Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів Печиво "Кофейне" Знову пропоную рецепт простий і смачний 200 гр. цукрової пудри, 200 гр. маргарину, 300 гр. муки, 3 яйця, 1 шоколадка(100 гр.). З ч.л. розчинної кави, ванільний цукор. Пудру перемішати з мяким маргарином, додати каву, ванільний цукор, яйця і перемішати до однорідної маси. Потім додати муку, замісити тісто і поставити на 1 годину в холодильник. Шоколадку розділити на маленькі частинки. З тіста сформувати кульки велечиною з грецький горіх(можна менше, як на мене, бо під час випікання трішки підніметься печиво), і всередину покласти по шматочку шоколадки. Пекти в духовці десь 15-20 хв. Коли вичахнуть посипати цукровою пудрою. Пробуйте! Смакуйте!!! Я так клала шоколад, щоб було трохи видно. Таке вийшло.
Відповідь: З особистих рецептів МАКОВЕ ПЕЧИВО 3-3,5 скл. муки ( 1 скл. = 250 гр. ) 1 склянка маку 200 гр. масла 0,5 скл. цукру 0,5 скл. молока 2 яйця 2 ч.л. порошку для печива 1-2 пакетика ванільного цукру щіпка солі цукрова пудра Мак залити окропом та залишити на 30 хв. Воду злити. М’яке масло, яйця, цукор, тепле молоко збити міксером. Додати муку з порошком для печива та мак. Замісити швиденько тісто. Покласти в холодильник на 1 годину. Потім тісто розкачати товщиною 0.5 см та вирізати фігурки. Випікати в духовці при температурі 180-200° С приблизно 20 -25 хв. Охолодити, посипати цукровою пудрою. Легкі та ніжні печенька!!! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів Пляцок з ревеню Цей рецепт у нашій сім"ї використовують вже багато років. Таке тісто використовується багато де. а от начинка дуже цікава і смачна. Ревень. якраз зараз почали продавати, у мене росте свій. У нас називають румбарбар. от таке дивне слово і рослина. Тісто 0.5кг муки 1ст.л. порошка до печива 5жовтків 1п. маргарину 1ст. цукру 2-3л. сметани Замішуємо туге тісто.Розділяємо на 2частини.Одну відразу кладемо в морозилку.Я замішую завжди звечора.Одну частину кладу в холодильник.а іншу в морозилку. Першу частину розкачуємо,іноді погано розкачується,то я просто пальцями розминаю по формі.,зробити невеликі бортики. Викладаємо начинку.Ревень порізати невеликими шматочками,посипати манкою,щоб трималося купи і трохи цукром(хто любить кисліше можна не посипати). Відділені білки збити з стаканом цукри.Викладаємо зверху на ревень Зверху тремо на грубе терко кусочок тіста з морозилки.І в розігріту духовку 150-180гр,на 1год тощо.Дивитися,щоб не підгорів низ. Дуже смачно,і не всі знають що всередині.
Відповідь: З особистих рецептів Кокосове печенько Беремо два білка, даємо до них дрібочку солі і збиваємо міксером або в блендері, поки білки не стануть пухкою-пухкою масою. В мене білки пухкою масою не стали (бо мало збивала, але на смак і якість то ніяк не повпливало, так шо не беріть собі до голови в разі чого smile.gif) Додаємо до білків 160 г цукру і 1 чайну ложку соку лимона. Збиваємо далі, поки все добре не змішається. Тоді сипемо 150 г кокосової стружки (мені радили стружку Mogyi, під тією маркою ще фрукти всякі сушені продаються і горішки) і вже вручну вимішуємо ту радість. Одна пачка - то 100грам, відповідно, треба півтори. Змішуємо, за той час дуже добре розігріваємо духовку, і на пергамент викладаємо або кульки невеличкі або пластерочка (кругленькі печенька). Мені казали, що кульки повинні розтікатись, тому між ними потрібно залишити місце, десь по 5-6 см між ними. Але в мене вони не розтікались, а просто як були так і пеклися, але смакота ще та. Думаю, в мене не розтеклись через те, що білки були не добре збиті. Частину пекла у формі кульок, частину у формі печеньок, смачне і те, і інше smile.gif Випікати десь 20-25 хвилин при температурі 150 градусів.
Відповідь: З особистих рецептів Вишиванка Наталі Тісто: 1 п.маргарини 5 жовтків 1 скл. цукру 3 ст.л. сметани 3 ч.л. розпушувача 600 г муки Жовтки розтерти з цукром, маргарин посікти з частиною муки, замісити не туге тісто. Поділити на 4 частини. До однієї додати какао , розділити її на три кульки і поставити в морозилку. На перший корж викладаємо вишні і горішки, тремо темне тісто і печемо. На другий корж -мак 1 скл. маку( запареного ) 1 скл. цукру( втерти з маком) 2 яйця (мені два яйця було замало, то я ще додала два білки, бо багато з паски залишилось) 1 ст.л. масла 1 ст.л. крохмалю 3 ст.л. манки По маковій начинці тремо темне тісто і печемо. На третій корж - кокосова начинка 5 білків 1 скл.цукру . Добре збити і додати 200 г кокосової стружки. Зверху терте темне тісто, печемо. Крем сметанний. Я робила масляно-сметанний. Цитриновий/Лимонний пляцок (з записничка моєї теточки) Тісто: 600 гр муки 1 ч.л. порошку до печива (розпушувач) 2 яйця 200 гр цукру 8 ст. ложки сметани 140 гр маргарини/масла цедра цитрини Муку перемішати з порошком і посікти на стільниці з маргарином. Додати цукор, яйця, сметану, цедру і замісити тісто. Розділити на 6 рівних частин. Розкачувати тоненькі коржі. Пекти на зворотній стороні бритванки, щоб були рівні. Пересмарувати масляним кремом. Крем: 300 гр масла 1-2 цитрини, обшпарити кип’ятком два рази і стерти на терці цілий фрукт, або перекрутити через м’ясорубку 3 жовтки 1,5 скл цукор пудри (регулювати в залежності від того якої солодості любите крем) 1 ст. ложка коньяку Масло втерти з цукром до білої і пухкої маси, по-одному додати жовтки і цитринову масу, в кінці влити ложку коньяку. Все має бути кімнатної температури і дуже добре збивати після кожного додавання нового продукту, інакше маса зрудиться і треба буде її відживляти щоб була однорідна. Пересмарувати масою коржі і зверху посипати тертим горіхом. Сирник варений «Асорті» 1скл=240мл Збити 6 яєць з 1,5 скл. цукру, додати по черзі 4 ст. л. сметани, 1 пачки порошку до печива, 2 ст. л. олії, 200 г розтопленого і охолодженого маргарину, 2 склянки муки. Тісто позділити на 4 частини. До першої частини додати: 4 ст. л. кокосової стружки. До другої частини додати: 1 ст. л. какао. (я не додала цього разу) До третьої частини: 0,5 склянки меленого маку. (я додала 4 ст.л сухого маку, мені подобається ефект сухого більше ніж меленого.) До четвертої частини додати: 1 пачку червоного кисілю. ( у мене вишневий) Сирна маса: 1 кг сиру перемолоти, ( у мене був кг сиру Рікота. його перемелювати не треба) 4 яйця, 1 склянка цукру, 2 ст. л. крохмалю, трошки менше як пів склянки молока, ( я дала пів склянки вершків) 1 п. ванільного пудингу, 200 г масла, витиснути сік одної цитрини, можна двох 100 г родзинок (за бажанням) Все (окрім родзинок, їх додати як крем звариться) скласти в банячок з грубим дном, вимішати (масло може залишатись кусками) і нагріти на невеличкому вогні аж почне закипати і маса загусне. Масу треба постійно помішувати. Теплою масою пересмарувати коржі. Полити чеколядовою поливою.
Відповідь: З особистих рецептів Кокосове печиво Беремо пачку (200 г) масла (можна маргарину), 200 г цукру, 3 яйця, 350 г муки, 2 ч. ложки розпушувачу і 200 г кокосової стружки. Масло кімнатної температури перетираємо з цукром, додаємо яйця і кокосову стружку, все гарно перемішуємо. Додаємо розпушувач і муку, місимо не дуже пружнє тісто. Потім застеляємо противень пергаментом, я ще трішки змащую його олією, і формуємо невеликі кульки. Між ними обов'язково залишаємо місце, бо печиво виросте!!! Кладемо його в плитку при темп. 180 градусів і печемо приблизно 20 хв. Має вийти від 40 до 60 печеньок (в залежності від розмірів кульок), які найкраще їсти свіжими)
Відповідь: З особистих рецептів це супер пляцок!!! в нас також його роблять. я його навіть з бананами робила!
Відповідь: З особистих рецептів Піца італійська З розрахунку на 2 невелику піци (я зазвичай роблю 4) Для тіста потрібно: 1 чайна ложка сухих дріжджів, 2 склянки муки, 3/4 склянки теплої води, чайна ложка цукру, пів чайної ложки солі, 2-3 столові ложки оливкової олії. Дріжджі заливаємо водою, додаємо цукор і залишаємо на 15 хв - вони мають трішки спінитися - це знак того, що дріжджі працюють. Потім додаємо сіль і більшу частину муки, гарно розмішуємо, додаємо оливкову олію. Поступово додаємо решту муки, вимішуючи м'яке, еластичне тісто. Кладемо його у чисту миску, зверху трішки змащуємо оливковою олією, накриваємо рушничком і ставимо у тепле місце без протягів( я ставлю у мікрохвильовку) на годину. Потім треба його трішки помісити і знов туди ж на пів години. Після цього знов трошки помісити тісто, розділити на 2 частини і розкатати їх на піцу. Зверху змащуємо або аджикою, або томатною пастою, або варимо соус з помідорів з часником(помідори заливаємо кип'ятком, очищаємо від шкірки, ріжемо і варимо з невеликою кількістю води і видавленим часником до випарування рідини). Потім засипати піцу тертим сиром, додати начинку(оливки, кукурудза, порізані помідори кільцями, смажені грибочки, салямі або варену грудинку курячу - можна фантазувати), посипаємо базиліком або італійськими травами і кладемо в духовку при т. 220. Через 10 хв витягаємо, засипаємо зверху знов сиром і ставимо ще на 10 хв. Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів Ми вдома підсіли останнім часом на пиріг з лаваша, поділюсь рецептом, може комусь знадобиться. Лаваш круглий - 4 коржі (це 1 упаковка) Соус - я використовую на кожен корж інший соус - часниковий, томатний, песто, але можна будь-який улюблений, чи просто вимішати майонез з томатною пастою. Помідор Печериці Ковбаса (шинка) Сир моцарелла і твердий сир. Перший корж змазати соусом, викласти тоненько нарізану ковбасу, посипати сиром, накрити іншим коржем, далі знову соус + помідори+сир. На наступний корж - соус і печериці + сир, накрити останнім коржем, змазати соусом песто, прикрасити печерицями, моцареллою і тв. сиром. Запікати 10-15 хв., доки не розплавиться сир.
Відповідь: З особистих рецептів Сир ніжний Пишу рецепт по проханні у кармі Дуже легкий у приготуванні, роблю кожного тижня! Потрібно: 2 літри молока 5 яєць 350 грм сметани сіль Закип'ятити 2 літри молока з 1 ст ложкою солі (якщо любите добре підсолене даєте більше солі); Відразу у нього вливаємо збиті 5 яєць із 350 грм сметани; Не зменшуючи вогню перемішуємо і доводимо суміш до кипіння; На друшляк кладемо марлю складену у чотири шари і виливаємо туди суміш; Даємо стекти загортаємо сир вільними кутами марлі і кладемо під прес поміж дощечки, ставимо зверху щось важке в кілограм, якщо любите щільніший сир то ставите важчу вагу; Через 4-5 годин сир готовий В сир можна додавати кмин, спеції кому що до вподоби! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів По проханням форумлянок виставляю свій рецепт Кекс "Дуже ніжний" Інгрідієнти: 3 яйця 1, 5склянки цукру 1 неповна склянка кефіру (високої жирності) 100 гр. сметани Ваніль(пакетик) 200 гр. ізюму. 1 ч.л. соди. 1ст.л. уксусу 20 гр. вершкового масла. Мука Яйця збити з цукром, додати кефір, сметану і ваніль. Все гарнесенько збити, поступово додаючи муку скільки, щоб вийшло, як густа сметана. Додати в тісто гашену уксусом соду і промитий та обсушений ізюм. Форму (в мене вийшло 2 кекси на 28 см. і меншу 24см діаметром) змазати маслом, присипати мукою(обовязково!). Вилити тісто, вирівняти мокрою ложкою. Випікати в духовці при температурі 180 гадусів протягом 40хв. Пробувати готовність зубочисткою, сірником. Смачного! Пробуйте, надіюсь сподобається.
Відповідь: З особистих рецептів Рецепт шарлотки з персиками на прохання silvia (дуже швидко, просто і смачно) яйця - 4 штуки цукор - приблизно 170 гр. мука - приблизно 100 гр. чому приблизно? бо маю три мірні чаші і в усіх різна величина (+/- 10-15 гр.) консервовані персики (скільки душа бажає) ванільний екстракт кілька крапель олія - для змащування форми (якщо не силікон) Яйця збити міксером в пишну піну. Не припиняючи збивання тонкою струєю ввести цукор. Коли всипаний весь - припинити збивання. Додати ванільний екстракт. В яєчну массу всипати просіяну муку і СТОЛОВОЮ ЛОЖКОЮ перемішати ( н круговими рухами , а зверху вниз) поки тісто не вбере в себе муку. Форму змастити олією. На дно влити половину тіста, покласти персики, влити решту тіста. Випікати при 180 градусах 35-40 хв. не відкриваючи дверку духовки. Готову шарлотку посипати цукровою пудрою. Персики можна замінити будь-чим, що любите. СМАЧНОГО!
Відповідь: З особистих рецептів Сирник "Легкий"Тісто 250 гр масла 1ч.л. соди гашена оцтом 450гр муки 2 яйця 2/3 шкл сметани 2 ст. л. какао Масло тремо на терці додаємо яйця, сметану, гашену соду. В кінці додаємо муку. Тісто ділимо на дві частини. До одної частини додаємо какао. Ставимо тісто в холодильник на 2-3 години. Сиркова маса 1,5 кг сиру 8 яєць 2 шкл цукру 2ст л масла 3ст л манки ізюм Сир перемелюємо через масорубку два рази. Жовтки збиваємо з цукром і додаємо до сиру. Далі розтоплене та охолоджене масло, манку та ізюм. Добре перемішуємо. В кінці додаємо збиті в круту піну білки і легко перемішуємо. Беремо посидину в якій плануємо пекти, на низ кладемо розкатане тісто з какао, зверху розкатане тісто без какао. Далі заливаємо сиркову масу. Ставимо в духовку і печемо при температурі 200 градусів близько години, поки сирник не підрум"яниться. Далі залишаємо в виключеній духовці, щоб там вистиг. Смачного!!!
Відповідь: З особистих рецептів Курка по-індійськиНа прохання у кармі пишу рецепт. 2 курячих філе, 1 цибулина, 2 ч. л. порошку каррі, 1 болгарський перець, 3 - 4 помідори, 1 ст. л. коричневого цукру, 1 перець чілі, 3 зубчика часника, 1 лимон, сіль, зелень, рослинне масло Цибулю дрібно порізати, припустити на рослинному маслі на сковорідці, додати порізаний на невеликі кусочки болгарський перець та перець чілі (я робили без нього). Приправити каррі, лимонним соком і готувати приблизно хвилину, постійно помішуючи. Додати філе, порізане невеликими кусочками, готувати приблизно 10 хвилин. Всипати мілко нарізані помідори (без шкірочки), тушити під кришкою приблизно 20 хвилин. Додати сіль, коричневий цукор і кілька столових ложок гарячої води, щоб соус був не дуже густий. За 1 - 2 хвилини до готовності, додати потовчений часник, спеції та зелень. Смачного
Відповідь: З особистих рецептів Котлети індичі з грибами (приготовані в духовці) Пропорції немаю,завжди беру 2 філе індика середньої ваги,приблизно 300гр шампіньйонів,3 цибулини,2 яйка,зелень,сіль,приправи(я даю трошки орегано,карі,перець) Філе можна перемолоти, а можна і на комбайні подрібнити сильно разом з зеленню,2 цибулинами,тоді додати приправи і добре вимісити, залишити щоб постояло поки робимо начинку. 1 цибулинку дрібно порізати і протушити трішки в 1-2 ст.л. масла,потім(коли цибулька стане прозора) додати посічені на дрібно гибочки і потушити під закритою кришкою ще хв 15-20(я спочатку додаю пару ложок води чи молока,але потрібно щоб воно випарувалося повністю). Тоді коли начинка готова,беремо фарш столовою ложкою на руку, розтягуємо по ладоні, всередену кладемо 1 ч.л.грибочків і затуляємо,формуємо котлетки і викладаємо на форму добре змащену маслом.Коли всі котлетки зроблені потрібно змастити їх жовтком і відправити в духовку на 30-40 хв(залежить від духовки) при 170г. Котлетки виходять дуже смачні і не сухі, як це часто буває з індиком чи куркою.
Відповідь: З особистих рецептів Поділюсь рецептом холодного борща (холодник польський чи литовський) Особисто не люблю окрошки тощо, ну не на мій смак їсти олів"є розведе кефіром, квасом чи пивом. Але цей борщ люблю у спекотні дні, ну і звісно тільки власного приготування. 3 середніх буряка 5 варених яєць 4-5 св. огірків пучок редиски пучок зеленої цибулі кріп свіжий 1л доброго кефіру (того, що до вподоби чи квасного молока) 100 гр сметани, якщо не жирний кефір 1,5-2 л холодної перевареної води (кількість залежить від того як густо ви любите) сіль до смаку Порізати цибульку і кріп, почистити огірки від шкірки і порізати (ріжу вздовж на четверо, а потім тонко поперек), редиску потерти на грубій терці. Посолити як салат - хай пускає соки. Буряк зварити (завчасно), потерти на грубій терці, яйця порізати кубиками. Заливаю кефіром, сметаною, добре все перемішую і додаю холодну переварену воду. Густоту регулюєте самі - має бути як перша страва, тому води можна закит"ятити більше. Коли розвели водою, перемішати і досолити до смаку. Подавати охолодженим з вареною теплою картоплею. І ще. Найкраще робити ввечері - як і звичайний борщ, холодник добрий, як настоїться трохи, зберігати в холодильнику.
Відповідь: З особистих рецептів Пиріг зі шпинатом та бринзою Довго шукала рецепт з простеньким і тоненьким тістом - знайшла, спробувала, ділюсь . тісто: 200 г муки (можливо знадобиться трохи більше) 1 ст.л оливкової олії 100 мл води сіль Замісити тісто як на вареники, покласти в холодильник на час приготування начинки. начинка: пропорції точно не скажу, бо майже все давала "на око". Спершу обсмажила до прозорості одну велику подрібнену цибулину на оливковій олії, потім додала порізаний шпинат (багато) і 3 ст.л води, трошки потушкувала. Коли охолоне - додати до шпинату натерту бринзу - грам 300 (можна творог, можна бринза+творог), 2 яйця, чорний перець і порізаний кріп - все добре перемішати. Хочу зазначити, що солі я не давала, бо бринза в мене була солона, але якщо використовувати творог, то треба посолити. Форму для випікання змастити олією, тісто розтачати завтовшки 2 мм, залишивши частину для декору смужками, викласти начинку, і пекти при температурі 180 приблизно 45 хв.