З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Печиво "Твікс по-домашньому"

    Інгредієнти:
    масло вершкове - 300г. (200г. - в тісто, 50г. - до карамелі, 50г. - до поливки)
    вода - 1,5 ст.л.
    борошно - 1скл.( 200г)
    цукор - 75г.
    згущене молоко - 1б.
    мед - 1ст.л.
    молочний шоколад - 1 плиточка
    вершки - 40г.

    Приготування:
    1. Змішати м'яке вершкове масло борошно, цукор. Влити 1,5 ст.л.води (я ще додаю дрібку солі) і розмішати тісто. Розкатати його не дуже тонко, і зробити на ньому надрізи (я робила за допомогою лінійки), щоб виглядало як палочки. Випікати при т-рі 180" приблизно 20хв. дати остигнути.
    2. Робимо карамель. Змішати разом масло, мед і згущенку. Все проварити на маленькому вогні протягом 15-20 хв.,безперервно помішуючи вінчиком, аж поки маса не отримає карамельного забарвлення.( світло-коричневого кольору). Ще гарячу масу виливаємо на охолоджене печиво і розрівнюємо. Якщо карамель не відразу будете викладати, то тоді її краще перекласти в іншу посудину, тому що в розігрітому банячці вона далі буде продовжувати готуватися і може підгоріти. Даємо час, щоб карамель загусла.
    3. Розтоплюємо шоколад, додаємо до нього масло і вершки. Можна тільки шоколад використати..Далі розділюємо печиво на палички і кожну обмакуємо в поливці. В холодильник, щоб застигло...і Смачного!!!
     
    Останнє редагування модератором: 3 Лютий 2012
  3. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    на прохання в кармі, даю рецепт сирних пампушків:
    Пампушки-кульки сирні:
    сир-250гр
    яйце-1шт
    цукор-3-4ст.л.
    ваніль
    сода- 0,5ч.л., оцет-0,5ч.л.(погасити)
    мука- 170-250гр ( в мене йде 170гр, але то від муки залежить)
    сіль- 1/4ч.л.
    цедра 1 лимона
    за бажанням в середину : родзинки, курага ( я не даю, бо і без того дуже смачно).
    олія для смаження

    Яйце збити з цукром, сіллю, додати ванілін, лимонну цедру. Додати сир, гашену соду і перемішати. Поступово додавати муку до отримання однорідної маси. Тісто має бути не рідким і не занадто густим. Якщо буде рідке, то буде тяжко формувати кульки, а якщо буде надто густе, то буде тяжко пропекти пампушки і вони будуть тверді.
    З тіста зробити кульки трошки менші розміру грецького горіха (вони в процесі смаження підростуть). Руки можна змащувати олією.
    Смажити пампушки в олії в глибокій сковороді на слабкому вогні, щоб добре пропеклися. Обсмажені перекласти на папір, щоб забрати жир. Готові можна посипати пудрою ( я не посипаю).
    Варення в середину давати не рекомендую, то все-рівно витече і зіпсує пампушки.

    [​IMG][/URL][/IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Оладки "Шкільні"
    2 ч.л. сухих дріжджів
    2 ст лож. цукру
    0,5 л молока (тепленького)
    0,5 ч. лож. солі
    500 г муки
    2 яйця
    1 пак. ванільного цукру
    2 ст л олії
    0,5 ст. лож. спирту або горілки
    в мисці замішую ложкою тісто, накриваю рушничком і ставлю в тепле місце на 30-40 хв. Тоді, не розмішуючи тісто, смажити в невеликій кількості олії на помірному вогні.
    Смачного :)
     
  5. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання "трудящіхся" рецепт мого печінкового торта
    [​IMG]
    Тісто:
    0.5 кг. телячої! печінки (можна використати волову, але ніяк не свинську чи тим більше курячу)
    2 скл. молока (одна склянка для вимочування печінки)
    2 яйця
    2 ст.л. борошна пшеничного (хоча кількість сильно залежить від самої печінки (якщо вона морожена то борошна йде більше)
    1 середня наніц зблендерована цибулина
    сіль, перець, ложка олії
    Часом ще люди додають моркву, але мені вона до тіста не пасує.
    Для перемащування:
    1 велика морквина (зблендерована на крихти і легко пасерована) + вичавлений зубчик часнику + домашній майонез!!!
    Для прикраси:
    Все, що душа забажає! моя мама любить гранат, але мій чоловік воліє яйце потерте, а краще перепелині яйця :girl_crazy:
    Приготування:
    Отже, печінку очищую від зовнішньої плівки (наскільки можу), ріжу на кавалки, додаю молоко і яйця. Все вливаю в комбайн в перемелюю. Потім беру сито і бавлюся в пісочницю, аж поки в ситі не залишаться самі плівки з печінкових артерій і інші беки. До однорідної маси додаю борошно, сіль, перець.
    Змішую все в комбайні чи блендері і, в залежності від консистенції, додаю ще грам молока чи борошна, бо вона має бути схожа на тісто на налисники.
    На пательню олії не даю, тільки легко змащую її перед випічкою першого млинця.
    Печу дуууууже тонесенькі млинці, які по вистиганні перемащую домашнім майонезом (з цитриновим соком замість оцту) змішаним з пасерованою моквою і часником. Прикрашаю в залежності від настрою. Смачного!
     
    Останнє редагування: 8 Лютий 2012
  6. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    дівчата, знайшла ось такий рецепт (російською):
    Манник
    Ингредиенты:
    1 стакан манки
    120г сметаны (15-20:wacko:
    1 стакан сахара
    3 яйца
    1 чайная ложка разрыхлителя
    1 стакан муки

    Приготовление:
    Смешать сметану с манной крупой и оставить настояться на 1 час.
    Яйца взбить с сахаром, добавить манно-сметанную смесь, качественно перемешать. Добавить разрыхлитель и муку, замесить не густое тесто.
    Вылить тесто в смазанную маслом форму, поставить в разогретую до 180 градусов духовку и выпекать около 40-50 минут.
    Чтобы проверить, готов ли манник, проткнуть его зубочисткой... если спичка сухая, то манник готов.
    тепер питання: хтось готував щось подібне? в принципі виглядає дуже просто, але цікаво знати чи варто взагалі тратити час на той пиріг...
     
  7. Komashka

    Komashka Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    як скоро наїстися... за відсутністю хліба до канапки, що мене просто обурило :)), зробила так: в тарілку нарізала банан, апельсин і голандський сир!! як то смакує... апельсин з сиром нагадує за смаком ківі...гурмани можуть накришити ще печива...може сміятися, а може спробувати. залишилася сита і задоволена :)
     
  8. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Торт "Хвилинка"
    [​IMG]
    Для коржей:
    3 ст. муки;
    1 банка сгущонки;
    1 яйце;
    1 ч. л. соди (погасити оцтом).
    Для крема:
    750 г молока;
    200 г масла;
    1.5 ст. цукру;
    2 яйця;
    3-4 ст. л. муки
    1 пакетик ванилина
    Готуємо тісто,ділимо його на 8 рівних кусочків. Тоді кожен кусочок розкачуємо на круглу паляницю,діаметром більшу ніж сковорідка на якій ви будете готувати(сковорідка повинна бути суха,без жиру)Паляничкі тонкі,обжарюємо їх з обох сторін,вони готуються дуже швидко,пільнуйте щоб не згоріли(до речі,вони так гарно підростають)Коли коржі готові,обрізаємо криві края,їх використовуємо для посипки зверху.
    Готуємо крем,змішуємо усі компоненти крім масла,ставимо на вогонь і варимо до загустіння,при цьому інтенсивно помішуючи.(я ще до того всього добавила сік одного апельсина і какао,по рецепту того нема,мені хотілось щоб крем був темний а коржі світлі)
    в кінці добавляємо до гарячого крему масло і вимішуємо до однорідності.перекладаємо коржі теплим кремом(я це робила в тортівниці,щоб крем не розтікався а весь впитався у коржі)верх і края посипаємо тими залишками від коржів,ставимо на холод щоб пропитався, десь на 3-4 год.
    На смак і вигляд дуже схожий на Спартак
    СМАЧНОГО!
     
  9. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Біляші

    Тісто
    Мука – 0,5 кг
    Молоко – 1 шкл.
    Дріжджі пресовані – 30 г
    Цукор– 1 ч.л.
    Яйце – 2 шт.
    Олія- 2-3 ст.л.
    Сіль – 0,5 ч.л.
    Роводим дріжджі в молоці та цукрі.
    Просіюєм муку в миску. Посередині робимо заглиблення і вливаємо туди розведені дріжді. Ставимо в тепле місце поки на тісті не з"являть пухирці та тріщинки.
    Добавляємо олію та яйця взбиті з сіллю. Та замішуємо тісто. Місимо доти, доки перестане липнути до рук. Формуєм тісто в кулю. І дилимо її на маленькі кульки. Стільницю змащуємо олією (щоб не липло) і розкатуємо тоненькі палянички.
    Начинка
    фарш-0,5 кг.
    Цибуля-1 шт.
    спеції
    вода-1-2 ст.л.
    Цибулю дрібно нарізаємо та змішуємо з фаршем, спеціями та водою.
    в палянички кладемо фарш за загортаємо трикутником, так щоб посередині виднівся фарш. Поки зліпили останній біляш, перший можна смажити. Смажимо в гарячій олії. Спочатку кладем в олію тою стороної де видніється фарш, далі на закриту сторону. Назад повертати олію відкритою стороною не варто бо витече сік з фаршу.
    [​IMG]
    Смачного!

    ---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ----------

    "Штрумби кубанські під соусом тузлук"
    Дуже просте у виконанні та смачне блюдо кубанської кухні.
    Інгредієнти
    Мука-3 шкл
    яйце - 1 шт.
    тепла вода - 350 мл
    сіль
    Робимо тісто як на вареники
    Начинка
    фарш -700 гр
    цибуля - 2 шт.,
    томатна паста - 2 ст.л.,
    сметана - 2 ст.л.,
    спеції.
    Цибулю дрібно нарізаємо змішуємо з фаршем та спеціями.
    Тісто розкачуємо дуже тонко великим прямокутником. Зверху лопаткою розмащуємо фарш. Скручуємо рулет. Нарізаємо кусочками товщиною 2 см.
    Широку пательню ставимо на вогонь. Трошки олії, підігріваємо і кладемо нарізані кусочки. До половини лиємо води і тушимо 5 хвилин.
    З цибулі дрібно нарізаної, сметани та томатної пасти, спецій робимо соус. Тушимо це все на вогні. Заливаємо зверху наші штрумби. І тушимо 25 хв. Все практично готове.
    Їх можна просто зварити у воді і їсти з сметаною, можна наморозити і зварити в будь-який час.
    Робимо гостренький соус Тузлук
    Цибуля-1 шт
    сіль
    чорний перець
    2 ч.л паприки
    1 ст. л маргарини
    гострий перець
    Цибулю дрібно нарізану розтерти з сіллю, паприкою та чорним перцем. Влити гарячий бульйон в якому варились штрумби і додати маргарин та гострий перець. Соус повинен бути гострим.
    Штрумби викладаємо на тарілку, зверху викладаємо томатно-сметанний соус, в якому вони тушились і поливаємо гострим тузлуком.
    [​IMG]
     
  10. Agrafka

    Agrafka Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Вівсяне печиво:
    [​IMG]

    Склад:

    вівсяні пластівці - 200 гр
    масло - 100 гр
    мука - 1/2 склянки
    мед - 2 ст. лож
    цукор - 5 ст.лож
    яйце - 2 шт.
    порошок до печива - 1 ч. лож
    горіхи

    Приготування:

    1. Змішати масло, цукор, мед, яйця, муку+порошок до печива. Все перемішати міксером

    2. До маси додати вівсяні пластівці та горіхи ( можна навіть родзинки та потерте яблучко). Вимішати ложкою.

    3. На зміщене масло деко ложкою викласти кружальця печеньок. Пекти при температурі 150-160 градусів приблизно 20 хв. Слідкувати, мають підрум`янитись.

    Для цього печива я використовую супер ніжні вівсяні пластівці німецького виробництва.

    Смачного!
     
  11. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: З особистих рецептів


    ТАРТА ТАТІН
    [​IMG]
    Треба мати містку форму, цільну, розміром з велику сковорідку або ж форму краї якої дуже щільно прилягають до основи, підійде також звичайна бритванка.
    Тісто: 200 гр. борошна, 125 гр масла, 1 яйце, 2 ст ложки цукру і кілька ложок дуже холодної води, дрібку солі.
    Масло посікти ножем з мукою, сіллю і цукром, поки не утворяться крихти. Потім вибити туди яйце, трошки знову посікти, долити дві ложки води. Тоді вже руками замісити тісто. Готове тісто має бути не рідким і текучим, але досить м'яким. Хоча, навіть якщо замісите тісто трошки твердіше, то на сам смак тарти то не вплине. Загорнути тісто в пакет і поставити в холодильник на годинку.
    Начинка: 1 -1,5 кг яблук, оббираємо, ріжем на 4 частини, виймаємо серединку. На вогонь ставим формув якій будем пекти, кладем туди 125 грю масла, коли розтопиться висипаєм 125 гр цукру та смажим кілька хвилин, щоб цукор трохи розтав. Не слід сильно обсмажувати до коричневого, лише трохи, маса повинна бути трохи прозорою. Просто в цю масу викладаєм яблука, в два-три шари, то залежить від висоти форми. Бажано, щоб яблука були трохи нижче ніж край форми. Тісто треба розкатати до розміру форми і викласти верху на яблука. Необхідно пригнітити тісто так, щоб воно зайшло в боки форми, відмежувавши яблука від стінок. Тісто має щільно до яблук пристатии. Щоб не утворювались "бульбашки" тісто треба проколоти вилкою в кількох місцях. Духовка має бути нагрітою до 180С.
    Печеься тарта, поки тісто не стане рум'яним, то приблизно хвилин 40-45.
    Потім виймаєм, даємо вистигнути хвилин 15 і перевертаємо з форми на тарілку. Все можна гамати.
    СМАЧНОГО!!!
     
  12. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання дівчат продублюю рецепт печива (дякую Наталя2204, яка ним поділилась)

    Печенько слойоне (смачненьке)
    1пачка маргарину
    1стакан кефіру
    2 яйця
    3,5-4стакани муки
    приблизно 0,5стакна цукру для посипки
    *стакан тут на 200мл
    Маргарин розтерти з мукою. Додати 2 жовтки, влити кефір. Замісити тісто. Поставити на 1год в холодильник. Потім тісто розкатати, трішки підсипаючи мукою,бо липне. Потім виробляємо тістечка формочками або ріжемо фігурним колесом. Обмакуємо в збитий білок і цукор і викладаємо в змащену форму. Випікати при температурі 170 градусів.
     
  13. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

     
    Останнє редагування модератором: 24 Лютий 2012
  14. olena

    olena New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в кармі виставлю перепис сьогодняшніх своїх смаколиків.

    Хлібчик з часником і сиром
    Борошно - 350 г
    Вода (краще брати теплу) - 250 мл
    Цукор - 2 ст. л.
    Сіль - 1 ч. л.
    Дріжджі (сухі) - 1,5 ч. л.
    Масло вершкове (розтоплене, в начинку) - 8 ст. л.
    Часник (сухий, за смаком, в начинку, можна замінити свіжим)
    Сир твердий (тертий, в начинку, за смаком)
    Готуємо тісто. Даємо підійти(1- 1,5 год), обминаємо.
    Готове тісто розрізаємо на шматочки розміром з волоський горіх.
    Готуємо масляну суміш: розтоплене вершкове масло, сіль, сухий часник змішати як слід.
    Кожну кульку вмочати в масло і укладати в форму для кексу.Посипаємо шар кульок тертим сиром.
    Сиру беріть на свій смак, можна присипати трохи, а можна і рясно.
    Викладаємо другий шар кульок в маслі.
    Знову посипаємо тертим сиром і ставимо на півгодини в тепле місце.
    Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо до готовності.
    Запах під час випічки запаморочливий - пахне топленим маслом і часником ... )))
    Час випічки залежить від духовки, у мене спікся за 25 хв.
    Готовий хліб викладаємо на тарілку, милуємося і періодично відсмикуємо руку, яка жадібно тягнеться за шматочком.

    Пиріг з плавленими сирочками, шпондером і цибулькою
    тісто:
    1 склянка борошна,
    125 гр масла,
    3 ст ложки сметани,
    0,5 ч ложки соди,
    сіль за смаком.
    начинка:
    плавлені сирки 2 шт по 100 гр,
    3 сирі цибулини,
    3 яйця
    шпондер
    Приготування:
    У борошно покришити масло дрібними шматочками, розтерти до дрібної крихти, зручніше робити це в блендері. Додати сметану, соду, сіль. Замісити швидко тісто і поставити на годину в холодильник.
    Сир (попередньо прибрати на годину в морозилку) натерти на тертці, посмажити на рослинній олії цибулю, порізану на тонкі півкілечка до золотистого кольору. Дати охолонути. У тертий сир вбити яйця, додати цибулю, шпондер, солі, перцю до смаку, перемішати. Розкачати тісто, укласти у форму змащену маслом і присипану борошном, зробити бортики. Вилити начинку, випікати при 180 гр 40 хвилин до красивого золотистого кольору.
    Смачного.
     
  15. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Кокосові колобки
    Складники: Склянка кокосової стружки (приблизно 130-150 гр.);
    1 білок;
    2-4 столових ложки цукру (то від власних вподобань, я люблю солодше то можу і 5 ложок всипати);
    2 чайні ложки крохмалю;
    2 чайні ложки муки (без чубка).
    ваніль до смаку (без чубка).
    Приготування:
    Білок збиваєм в круту піну разом з цукром, висипаємо ваніль та кокосову стружку, вимішуємо, додаєм крохмаль та муку. Консистенція маси повинна вийти густою, білків не повинно бути видно. Мокрими руками формуєм кульки та викладаєм на протвінь покриту пергаментним папером. Випікати при температурі 180 градусів з самого верху духовки, приблизно 15-20 хв. У мене особисто температура в духовці не відповідає показникам термометра, тому орієнтуюсь по тому, щоб колобочки стали рум'яними з усіх сторін.
    Печиво виходить хрумким ззовні та досить м'яким всередині.
     
  16. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання дівчат, даю рецепт своїх плетенок :http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1211986&postcount=616

    250мл молока
    50гр дріжджів
    2 яйця
    2ч.л. солі
    6ст.л. цукру
    6ст.л.олії
    680гр муки


    Я мішу в ХП, але можна і в ручну.
    Додаємо в каструлю тепле молоко з розведеними дріжджами, сіль, цукор, яйце, олію. Розмішати і поступово додаємо муку. Якщо місите вручну, то місити треба довго, поки тісто не перестане липнути до рук. Воно має бути гарним, еластичним.
    (Якщо місите в ХП, то просто включаєте програму "Дріжджове тісто".) Накрити каструльку з тістом рушником і поставити в тепло на 1год, щоб тісто підійшло. Коли підійде, починаємо робити плетенки.
    Стіл трошки змастити олією, щоб не прилипало. Ділимо тісто на 2 частини, а потім кожну з них, ділимо на 6 однакових кусочків. Розкатуємо їх в однакові по довжині джгутики. Беремо шість джгутиків, скріплюємо їх докупки і плетемо плетенку. Так само робимо і другу плетенку з інших шести джгутиків. Готові плетенки викладаємо на бритванку застелену пергаментним папером і даємо їм підійти (близько 30хв). Змащуємо яйцем збитим+1ч.л. молока. За бажанням посипаємо маком або кунжутом і в духовку. Пекти 30-45хв при 200градусах (залежно від духовки).
     
  17. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Пекла сьогодні шарлотку.
    Дуже смачнюща і ніжна.
    Рецептик:
    яйця - 3 шт. (великі)
    цукор - 1 скл. (200 гр.)
    мука - 1 скл.
    розпушувач - 1 ч.л. без вершечка
    коньяк - 1 ч.л.
    ванільний цукор, кориця.
    яблука - 7-8 середніх яблук

    Збити білки з половиною цукру до "піків"
    Жовтки перетерти з рештою цукру, ванільним цукром до білого кольору. Додати коньяк і перемішати
    Муку пересіяти, додати розпушувач. (якщо даєте соду, то загасити оцетом і додавати до жовтків).
    Легенько змішати всі складові, щоб білки не осіли.
    Яблука почистити, вирізати серцевину і порізати на тоненькі скибочки.
    Форму змастити добре маслом чи маргариною (олія теж підійде :)), посипати мукою.
    Яблука викласти у форму, трошки посипати корицею та 1 ст.л. цукру, зверху легенько вилити тісто, розрівняти.
    Пекти у попередньо розігрітій духовці при t=180гр. 45-60 хв. Відкривати духовку часто не можна і не раніше 25-30хв.
    Смачного.
     
  18. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    По бажанню трудящихся у карму,даю перепис своїх печеньо-рогаликів.
    [​IMG]
    Тісто дріждьове, але з нам надзвичайно приємно працювати,гарно росте і дуже ніжне!!!!
    1п маргарини
    3-4 ст л самальцю
    1ст сметани,можна напів з кислим молоком(як маю сметану то даю, а як нема, то роблю взагалі без,сьогодні до прикладу)
    1 яйце
    0,5 л молока
    1 п сухих дріждів
    1 ч л солі
    2 ст л цукру
    муки - скільки візьме
    До добре теплого молока даю дріжді,сіль, цукор і 3 ст л муки,робимо опару,щоб дріжді добре розчинилися.
    В комбайн насипаю муки,десь так 2 ст.Вливаю туди розтоплений маргарин,смалець,сметану і яйце, все це розмішую до однорідності, тод виливаю молоко і далі все вимішую,тоді поступово досипаю муку, тісто не повинно бути забитим, пробуєте його руками, щоб не прилипало.Коли тісто готове даєте йому підрости, я, щоб пришвидшити процес, трохи підігріваю мікрохвильовку і запихаю туди тісто, росте дуже швидко.
    Тоді формуєте печево і на деко даєте теж трохи підійти,все дуже швидко росте.В розігріту духовку до 180С ставимо наші печенька і випікаємо десь 15 хв, коли зарумяніються можна витягати.Гарячі посипаємо пудрою!
    Тісто універсальне,готую з нього і пиріжки і різні завиванці.
    Смачного!
     
  19. mpaseflora

    mpaseflora New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Знайшла цікавий, простий рецепт і вирішила поділитись. Досить смачне печиво виходить, але підсолене. Прекладаю з російської, тому вибачайте, якщо щось не так перекладу.

    Скони із сиром і вівсянкою
    На 10 штук (у мене виходить більше):
    100 гр. вівсяних пластівців
    60 гр. муки
    50 гр. холодного вершкового масла
    50 гр. сиру твердого
    1/2 ч.л. солі
    1 ч.л. цукру
    1/2 ч.л. розпушувача
    60 мл. молока
    Спосіб приготування:
    1
    Змішати муку, вівсяні пластівці, сіль, цукор, розпушувач.
    2
    Додати холодне вершкове масло порубане ножем і перетерти в крихту.
    3
    Сир натерти на грубій терці і додати до суміші із муки. Перемішати.
    4
    Влити молоко і замісити густе тісто.Духовку нагріти до 200С. Мокрими руками формувати кульки і злегка їх притискаючи, вкладати на бритванку, застелену пергаментом.
    5
    Випікати 25хв. до зарумянення.
    Смачного!
     
  20. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: З особистих рецептів

    У нас манник - самий популярний пиріг. правда останнім часом піднадоїв, десь пів--року його вже не робила.
    Готується одною лівою, виходить завжди. Але у мене трошки інший рецепт, все простіше
    1 ст. манки
    1 ст. кефіру (ще краще хорошого кислого молока домашнього)
    1 ст.цукру
    1 яйце
    1 ч.л. соди,
    сіль, ваніль, родзинки, горішки, можна викласти зверху яблучка, або ягідки якісь- не зіпсуєте.
    Деколи можу в подвійну порцію дати три яйця , а не два, люблю ще олійки зо три столові ложки туди дати, цукру кладу менше ніж стакан.
    мала не любила ніяких каш, а цей пиріжок з манки вплітала за дві щоки))
    завжди роблю подвійну порцію, настоюватись не ставлю, одразу в духовку на 160-170 гр
    Потім можна залити сметаною з цукром, можна розрізати по горизонталі і промазати варенням.
     
  21. domino

    domino Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Торт "Темний ліс"

    Вам потрібно:
    2 скл. муки
    2 скл. цукру
    50-100 гр. какао( це залежить від того, наскільки шоколадні коржі ви бажаєте)
    1,5 ч.л. соди
    1,5 ч.л. порошку до печива
    1п. ваніліну
    2 яйця
    0,5 скл. олії
    1 скл. молока
    1 скл. кип"ятку чи звареної кави
    ( я рецепт коржів взяла з торта "Шоколад на кип"ятку", але для мене він не новий, бо по такому самому рецепту робляться маффіни)))
    Отже, змішати окремо "мокрі" і "сухі" складники, а потім мокрі влити в сухі. Каву чи кип"яток влити в самому кінці.
    Спекти 3 коржі.

    Крем:
    200гр. сметани
    0,5 скл цукру-пудри( я брала коричневий цукор і змолола)
    250 гр. маскарпоне (можна філадельфією замінити сміло)
    300-400 гр. вишень
    Я ще просочила коржі сиропом з вишень, торт виходить надзвичайно ніжний.
    Перекладати коржі кремом, викладаючи вишні.
    Смачного!:girl_yes2: