З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мушу поділитись рецептом просто бомбезним! В нас якщо він є, то його одразу нема. І не важливо об’єм, іде просто шаленими темпами).
    Сирковий десерт.
    Отже, беремо сир кисломолочний. Колись мала домашній. В час карантину купила молокіівський 0,2% жирності. В мене було 1 кг. Можна в рази менше). Взяла також два пакети 15% сметани тієі ж молокіі. Пакет 25грамовий желатину, 14 столових ложок цукру, 5 пакетиків ванільного цукру. Мала також кокосову стружку 2 пакети. Можна і без неї, але хто любить, то навіть дуже пасує).
    Отже, сир кімнатної температури збиваємо міксером з 10 ложками цукру (я дала 8). Можна раціонально додати кокосову стружку. Окремо збиваємо сметану з рештою цукру (5ст ложок + ванілька). В окремій посудині розводимо желатин. В мене його треба було залити дуже гарячою водою. На пакет 25 гр дала десь 100-150 грам води. Добре розчинити і трішки вистудити. Потім з’єднуємо сир з сметаною, потім туди ж желатин. Добре перемішати (я то роблю міксером). І в посудину. Зверху ще присипала кокосом. І в холодильник на пару годин. У нас це просто бомбезний сніданок. Поливаю джемом з журавлини. Якщо в когось раптом діти не люблять сир, то з цим десертом вони його оцінять). Даю гарантію!!! Смачного!
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Зе бест! Зе бест! x 5
  3. олюся_зі_львова

    олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

    Якщо актуально в теплу пору, напишу рецепт домашнього "квасу" з цикорію- я взяла кілька з інтернету і з них вийшов власний рецепт- отже 5 л води кипяченої теплої (тобто закипятити і дати вистигнути), додати 2 стол. ложки сухого цикорію (продається в магазина там де кава, може бути і напій з цикорієм), 1ч.л. лимонної кислоти, 350гр. цукру і 5 гр. сухих дріжджів, перемішати і лишити на 2-2,5 години, щоб дріжджі почали працювати, потім розлити у пласт. пляшки і поставити в холодне місце, - за кілька годин "квас" готовий, на ніч бажато не залишати в теплі- перебродить, у нас 5 л випивається дуже скоро, особливо влітку. Робила окрошку на цьому квасі- супер, тільки менше цукру дала, щоб був кисліший.
     
    • Подобається Подобається x 6
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

     
    • Подобається Подобається x 1
  5. porIra

    porIra Well-Known Member

    Не можу не поділитися.
    Сезон редиски триває.
    Нам засмакувало дуже!!!
    IMG_20200502_130446.jpg IMG_20200502_134714.jpg IMG_20200502_141952.jpg
    Цибулю і моркву нарізала півкружальцями, редиску - соломкою (в мене була пальчикова), посолила до смаку, можна улюблених трав додати.
    Заправила то все салатною заправкою (олія, соєвий соус, діжонська гірчиця, мед) і в духовку при 180° на 30 хв.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 3
  6. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Сирні булочки:
    Сир 150 г

    Молоко 200 мл

    Яйце 1 шт.

    Цукор 100 г

    Дрібка солі

    Дріжджі сухі 7 г

    Борошно 500г

    Масло 100г

    Додатково:

    Джем ( повидло), можна згущене молоко варене або шоколадну пасту.

    Жовток+ 2 ч.л. води для змазування

    Навіть не треба готувати опару, просто змішуємо всі інгредієнти, крім масла і борошна.

    Важливо‼️ всі продукти повинні бути кімнатної температури, молоко теплим.

    Додаємо борошно, змішуємо тісто. В кінці додаємо м'яке масло і вимішуємо тісто близько 10 хв. Накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1,5 години.

    Далі ділимо тісто на 12 частин та формуємо булочки. Даємо їм підійти 20 хв. Змащуємо жовтком.
    Випікати 20-25 хвилин при 180 град.
    Тут як їх скручувати
    97199622_1634447536708632_2441342402699460608_n.jpg
     
    Останнє редагування: 18 Травень 2020
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    Рисова зупка з фрикадельками з рибки.
    Спочатку готуємо рибні фрикадельки: порізати цибульку кубиками або
    півкільцями, спасерувати на олії до золотистого кольору.
    Два рази пропускаємо філе рибки через м’ясорубку разом з охолодженою
    цибулькою я ще додаю розмочені вівсяні пластівці - додаєте в фарш
    сіль, перець, спеції які ви любите.
    Добре вибиваємо фарш, формуємо фрикадельки за допомогою 2-х чайних ложок розміром з волоський горіх , ставимо в холодильник.
    І беремось за приготування зупки.
    У кипячу воду покласти почищену цілу цибулину (коли буде готова забрати з зупки)
    морквочку (коли морквочка готова витягую з зупки і коли вона охолоне, нарізаю різними фігурками і даю знов в зупку) корінь петрушочки, зубчик часнику. Довести до кипіння і варити 10хвл.
    Потім додати промитий рис, коли рис закипить, додати картоплю (можна картоплю не додавати хто як любить) варити 10-15хвл трошки посолити, потім додати рибні фрикадельки варити при слабкому вогні 7-10хвл.
    За 2-3хвл до закінчення варіння зупки додайте спеції: духмяний перчик,перчик горошком, лавровий листочок, і ті спеції які ви любите.
    Подавайте зупку не відразу дайте їй настоятись 10-15хвл.
    Коли подаєте посипте зеленью кріп, петрушка, селера, на ваш смак додавайте ті приправи які ви любите.
    Смакуйте на здоров’ячко.
     
    • мімімі мімімі x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Корисні цукерки.

    Сирні "Рафаелло"
    250г. домашнього сиру
    110-120г. сухого обезжиреного молока
    50-100г. кокосової стружки
    підсолоджувач до смаку( я використовую мед, або стевію)
    мигдаль

    - Мигдаль підсмажити
    - Дом.сир+ сухе молоко+ кокос. стружка+підсолоджувач = зміщати в одну масу
    - Сформувати кульки, в середину яких покласти мигдаль. Обкачати кульки в кокос. стружці.


    Арахісові цукерки.
    2ст.л. кокосової олії (розтопити)
    2ст.л. арахісового масла (змішвти з кокос.олією)
    вівсяне борошно ( можна перемолоти пластівці)
    ізюм (можна замінити, або зовсім нічого не додавати)
    - З"єднати всі інг-ти і сформувати кульки, як грецький горіх. Поставити в холодильник.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Який я люблю салат з маринованими грибами. Для @Hexe і кому згодиться.
    Мариную невеличку синю цибулю у цукрі і оцті без фанатизму пожмакати.
    Добре злити гриби від маринаду. Я не промиваю, мені вони водянисті після промивання стають. Грузді і опеньки в мене люблять.
    І далі або солоний огірок кружальцями (особливо зимою, коли свіжих овочів нема), або, як зараз, помідор і трохи фети мені сюди пасує.
    Чорний перець і хороша соняшникова олія (щоб пахнула соняшником), або яка вже є.

    Імам-баялди від Ази Геворгян - це дуже смачно. Я готую як гарнір до якогось м'яска чи риби, замість отого вермишель\картопля\рис. Там треба баклажани, стільки ж паприки, соус з помідор і цибулі (1 чайна ложка цукру у нього таки дуже пасує) і часник-петрушка, сіль-перець. Отака 100% веганська страва.

    Баклажани я чищу від шкірки, нарізаю як у відео, вимочую з півгодини у підсоленій воді під пресом. Потім воду просто зливаю і смажу пластини на сухій сковорідці тільки змазую олією пензликом з обох боків. Отак налила поруч пів-стакана олії і макаю пензлик. Бо не люблю оте плавання в олії всього.
    Все інше по рецепту з відео.
    Без м'яса, сиру і тп.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Liubusha

    Liubusha New Member

    Парфе з банановим брауні

    СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:

    Склад брауні:
    Інгредієнти для пудингу:
    • 1,5 чашки бананового пюре
    • ⅔ чашки сирих кешью
    • 3 столові ложки кленового сиропу
    • 2 столові ложки какао-порошку
    • 1 чайна ложка ванільного екстракту
    • 2 столові ложки топленого масла какао
    Фрукти:
    • 2-3 стиглих банана, нарізаних кубиками
    Парфе - це приємний легкий і веселий десерт, який можна красиво подати. На жаль, він не завжди корисний або низькокалорійний. Багато фруктових парфе, хоча і містять солодкі фрукти, зазвичай містять доданий цукор, в якому немає необхідності. Добре, що є рецепт корисного парфе, який вимагає веганскої пудингу і сирих інгредієнтів, так що ви можете насолоджуватися парфе без будь-якої провини. Всі інгредієнти цього веганскої парфе для брауні - натуральні і цільні продукти. Солодкість досягається за рахунок кленового сиропу з низьким глікемічним індексом і природної солодощі бананів.

    Приготування
    1. Щоб приготувати брауні, змішайте всі інгредієнти в кухонному комбайні до розшарування. Подальша обробка призведе до того, що браун стане жирним.
    2. Щоб приготувати пудинг, змішайте банан, горіхи кеш'ю, кленовий сироп, какао-порошок і ваніль в блендері до отримання однорідної маси. Додайте масло какао і знову збийте. Охолодіть пудинг в холодильнику не менше 2-4 годин.
    3. Щоб зібрати парфе, перекладіть нарізані кубиками банани в високий прозорий стакан. Викладіть зверху шар пудингу, потім посипте його сумішшю тістечка. Повторіть шари ще один або два рази.
    4. Негайно подавайте з чашкою чаю.
    Важко повірити, що це веганські парфе для брауні є смачним і корисним. Текстура крихкого тістечка в точності нагадує брауні, а кремова консистенція веганскої пудингу і шоколадного смаку не дозволяє повірити, що парфе веганський. Шоколадні якості плюс додатковий натяк на банан - ідеальне поєднання.