Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму Звичайно, що можна Пишу рецепт на 5 кг буряка ( але роблю і меншими порціями, відповідно все ділю в пропорціях) 5 кг відвареного буряка , нарізати соломкою (можна і на грубій терці натерти, але тоді буряк варити щоб був трошки твердуватий) 0,5 літрова банка томатної пасти. 1 стакан олії 1 стакан оцту 1 стакан цукру НЕ СОЛИТИ! Вимішати все з бурячком і розкласти в пів літрові банки. Стерилізувати 10 хвилин. А потім кидаю до борщу майже в кінці.
Відповідь: запаси на зиму Знаю що майонез неможна нагрівати, він дуже шкідливий, навіть якщо брати домашній то з нього мала б зробитись яєшня при нагріванні.
Відповідь: запаси на зиму та в наш час взагалі багато чого шкідливого, а майонез і в ненагрітому стані шкідливий. Тому особисто я не надаю цьому великої уваги. Зате ікра має незвичний смак і реально дуже смачна)))
Відповідь: запаси на зиму морожу половинками без кісточок. А потім використовую в компот, в пиріг, або в булочки як начинку. В основному всі фрукти і ягоди морожу для компоту. Вже наморозила трішки ожини.... Шпаргівка мене вже 2-й день чекає, все ніяк руки не дійдуть почистити, порізати і в морозилку....
Відповідь: запаси на зиму мої запаси на зиму поповнились. Отже, маю вже три види варення (полуничне, малинове і абрикосове) і кабачкову ікру. Сьогодні закриватиму кабачки скибочками, а в планах ще купа всього. Дівчата, де ви то все тримаєте???
Відповідь: запаси на зиму Мені трохи легше,бо в нас своя хата з підвалом.то полки вже забиті,і вже на землю почала складати банки. В мене на полі росте фасоля кущова,о от не знаю чи то шпарагівка,бо хотілось би закрити,чи така теж підійде?
Відповідь: запаси на зиму А я ще додаю болгарського перцю. Смакота неймовірна і реально такі закрутки дуже зручні зимою, особливо, якщо варити пісний борщ - готується за пів години. Дівчата, а ви вже починаєте крутити огірки-помідори? А то я дістала нині охоту, баньки перемила, хрону накопала, а тепер сиджу і думаю - може то зарано і овочі ще будуть дешевші?
Відповідь: запаси на зиму я також їх додаю як маю на той момент ( а в оригіналі то без них рецепт) я ще інколи замість томатної пасти додаю перетерті помідори А ще закриваю з буряка салат, там теж болгарський перець йде, правда без томатної пасти і там додається сіль. Я вже закрила 10 літрових баночок огірків маринованих "Чумак" називаються (то вони з морквою і цибулькою маринуються) але не купляла, від чоловіка мами притягнула а так біля нас огірки по 6 грн за кг, то трохи закруто, думаю ще дешевші будуть. А помідори завжди саме раніше в кінці серпня закриваю.
Відповідь: запаси на зиму Я також маю рецепт смачнючих маринованих огірочків з морквою та цибулькою: маринад: 2,5 літри води 400 гр. оцту 300 гр. цуку 100 гр. солі заварити маринад. На дно банки покласти суцвіття кропу, сиру моркву порізану кружечками, цибулю кружечками, кілька зубчиків часнику, перець чорний та духмяний, лавровий листок, гвоздичку, а потім вже огірочки. Стерилізувати поки огірочки не поміняють колір, десь 3 хв.
Відповідь: запаси на зиму то точно закруто,в нас можна взяти по 1,50-2грн(приїзжайте в Самбір). скоро і мої на городі будуть,а я вже так багато закрила свекрухиних. тепер чекаю на аличу...
Відповідь: запаси на зиму Сьогодні муж купив 20 кг помідор великих ,червонющих.Захотів томатний сік.знайшла рецепт,вже ледве на ногах стою,закручую банки.Вийшло 15 літрів.доречі помідори 2 грн за кілограм-халява.
Відповідь: запаси на зиму З ціною вгадати важко. Але цього року огірки, здається, швидше з'явилися. То я вже закрила пару банок на зиму - квашених. А сьогодні 18,5 л ніжинського салату зробила (вчора тітка дала з села величезних огірків). Що ще з таких огірків робити? Великі, як кабачки. І шкода викидати . А я ще той салат не їм - все чоловікові буде . Так намучилася - вже думаю купити якусь нарізачку для овочів, щоб різати їх, як в рекламі - з усмішкою і швидко. ---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ---------- - А мій захотів ніжинського салату Ну що ти їм зробиш: головне поїсти!
Відповідь: запаси на зиму А я саме такі великі мариную з морквою і цибулькою ріжу на невеликі куски і в літрову банку, дуже кльово, бо просто мариновані люблю невеликі а ще моя свекруха якось їх з гірчицею закриває
Відповідь: запаси на зиму зробили ми багатооооооооооооооооо абрикосовогоооооооооо варення, так класно, а ще на плиті чекає порічкова галяретка, ще разок варимо і усю Тішусь
Відповідь: запаси на зиму Огірки "Чумак" На 1 літр води: 250 г оцту 150 г цукру 0,5 столової ложки солі Накласти в банки зелень, моркву і цибулю кружельцями, огірків, пару зубчиків часнику (все кладу в хаотичному порядку єдине на дно зелень і зверху ще трошки петрушечки і лавровий листок). Залити маринадом і стерилізувати 10 хв. ПС дзвонила моя свекруха сказала, що вже достигла жовта алича, вот в мене аж руки чешуться вже кабачочки з аличею закрити, стримую себе раніше, ніж планувала за малим не поїхати
Відповідь: запаси на зиму Я в неділю такі закривала, перший раз. Не знаю що з того вийшло, взимку побачимо.
Відповідь: запаси на зиму Даю рецепт кабачкової ікри. Дуже смачна виходить, подібна на магазинну виходить 7-8 півлітрових банок 4 кг кабачків 0,5 кг моркви 0,5 кг цибулі 0,5 л олії 100гр цукру 2 ст.л. солі 3 ст.л оцту(6-9 0,5 л томатна паста 1п. майо незу кабачки перетираю ставлю на маленький вогонь. Тим часом перетерту цибулю і моркву смажимо в олії(я то роблю в каструльці), додаємо до кабачків. Сюди ж додпєм оцет, сіль, цукор. Це все має варитись 2год. Потім додаєм майонез і томатну пасту і ще варим 30хв. В самому кінці видавлюємо 10 зубчиків часнику. Розкладаємо в банки і стерилізуємо 15хв. Кілька порад: я все тру на терці як на деруни в комбайні. Минулого року свекруха робила ікру за цим рецептом, але все молола на м"ясорубці, було смачно але не те. Томатну пасту беру чумак, а майонез - провансаль. Була ідея додати домашній майонез і помідори, але ще не пробувала. Спробую завтра зробити зовсім трішки і тоді відпишу
Відповідь: запаси на зиму між іншим дуже смачні огірки ,в мене чоловік їх дуже любить,і сам їх закручує мені не довіряє а я сьогодні варила варення з аличі
Відповідь: запаси на зиму Салат Ніжинський 4 кг огірків 400г цибулі 18 зубків часнику 250мл олії 200мл оцту 100г солі 2 пучки петрушки ½-літрових банок 9-10шт. В кожну простерилізовану банку покласти по 3 горошки перцю гіркого і духмяного і 1 лавровий лист. Олію закип'ятити в банці (потім в неї ж накладати салат). Огірки порізати разом із шкіркою на кружальця 2мм (моя мама каже, що треба чистити). Додати порізану півкільцями цибулю, подріблену зелень петрушки, сіль, оцет, олію, подріблений часникодавкою часник. Добре вимішати рукою. Дати постояти 1-2 год., щоб пустило сік. Стерилізувати 40-60хв. Щось мені здається, що це дуже стандартний рецепт салату. Я знаю, що є ще подібний із додаванням цукру. Кажуть, з цукром смачніше. :confused: