З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Arabika

    Arabika Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Печінка в сметанному соусі (дуже смачна).
    1кг курячої печінки, 2 цибулі, 1 ч.л. цукру, 200г сметани, 1 ч.л. сухої гірчиці, зелень, борошно, олія, чорний перець, коріандр.
    Печінку промити, очистити від плівок, розрізати навпіл і обваляти в борошні, розмішати з щіпкою солі. Розігріти в сковороді олію, і обжарити в ній постійно помішуючи печінку.
    Нарізати півкільцями цибулю, викласти її в сковороду, в якій смажили печінку, додати 1 ч.л. цукру і злегка підрумянити. Додати сметану і довести до кипіння, посолити, поперчити і посипати коріандром. Кип"ятити 3 хв. Потім додати суху гірчицю і ретельно перемішати. Печінку викласти в соус, перемішати, довести до кипіння, і потримати на вогні 3-4хв. За 1-2хв. до готовності всипати зелень.
    Смачного!
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    на прохання в кармі :girl_wink:


    Салат "Соняшник"
    Грудинка куряча -200гр.
    Печериці - 200гр.
    Яйця варені - 3шт.
    Огірки мариновані - 3-4-шт.
    Сир твердий - 100гр.
    Жовток -3шт.
    Маслини без кісточок .
    Чіпси.

    Салат викладати шарами , змазуючи майонезом.
    1. Відварену курячу грудинку подрібнити.
    2. Печериці піджарити з цибулькою.
    3. Яйця потерти на грубій терці.
    4. Огірки потерти на грубій терці.
    5. Сир потерти на грубій терці.
    6. Жовток , роздавлений виделкою викласти в середину (майонезом не змазувати).
    7. Маслини різати на чотири частини і викладати на салат .
    В холодильник на ніч (12 год).
    Перед подачею на стіл по краях викласти чіпси.

    Смачного!
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: З особистих рецептів

    Вівсяне печиво
    [​IMG][​IMG]
    Масло вершкове (м"яке) - 115 г
    Цукор - 50-70 г
    Яйце - 1 шт
    Ванільний цукор - 1 ч. л.
    Борошно пшеничне - 100-120 г
    Сода - 0,5 ч. л.
    Кориця - 0,5 ч. л.
    Сіль (дрібка)
    Пластівці вівсяні - 150 г
    Родзинки - 0,5 скл.
    Збити масло з цукром і ванільним цукром. Додати яйце, збити. Додати змішані заздалегідь борошно, соду, корицю і сіль. Добре перемішати. Потім додати пластівці і родзинки і ще раз ретельно перемішати.
    Викладати руками на застелене деко на відстані близько 4-5 см, трохи приплюснути зверху. (я викладаю ложкою, щоб не сильно згладжувати поверхню, щоб була така "порепана").
    Пекти 10 - 12 хвилин до золотистого кольору. 180-190 нормальна гаряча духовка. я ще вмикаю конвекцію на останні 5 хв.
    до цього печива я завжди додаю насіння соняшника попередньо просушене, або льону, добру жменю, тоді буде ще смачніше і поживніше. а як хрумтить! :)
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Подобається Подобається x 2
  5. Hochynamore

    Hochynamore Важлива кожна мить...

    Відповідь: З особистих рецептів

    ХРУСТИ
    Згадала дитинство :) Моя мама колись пекла.
    3 жовтки
    1 ст.л. цукру
    1 ст.л. сметaни
    1 ст.л. спирту (чи горілки)
    0,5 скл. (125 мл) молокa
    0,5 ч.л. соди
    2-3 скл. борошнa

    [​IMG]
     
  6. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в карму, робила Горішки за цим рецептом. (тісто пісочне, зовсім інші вийшли ніж магазинні, якісь хрумкіші і твердіші, але дуже смачні)

    Продукты
    3 яйца
    1/2 стакана сахара
    250 г маргарина
    3 стакана муки
    1/2 ч. л. соли
    1/2 ч. л. соды
    Начинка:
    1 банка вареного сгущенного молока пів пачки масла
    крошка от испеченных орешков (срезаем лишнее)
    орехи


    1. Три яйца разделить на белки и желтки, белки пока убрать в холодильник. Три желтка растереть с 0,5 стакана сахара добела.
    2. Растопить пачку маргарина до кремообразного состояния, добавить 3 стакана муки.
    3. Тесто будет очень густое. Добавить растертые с сахаром желтки, перемешать.
    4. Достать 3 белка, добавить к ним 0,5 чайной ложки соли, взбить в крепкую пену. Добавить в тесто. Тесто станет густоватое и липкое.
    5. В столовую ложку всыпать 0,5 чайной ложки соды, погасить столовым уксусом, добавить в тесто.
    6. Класть тесто понемногу в ячейки (сильно поднимается) и выпекать.
    7. Потом начинить орешки вареной сгущенкой, перемешанной с маслом и получившимися при вырезании крошками и толчеными орехами.
    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Vinnikomachka

    Vinnikomachka Читаюча посиденька

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в карму
    PLUM CHIFFON PIE (Сливовий шифоновий пиріг)

    Для коржа

    печиво галетне 250г
    масло вершкове 150г

    Крем-начинка
    Сливи 450г
    Вода 3ст.л.
    Цукрова пудра 225г
    Желатин 15г
    Яєчні білки 3шт
    Вершки збиті 100мл (35:wacko:


    Корж:
    Печиво подрібнити в блендері в крихту. Змішати з маслом кімнатної температуру до одноманітної маси. У форму рівномірно викласти «тісто». Утрамбувати, утворюючи бортики по висоті форми. Форму накрити плівкою і поставити в холодильник охолоджуватися. (Хочу ще спробувати з пісочним печевом)
    КРЕМ-НАЧИНКА:
    Сливи звільнити від кісточок і нарізати. Викласти в невеликий сотейник, додати воду. Гасити на середньому вогні до м'якості (хвилин 10). Остудити і пюрирувати в блендері.
    120 гр цукрової пудри змішати з желатином (якщо у вас листовий желатин, замочіть його на 5 хвилин у холодній воді. Добре віджати і далі дійте по рецепту).
    Сливове пюре довести до кипіння (не кип'ятити), додати цукрову пудру і желатин, і добре розмішати до повного розчинення. Остудити (желе НЕ повинно «схопитися»).
    Білки збити міксером на середній швидкості до твердих піків, поступово додаючи решту цукрової пудри. Обережно ввести збиті вершки шляхом складання зверху вниз.
    ЗБІРКА:
    На охолоджений корж рівномірно викласти білково-вершковий крем. Розрівняти. Зверху залити сливовим пюре і виделкою намалювати візерунок. (Добре перемішати білково-вершковий крем з пюре, бо інакше білки потечуть).
    Готовий пиріг поставити мінімум на 2 години в холодильник.
    [​IMG]

    Cливовий пиріг з кремом
    Борошно – 300г
    Масло вершкове (холодне) – 150г
    Вода (льодяна) – 7-8л
    Сіль – пушка

    Начинка:
    Пудинг ванільний -2шт
    Молоко 1л
    Цукор – 150г
    Яйця – 2шт

    Сливи – 10-15шт

    Приготування тіста:
    — січемо ножем холодне масло з борошном та сіллю.
    — додаємо льодяну воду і замішуємо тісто.
    — розтачуємо і викладаємо у форму, змащену маслом.
    — ставимо форму з тістом у холодильник на 30 хв.
    — розігріваємо духовку до 180℃.
    Тим часом приготуємо крем:
    — суху суміш пудинга змішуємо з цукром та 200 мл холодного молока.
    — решту молока ставимо кип'ятити.
    — у кипляче молоко вводимо холодну суміш та ретельно перемішуємо (я це роблю за допомогою вінчика), доводимо до кипіння, кип'ятимо 1 хв, знімаємо з вогню.
    — окремо збиваємо виделкою яйця та вливаємо у пудинг, швидко збиваючи.
    Виймаємо тісто з холодильника, виливаємо крем, на нього половинки слив (їх трішки вдавити у крем).
    Випікаємо приблизно 1 год.-1,5год (залежно від духовки при 180С)
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. Nana11

    Nana11 аспіранточка

    Відповідь: З особистих рецептів

    Дівчатка, мушу поділитися дуже простим рецептом таких собі домашніх чіпсів. Який мене вразив своєю простотою і нешкідливістю.
    Такі чіпси можна їсти і дорослим і дітям.

    Для чіпсів нам потрібен: лаваш, часничок, оливкова олія, кріп, сіль.
    Наливаємо оливкову олійку в тарілочку, видушуємо туди часник і нарізаємо кріп. (Можна впринципі будь що за смаком).
    Змазуємо лаваш цією сумішю, і нарізаємо на кусочки. Викладаємо на бритванку і в духовку. За 3 хв готові чіпсики. Після цього можна трошки їх підсолити.
    Можна хрустіти!
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Svitlynka

    Svitlynka Member

    А я останнім часом люблю готувати страви китайської кухні. Дуже швидко, просто і смачно! (особливо коли повертаюся з роботи і нічого нема їсти а довго щось готувати нема сили) а це займає хвилин 20. Так ось: ставлю варити вермішель ( як є рисова (цю взагалі тільки кипятком заливається), як нема то звичайна). За цей час обсмажую на сковорідці все що є під рукою: цибульку, броколі, печериці, шматочками філе риби або куряче філе, моркву, гостру червону паприку і додаю соєвий соус і кілька ложок води. Коли це готове всипаю до цього вермішель вимішую і готово! Тут головне щоб всі інгредієнти швидко обсмажувати на великому вогні при цьому помішуючи ні в якому разі не тушкувати! І тут всі додатки можна змінювати на ті які любите, все одно завжди смачно виходить) Смачного!:)
     
    • Подобається Подобається x 4
  10. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в кармі :girl_wink:



    Мясні їжачки з картоплею.
    Беремо любий фарш, добавляємо цибулю, часник, яйце, сіль, перець, відварений рис - все вимішуємо. (можна звичайно як на котлети зробити - це вже на свій смак). Формуємо у вигляді кульок і викладаємо на бритванку. Все решта свобідне місце заповнюємо картоплею. Картоплю солимо по смаку. Можна зверху затерти сиром, а можна залити все підбитою сметаною ( в сметану додати можна трішки приправи- я даю 10 овочів).
    В розігріту духовку на 30-40 хв. Темп. 180-190 градусів.
    Смачного !!!
     
  11. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в кармі. :girl_wink:



    Торт печінковий.
    Для приготування потрібно :
    1 кг печінки
    0,5 л молока
    8 шт яєць
    5-6 ст. л. муки
    1-2 середні цибулини
    сіль, перець - до смаку.

    для начинки - 4-5-цибулин , 0,5 кг моркви ( цибулю порізати кубиками , моркву на грубій терці - - тушити ).

    Печінку змолоти з цибулею, добавити молоко, муку, яйця взбити - все добре вимішати. Жарити на олії, як бліни.

    Перекладати - блін печінковий , майонез, начинку з моркви..........

    Смачного.
     
  12. Arctica

    Arctica Енергійна жіночка

    Відповідь: З особистих рецептів


    Курячі рулетики.

    Куряче філе нарізала як на відбивні, легенько відбила, посолила, поперчила і відклала в холодильник, тим часом робила начинку.

    Дрібно посікла кріп, окремо в мисці збила 3 яйця тоді до яєць+кріп трішки спецій (за смаком) і насмажила тоненькі омлетики. ще окремо зварила 2 яйка і 1 морквину.
    Окремо в мисці змішала масло, додала трішки майонезу.
    Отже, брала шматок філе, виклада (перед тим омлет порізала на смужки) омлет, смарувала тією масою з масла і майонезу, на омлет виклада оливку і шматок червоного болг. перцю, посипала натертим гол. сиром і легенько скручувала рулетик.
    Інший вид рулетику був подібним, тільки середина різнилася тим, що замість омлетику давала варене яйце і смужку вареної морквини (тобто з начинкою можна фантазувати або давати те, що є в холодильнику, це може бути гриби, і помідори і т.д.).
    Краї рулетиків трималися добре, але я для впевненості ще скріпляла зубочисткою, тоді обваляла рулетик в муці і сухариках, в яйці - обсмажила з усіх боків до золотистого кольору, і ще відправила в духовку на 20-30хв накривши фольгою, щоб не були сухими.
    Нажаль фотографії не має, але смакота неймовірна:girl_yes2:, рекомендую спробувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    [​IMG][​IMG]
    Для тіста:
    ● 1 яйце
    ● 1 ст. кефіра ( кислого молока)
    ● 3/4 ст.цукру
    ● 10 г розпушувача
    ● 1,5 ст. муки

    Все для тіста добре змішати іі вилити у змащену форму.

    Для начинки змішати у сухій посуді.
    0,5 ст.цукру з 100 г кокосової стружки ( я брала більше) і 1 пакетиком ванільки.
    Суміш рівномірно розподілити по тісту.

    Поставити у нагріту духовку до 200 гр. і випікати десь бл. 40 хв. Кокосова стружка ніжна і дуже швидко пригоряє, тому через 5-10 хв. ( вже самі слідкуйте) накрити зверху пиріг фольгою, щоб не згоріла.

    І ТЕПЕР ОСНОВНЕ,
    Коли пиріг готовий, його ще гарячим рівномірно полити 1 ст. вершків 15-20 %. і дати постояти. Хто любить дуже мокрий, можна збільшити к-сть вершків.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Irysochka

    Irysochka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Пляцок “Дрогобицький”
    Тісто
    400 г масла (маргарин)
    200 г цукру
    600 г. муки
    4 жовтки
    2-3 ст. л. сметани
    1-2 ч. л. порошку до печива
    Безе
    4 білки
    0,5 скл. цукру
    2 ст. л. какао
    0,5 скл. посічених горіхів
    Замісити тісто і поділити на 3 частини. Одну частину печемо звичайно. Дві інші зверху мажемо повидлом і викладаємо безе, тоді печемо.

    Крем
    2 ст. л. муки
    1 ст. л. масла
    1 скл. молока
    1 скл. цукру
    300 г. масла

    Муку підсмажити до золотистого кольору з маслом. Потім розвести її в молоці, додати цукор і варити 1-2 хв. Масло розтерти і додати охолоджену заварну масу.

    Перекладаємо так: Посередині корж порожній. Два інші кладемо так, щоб повидло було до середини. Зверху можна потерти шоколадом або посипати меленими горіхами.

    До повидла, за бажанням, можна додавати ізюм і горіхи. Повидло обирати за смаком.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. APR

    APR Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в карму

    Горіхові підківки

    500 гр борошна;
    300 гр спреду;
    100 гр цукру;
    150 гр полущених горіхів;
    2 ст ложки сметани;
    пудра, ванілінін

    Спред посікти з борошном, додати цукор, мелені горіхи, сметану та замісити тісто.
    Розділити на невеликі шматочки і зігнути у вигляді підкови, пекти 10-12 хв при 180
    Готові посипати пудрою. Смачного!
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Freitag

    Freitag Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Птисі (еклери, заварні тістечка)
    з книги "Кулінарні секрети сестри Ольги"

    Тісто: 2 склянки борошна, 200 г масла або маргарину, 2 склянки води, 8 яєць, 0,25 чайної ложки солі.
    Заварний крем: 1 склянка молока, 0.5 склянки цукру, 2 жовтки, 1,5 ст. ложки борошна, 1 пачка ванільного цукру, 200 г масла.
    Білковий крем: 2 білки, 200 г цукру, 0,33 склянки води, сік 3,5 цитрини.

    Розтоплюємо в ринці масло. Як закипить, вливаємо до нього гарячу воду з сіллю. Доводимо масло з водою до кипіння. Опісля додаємо борошно і добре вимішуємо, щоб не було грудок. Знову ставимо тісто на вогонь, і варимо 2-3 хв, після чого даємо йому трохи охолонути. До теплого тіста втираємо ложкою по одному яйцю. Усе ретельно вимішуємо, щоби тісто було наповнене повітрям. Залишаємо його на 1 годину, щоб "відпочило". Якщо тісто добре вистоялося, заглиблення, зроблене в ньому пальцем, зникає повільно.

    З готового тіста формуємо ложкою маленькі кульки або кондитерським шприцом викладаємо тістечка на змащену жиром бритванку (необхідно врахувати, що тісто дуже підросте). Випікаємо в нагрітій до 250° С печі упродовж 10-12 хв. Протягом цього часу не можна відкривати дверцята печі, тістечка можуть осісти. Коли вершки зарум'яняться, зменшуємо температуру і допікаємо тістечка до готовності ще 10-15 хв. Птисі мають бути золотистого кольору. Знімаючи з бритванки, тістечка легенько надрізати, щоб випустити із середини пару.
    Заварний крем готуємо так: Молоко закип'ятити. Жовтки розтираємо з цукром, потім вимішуємо з борошном та ванільним цукром і все це розводимо теплим молоком. Опісля ставимо варити на маленький вогонь, при цьому інтенсивно помішуючи. Варимо до загустіння, остуджуємо і розтираємо з маслом.
    Білковий крем готуємо так: заварюємо густий сироп з цукру води і цитринового соку. Збиваємо білки на круту піну. Опісля доливаємо до них тоненькою цівкою гарячий сироп, при цьому далі інтенсивно збиваючи. Поєднавши сироп з білками, ставимо миску на парову баню (вода в баняку повинна кипіти) і далі збиваємо протягом 1 5-20 хв, поки крем не ущільниться. Знімаємо з водяної бані і ще декілька хвилин збиваємо, поки миска знизу не остигне. У готових тістечок зрізаємо верх і порожнину наповнюємо заварним або білковим кремом, після чого накриваємо зрізаним вершком.
    Готові тістечка можна зверху посипати цукровою пудрою.
    *********
    Коментарі з досвіду:
    1. На маргарині в мене тісто не виросло. Тому беру лише масло - проблем не виникало.
    2. Тісто виходить не густе. Спробую пояснити: коли витискаю шприцом із фігурною насадкою, то поки доходить черга до останнього тістечка - на перших уже фігурного взору немає. Тому витискаю якомога швидше. Ложкою формувати не пробувала.
    3. Загалом виходить близько 120 невеличких тістечок (4 бритванки). Ніколи не печу разом по дві бритванки у духовці - маю вже досвід такого фіаско: поки одні спеклися, інші горять і т.д. Краще помалу, але без ексцесів. Витискаю на бритванку одразу перед тим, як ставити у духовку.
    4. Температурний режим вам все одно доведеться підбирати під свою духовку, керуючись основним принципом: ставимо в сильно розігріту, 10-15 хвилин тримаємо на високий температурі і потім 10-15 хвилин допікаємо на трохи нижчій.
    5. Заварного крему роблю подвійну порцію: люблю коли птисі добре наповнені. Тим, хто не любить дуже солодке, раджу зменшити кількість цукру в кремі. Я даю половину від зазначеної кількості. І завжди додаю трішки алкоголю. Шокоголіки також можуть додати в крем чорний шоколад - це мегасмачно. Останнього разу також робила полуничний крем: цікавий смак з кислинкою. Білковий крем ніколи не пробувала готувати.
    6. 120 еклерів - це зовсім небагато :nyam2:.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Відповідь: З особистих рецептів


    Помідорова зупа по польськи
    50 грамм сливочного масла
    1 большая луковица, мелко порезать
    1 зубок чеснока, выдавить
    2 средние моркови, почистить, порезать полу кружочками
    2 ст.л. сахара
    1 ч.л. соли (или больше, по вкусу)
    1 л помидоров в собственном соку (я мала перетерті заморожені помідори, пішло десь 0,5 літри + 2 ст.л. домашнбого кетчупу)
    1,5 л воды или куриного бульона
    250 мл сливок 30 % (я дала сметану, десь 200 мл)
    1 ст.л. муки
    Для риса:
    200 грамм длиннозерного риса
    300 мл воды
    Я замість рису зварила макарони бантиками (з твердих сортів), бо так було у польських друзів)))
    Час приготування: 1 час 10 минут
    1) В 3-х литровой кастрюле разогреть сливочное масло. Добавить лук и чеснок. Томить до мягкости.
    2) Добавить морковь, перемешать, потомить еще 1 минуту.
    Добавить соль, сахара и воду. Варить на среднем огне до мягкости моркови.
    3) Добавить помидоры с соком и варить еще минут 30. Помидоры должны немного разварится, а жидкость сконцентрироваться.
    4) По истечению указанного времени, немного жидкости с супа слить в отдельную посуду. Сам суп, вместе с овощами, взбить до однородности с помощью блендера. На этом этапе можно сделать суп еще лучше, протерев его через сито. Сделайте приятно близким и порадуйте их шелковистой консистенцией супа. Я всегда протираю его через сито. Но конечно можно упустить этот шаг.
    5) Сливки смешать с мукой и влить в взбитый суп. Довести до кипения. Если суп покажется слишком густым, добавить немного слитой жидкости.
    Снять огня. Накрыть готовый суп крышкой, пускай настаивается, тем временем приготовить рис.

    6) Рис хорошо промыть под холодной проточной водой, пока струя воды из под риса не будет опять прозрачной. Поместить рис в небольшой сотейник с крышкой и залить водой.

    Немного посолить. Накрыть крышкой, поставить на средний огонь, довести до кипения, уменьшить огонь до минимума и варить еще 8 минут. Снять с огня, снять крышку, перемешать рис и опять накрыть еще на 5 минут.
    При желании, дополнительно при подаче можно добавить в каждую порцию немного сливок и зелень петрушки.
    Тобто у кожну тарілку накладається рис чи макарони, і вже тоді наливаємо зупку. Мені так виглядало, що можна було б і зелень вкинути, але ми то так швидко змололи, що просто не встигла))).
    Чесно - дуже смачно, і ніц важкого (хіба то перетирання)
     
    Останнє редагування: 28 Листопад 2014
    • Подобається Подобається x 1
  18. MartaKas

    MartaKas Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Пряники на ялинку

    150 гр. меду
    75 гр. цукру
    1 ч.л. ропушувача для тіста
    350 гр. борошна
    100 гр. масла
    1 яйце
    1 пакетик ванільного цукру
    кориця
    гвоздика
    імбир
    мускатний горіх

    На невеликому вогні розтоплюємо масло, мед і цукор, борошно змішуємо з розпушувачем для тіста та яйцем. У кавомолці розмелюємо 1 пакетик ванільного, цукру, корицю, гвоздику, імбир, мускатний горіх і додаємо до борошна. Коли розтоплена на вогні маса трохи охолоне додаємо її до борошна і замішуємо тісто. Запаковуємо тісто у харчову плівку і кладемо в холодильник(бажано на ніч). Наступного дня випікаємо пряники 15-25 хв при 180 гр. Зберігаються такі пряники до двох тижнів(тісто адаптоване з пряникових хатинок, тож пізніше вони смачніші).
     
  19. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Відповідь: З особистих рецептів

    Домашня фанта
    - шкурки 5-6 апельсин
    - вода
    - цукор
    - лимонна кислота

    Етап 1. Шкурки апельсину промиваю добре і заливаю 1 л. кип'ятку на 12 годин.
    Етап 2. Зливаю воду в окрему посудину, а шкурки перемелюю на м'ясорубці і знову заливаю 0,5-1,0 л. кип'ятку на 12 годин.
    Етап 3. Зціджую воду з апельсинів через ситечко до тієї води, якою раніше заливали шкурки та віддушую з перемелених шкурок решту води. Додаю 150-250 гр. цукру (залежно чи любите дуже солодке чи ні) і пів десертної ложки лимонної кислоти. Зберігаю в холодильнику і інколи розбавляю мінеральною водою (якщо давати в попередні етапи трохи менше води).
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка


    Гарбузова зупка
    Почищений гарбуз і картоплю нарізати кубиками. У велику сковорідку налити олію, викласти картоплю і злегка обсмажити до такої жовтої скоринки. Перекласти картоплю у каструлю, залити окропом чи гарячим овочевим бульйоном і варити на малому вогні.
    Тим часом у цю ж сковорідку викласти порізаний гарбуз і теж злегка обсмажити. Перекласти його у каструлю до картоплі, додати лавровий лист і продовжувати варити.
    У сковорідці розтопити масло і обсмажити на ньому дрібно нарізану цибулину (можна додати ще часник). Перекласти у каструлю, посолити зупу. Дати поваритися ще 5-7 хв.
    Вийняти лавровий лист. Перекласти овочі у блендер і зробити пюре, поступово додавати овочевий відвар і знову збивати. Довести до такої консистенції, яку любите. Я наприклад люблю достатньо рідку зупу-пюре.
    Подавати з хлібними сухариками, можна присипати обсмаженим гарбувовим насінням чи сухим твердим сиром (пармезаном чи грана падано).
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  21. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    Нашiй сiмейцi дуже смакуе така зупка(особливо синок любить), складники такi ж , але роблю в iншiй послiдовностi i в однiй кастрюльцi (щоб меньше мити ) Лию оливкову олiю в кастрюльку, розiгрiваю, додаю подрiбнений часник, тодi цибулю , за бажанням моркву, пiджарюю, тодi додаю кубиками гарбуз (взимку заморожений),потiм картоплю , заливаю то все гарячою водою чи бульйоном і варю до готовностi.В кiнцi варiння солю,перчу,додаю тертий Грано-падано i за бажанням вершки чи сметану, блендерую.Подаю з сухариками.
     
    Останнє редагування: 24 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1