смородини ,з ними не знаю шо робити а в цьому пирогові вони надзвичайно смачні). отже, для тіста 200гр пудри 1 пачка ванільного цукру 4 жовтка 4 стол.ложки води 80гр масла 300гр муки 1 пачка порошка до печива Dr-Oetker(можна і наш брати,11гр має бути) приблизно 1/4 л молока ( я брала і кефір,коли молока не мала,виходила ше смачніше ) збиваю міксером жовток,масло,пудру ,воду і ванільку до кремоподібної маси.додаю молоко-взбиваю далі. муку змішую з порошком для печива і додаю в кінці.усе міксером . Покриття пирога 4 білки 250гр цукру 1 пачка ванільного цукру (усе взбити разом до стійкої піни однорідної) 300гр порічок(або смородини,або і те і те разом) ягоди викласти на тісто .зверху змастити білками і пекти при 180 градусах 20-25хв .( у мене газова духовка,то я печу близько 30хв).перевіряю сірником чи тісто готове. смачного швидко і просто
Відповідь: З особистих рецептів лазанья від свекрухи з італії! спіцяльно для МАХАМАК завтра робитиму малому на уродини, як не забуду, то сфоткаю.
Відповідь: Знимки смаколиків hrystusja,ви просили рецептик кекса прошу Англійський плюм-кекс 250гр.борошна,250гр.масла(маргарина),250гр.цукрової пудри,100гр.родзинок,0,5скл.молока,5яєць,терта від одного лимона цедра,0,5лож.соди,100гр.цукатів або рахат-лукума,нарізати кусочками. Масло(маргарин)розтерти в піну,добавляти цукор і добре розтирати.Добавляємо по одному жовтку,потім холодне молоко,і все добре розмішуємо,добавляємо поступово декілька ложок борошна і взбиті в піну білки.Вся ця маса змішується з залишком борошна,содою,родзинками,лимонною цедрою,цукатами(рахат-лукумом).Виливаємо у змащену форму та випікаємо до готовності.В готовому вигляді кекс посипаємо цукром-пудрою.СМАЧНОГО!!!
Відповідь: З особистих рецептів Хочу поділитися з вами рецептом незвичної пахлави. По цьому рецепту я роблю звичайну перекладену пахлаву, а на вихідні вирішила у вигляді таких трубочок. Тісто:муки-500гр. 1 стакан молока, 1 яйце,дрібка солі, 50гр маргарини. Замісити тісто і залишити щоб постояло 30хв. Начинка: 2.5 склянки мелених горіхів 1 і 1/3 склянки цукрової пудри. Можна додати ванілін ,корицю. 200 - 250 г розтопленого масла Зробити рулетики.Все тісто поділити приблизно на 20 кусочків. Кожен розкачати дуже тонко як налисник ,круглий ,помастити топленим маслом. Зверху посипати горіхи ,але тільки 2/3 того налисничка, поставити паличку і закрутити в рулєт.Тісто зібрати гармошкою і паличку витягнути. Змастити яйцем і в духовку нагріту до 200гр.Через 10 хв вийняти і полити розтопленим маслом.І далі пекти десь пів години,але вже при 160гр.Вже готові гарячі полити сиропом:стакан води+стакан цукру варити 15хв. До сиропу можна додати сік лимона
Відповідь: З особистих рецептів Пекла сьогодні мафіни. Рецепт знайшла в неті. Простішого рецепту мафінчиків напевно нема. Все дуже легко, швидко і в результаті дуууже смачно! Отже потрібно буде: - мука 1 стакан - цукор 3/4 стакана - ванільки трошечки - сода 0,5 ч.л. - розпушувач 0.5 ч.л. - масло розтоплене 40 г. - яйце 1 шт - молоко 1/3 стакана Беремо відразу всі інгредієнти вкладаємо в миску і перемішуємо міксером чи блендером 2-3 хвилини, до однорідної маси. Ці кексики можна випікати як з начинкою, так і без неї. Я давала сьогодні заморожену чорницю і порічку. Кладемо начинку на дно формочки, заливаємо тістом, а тоді ще ложечкою перемішуємо, щоб ягідки не були на самому дні. Випікати при температурі 180 градусів, 25-30 хвилин. Смачного!!!
Відповідь: З особистих рецептів соду гасити,чи ні? скільки того тіста виходить,на одну чи дві планшетки?
Відповідь: З особистих рецептів Щойно спекла і вже спробувала, за рецептом Zori. Смакота! Вийшло 2 планшетки по 6 шт. звичайного розміру (наливала по половині, на більше тіста не вистачає), але підросли гарно. Соду не гасила, і в результаті нею не чути. В одну планшетку на дно порізала яблучка ( як на пляцок тонкими скибками), смачно.
Відповідь: З особистих рецептів Поділюсь рецептом "Картопля по-селяньки", яку в мене дуже люблють і сьогодні я для них готувала. Отже нам потрібно: 20 почищених картоплин 100 грам сала або шпондеру часник майонез Нарізаємо дольками картоплю і зверху ріжемо маленький кусочок сала і в духовку до готовності картоплі. Тоді витягаємо, видавлюємо чуть часнику і майонез зверху. Дуууже смачно і дуууже просто) Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів Недавно готувала таку свининку, дуже смачно і легко готується. Отже, рецептик свинини в кисло-солодкому соусі. Свинина - 500 гр, 100 гр соєвого соусу (я брала класичний), 1 ст.л. муки та 1 ст.л. крохмалю 1 морква пів зеленого перцю (я не давала, не мала) 100-200 гр консервованих ананасів Соус: 4 ст.л. кетчупа (я брала лагідний) 2,5 ст.л. цукру 2 ст.л. оцту (я давала 1 ложку, бо мала звичайний) Змішуємо соус. М"ясо ріжемо на кусочки розміром 1 на 1 см (в мене були трохи більші), кладемо в миску, заливаємо соєвим соусом, сипемо туди муку та крохмаль, перемішуємо і залишаємо в цьому маринаді на 5-7 хвилин. Довше не треба, бо буде пересолене. Цей кляр має бути як густа сметана. Моркву ріжемо крупною соломкою, перець і ананаси крупними кубиками. В рецепті цього не було, але я спочатку на пательні підсмажила 4-5 зупців видавленого часнику та десь 3 см тертого коріню імбиру. Довела це до золотистого кольору і зняла, потім туди ж кидаємо моркву, підсмажуємо, потім перець, потім ананаси. Обжарилось - виймаємо. Все смажила на звичайній олії. На цю ж пательню викладаю шматочки м"яса в тому клярі-маринаді. Викладати треба так, щоб не торкались один одного, підсмажуємо з двох боків до кірочки. Солимо (я не солила), туди овочі, часник-імир, соус. І все це тушимо ще хвилин 5-10 (я десь до 15 хвилин тримала), помішуємо час від часу. Виходить дуже смачно. Всім моїм гостям дуже сподобалось. На гарнір варила розсипчатий рис або макарони з твердих сортів пшениці. Смачного!!! ---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ---------- Може хтось підкаже як смачно можна приготувати язик та форель. В малого скоро день народження, хочеться гостей чимось смачненьким порадувати.
Відповідь: З особистих рецептів Хочу поділитись рецептом "Цибуляків" 7 цибулин подрібнити кубуками,додати 1 ст. манки,3 яйця,сіль,перець за смаком.Нехай постоїть годинку,викладати ложкою на сковорідку та смажити.Потім скласти у казанок,розчинити у 0,5л води 1 кубік галини бланки і залити нею цибулякі,поставити у духовку нехай пропаряться.Смак схожий на рибні котлети.