запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    ще може бути справа у способі заморозки. Я наприклад як тільки вареники трішки затвердіють (мінімально - щоб не прилипали один до одного), відразу герметично порційно пакую в пакети і далі в морозилку. Якщо забуваю спакувати в пакети і вони відкриті постоять більше години, то рахуй пропало, будуть розварюватись, навіть танці з бубном не поможуть. Але в мене холодильник ноуфрост, зі старим такого не було.
    п.с. вареники варю, так як писала Rona
     
    • Корисно Корисно x 1
  3. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дівчата, де ви зберігаєте ті вялені помідори-баклажани в оліі? В кладовці чи в холодильнику? Чи не зіпсуються?
     
  4. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Я тримаю в кладовці в квартирі. Банки на закрутку,без ексцесів.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Дівчата, а що ви на зиму робите з помідорками черрі?маю їх пару кг і не знаю як використати.
    Одна сусідка казала що морозить цілі , зі шкіркою і зимою дає в салат... хто ще так робить? вони годні після розморозки до салату? чи краще не ризикувати і замаринувати?
     
  6. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я минулого року маринувала червоні і зелені черіки, не сподобалося (може рецепт був невдалий).
    Цього року заморозила кілька пакетів, якщо не в салат, то на піцу-запіканки-тушкування буде супер.
     
  7. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    скоріше всього. Ми чері закриваєм за рецептом помідорів-дольок з цибулею. Тільки помідори не розрізаєм, а цілими закладаємо. Мінус один - тверда шкірка(але я не їм шкірки від будь-яких помідорів).
     
  8. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    зі шкірками?
     
    • мімімі мімімі x 1
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Так, помила, посушила, виклала в один ряд у верхню шухляду, заморозила, згребла в пакети. Одне задоволення.
     
  10. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Зробила сьогодні Ваш кетчуп з своїх помідорів:girl_smile:.
    Дякую, рецепт дійсно вартий неабиякої уваги.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. rose

    rose Member

    Дівчата, а хтось пробував заморозити помідори, щоб зимою до піци додавати? Чи вони ніяк не витримують заморозку?
     
  12. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я кубіками морожу, щоб потім одразу на піцу і в духовку, чи для зупки, рагу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    В мене процес заготівлі запасів на зиму вже розпочався. Отже, варю варення з соснових шишок (якраз на них сезон), та збиваю масло. А ще хтось вже щось почав запасати?
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. marianast

    marianast Well-Known Member

    Так. Попрошу детальніше. Які шишки? Де брали? За яким рецептом варите?
    Можна фото шишки?
    Я гуглила, звичайно, але всюди різні ті шишки.... які брати?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Я щавель уже наморозила і пару баночок на дуууже терміново-лінивий випадок закрутила.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Шишки молодесенькі соснові, чим менші, тим кращі. У нас десь такі як 1/3 пальця))). Купив чоловік на базарі. Іх якраз треба збирати кінець травня-початок червня. Але я б сама не збирала, бо вони смолисті такі). Я іх помила і треба залити на ніч водою хорошою на 2-3 см щоб покривало. Мені виявилось води забагато(. Я б іх просто трішки тією водою змочила. Потім на літру береться 1кг цукру і вариться як варення 5-хвилинка тричі. І в банки. Я поки два рази переварила. Мені рідкувате. Але буде як буде).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  17. Altera

    Altera зачарована птуха

    Дівчата, а ревінь хтось пробував морозити? Як він себе поведе потім?
    Консистенція не важлива, бо всерівно в переробку, а от на смак - зберігає свій присмак-аромат специфічний чи не варто морочитися?
    --- дописи об"єднано, 28 Травень 2017 ---
    ще ніколи не пробувала (та й не бачила) такого варення..певно тому, що в нас лісів соснових нема поблизу:)
    І як воно на смак? Як ШО?:)
    А оті шишки потім їсться?:)
    Чи то просто як ліки використовують?
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. YeWa

    YeWa Well-Known Member

    Таке варення я привозила з Грузії. Купувала в Боржомі, воно там дуже популярне. Використовувала, як відхаркуючий засіб при кашлі. Воно мені чимось нагадує пертусин. Шишки я вживала, але мої домашні не всі люблять ті шишки. Мені нормально.
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. sanches

    sanches Well-Known Member

    Я морозила порізаний в кульочках, потім варила компот і в шарлотку кидала. Мені сподобалось.
    Добре, що нагадали, в мене на балконі як раз пучок ревіню загаряє, піду заморожувати))

    Отправлено с моего M3s через Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    В нас хоч і є соснові ліси, але вперше його спробувала саме цієі зими. Як ліки. Але мені воно дуже ароматне), будемо вживати як імуностимулятор. А ще його добре в чай давати, не боїться високих температур. Я шишки їла, але моїм вони не дуже.
    А от горіхове колись в дитинстві їла, правда, не пам'ятаю смаку).
     
  21. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Купила сьогодні трояндової пелюстки. Хочу зробити варення, але ще ніколи такого не робила. Підкажіть, будь-ласка, перевірені рецепти!!!