Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів Торт "Мімоза" Бісквіт:6 яєць, 150г. цукру, пачка ванільного цукру, 75г. борошна, 75г. крохмалю, щіпка солі. вперше пекла бісквіт з крохмалем, він видався мені занадто "гумовим".. Крем: 3 жовтки, 180г. цукру, пачка ванільного цукру,70г борошна, 500г. молока., порізати цедру 0,5 лимона (збиваю жовтки, цукор, борошно і трошки молока, решту молока доводжу до кипіння і вливаю туди суміш, кидаю порізану цедру лимона). Варити 10хв, постійно помішуючи. В кінці лимон витягнути. Охолоджену масу збити з 250г. масла. З бісквіта зрізати верх і вибрати з середини м"якоть. Корж пропитати соком консервованого ананаса. М"якоть порізати кубиками. Крем розділити на дві частини. До однієї додати порізаний консервований ананас і заповнити кремом корж. Накрити зрізаним верхом і намазати верх і боки рештою крему. Присипати порізаною на кубики м"якоттю. Дуже смакує охолодженим. Фото з сайту:
Відповідь: З особистих рецептів Курячі рулетики Складники: Куряче філе, морква сира, сіль, перець, борошно, сметана Куряче філе відбити, посолити, поперчити. Моркву порізати соломкою, одну-дві соломки покласти на філе, згорнути рулетиком. Готові рулетики обваляти в борошні і обсмажити на сковорідці до золотистого кольору з обох боків. Обсмажені рулетики викласти в каструлю(в мене гусятниця), залити водою, додати трішки олії, лавровий лист, перець горошком, трави хто які любить і тушкувати до готовності. В самому кінці додати ложку борошна і сметани. До моркви можна додавати печериці, але я зараз грибів не їм, та й готувала спеціально для Яринки. Такі рулетики ну дуже смакують з картопляним пюре. Смачного!
Відповідь: Смачні посилання (лінки) Отож, наводжу перевірений (я пекла його не менш як 7 разів) рецепт найшоколаднішого з усіх шоколадних тортика "Захер" Тісто: 1 скл. борошна 1 скл. цукру 7 яєць 100 г масла 100 г чорного шоколаду Приготування : Збиваємо масло з 1/2 скл. цукру. Жовтки відділяємо від білків, жовтки по одному додаємо до маси, продовжуючи збивати. На водяній бані розтоплюємо шоколад, вмішуємо до масляно-жовткової маси, додаємо дрібку солі та пакетик ванільного цукру. Просіюємо борошно. Білки збиваємо до міцної піни, поступово додаючи решту цукру. Акуратно, повільними руками зверху вниз змішуємо білки з масляною масою, потім додаємо борошно. Тортівницю вистеляємо пергаментом, боки змащуємо маслом і посипаємо борошном. Печемо 40 хв. при температурі 175-180С. Випечений корж залишаємо остигати у формі. Крем: 170 г цукру 3 яйця 200 г масла 70 г чорного шоколаду 2 ст.л. коньяку Приготування крему: Яйця та цукор збиваємо віничком на водяній бані до загусання. Знімаємо з плити, продовжуємо збивати, охолоджуючи. Додаємо ванільний цукор. Збиваємо міксером масло з попередньо розтопленою на парі і охолодженою шоколадкою, потім додаємо охолоджену масу з яєць, збиваємо міксером і додаємо коньяк. Важливо: крем виходить не надто густим, тому я для кращого перемащування коржів попередньо охолоджую його у холодильнику. Складання торту: Спечений корж розрізаємо на три частини. Кожен корж змащуємо хорошим, густим абрикосовим джемом (я беру "Верес"), потім - кремом і т.д. Зверху джем можна і не давати, але залити, знову ж таки, розтопленою на пару шоколадкою. Смачного! Ага, до речі: моя мама була у Відні, і куштувала оригінальний "Захер" у тому самому найзнаменитішому кафе "Захер". Вони там той тортик печуть і розсилають по всьому світу. То за її враженнями, оцей, рецепт якого я навела, набагато смачніший!
Відповідь: З особистих рецептів Пухкі оладки 1скл. кефіру, 1 яйце, 2ст. ложки розтопленого вершкового масла, ваніль, 2 ст. ложки цукру, 1 скл. муки,1/4 ч.л соди, 1/4 ч.л. солі, 1 ч.л. розпушувача. Змішати кефір з яйцем, маслом та ваніллю. Окремо просіяти муку з содою, сіллю та розпушувачем.Тепер саме головне: влити рідку суміш в мучну, і перемішати все разом, але сильно не треба мішати. Тісто має бути такими собі грубими грудочками, які потім щезнуть. Обовязково треба дати тісту постояти 15-20 хв.Тісто викладати ложкою на розігріту та змащену маслом сковорідку. Р.S/Оладки виходять дуже пухкі і смачні. Спробуйте не пошкодуєте. Вийдуть отакі, або і кращі
Відповідь: З особистих рецептів Дівчатка, хочу поділитись із Вами одним рецептом. А раптом, комусь стане у пригоді. Тим паче, зараз Великий Піст, а страва, яку пропоную, пістна. Рис з грибами Відварюємо рис до готовності в підсоленій воді (1-1,5 склянки, я завжди беру пропарений рис) На сковороді тушкуємо цибулю (1-2 шт.)та часник (1-2 зубці) до м"якості, додаємо нарізані гриби (250-300 г, шампіньйони чи якісь інші, у мене були домашні заморожені грибочки, які не знаю, бо то все моя мамуся надбала влітку ) Солимо, перчимо. Тушкуємо все разом орієнтовно 5-8 хв Після цього, половину відвареного рису викладаємо у змазану олією бритванку, зверху на рис - половину протушкованих грибів, на них - другу половину рису. Все гарно рівняємо. Тоді до грибів, які залишились, додаємо 1-1,5 ст. л. муки, тримаємо на вогні до хвилини часу, і вливаємо склянку води (можна й 1,5 склянки), помішуємо, поки соус не загусне. Солимо, перчимо, додаємо зелені і можна ще трішки часника. Все виливаємо в бритванку на рис. Запікаємо орієнтовно 20 хв. при температурі 180 градусів Всім смачного та приємного Посту!!!
Відповідь: З особистих рецептів Рецепт взяла з журналу "Люблю готовить". Сала не давала, бо робила так, щоб була пісна страва. Тефтельки із квасолі 1,5-2 ст. вареної квасолі, 150 г сала,2 середні цибулини, 2 яйця, 1 ч.л. соди, погашеної оцтом, 1 морква, сіль, перець, 5-6 ст.л. муки. Для соусу: 1-2 цибулини, 50 г вершкового масла, 1 морква, 2-3 ст.л. томатного соусу, 1 ст.л. сметани, неповний стакан води, сіль, олія. Приготування: 1. Квасолю, сало, цибулю пропустити через м’ясорубку, додати яйце, погашену соду, муку, сіль, перець. 2. Масу ретельно вимішати, сформувати невеликі тефтельки і обжарити їх на олії. 3. В міру жарення тефтельок пересипати їх потертою на грубій терці морквою і складати в каструлю. 4. Соус. Цибулю дрібно порізати, моркву грубо натерти. Цибулю обсмажити на маслі, додати моркву, олію, томат, потушити 1-2 хвилини. Додати воду, сметану, сіль, довести до кипіння. 5. залити соусом тефтельки і на малому вогні тушити 10-15 хв. 6. Подавати можна з майонезом або сметаною.
Відповідь: З особистих рецептів За проханням форумлянок виставляю рецепт десерту "Три бажання" Десерт "три бажання"Нам потрібно • Желатин — 3 ст. л. • Цукор — 4 ст. л. • Какао — 1 ст. л. • Шоколад - 50 гр • Молоко — 200 г • Вершки — 100 г • Сир (домашній) — 200гр. • Сметана — 250 г • Фрукти • Сік (компот) — 100 г 1. Замочуємо желатин. Окремо 1 ст. ложку у 200 гр.холодної води і 2ст.л. у 200 гр. холодного молока. Відставляємо на 30хв. 2. Воду з ложкою розчиненого желатину доводимо до кипіння, злегка остуджуємо і додаємо туди 2ст. л. цукру, 1ст. ложку какао і шоколад. Перемішуємо, остуджуємо і заливаємо у форми (в мене вийшло 4 середніх ). Ставимо в холодильник доки не застигне. 3. Поки желатин набарає молоко ми змішуємо сметану з сиром і з вершками міксером. Також доємо 2 ст.л. цукру (можна і більше, до смаку). Молоко ставимо на плиту і варимо до розчинення желатину (не кип"ятити!!!!). Остуджуємо молоко і додаємо до сирної маси. 4. Блендером подрібнюємо фрукти, будь-які я давала ожину з компоту. Подрібнені фрукти додаємо до замішаної сирної маси.. Юільшу половину то маси виливаємо на попередньо застигший перший шар десерту і ставимо в холодильник доки не застигне. 5. До тої маси, що залишилась вливаємо сік (я давала компот) і виливаємо її третім шаром в посудини. І в холодильник, щоб застигло. Десерт готовий!!! Щоб акуратно витягнути потрібно потримати кілька секунд посудину з десертом у гарячій воді і перевернути на тарілку. Прикрасити можна фруктами або шоколадом! Смачного!!!
Відповідь: З особистих рецептів Моркв`яно-апельсинові маффіни Складники: 280г борошна 2ч. л. розпушувача тіста 1/2 ч. л. соди 1/4ч. л. солі 1/2ч. л. змеленої кориці по 1/4ч. л. змелених гвоздики и мускатного горіха 1 яйце 85-110г білого цукру 1 апельсин (сік и 1ч. л. цедри) 110г моркви 90мл олії 60-85г родзинок Для посипки: 3ст. л. коричневого цукру 1ст. л. вершкового масла кімнатної температури 60г. грецьких горіхів Розігріти духовку до 190-200С Приготовити форму для маффінов, змазати олією Приготовити посипку. Для цього потовкти в ступці горіхи, добавити коричневий цукор (не мала, замінила білим), масло і добре вимішати (я закинула все це в блендер пару секунд і готово) У великій посудині просіяти борошно. Додати решту сухих компонентів: розпушувач, соду, сіль і спеції. Натерти моркву на терці. Зняти цедру с апельсину (1ч. л.), вижати сік, добавити води, щоб разом вийшло 180мл. В окремій тарілці збити яйце. Додати білий цукор, цедру, суміш апельсинового соку с водою і, моркву. Влити олію . Перемішати. В посудину з борошном (сухі компоненти) влити "мокрі" компоненти. Перемешати. Мішати тількм до тих пір, доки не намокнуть сухі компоненти. Тісто має бути з комочками. Додатиь родзинки. Ще раз швидко перемішатм. Викласти на формочки, зверху посипка з горіхів. Важливим моментом є те, щоб тісто не стояло більше кількох хвилин. У мене було лише 6 силіконових формочок, тому я брала половину сухих і мокрих компонентів для замісу першої порції, а потім, вивільнивши форми, швидко замішувала другу порцію. Вийшло 12 маффінів. Випікати 20 хв. Смачного! Фото мої.
Відповідь: З особистих рецептів Рецепт " Гальма" ( східні солодощі) Рецепт не особисто створений - виписала з газети і втілила в життя. Сподобалося ...мням. Мінімум інгрідієнтів і максимальна кількість задоволення І хочу поділитися з вами. Склад: 200 г масла, 200г борошна, 200 г меду. Масло розтопити в каструльці і прокипятити хвилин 15, знімаючи піну. Додати просіяне борошно і варити суміш протягом 30 хвилин, поки маса набуде темно-кремового кольору. Зняти з вогню, додати мед і обережно вимішати. Викласти в форму, змащену маслом, розрівняти. Коли охолоне, порізати ромбиками. Порада:До маси за бажанням можна додати мелені горіхи, родзинки, мигдалеву есенцію, какао(на фото саме з доданням його).З частини маси можна зробити кульки і обсипати кокосовою стружкою. Пробуйте, експерементуйте і смакуйте! В мене вийшло таке:
Відповідь: З особистих рецептів Оселедець маринований. Закип"ятити 1 літр води з пахучим перцем, лавровим листком, чорним перцем. Коли кипітиме, додати 3 ст. л. солі і 1 ст.л. цукру. Вистудити. Морожені оселедці випатрати, відрізати голови і добре почистити всередині. Промити. Заляти росолом. Витримати 2 дні в холодному місці. Вийняти рибу з росолу, зняти шкірку, зробити філе, порізати на шматки. Цибулю почистити і порізати кільцями. Поскладати оселедець в посудину перекладаючи цибулею, шари добре покропити лимонним соком та олією. Через добу рибу можна споживати. (Морожених оселедців - 1 кг, 1 лимон для свіжого соку).
Відповідь: З особистих рецептів Кекс з маком і грецькими горіхами Пробувала робити за цим рецептом і один великий кекс і маленькі порційні кекси (маффіни) Суха частина 150 г борошна 70 г мелених грецьких горіхів 100 г цукру 1 ч. л. розпушувача 0,5 ч.л. соди Рідка частина 1 яйце 120 мл кефіру (йогурту, сметани) 50 г олії Макова частина 4 ст. ложки маку 6 ст. ложок молока 2 ст. ложки цукру (берем із 100г сухої частини) Посипка 30 г грецьких горіхів 1 ст.л. цукру (з 100г сухої частини) 30 г масла трошки солі Найперше нагріваєм духовку до 200 градусів. Далі готуємо макову частину, заливаємо мак молоком, додаєм цукор і варим, доки цукор не розплавиться і мак не стане м"ягшим, постійно помішуючи. Відставляємо. Готуємо посипку -подрібнюємо горіхи, перемішуємо з цукром і маслом, добавляємо сіль. (Використовувала блендер) Можна ще тертий щоколад добавити. Далі змішуємо суху частину з рідкою, швидко добавляємо макову частину, виливаємо у форму або формочки (змащеними олією), посипаємо горіховою посипкою. Важливим моментом, як і для всіх кексів (маффінів) є швидке перемішування сухої частини з рідкою перед випіканням, буквально 10-12 разів ложкою. Якщо тісто перестоїть, кекс не виросте і не буде пухким. Випікаєм 15-20 хв. маленькі кексики, 25-30 хв - один великий. Дуже смакують з молоком
Відповідь: З особистих рецептів Вівсяне печево з шоколадом і родзинками Рецепт колись знайшла на якомусь кулінарному форумі, але видозмінила його до своїх уподобань Прижився за рахунок того, що робиться дуже швидко і "не вийти" просто не може На невелику порцію (в мене виходить 1 стандартне деко з комплекту духовки) потрібно: 50 г борошна 150 г вівсяних пластівців (я перемелюю в блендері до майже борошна) 100 г цукру 125 г масла 1 яйце дрібка солі 50 г грецьких горіхів 50 г шоколаду покришеного (або готових краплинок) 50 г родзинок З пропорціями борошна і вівсяних пластівців можна варіювати, я для себе визначила такі пропорції, бо люблю саме вівсяне печево, в початковому рецепті було навпаки. Змішати борошно, сіль, вівсянку, горіхи. Розтерти масло з цукром і додати яйце. Вимішати з борошняною сумішшю, добавити крихти шоколаду і родзинки. Скрутити тісто в "ковбаску" і загорнути в харчову плівку. Ставим в холодильник на на годинку (для пришвидшення можна в морозилку на 20 хв.) Розігріти духовку до 200 С. Виймаємо "ковбаску " з холодильника, нарізаємо кружечки печева, приплюскуємо їх, викладаємо на деко і випікаємо 10-15хв.Довше тримати не варто, бо розплавиться весь шоколад і пригорять родзинки. Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів Пісний апельсиново-кокосовий кекс [FONT="]сік апельсина – 150г цедра апельсина – 1ч.л. олія – 80г цукор – 100г кокосова стружка – 50г Густе варення (світле абрикосове, апельсинове) - 2 ст. л. (Я варення не давала) мука – 200г розпушувач – 1 ч.л. змішати сік апельсина, олію, цедру апельсина, додати варення, цукор, кокосову стружку, муку, добре перемішати. викласти тісто в форму, випікати в розігрітій духовці до 180 ~35- 40 хвилин, Коли кекс вистигне, посипати цукровою пудрою. Смачного [/FONT]
Відповідь: З особистих рецептів Макова смакота .... (солодке без муки!) дуже смачний рецептик. дівчата просили, то ділюсь Складники: масло чи вершковий маргарин - 200 грам яйця - 8 шт. цукор - 300 гр. ванільний цукор - 1 пакетик мак сухий - 300 гр. грецькі горіхи чищені - 160 гр. Приготування: Розділяємо яйця на жовтки й білки. Білки збиваємо з половиною цукру до густої піни. Масло має бути кімнатної температури. Масло розтираємо з цукром і ванільним цукром, можна збивати комбайном чи міксером, вводимо по одному жовтки. Далі ложкою чи лопаткою вмішуємо до цієї маси СУХИЙ! мак (промивати, парити і таке подібне не можна, бо не вдасться!) і рублені чи терті горішки. Акуратно вмішуємо туди збиті білки. Форму 20на 25 см, або будь-яку невеличку, щось типу середньої бритванки, застеляємо обовязково папером для випікання або фольгою! Корж 100% приставатиме, тому не знехтуйте цим. Ставимо в розігріту духовку на 180-200 градусів на 40-60 хвилин до ледь румяної шкірочки. Можете пробувати паличкою деревяною, щоб вологе не було всередині. Вимкнути духовку, на холод одразу не ставити, бо може трошки сісти. Як вистигне, акуратно перевернути і зняти обережно папір чи фольгу. Порізати квадратиками. За бажанням посипати цукровою пудрою чи полити глазурю. Виходить пухкий як бісквіт і дуже файний пляцок-тістечка. Воно ну дуже смачне, тому всім гурманам, макоїдам, вередунам і дієтолюбцям рекомендую спробувати! Мак досить ситний, багато одразу не втовчеш, але нмямка нереальна!
Відповідь: З особистих рецептів За проханнями бажаючих додаю рецепт "Гребінці з грибами" Гребінці з грибами Нам потрібно для тіста- 50 гр. свіжих дріжджів - 500 гр. муки - 100 гр. маргарини -350 гр. кефіру - 2 яйця (і ціле і один довток) -сіль, перець Для начинки- 1 кг печериць - 2 середніх цибулини Тісто. Муку просіяти додати маргарин нарізаний кубиками і розтерти руками. Далі додаємо дріжджі розчинені в кефірі, яйця і солимо, перчимо. Замішуємо тісто. Місимо доти, доки не перестане липнути до рук. І ставимо щоб пяднялося. Готуємо начинку Гриби чистимо, подрібнюємо і тушимо разом з дрібно порізаною цибулею, солимо і перчимо. Студимо начинку. Беремо тісто і ділимо на невелиці кульки. Кульки розкатуємо і кладемо начинку. Зліплюємо зверху руками. Відклажаємо щоб ще трошки піднялися, змащуємо жовтком пекти близько 20хв. Смачного!!
Відповідь: З особистих рецептів Кекс "Столичний" 175г - масла 175г - цукру 175г - родзинок 3шт. - яйця 0,5 ч.л. - розпушувача 1 ч.л. - ванільного цукру 240г - муки Масло збити з цукром, збиваючи, по одному ввести яйця. Потім додати дрібку солі, ванільку, родзинки. В кінці додати муку. Викласти тісто в форму, зверху вздовж зробити "рівчачок"(я прорізала лопаткою) і випікати 80хв при температурі 160градусів
Відповідь: З особистих рецептів "Шоколадна пір"на"Складники 250 гр маргарини 1,5 шкл. цукру 0,5 шкл води 3 ст. ложки какао 4 яйця 2 шкл муки 1,5 ч. л порошку до печива. В посудину кладемо маргарин, цукор, какао і воду і на вогонь розтопити. Далі охолоджуємо. Відділяємо жовтки від білків. Далі додаємо жовтки, муку, розпушувач. В кінці додаємо збиті білки. Випікаємо в формі діаметром 22/22 близько години при теипературі 190 градусів. Смачного!!!
Відповідь: З особистих рецептів Пиріжки "Базарні" Дуже простий рецепт тіста для пиріжків. А головне, що в кінцевому результаті виходять пиріжки дуже смачні без зайвих зусиль і часу. Тісто: 1,5 кг, 1 ст.л. сухих дріжджів, 1 л. води, 1 ст. л. солі 1, 5 ст.л. цукру. У склянку всипати дріжджі, залити теплою водою - щоб підросло до пінки. У миску вилити суміш, додати решту води, сіль, цукор, борошно (відразу все), замісити тісто, залишити на годину підрости. За цей час можна приготувати начинку. Виробляти маленькі пиріжки, смажити в олії, викладати в миску, накривати рушником - щоб були мякі! Все готово. Смачного! В мене вийшли такі
Відповідь: З особистих рецептів Лише кілька днів тому думала, що потрібно пошукати рецепт з маком ))) А тут випадково надибала. Супер, буду пробувати. Величезне спасибі Може трошки нерозумне питання, але з маком ніколи нічого не готувала, чи треба мак змолоти?
Відповідь: З особистих рецептів ні, мак молоти не треба. такий як є з пачечки всипати і все традиційно і мелють, і парять - але то не до мого рецепту. бо тоді не вдасться - не втягне рідини...