запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka Well-Known Member

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 2
  2. Ascorbinka

    Ascorbinka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Від себе хочу додати рецепт сирої консервованої чорниці.
    2 літри мелених або збитих блендером чорниць засипати 3.5 -4 літри цукру, поставити в холодильник на 3 дні, час від часу помішувати, щоб розчинився цукор. Виходить досить густа маса. Банки і кришки добре простерилізувати. Варення наливати в гарячі банки, зразу закручувати. Так само можна готувати смородину і суницю. Інші фрукти потебують кип"ятіння, інакше "вистрілюють" при зберіганні.
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    минулого року порізала кільцями кабачки без жодних додаткових дій, поскладала в кульки і в морозилку. Дитині взимку варила зупку, витягуючи по 1 кільцю щодня.

    Всі ягоди з городу (трускавка, смородина, обліпиха, малина і навіть горобина) заморожую так як є - без цукру!

    Кріп і щавель порізаний теж у морозилці.

    Свекруха проварює гриби і заморожує, але вона живе у гірській місцевості.

    Що ще можна і треба заморозити?

    О, згадала, моя бабця для лінивих морву робить. В один день натре пакунок цілий моркви, а потім потрохи вибирає з морозилки, якщо треба до зупи дати, щоб не вимазувати руки і не терти 1 морквину...
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: запаси на зиму

    Я теж морожу кріп. Ще петрушку.
    А от вже для лінивих, то ще морожу підсмажену цибульку до вареників. Досить багато.
    Тільки не подумайте, що то я така лінива і для себе морожу. ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я теж морожу кріп, петрушку і щавель :) Крім того всі ягоди - чорниці, суниці, трускавки, навіть порічки, бо взимі використовую їх для приготування фуа-гра. З консервування то вже під настрій.. Минулого року консервувала перці і помідори-чері, але ми їх досі не з'їли..

    Цього року вже зробила кілька банок варення з трускавки і на тому певно зупинюся - з маленькогю дитиною не дуже наконсервуєш.
     
  6. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Думаю, що від такого різномаїття ковсервацій від "Чумака", "Вереса" в продажу українські жіночки скоро перестануть консервувати зовсім. :) Хіба що робитимуть то for fun. :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Ascorbinka

    Ascorbinka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    так то воно так, але при такому різноманітті хімічних добавок і всякої гидоти (правду про яку ми дізнаємось років через 10-20) краще консервувати самому.

    Зелень кропу, петрушки, цибульки сушу... так мені чогось більше смакує... На витяжку ставлю підносик з порізаною зеленню, за пару днів вже суха. Потім то все в баночку і в холодильник (не морозілку) а можна і так зберігати.... То все з тих "лінивих" міркувань... не треба зайвий раз в холодильник лізти, маю насипану зелень в баночці для приправ... все під руками.;)
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. Ascorbinka

    Ascorbinka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    смак зберігся? дуже люблю кабачки обжарені в муці/яйці... цього року вже заморозила пару порцій, буду пробувати взимку жарити:))
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    ніби смак був звичний. тільки от я берегла кабачки лише для доці, як на смаження то треба було багато б заморозити...
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Bavarlok

    Bavarlok Member

    Відповідь: запаси на зиму

    серед усіх способів зимового зберігання плодів найбільше мені подобається заморожувння. Вже який рік морозимо вишню, чорну горобину, смородину. (до речі горошок також можна, але це вже інша тема:)) Пакуємо порціями в маленькі поліетиленові кульочки, завязуємо - і на швидку заморозку в морозильну камеру. Коли замерзне (до стану "кісточок") можна переключити на нормальний режим. Взимку береш собі порціями і робиш з того що душа забажає:) ми робимо класні компоти (вода закипає, газ вимикаємо і вкидуємо ягоди + цукру за смаком:)) Хоча звісно не все можна морозити! наприклад полуницю потім їсти неможливо, така водяниста! (чи може це ми неправильно заморожували?)
    Яблука і грушки можна зберігати інакшим чином? кожен плід загортається в папір (можна в газету), акуратно складається в у якусь велику посудину (ми беремо ящики з деревяних дощок, у яких фрукти продають). Тримати можна на балконі, якщо це засклена лоджія, або у підвалі. До січня-лютого маємо свіжі яблука:)
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. Читатель_Обкома

    Читатель_Обкома Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Фи..все очень просто!!!!;)
    Окунаете свежую ягодку...в парафин....затем натираете сверху зубчиком чеснока....делает сладкий раствор..и шприцом прокалываете ягодку...и добавляете в нее сироп....ягодку заворачиваете в марлечку и в полиэтиленовый мешочек...и быстро в морозильную камеру...
    Зимой достаете...и не размораживая ...выкидываете в мусорку!:p
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. ~KOLOBOK~

    ~KOLOBOK~ Guest

    Відповідь: запаси на зиму

    Берете грошi, бажано ще зеленi i закатуєте то в банки- зимою як знайдете, чесно. :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  13. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Доброго дня! Кабачки заморозила перший раз...викинула, зато тепер знаю секрет...перед заморозкою їх потрібно помити, шкірку не знімати, нарізати кружочками товщиною 1 см, посолити, дати щоб сік стік, але не класти під прес, а потім пофасувати і в морозилку

    Додано через 5 хвилин
    а ще я морожу...сливи. А на рахунок консервації...дуже люблю консервовані опеньки, помідорки та огурки :) може хто підкаже смечненький рецепт, але щоб був правдивий! Наперед дякую!
     
  14. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    а у нас ще кабачки сушать, як гриби.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    :eek: не може бути! Справді...цікаво...

    Додано через 1 хвилину
    Смак...не знаю...я викинула, бо коли я їх розморозила, то було на щось дивне схоже, дуже водянисті вони стали...
     
  16. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    нанизують на нитку і сушать, а потім можна і рагу робити і тушкувати з сметаною, вони у нас у такому вигляді замість сушених грибочків ідуть
     
    • Подобається Подобається x 5
  17. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Чесно кажучи, я навіть не знала, що капачки можна сушити!
     
  18. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    І кабачки, і баклажани. Щоправда, я сушу у спеціальній сушарці :). А ще я собі на всю зиму приправу зробила: корінь моркви, петрушки, селери порізала кубиками, додала зелень, цибульку і посушила. Додаю взимку до зупки, рагу. Смачно.
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Redhotchilly

    Redhotchilly Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    нема часу взагалі робити такі запаси... але дуже люблю бочкові помідори і огірки
     
  20. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я на рахунок зелені голову собі не морочу, МИ її мало вживаємо, та її можна зимою купити на базарі, в супермаркеті...а ось на рахунок консервації...