З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання форумлянок додаю рецепт "Віяла з баклажанів". Отже
    Віяло з баклажанів


    Необхідні продукти
    баклажани невеликі 5 штук
    мясний фарш-700 гр
    цибуля-2шт
    капуста 1/4 головки
    1 яйце
    томатна паста
    сіль, перець та інші приправи
    сир твердий
    кріп
    Берем баклажани миєм надрізаєм дупки та нарізаєм кружельцями. Солимо їх і відкладаємо на 5-7 хвилин. Далі миємо і сушимо.
    Капусту дрібно нарізаємо і змішуємо з дрібно нарізаною цибулею. Додаєм туди фарш, яйце та приправи. Все це вимішуємо.
    Тоді беремо посуд для випікання і кладемо туди дольку баклажана до неї прикладаєм втрамбовану котлетку з фаршу, далі знову баклажан і знову фарш. Виходить віяло.
    Робимо соус з води, томатної пасти та спецій. Заливаєм баклажани до половини. І в духовук нагріту до 180 гр. Запікаємо до готовності. В кінці посиваємо тертим сиром і зеленню. Смачного!!!!
    [​IMG]
     
  2. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: З особистих рецептів

    Вишневий пиріг "Ніжність"
    [​IMG]
    Для тіста:
    300г муки
    150г маргарину
    3ст.л. цукру
    3 варених жовтки
    1ч.л. оцту
    Посікти ножем маргарин з мукою, додати цукор, жовтки, оцет. Домісити тісто руками. Викласти тісто у форму, розправити руками (розкачати тісто не дуже вийде), викласти вишні (я купляла звичайні морожені. Їх спершу розморозила і висипала на друшляк, аби сік стік), на вишні викласти смужки з тіста. Випікати при температурі 220 градусів 20 хвилин.
    Тісто виходить надзвичайно пухким. З цього тіста я нині пекла ось таке печиво
    [​IMG]
     
  3. Пундик

    Пундик Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Поділюся рецептом простого і швидкого пляцка до кави чи чаю, у мене він ніколи не затримується на другий день, зникає майже миттєво.
    Апельсиново-шоколадний пляцок

    [​IMG]
    Нам потрібно:
    Масло чи маргарин -180гр
    Мука 200 гр
    Яйка 3 шт
    Цукор 200гр
    Апельсин 1 шт
    Розпушовач 1ч.л.
    Кефір чи молоко 3 ст.л.
    Какао 3-4 ст.л

    Приготування:
    масло кімнатної температури збиваємо з цукром, потім як буде пухка масса додаємо по 1 яйцю і продовжуємо збивати, як збили додаємо потрохи туди муку і розпушовач, знову збили те все діло. Тоді ділимо те тісто на 2 рівні частини, в одну частину додаємо какао і молоко чи кефір, а в іншу частину додаємо цедру з пів апельсини та сік з цілої апельсини.
    Тоді у змащену форму столовою ложкою викладаємо по черзі світле і темне тісто.
    Печемо приблизно 40-50 хв. при 180 градусах. Готовність перевіряти зубочисткою, вона має вийти суха.
    Зверху можна полити шоколадкою, якщо є на те час та бажання :)
     
    Останнє редагування: 12 Жовтень 2011
  4. Nevermind

    Nevermind Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Для Cjomcjomka:

    Гриби «По-венесуельськи»

    Потрібно:
    0,5 кг свіжих печериць
    80 г яблучного оцту 5%
    120 г рослинного масла (я беру оливкове)
    2-3 зубчики часнику
    1 ч. л. солі
    2 ч. л. цукру
    4 лаврові листки
    10 горошин чорного перцю
    гвоздика

    Приготування:
    1. Печериці помити. Якщо вони великі, то порізати на половинки або четвертинки.
    2. Часник пропустити через часничницю.
    3. Всі інгредієнти скласти в глибоку пательню, закрити кришкою і поставити на середній вогонь.
    4. Після закипання вогонь зменшити і варити ще 5 хвилин.
    5. Залишити охолонути. Після охолодження скласти в банку і прибрати в холодильник на 4 години.

    Потім можна їсти!
     
  5. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Теплий салат з тунцем.
    Відварити картоплю в мундирах. Почистити горячу, порізати досить грубими кусками, додати тунець в своєму соці(чи соку):girl_crazy:, синю кримську цибулю півкільцями, сіль, чорний перець, олія, трошки оцту або соку цитрини. Все.
    (на прохання з карми)
     
  6. Suzi

    Suzi Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Аджика

    4 кг помидор
    0,5 кг сладкого перца
    2-3 стручка горького перца
    3-4 морковки
    5 корешков хрена
    пригоршня чищеного чеснока
    1-2 кислых яблока
    пучок зелени петрушки
    Все хорошо помыть, почистить, пропустить через мясорубку, посолить по вкусу. Разлить в стерилизованные банки, хранить в холодильнике.

    Овсяное печенье

    Состав
    овсяные хлопья - 1 стакан,
    яйцо - 1 шт,
    сахар - 3 столовые ложки,
    ванильный сахар - 1 чайная ложка,
    сливочное масло или маргарин - 100 г,
    смесь орехов (арахис, грецкие и т.п.) - 3 столовые ложки,
    панировочные сухари - 1-2 чайные ложки,
    грецкие орехи или курага для украшения
    Приготовление
    Овсяные хлопья насыпать в сухую сковороду и подсушивать на слабом огне ~10-12 минут, помешивая, до появления характерного запаха. Хлопья не должны изменить цвет.

    Хлопья остудить, переложить в целлофановый пакет и раскатать скалкой до получения муки.

    Смесь орехов измельчить в блендере или прокатать скалкой в пакете, до получения мелкой крошки.

    Желток отделить от белка.
    Белок убрать в холодильник.
    Желток растереть с сахаром и ванильным сахаром.

    Теплое масло или маргарин размять вилкой.

    Масло соединить с желтком.

    Яичный белок взбить в пену.
    В масляно-яичную смесь положить хлопья, измельченную ореховую смесь, панировочные сухари и все хорошо перемешать.

    Добавить взбитый белок и еще раз хорошо перемешать.

    Из готового теста руками сформировать небольшие печеньки и выложить их на застеленный пергаментной бумагой противень.
    В середину каждой печенюшки можно положить четвертинку грецкого ореха или украсить порезанной полосками курагой.

    * Чем тоньше и меньше по размеру печенье, тем более рассыпчатым оно получится.
    Если сформировать не очень тонкое печенье, то после выпечки оно получится хрустящим снаружи и мягким внутри.
    Продолжительность выпечки также зависит от размеров и толщины печенья.
    Не нужно дожидаться, пока печенье станет твердым в духовке - вынимать его нужно, пока оно еще мягкое - когда печенье остынет - оно затвердеет.
    Во время выпечки печенье увеличивается в объеме.

    Выпекать печенье в течение ~15-20 мин при температуре 180-190°С
     
  7. LyumPik

    LyumPik Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Я цукру в борщ ніколи не додаю. Але він в мене завжди солодкий. Цукор заміняю 4-5 подрібненими зубчиками часника.

    До речі, глюкози в часнику більше, ніж в цукровому буряці. В буряці тільки 16 %, а в часнику аж майже 90% !!!!
    Якби не "часникові" ефірні олії, то цукор робили б з часника :)
     
  8. Solomi

    Solomi Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Рецепт запеченого мяса з французською гірчицею під яблуками.

    Треба 1 кг. шинки або шиї свинної
    1 стол.л. гірчиці в зернах
    3 яблука будь якого сорту,
    спеції, сіль

    Мясо миємо , підсушуємо, натирємо спеціями та сіллю, зверху змашуємо гірчицею і посипаємо порізаними яблукамми. Можна ще побризкати олією. Загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці при Т 180 градусів, 1 годину.

    [​IMG]
     
  9. Sitara

    Sitara Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Шоколадна паста:

    100 гр. вершкового масла або маргарину
    1 скл. цукру
    0,5 скл. муки або суміші муки і крохмалю
    5 ст.л. какао
    0,5 л молока
    ванілін
    1 скл. подрібнених грецьких горіхів

    Вершкове масло розтопити, додати цукор, добре розмішати до повного розчинення, остудити.
    Потім додати какао, муку, ванілін, перемішати масу.
    Помішуючи, тонкою струйкою влити тепле молоко, розмішати, щоб не було згустків, додати горіхи. Поставити на середній вогонь, варити, помішуючи, до загустіння.
    По консистенції паста має бути як густі вершки. Зняти з вогню, остудити.


    Рецепт взяла із журналу "Люблю готовить".
    Як написано ще в рецепті, ця паста універсальна, її можна використовувати замість крему або глазурі для тортів, змащувати печиво чи хліб. Не використавши її всю, її можна зберігати в холодильнику, але в цьому випадку горіхи додавати не слід, бо вони розмокнуть, і паста втратить свій оригінальний смак.
     
  10. Seppy

    Seppy Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Я їх називаю просто мариновані печериці
     
  11. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання у кармі:d7:
    Рибка в горшечках "Ніжна пікантність"
    На 4 порції.
    В мне були досить великі горщечки:
    [​IMG]

    Філе риби - 400 г (морської бажано)
    Цибуля - 3 середніх
    Солений огірок - 1 великий
    Масло - 80-100г
    Томатна паста - 4 ч.л. без верху
    Сметана 4 ст.л. з верхом
    Зелень, червоний мелений перець, сіль.

    Ставимо чайник на кип"яток. Нарізаємо цибулю і обжарюємо на маслі. Кладемо її на дно горшечків, зверху накладаємо нарізану пластерками картоплю, перчимо червоним перцем і заливаємо окропом, щоб вода покрила картоплю (на 1/3 горшочка). Ставимо в розігріту на 230 градусів духовку на 15 хв., або поки картопля не буде м"якою.
    Витягаємо з духовки, картоплю солимо, кладемо томатну пасту, нарізаний соломкою огірок, на огірок, порізане кубиками філе. Зверху кладемо сметанку.
    Знижуємо температуру в духовці до 200 градусів і ставимо ще на 30 хв., або поки хлібні кришечки не зарум"яняться.

    Хлібні кришечки


    Мука - 500-550 г
    Манна крупа - 20 г
    Свіжі дріжджі - 15 г
    Сіль - 10 г
    Тепла вода - 320 мл
    Оливкова опія - 50 мл

    Змішуємо муку з манною крупою, дріжджі перетираємо в руках і розподіляємо рівномірно по муці. Туди ж додаємо сіль, воду і олію. Замішуємо мяке тісто. Ділимо на 6 частин, розкатуємо кришечки і накладаємо на горшочки, даєм підійти 10-15 хв. і ставимо в духовку.

    ---------- Додано в 20:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:24 ----------

    Дочиталася:girl_flag_of_truce:: каротплі треба 5-6 середніх. Певне до теми затурканих мені вже тре.
     
  12. Alexx

    Alexx Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Додам сюди цей рецептик (хоча це рецептом так голосно я б не називала скоріше ідея)
    Запечені коропи
    В мене були свіжі, живі. Почистити від луски і нутрощів (очі також вийняти). Посолити поперчити і залишити промаринуватися на годинку (хто спішить можна і без маринування. Пробувала, було і так смачно). Зробити надрізи вздовж хребта (щоб кісточки легше виймались).
    Змазати рибини сметаною (щедро змазати, трошки і всередину покласти). І в духовку при 200 градусів запікати до рум"яної скоринки.
    Смакота немислима. Я людина не рибна, але дуже мені сподобалось. Смачного!
     
  13. Solomi

    Solomi Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Тортик з сирно -йогуртовою начинкою і абрикосом (на прохання з карми)
    [​IMG]

    корж:
    збити 5 білків з 200 гр. дрібного цукру ,збивати 5 хв, не менше
    додати туди 5 жовтків,
    додати 200 гр. борошна і акуратно лопаткою вимішати
    пекти на конвекції при 180 градусів, 20 хв.

    йогуртова начинка:
    200 гр. йогурту, я брала свій домашній, бо він корисніший
    200 гр. сиру домашнього змолотити в комбайні, або перетерти через сито
    100 гр. цукру
    це все потім змішати
    2 пачки желатину розвести в 100 гр. води, трохи охолодити і додати в йогуртову масу.

    Складаємо торт:
    корж розрізали навпіл ,1 частину залишили в тортівниці,
    туди залили половину йгуртової маси
    зверху 2 частину коржа
    ще раз залили йогуртовою масою
    прикрасили консервованими абрикосами

    Смачного!
     
  14. олюся_зі_львова

    олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

    Відповідь: З особистих рецептів

    Сьогодні ми з дівчатками пекли печиво "Марія", смачне вийшло, а ще дешеве і швидко робиться.
    Продукти- 1 яйце, 3 стол. ложки цукру (я давала пудру), 2 стол. ложки олії без запаху, 2 стол. лоржки молока, 2 склянки борошна (прибл. 320 гр.), 0,5 чайн. ложки соди. Замісити тісто, щоб не липло до рук (якщо не замішується, додати трішки молока), тісто має бути як на вареники. Розкатати тісто тоненько і вирізати печиво, поколоти виделкою. В гарячій духовці (200 градусів) пекти до румяності. Як вистигає, то так гарно хрумтить. На смак як фабричне, або і краще. :)
     
  15. domino

    domino Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Гарбузовий пиріг
    [​IMG]

    інгредієнти:
    300 г гарбуза
    60-80 г сметани
    3 ст.л. борошна
    6 ст.л. манної крупи
    1 яйце
    2 ст.л. цукру
    жменю родзинок (50-70 г)
    жменю гарбузового насіння
    вершкове масло (для змазування)
    Спосіб приготування:

    1
    Гарбуз очистити, нарізати кубиками і відварити до м'якості (20-25 хв). Варену гарбуз подрібнити блендером в пюре.

    2
    Сметану (кефір) змішати з манкою і дати настоятися 20 хв, манка має набухнути.

    3
    Цукор і яйце змішати і збити віночком. Потім додати сметанково-манкову масу.
    В отриману суміш викласти гарбузове пюре і перемішати до однорідності. Родзинки промити, обсушити і додати в тісто. Далі вмішати муку в тісто.

    4
    Розігріти духовку до 180 С. Форму вистелити пергаментом для випічки, злегка змастити маслом, присипати манною крупою. Викласти тісто у форму, розрівняти і відправити в духовку на 35-40 хв.

    5
    Гарбузове насіння обсмажити на сухій сковороді до легкого рум'янцю. Готову запіканку присипати цукровою пудрою і гарбузовим насінням. ( я цього разу додала зверху тоненько нарізані яблука і пос
    посипала їх корицею)
     
  16. whisper

    whisper Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    ПІТТА з фантазією
    тісто: 1ч.л. сухих дріжджів, 1ч.л. солі, 0,5 ч.л цукру, 250 мл. теплої води, 500 гр. муки.
    Замісити тісто, дати підійти (можна в хлібопічці на режимі тісто), розділити на 8 частин розкатати і накрити рушником і дати постояти 40 хв. Духовку тим часом розігріваємо на найвищій Т, протвинь лишаємо на самому низу також грітись. Класти пекти так як вони лижали на столі, як піднімуться перевертаємо. А ДАЛІ ДОДАЄМО В СЕРЕДИНУ ФАНТАЗІЮ і смакуємо.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG] -- а це моя фантазія :girl_claping: СМАЧНОГО!!!
     
    Останнє редагування модератором: 25 Листопад 2011
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Форумна вредотина

    Відповідь: Фотопереписи

    Кукурудзяний чаудер з кукурудзяними булочками

    [​IMG]

    Чаудер це чисто американська зупа яка готувалась фемерами. В чаудер йдуть всі продукти які є під рукою в господині, адже зупка повинна бути густа і ситна, щоб можна було нагодувати робітників. Саме в холодну пору року готуються чаудери, і вони бувають на м’ясній основі або на рибній. В північних штатах готується чаудер з молюсок, яких легко можна назбирати на побережжі Атлантичного океану. Більш на південь ви знайдете чаудер приготований на м’ясі або чисто-овочевий, з додаванням кукурудзи. Що повинне бути присутнє в такій зупі, то це бараболя, адже за рахунок крохмалю з бараболі чаудер буде густий і наваристий.

    Отже до приготування. На 3-літровий баняк.

    3 качани свіжої кукурудзи. Якщо у вас нема то її можна замінити мороженою. Це буде приблизно 200 грам кукурудзяних зерен.
    4-5 картоплин. Якщо ви любите густу зупу, то беріть 5 бараболин.
    1/2 червоного болгарського перцю
    1 морква
    1 невеличка цибулина
    1 стебло селери, можна взяти корінь
    1 скл вершків
    мука, за бажанням.
    100 гр вуджений шпондер і ковбаса

    Приготувати баняк. Шпондер покраяти на невеличкі кубики і кинути в баняк. Поставити на газ, щоб помало сало почало топитись. Покраяти цибулю і кинути до шпондеру. Далі додати покраяну на кубики селеру, моркву і червоний перець. Все добре прогріти, але не тушкувати. Кинути зерна кукурудзи. Залити 2 літрами води, можна і менше. Накрити кришкою і дати закипіти, як тільки вода закипить додати покраяну на кубики бараболю, зменшити газ і варити зупу на невеличкому вогні годину-дві. Все залежить від того який у вас газ. Приправити зупу сіллю, перцем. Бульба повинна розваритись, або бути близькою до того стану. Кукурудза повинна зваритись але може залишатись твердуватою. Додати покраяну ковбасу і влити склянку вершків. Відставити і додати багато зелені.

    Дати зупі настоятись з 20 хвилин.

    Тепер, як відділити правильно зерна від качана в свіжої кукурудзи. Поставити качан шторца у велику і глибоку миску. Гострою стороною ножа зрізаємо зерна згори на долину. Половина зерна надалі залишиться в качані. Тепер повертаємо ніж другою стороною, і тупою частиною ножа вибираємо решту з самого качана. Це молочко яке залишається нам дуже потрібне, адже саме в ньому і є той крохмаль який зробить нашу зупу вязкою.

    Я не любитель густих зуп з запрашкою, ака мукою. Але якщо ви таке любите, то перед тим як додавати вершки змішайте 1 ст.л. крохмалю з двома ст. ложками холодної води. Добре розмішайте і влийте в баняк з зупою. Далі додайте вершки і зелень.

    Подавати з кукурудзяними булочками-бискетс.

    Суть таких булочок, щоб їх не рухати руками, ну майже не рухати.

    Для булочок нам треба:

    1 1/4 скл (250мл) муки
    3/4 скл кукурудзяної муки
    1 ч.л. солі
    4 ч.л. порошку до печива
    1/3 скл жиру (в оригіналі готують на смальці) ~90-100гр
    2/3 скл молока

    Змішати дві муки, додати сіль, порошок. Ножем посікти жир в борошно. Помало додати молоко і ножем замісити мягке тісто. Легенько тісто розвалкувати і вирізати булочки. Можна ложкою покласти в форму для кексиків/мафінс. Форму треба змастити.

    Випікати при температурі 200 гр, 10-15 хвилин.
     
    Останнє редагування: 14 Листопад 2011
  18. murawka

    murawka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Закуска із зелених помідорів. Знайшла колись в Інтернеті, сьогодні перший раз спробувала. Дуже сподобався. Рецепт інтерпретований: в оригіналі йде ще шафран і кукурудзяна олія. Але я їх не знайшла.
    [​IMG]
    500 г. зелених помідорів
    100-120 г. червоного болгарського перцю
    100 г. ріпчастої цибулі
    35 г. жареного фундука
    по 10 г. зелені петрушки, кропу і селери (я брала заморожену)
    1 зубчик часника
    10 г. солі
    коріандр
    паприка
    олія соняшникова.

    Помити, порізати середніми кубиками зелені помідори, додати сіль і перемішати. Постивити маринуватись 12-15 годин у холодильник. Потім відтиснути всю рідину.
    Перець і цибулю порізати напівкільцями. Зелень посікти, часник подавити через часникодавку.
    З фундука зняти шкірку, обжарити на сухій пательні, змолоти (не в порох) на кофемолці.
    У великій кількості олії спочатку обжарити перець до мягкості, потім додати цибулю. Не змішувати. Цибулю для хрумкості можна посипати цукровою пудрою.
    Перекинути в окрему миску і накрити кришкою, щоб не овочі не вистигли.
    Вкинути на пательню порізані помідори і жарити до мягкості.
    Зняти із вогню і додати до перцю і цибулі. Всипати туди зелень, часник, фундук і спеції. Перемішати і дати вступити у реакцію.

    Я-не любитель гострого і соленого. Тому смак страви буде не дуже "кусючим".
    Смачного! :girl_wink:
     
  19. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в кармі

    Кіш Лорен з тунцем і болгарським перцем

    1,5 склянки муки
    1 яйце
    100 масла (або спреду)
    2 ст.л. холодної води
    сіль
    1 банка тунця
    1 болгарський перець
    200 грам томатного пюре + орегано + базилік
    300 грам твердого сиру

    Масло з холодильника порубити з мукою до утворення борошняної крихти, додати яйце, перемішати, додати 2 ст.л. холодної муки, посолити і замісити тісто. Скачати в кулю і поставити на 1 год в холодильник.

    За цей час підготовляємо начинку. Тунець віджимаємо від олії чи власного соку та розминаємо вилкою, болгарський перець нарізаємо соломкою, сир тремо на грубу терку.

    Виймаємо тісто, розкачуємо в круг і викладаємо в круглу форму з крайчиком, робимо бортик кіш лорена, проколюємо в декількох місцях вилкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хв, щоб тісто підпеклося. Потім виймаємо тісто і викладаємо зверху начинку: змащуємо томатним пюре з травами, викладаємо тунець, болгарський перець, посипаємо твердим сиром. І в духовку ще на 30 хв при 180 градусах або поки сир не почне рум*янитись.

    [​IMG]

    Рецепт цього коржика для Кіш Лорена я використовую для всіх типів начинок - від ягідних до м*ясних. Смачно зі всім!:girl_yes2:

    СМАЧНОГО
     
  20. MUCHACHA

    MUCHACHA Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання трудящих:)
    Вишневий клафуті


    [​IMG]
    - 3 яйця
    - 100 г цукру
    - пакетик ванільного цукру
    - 2 ст.л лікеру (можна і без)
    - 300 г теплого молока
    - 6 ст.л борошна
    - 1/2 ч.л порошка для печива
    - 300-400г вишні без кісточок

    *******

    1) просіяти борошно з порошком
    2) злегка підігріти молоко і, весь час помішуючи, з"єднати з борошном, так, щоб не було комочків
    3) яйця збити з цукром та ванільним цукром в однорідну масу та з"єднати з молоко-борошном+лікер
    4) форму змастити маслом, посипати злегка борошном, виложити вишні, посипати цукром і залити тістом (тісто повинне бути рідке, схоже на тісто для млинців)
    5) випікати до готовності 35-40 хв. при 180 С

    Подавати можна теплим/холодним. Добре смакує в "дуеті" з морозивом.

    Bon Appétit:)