З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. SoloGalka

    SoloGalka Moderator Команда форуму

    Торт Бите шкло - готується дуууже просто і діти із задоволенням ним смакують :nyam2:
    Потрібно:
    • 4 пачки желе різних кольорів
    • 400мл. згущеного молока
    • 85грам желатину (як на мене, забагато, можна сміло брати 2 пачки по 25гр. швидкорозчинного)

    Приготування:
    1. Готуємо желе згідно інструкції на упаковці (кожен колір в окрему посудину), залишаємо на ніч застигати в холодильнику.
    2. Желатин готуємо, як написано на упаковці (я брала 3шкл. води гарячої і давала 2,5 пачки желатину). Добре розчинити і процідити через сито.
    3. Змішуємо желатин із згущенкою (желатин трохи остудити) і добре перемішати.
    4. Кольорове желе нарізаємо кубиками, засипаємо їх у відповідну форму і заливаємо згущенкою з желатином.
    5. Залишаємо в холодильнику на 1-2год. щоб добре застигло (хапає моментом, тому надовго лишати в холодильнику немає сенсу)
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  3. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Пісочно-горіхове печиво (по мотивах "Зірочки пісочні" від Дарії Цвек)
    Тісто: 300 гр борошна, 100 гр масла, 3 ст.л. сметани, 2 ст.л. цукру, 1 ч.л. розпушувача, 1 яйце, ванілін.
    Для посипання: 100 гр цукру, 100 гр посічених горіхів.

    З борошна, жиру, сметани і усього замісити тісто. Розкачати не дуже тонко ( 3-4 мм). Вирізати фігурки. Змастити яйцем. Вмочити змазаною стороною у посипку, а другою стороною класти на деку. Випікати на десь 160-170 градусів (в мене 5 на ручці духовки) 10-15 хв. Тільки бачите, що з'явився коричневатий колір низу зразу виймати, будуть ще м'ягенькі це добре.
    Я тільки замішую і розкачую, все інше малі роблять.
    20160709_195528.jpg
     
    • Подобається Подобається x 15
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Полосате печиво з горіхами.

    Курячі жовтки 3шт.
    Масло вершкове 180г.
    Грецькі горіхи 150г.
    Сметана 2ст.л.
    Какао 25г. (можна і менше, якщо воно темне)
    Борошно 30г. (але дивитися по тісту, воно не має бути туге)

    Холодне масло порізати кубиками і разом з просіяним борошном перетерти в крошку.
    Туди ж додати жовтки і цукор, замісити тісто.
    Розділити тісто на 2 частини. До однієї додати сметану і какао і замісити шоколадне тісто.
    2 частини тіста (білу і шоколадну) замотати в харч. плівку і поставити в холодильник.
    Вийняти і розділити кожну частину, ще на 4 менші.
    Кожну частинку розкатати в прямокутник, розміром 9 на 15 см., підрівняти краї. Обрізки не викидати, а відкласти в сторону.
    На шоколадний пласт викласти крупно нарізані горіхи, зверху викласти білий пласт і також посипати горіхами і так зі всіма пластами.
    З обрізків сформувати ще один прямокутник і викласти його останнім.
    Великий горіховий прямокутник завернути в пергаментний папір, зверху пройтися по ньому качалкою і добре з пресувати.
    Покласти в морозилку на 30 хв.
    Вийняти і нарізати на шматки, товщиною 1,5-2 см.
    Викласти на бритванку і випікати при т 180", 15-20 хв. (краще орієнтуватися по своїй духовці).
    СМАЧНОГО!!

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 13
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  5. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Традиційний британський рецепт імбирного пісочного печива "Dorset shortbread Penny Biscuits".
    Рецепт від англійки - дуже автентичний ))
    Вказую пропорції, які перевела з унцій.
    300 гр Борошна
    100 гр Цукрової пудри
    200 гр Масла
    1/2 чайної ложки імбиру (порошок)

    Масло викласти з холодильника на півгодинки, щоб стало м"якшим. Порубати його ножем, борошно пудру і імбир перемішати і потім додати до масла, можна виделкою розминати, а потім руками. Тісто спочатку буде не дуже слухняне, і навіть може здатись, що всьо пропало, воно буде кришитись і т д., але від тепла рук масло тане і зрештою виходить таке собі досить густе тісто. З нього треба зробити дві ковбаски, обваляти їх в цукрі Demerara (можна і в звичайному, а можна і взагалі цього не робити). І поставити в холодильник, доки не затвердне. Потім порізати "ковбаски" скибками товщиною 6-7 мм, і випікати 10-15 хв при 180 градусах (з вентилятором краще) У мене газова плита то вони дуже підрум"янюються знизу. я навіть одного разу їх перевертала )) Дуже смачні, але обережно - ну дуже калорійні :girl_blush2:
     
    • Подобається Подобається x 8
  6. SoloGalka

    SoloGalka Moderator Команда форуму

    Щойно зробила офігЄнну смакоту - спішу ділитись :good2:

    Червоний болгарський перець фарширований домашнім сиром

    Беремо свіжий, гарний, грубий червоний перець (взяла 3 великих)
    Свіжий селянський сир (в мене було грам 700-800)
    Паприку мелену (обов"язковий складник)
    часник - 3-4 зубчики, хто як полюбляє
    М"яке вершкове масло
    Сіль - за смаком
    Чорний перець - за бажанням ;)
    Можна додати зелень, мілко нарізану

    Відрізаємо верх перцю
    Сир добре перетираємо до однорідної маси разом з маслом
    Додаємо часник, паприку, сіль
    Начиняємо перець і смакота готова :nyam2:
    Дуже добре до борщу чи зупки, можна робити канапку
    (на хліб покласти тонко нарізаний перець, виходить поживна сирна маса в гарному і соковитому обрамленні)
    IMG_20160822_144126.jpg IMG_20160822_144213.jpg

    Всім смачного! :give_rose:
     
    • Подобається Подобається x 9
  7. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    ЯБЛУЧНИЙ ТОРТ БЕЗ ВИПІЧКИ.


    300гр. печива Марія, сметана - 450-500гр. 0,5скл цукру, 1-пачка ванільного цукру, 1кг -яблук, кориця, лимонна цедра за смаком.
    Яблука почистити і натерти, на найгрубшій терці. Сметану вилити в каструлю, додати цукор, ванільний цукор, цедру лимона, перемішати довести до кипіння.
    Як закипить, відразу всипати яблука і тушкувати 10-15 хв до готовності яблук, не забувати помішувати.
    Відставити, додати корицю, перемішати, охолодити. У форму викладати шар печення Марія, шар яблучного крему , (останій шар має бути крем). Прикрасити за бажанням. Поставити в холодне місце на 8годин. Смачного!
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    Дівчата! Зробіть собі і своїм діткам суперкорисне і суперсмачне ГАРБУЗОВЕ МОРОЗИВО.
    Я вчора зробила, так мої його зїли, ще тільки ледь охололо, навіть не дали замерзнути. А найменший, ще цілий вечір ходив і морозилку відкривав. Шукав добавки, а не було:girl_haha:
    200 гр гарбуза спекти в духовці у фользі (можна порізати шматочками, можна цілим куском)
    3 ст. л. меду
    1 банан
    300 гр сметани (в мене не було, тому викоритовувала вершки)
    0,5 ч. л. кориці
    Гарбузове пюре розімяти виделкою, додати, мед, банан, корицю (я давала буквально на кінчику ножа). Все збити блендером до однорідної маси. Окремо збити сметану або вершки і легенько підмішати гарбузову масу. Поставити в морозилку на 4- 5 год (в мене стільки не прожило).
    Дуже смачно!
    Гарбуз в мене був мускатний, практично без специфічного запаху. Із звичайного не пробувала
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Інформативно Інформативно x 2
  9. Uliana Look

    Uliana Look New Member

    Среди моих любимых десертов есть один очень нежный и сладкий, который покоряет своей красотой

    Торт "Павлова"
    [​IMG]
     
    • Смішно Смішно x 1
  10. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    Яблуко в клярі.

    Яблуко – 1 шт. Борошно – 3 ст. л. Молоко – 3 ст. л. Яйце – 1 шт. цукор, сіль, кориця, ванільний цукор, цедра лимона або гвоздика. Рослинна олія для смаження.

    Одне ціле яйце, молоко, цукор, сіль, ванільний цукор, цедру лимона або гвоздику. Все збити, додати борошно та вимішати у рівну масу яка по густині повинна бути як густа сметана. Яблуко почистити вибрати насіння.

    - Чищене яблуко порізати на кружальця товщиною в 1 см.

    - Нарізані кружальця замочити у рідкому тісті та смажити у гарячій олії.

    Смажені яблука викладати на серветку щоб увібрала зайву олію.

    - При подачі притрусити цукровою пудрою і корицею.
     
  11. Burchenyatko

    Burchenyatko Well-Known Member

    Рецепт чудових домашніх рогаличків, які розлітаються просто на раз-два!
    В нас вони мають назву кіфлики)))
    Одразу попереджаю, що краще продуктів брати більше і робити дві порції, бо мої домашні, наприклад, з'їдають їх швидше за насіння)))
    Кіфлики
    300 г муки
    250 г маргарину (краще, звісно, масла)
    1яйце
    3 ст.ложки сметани
    2 ст.ложки вина або оцту
    Будь-яке густе повидло, мені найкраще смакує сливове або абрикосове.
    Замісити еластичне тісто.
    Накрити, щоб не висохло. На ніч в холодильник.
    Розкатуємо натонко великий пласт, ріжемо на квадратики, кладемо по трошки повидла і скрутити (від кута), сформувати рогалик. Можна різати трикутниками, то кому як зручніше))
    В духовку десь на 15 хв на 190-200 градусів. Дивитися, щоб не пересохли. Потім посипати пудрою.
    Дуже смачно з горіховою начинкою (мелені горіхи+цукор+збиті білки).
    Якщо повидла густого нема, можна взяти варення і змішати з тими ж меленими горіхами (особливо абрикосове так смакує, просто бомба) чи кокосовою стружкою.
    Смачного! [​IMG]


    Надіслано від мого Redmi 3S, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 13
    • Зе бест! Зе бест! x 5
  12. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка


    МАЗЮКА ГОРІХОВА
    Ця штука найкраще смакуватиме закрученою у печений баклажан, але і на маленьку гріночку з помідоркою-чері теж нічого). Отже, дрібнесенько посічені грецькі горіхи+дрібненько натертий твердий сир+зубочок часничку через прес+сметана з майонезом+сіль та перець за смаком. Усе перемішати і намазати). Смакота неймовірна! Сподобалось абсолютно всім)!
    ПЕЧЕНЕ БЕДРО ІНДИКА
    Це взагалі універсальний рецепт на всі випадки життя). Гості ще довго згадуватимуть))).
    Отже, купуємо бедро індика (наші були орієнтовно на 1 - 1,3 кг штука). Готуємо маринад - часник+трави орегано, майорану, карі, мускатний горіх, сіль, перець + оливкова олія. Дати тому настоятись хвилин 20-30. Потім тим натираємо наше м'ясо. І в холодне місце на чим подовше). У нас стояло майже 3 доби. Але вже за кілька годин буде все добре промариноване. Потім замотуємо у фольгу у пару шарів. Нагріваємо духовку до 250 градусів, і лише в таку відправляємо наше мяско. На пів годинки, потім скручуємо до 180 градусів ще на годину, потім розвертаємо фольгу у вигляді човника, щоб м'яско підрумянилось, і кожні 5 хвилин поливаємо його його ж соком) ще десь пів годинки. Готовність перевіряємо зубочисткою - якщо сік прозорий білий, то і індик готовий. Але колоти треба десь коло кістки. У нас на компанію з семи дорослих було таких три шматки, то ще кавалок залишився на другий день.
    САЛАТ СМАКОТА
    Мікс салату + кавалочки підсмаженого на сухій пательні шпондерку і підсушені на серветці + зернятка гранату + дрібно нарізану пів кільцями червону цибулину + помідорки чері + соєвий соус та оливкова олія.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  13. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    SAM_1487.jpg
    Пісочний яблучно-чорничний пиріг.
    200г маргарину мякого
    50г смальцю
    400-500г муки
    4 жовтки
    250г цукру
    1п. порошку до печива
    1п. ванільного цукру
    1/3 тіста - в морозилку. Решта викласти у форму, посипати манкою, викласти порізані яблука, або інші фрукти,зверху збиті білки, по білках натерти тісто на терці.

    4 білки збити, додати 150г цукру(я даю менше), 1п. кисілю червоного.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Баян Баян x 1
  14. SweetMira

    SweetMira Well-Known Member

    На прохання в карму даю рецепт Вафельних рулетів. З порції виходить 4 рулети.
    Рецепт зазнимкований з журналу "Рецепти господині" за січень 2017 р. IMG_20170205_100306.jpg 1486490043311-1276429828.jpg
     
    • Подобається Подобається x 6
  15. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Десерт "Павлова".
    Рецепт меренги взяла у @Музик :
    Значить, потрібно 4 білки збити з 180-200 гр.цукру, який попередньо вимішаний з 12 гр. кукурудзяного крохмалю, до жорстких піків, після чого добавити 0,5 ч.ложки винного оцту(я добавила лимонний сік). На вистеленому пергаментом деко сформувати форму майбутнього десерту і в духовку, яка перед тим нагрівалась при 175 градусах, після того, як поставили деко, зменшити температуру до 125 градусів і випікати 30 хв. Потім зменшити до 100 градусів і випікати ще годину. Залишити у виключеній духовій шафі до повного вистигання.

    Далі-справа фантазії. Класика - крем із вершків. До них цукру не потрібно, просто збити в пухку масу і викласти поверх десерту, фіналом якого будуть фрукти. Я ж не шукаю банального, тому і доповнила лимонним курдом, який є смачнючим і сам по собі: 2 яйця+80 гр.цукру+чайна ложка доброї лимонної цедри+50 мл.лимонного соку. Збити і заварити на паровій бані до загустіння, постійно помішуючи.Охолодити. )

    19145711_1911772065707374_8080532285366557282_n.jpg
     
    • Зе бест! Зе бест! x 6
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчатка, дайте, будь ласка, рецептик якогось простенького печива для дитини. Але простенького ))) бо пекар з мене ще той.
     
  17. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    • я печу за таким рецептом. муку пробую кожен раз іншу..кукурудзяну. вівсяну.трошки лляної.. от ще думаю мигдальну.спельтову спробувати. замість масла інколи даю олію.. муки йде трохи більше ніж пише в рецепті .

    і ще пекла потріскане печиво з какао. какао давала менше ніж в рецепті. і з мукою експериментувала..[​IMG]
    --- дописи об"єднано, 30 Червень 2017 ---
    мене цікавлять рецепти цукерок для діток. хто знає, поділіться плз
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. ZORRO WEST

    ZORRO WEST Active Member

    А де рецепт?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Лазанья з кабачків.
    Пишу з пам'яті:
    Нарізати тоненькими плястерками по всій довжині декілька кабачків. Трошки по олити і поставити стікати.

    Фарш 1. Легко обсмажити цибульку, перемішати її з фаршем (я роблю курка-свинина), 1ст. л том пасти або 3-4 кетчупу. Італійські трави. Часничок. Посолити.

    Фарш 2. Домашній сир (добре навіть трохи залежаний) посолити, можна дати кропу, сіль-перець, збити яйце. Якщо сухий - дати ложку сметани або майонезу. Перемішати.

    Складаємо в форму змащену олійкою:

    Кабачки (в "нахльост" (підкажіть в карму як правильно українською. Дяк))
    На кабачки Фарш 1. Зверху Фарш 2, затираємо твердим сиром. Знову кабачки і т.д.
    Я робила 2-3 шари з фаршами. Зверху викладаємо кабачки. Можна полити сметанкою з 1 ст.л. борошна (чи хто хоче соусом бешамель) і затерти твердим сиром. Накрити кришкою або фольгою.
    Пекти 40хв-1:10 при 180 °С.
    Рецепт можна коригувати під свої вподобання. Смачного
     
    Останнє редагування: 4 Серпень 2017
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  20. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Кабачатники
    2 середні кабачки потерти на "бурякову" терку.
    1 кабачок на "моркв'яну".
    4 ст.л. манки.
    5 ст.л. борошна.
    4 яйця.
    Сіль, перець.
    Перемішати, поставити на годину. . Перед смаженням додати 4 ст.л. олії.
    На сковорідку для налисників лопаткою позмащувати товщиною до 0.5 см. Обсмажити з двох сторін.

    600 гр фаршу.
    1 кабачок на "моркв'яну" терку.
    Сіль, перець.

    Викласти фарш на "налисники", закрутити, скласти в форму помащену олією.
    Зверху полити 5 ст.л. сметани, 3 зубчики часнику.
    Затерти твердим сиром. Пекти 40 хв при 180°С.

    :ed4d70def841dc74b57:i-m_so_happy::nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Корисно Корисно x 1
  21. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Я кабачки підсмажую на сковорідці грилевій. Додає аромату і смаку.:girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Креативно Креативно x 1