запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. flame

    flame невгамовний експериментатор

    я планую на наступний тиждень. Ціна на помідори мала би якраз бути добра.
     
  3. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Я планую на вихідні. А які ціни зараз на помідори? Сьогодні купувала по 6.75грн в місцeвому магазині, то хороші, спілі. Бо в іншому були трохи зeлeнкуваті.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    А оцет не даєте? Минулого року робила цей соус, дуже смачний!) Але давала оцту 150мл, бо переживала, щоб не постріляло.
    Може хтось робив по схожому рецепту?
     
  5. Dusheska

    Dusheska Member

    Господиньки, маю до вас питання, чи хто пробував закручувати базарні огірки? Так склались цього року обставини, що домашніх не встигла накрутити, от думаю чи можна базарні мариновані зробити чи квашені.
     
  6. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Я квасила, то все ок.
    Мама маринувала, огірки, як огірки.
     
  7. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Я сьогодні з шувару,то брала помідори ящиком, такі якраз на аджику,тобто молоти,але впринципі завтра переберу ще,то є і гарні, по 3,50 грн. Перець червоний гарний по 13 грн.буду починати закрутки робити від завтра
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Vinnikomachka

    Vinnikomachka Читаюча посиденька

    дівчата, хтось робив сливи-венгерки у власному соці, маю пакет сливок але ніколи не робила, підкажіть
     
  9. octavia

    octavia Well-Known Member

    В своєму соці не робила , але робила мариновані по цьому рецепту Сливи мариновані - дуже вишукана пікантна закуска. Смак ідеальний ніби в'ялені оливки,супер під сирну тарілку , до вина і просто так з'їсти. Я лише кісточки виймала , а все решта по рецепту, не шкода затрачених 5 днів на маринування!
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Буду сьогодні вялити помідори, мама дала 1,5 відра домашньої сливки. Оля, @flame тицьни, будь ласка, в твій рецепт, бо вже за рік забула. Минулорічні були шикарні, зацінили всі.
     
  11. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Це не мій рецепті і не хочу забирати собі лаври слави:girl_blush2:. Цитую оригінал Рецепт в"ялених помідорів і слив від @Vinnytska :girl_curtsey:
     
    Останнє редагування: 27 Серпень 2017
    • Подобається Подобається x 2
  12. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Дівчата, як там справи з кетчупом від @KрошкаЄнот ? Хтось вже робив? Чи я перша вчора 15 кг помідорів на кетчуп переробила? Вийшло 33 банки різнокаліберних - від 300 до 500мл.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  13. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я буду в вівторок робити, поки морально готуюсь, бо минулорічних запасів стало тільки на пів зими. Цього року треба більше робити:girl_smile:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. flame

    flame невгамовний експериментатор

    угу, в нас те саме. ТОму і відважилася на 15кг. Але то - жесть.
     
  15. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я минулого року зробила з 15 кг., цього року певно буде 30...:wacko:
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  16. flame

    flame невгамовний експериментатор

    оооо, то треба ставити погруддя на алеї кулінарної слави, і то мінімум мідне. :girl_wink:
    Зробила ще на початку тижня 10 літрів перетертих помідорів на заправки і соте.
    То вже всьо, цього року з помідорами - кінець.
    Треба ще перцю. Дуже багато треба, але дорогий він щось аж занадто - вчора на Шуварі 25-30 грн. Ще трошки почекаю.
     
  17. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    А як ти його крутиш? Я хочу гострий перчик чілі якось смачно замаринувати.
     
  18. flame

    flame невгамовний експериментатор

    нє, я перець не кручу, але маю смачний рецепт для болгарського солодкого. Я перець морожу кубиками. Ну і звичайно фаширований в необмеженій кількості. :girl_haha::girl_haha::girl_haha:
    IMG_20160811_001547.jpg
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    А чим фаршируєш?
     
  20. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @raspberry @flame
    Я не знаю, скільки ви всього заготовок консервуєте на зиму, але я консервую тільки кетчуп.
    То після минулорічного подвигу - 15 кеге за раз більше на таке не підписуюсь.
    Переробляю 5 кг за 2 вечори - перший бланшую і варю, другий - на м'ясорубку, заправляю-варю з крохмалем-розливаю.
    Мені так легше, ніж до середини ночі мудохатись, а потім цілий день на роботі вмирати (скс ага:girl_crazy:)
    По темі - поки зробила 1 порцію, додала всіх перців по чайній ложці і 2 чайних ложки угорської пішти (то все тато, який мій минулорічний "гострий" кетчуп обізвав лагідним :girl_haha:).
    Якраз мали нагоду на вихідних під шашличок випробувати, то навіть свекруха!!! рецепт попросила :girl_cool:
    Нам на двох 3 порції (15 кг) на зиму вистачає, тому мені ще максимум 4 вечори тому ділу присвятити, в досить енергозберігаючому режимі, тому не парюсь.
    Пи.си: цього року в зв'язку з сімейними обставинами не маємо змоги купити помідори гуртом, на Шуварі, то брала на Привокзальному по 7 грн, і то ледь знайшла по такій ціні (середня ціна - 9 грн за кг).
     
    • Подобається Подобається x 3
  21. flame

    flame невгамовний експериментатор

    стандартий фарш, як на голубці: багато м"яса, прошки рису, пасерована цибулька+морква, кріп-петрушка.
    IMG_20160810_231549.jpg
    --- дописи об"єднано, 27 Серпень 2017 ---
    зараз тільки томатну заправку і кетчуп. З минулого року маю ще 5 банок літрових цвітної капусти. І мама ще огірків наквасила.
    Все решту морожу. Ггггг маю 2 морозилки і ще в холодильнику 2 шуфляди.
    Ну їх ті закрутки.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1