З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мушу поділитись рецептом просто бомбезним! В нас якщо він є, то його одразу нема. І не важливо об’єм, іде просто шаленими темпами).
    Сирковий десерт.
    Отже, беремо сир кисломолочний. Колись мала домашній. В час карантину купила молокіівський 0,2% жирності. В мене було 1 кг. Можна в рази менше). Взяла також два пакети 15% сметани тієі ж молокіі. Пакет 25грамовий желатину, 14 столових ложок цукру, 5 пакетиків ванільного цукру. Мала також кокосову стружку 2 пакети. Можна і без неї, але хто любить, то навіть дуже пасує).
    Отже, сир кімнатної температури збиваємо міксером з 10 ложками цукру (я дала 8). Можна раціонально додати кокосову стружку. Окремо збиваємо сметану з рештою цукру (5ст ложок + ванілька). В окремій посудині розводимо желатин. В мене його треба було залити дуже гарячою водою. На пакет 25 гр дала десь 100-150 грам води. Добре розчинити і трішки вистудити. Потім з’єднуємо сир з сметаною, потім туди ж желатин. Добре перемішати (я то роблю міксером). І в посудину. Зверху ще присипала кокосом. І в холодильник на пару годин. У нас це просто бомбезний сніданок. Поливаю джемом з журавлини. Якщо в когось раптом діти не люблять сир, то з цим десертом вони його оцінять). Даю гарантію!!! Смачного!
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Зе бест! Зе бест! x 5
  3. олюся_зі_львова

    олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

    Якщо актуально в теплу пору, напишу рецепт домашнього "квасу" з цикорію- я взяла кілька з інтернету і з них вийшов власний рецепт- отже 5 л води кипяченої теплої (тобто закипятити і дати вистигнути), додати 2 стол. ложки сухого цикорію (продається в магазина там де кава, може бути і напій з цикорієм), 1ч.л. лимонної кислоти, 350гр. цукру і 5 гр. сухих дріжджів, перемішати і лишити на 2-2,5 години, щоб дріжджі почали працювати, потім розлити у пласт. пляшки і поставити в холодне місце, - за кілька годин "квас" готовий, на ніч бажато не залишати в теплі- перебродить, у нас 5 л випивається дуже скоро, особливо влітку. Робила окрошку на цьому квасі- супер, тільки менше цукру дала, щоб був кисліший.
     
    • Подобається Подобається x 6
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

     
    • Подобається Подобається x 1
  5. porIra

    porIra Well-Known Member

    Не можу не поділитися.
    Сезон редиски триває.
    Нам засмакувало дуже!!!
    IMG_20200502_130446.jpg IMG_20200502_134714.jpg IMG_20200502_141952.jpg
    Цибулю і моркву нарізала півкружальцями, редиску - соломкою (в мене була пальчикова), посолила до смаку, можна улюблених трав додати.
    Заправила то все салатною заправкою (олія, соєвий соус, діжонська гірчиця, мед) і в духовку при 180° на 30 хв.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 3
  6. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Сирні булочки:
    Сир 150 г

    Молоко 200 мл

    Яйце 1 шт.

    Цукор 100 г

    Дрібка солі

    Дріжджі сухі 7 г

    Борошно 500г

    Масло 100г

    Додатково:

    Джем ( повидло), можна згущене молоко варене або шоколадну пасту.

    Жовток+ 2 ч.л. води для змазування

    Навіть не треба готувати опару, просто змішуємо всі інгредієнти, крім масла і борошна.

    Важливо‼️ всі продукти повинні бути кімнатної температури, молоко теплим.

    Додаємо борошно, змішуємо тісто. В кінці додаємо м'яке масло і вимішуємо тісто близько 10 хв. Накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1,5 години.

    Далі ділимо тісто на 12 частин та формуємо булочки. Даємо їм підійти 20 хв. Змащуємо жовтком.
    Випікати 20-25 хвилин при 180 град.
    Тут як їх скручувати
    97199622_1634447536708632_2441342402699460608_n.jpg
     
    Останнє редагування: 18 Травень 2020
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  7. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    Рисова зупка з фрикадельками з рибки.
    Спочатку готуємо рибні фрикадельки: порізати цибульку кубиками або
    півкільцями, спасерувати на олії до золотистого кольору.
    Два рази пропускаємо філе рибки через м’ясорубку разом з охолодженою
    цибулькою я ще додаю розмочені вівсяні пластівці - додаєте в фарш
    сіль, перець, спеції які ви любите.
    Добре вибиваємо фарш, формуємо фрикадельки за допомогою 2-х чайних ложок розміром з волоський горіх , ставимо в холодильник.
    І беремось за приготування зупки.
    У кипячу воду покласти почищену цілу цибулину (коли буде готова забрати з зупки)
    морквочку (коли морквочка готова витягую з зупки і коли вона охолоне, нарізаю різними фігурками і даю знов в зупку) корінь петрушочки, зубчик часнику. Довести до кипіння і варити 10хвл.
    Потім додати промитий рис, коли рис закипить, додати картоплю (можна картоплю не додавати хто як любить) варити 10-15хвл трошки посолити, потім додати рибні фрикадельки варити при слабкому вогні 7-10хвл.
    За 2-3хвл до закінчення варіння зупки додайте спеції: духмяний перчик,перчик горошком, лавровий листочок, і ті спеції які ви любите.
    Подавайте зупку не відразу дайте їй настоятись 10-15хвл.
    Коли подаєте посипте зеленью кріп, петрушка, селера, на ваш смак додавайте ті приправи які ви любите.
    Смакуйте на здоров’ячко.
     
    • мімімі мімімі x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Корисні цукерки.

    Сирні "Рафаелло"
    250г. домашнього сиру
    110-120г. сухого обезжиреного молока
    50-100г. кокосової стружки
    підсолоджувач до смаку( я використовую мед, або стевію)
    мигдаль

    - Мигдаль підсмажити
    - Дом.сир+ сухе молоко+ кокос. стружка+підсолоджувач = зміщати в одну масу
    - Сформувати кульки, в середину яких покласти мигдаль. Обкачати кульки в кокос. стружці.


    Арахісові цукерки.
    2ст.л. кокосової олії (розтопити)
    2ст.л. арахісового масла (змішвти з кокос.олією)
    вівсяне борошно ( можна перемолоти пластівці)
    ізюм (можна замінити, або зовсім нічого не додавати)
    - З"єднати всі інг-ти і сформувати кульки, як грецький горіх. Поставити в холодильник.
     
    • Подобається Подобається x 4
  9. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Який я люблю салат з маринованими грибами. Для @Hexe і кому згодиться.
    Мариную невеличку синю цибулю у цукрі і оцті без фанатизму пожмакати.
    Добре злити гриби від маринаду. Я не промиваю, мені вони водянисті після промивання стають. Грузді і опеньки в мене люблять.
    І далі або солоний огірок кружальцями (особливо зимою, коли свіжих овочів нема), або, як зараз, помідор і трохи фети мені сюди пасує.
    Чорний перець і хороша соняшникова олія (щоб пахнула соняшником), або яка вже є.

    Імам-баялди від Ази Геворгян - це дуже смачно. Я готую як гарнір до якогось м'яска чи риби, замість отого вермишель\картопля\рис. Там треба баклажани, стільки ж паприки, соус з помідор і цибулі (1 чайна ложка цукру у нього таки дуже пасує) і часник-петрушка, сіль-перець. Отака 100% веганська страва.

    Баклажани я чищу від шкірки, нарізаю як у відео, вимочую з півгодини у підсоленій воді під пресом. Потім воду просто зливаю і смажу пластини на сухій сковорідці тільки змазую олією пензликом з обох боків. Отак налила поруч пів-стакана олії і макаю пензлик. Бо не люблю оте плавання в олії всього.
    Все інше по рецепту з відео.
    Без м'яса, сиру і тп.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Liubusha

    Liubusha New Member

    Парфе з банановим брауні

    СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:

    Склад брауні:
    Інгредієнти для пудингу:
    • 1,5 чашки бананового пюре
    • ⅔ чашки сирих кешью
    • 3 столові ложки кленового сиропу
    • 2 столові ложки какао-порошку
    • 1 чайна ложка ванільного екстракту
    • 2 столові ложки топленого масла какао
    Фрукти:
    • 2-3 стиглих банана, нарізаних кубиками
    Парфе - це приємний легкий і веселий десерт, який можна красиво подати. На жаль, він не завжди корисний або низькокалорійний. Багато фруктових парфе, хоча і містять солодкі фрукти, зазвичай містять доданий цукор, в якому немає необхідності. Добре, що є рецепт корисного парфе, який вимагає веганскої пудингу і сирих інгредієнтів, так що ви можете насолоджуватися парфе без будь-якої провини. Всі інгредієнти цього веганскої парфе для брауні - натуральні і цільні продукти. Солодкість досягається за рахунок кленового сиропу з низьким глікемічним індексом і природної солодощі бананів.

    Приготування
    1. Щоб приготувати брауні, змішайте всі інгредієнти в кухонному комбайні до розшарування. Подальша обробка призведе до того, що браун стане жирним.
    2. Щоб приготувати пудинг, змішайте банан, горіхи кеш'ю, кленовий сироп, какао-порошок і ваніль в блендері до отримання однорідної маси. Додайте масло какао і знову збийте. Охолодіть пудинг в холодильнику не менше 2-4 годин.
    3. Щоб зібрати парфе, перекладіть нарізані кубиками банани в високий прозорий стакан. Викладіть зверху шар пудингу, потім посипте його сумішшю тістечка. Повторіть шари ще один або два рази.
    4. Негайно подавайте з чашкою чаю.
    Важко повірити, що це веганські парфе для брауні є смачним і корисним. Текстура крихкого тістечка в точності нагадує брауні, а кремова консистенція веганскої пудингу і шоколадного смаку не дозволяє повірити, що парфе веганський. Шоколадні якості плюс додатковий натяк на банан - ідеальне поєднання.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. galochkamama

    galochkamama New Member

    1-курка філе - варене
    2-корейська морква
    3-гриби смажені з цибулею
    майонез
    Самий улюблений салат
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Alyonaaaa

    Alyonaaaa New Member

    люблю страви, що можно швидко приготувати: ледачі вареники. ледачі пельмені і все в такому дусі:girl_haha:
     
    • Смішно Смішно x 1
  13. ZORRO WEST

    ZORRO WEST Well-Known Member

    Про ледачі пельмені ще не чула:girl_crazy:але б спробувала:d23:
     
  14. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Та йой, то певно типу макаронів по-флотськи мало би вийти :girl_crazy:.
     
    • Смішно Смішно x 1
  15. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    В кого залежалися банани з Миколая? Цей рецеп для вас! Це дуже-дуже ароматно і смачно!
    Переглядала в ютуб рецепти британського королівського повара і вирішила спробувати цей популярний банана бред.


    Все спростила для себе і це просто БОМБА!

    3-4 перезрілих банани
    225 гр борошна
    1 чл розпушувача
    115 гр масла
    1 п ванільного цукру
    150 гр цукру
    1/3 чл солі
    2 яйця
    дрібка кориці

    Наповнення:
    1 стік сушеної клюкви (30гр) Не мала сушеної вишні
    100 гр ізюму (не люблю багато)
    80 гр товчених не дуже дрібно грецьких горіхів (можна чуть більше)

    Потовкти виделкою перезрілі чищені банани. Додати все крім муки (масло розм'якшене). Збити міксером 4-5 хв. Додати муку, збити. Вийде така досить тугенька для міксера маса, але "взбіваєма", ще 3-4 хв збити міксером.
    Додати наповнення і перемішати ложкою.
    Вилити на пергамент в кексницю і на 50 хв на 180 град у розігріту духовку.
    Через приблизно 20-25 хв випікання пройтися вздовж по середині кексу ножем, ріжучи ту "кірочку" яка за цей час вже взялася. Це забезпечить краще пропікання кексу всередині. Це обов`язково не забути!
    Кекс має стати рівномірно коричневий.
    Вийняти з духовки, дати постояти з 15 хв у формі. Тоді вийняти і до повного охолодження. Загорнути в харчову плівку і на пару годин в холодильник.
    Це дуже смачно...
    Їсти намазуючи скибку маслом з ейт оклок ті :).
     
    • Подобається Подобається x 3