запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. mamaTimy

    mamaTimy ... трохи вредна))

    Відповідь: запаси на зиму

    Milka, думаю що можна без болгарського. Заправка буде іншою, зате вам буде до смаку.
    Дівчата! Хто що закручує ще з баклажанів? Підкажіть!
     
  3. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    ото я сьогодні наскакалася біля тих банок.
    Зате маю тепер закриті мариновані помідорчики і перчик двох видів:girl_curtsey:

    Milka перепис заправки до борщу без болгарського перцю я викладала в цій темі. Закриваю такий, бо теж не люблю борщ з болгарським перцем.
     
  4. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    Вчора чоловік купив на шуварі 40 кг помідорів :8:
    Добре, що свекруха трошки закрила. А я хочу закрити соус до піци і не можу знайти рецепту. В цій темі хтось давав, дівчата відгукніться
     
  5. Leila

    Leila Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Чоловік привіз кизил, хочу варення зробити, але як правильно, підкажіть хто знає будь ласка.
     
  6. Florena

    Florena Member

    Відповідь: запаси на зиму

    ЗАКУСКА "ЛЮКС" ІЗ БАКЛАЖАНІВ
    3кг баклажанів, 10 солодких перчин, 10 морквин, 3кг помідор, 1гол. часнику, 2/3скл. цукру, 2скл. олії, 100мл оцту, сіль та перець на смак.
    Баклажани порізати кружальцями, перець- соломкою, моркву на терку, помідори на м"ясорубку, часник на прес. Помідорну масу+олію+оцет+цукор+сіль+перець довести до кипіння. Додати моркву та варити 10хв+баклажани 10хв+перець 10хв+часник. Розфасувати у стерелізовані банки та закатати.

    ---------- Додано в 21:42 ---------- Попередній допис був написаний в 21:33 ----------

    КЕТЧУП (я використовую для піци)
    1.5кг помідор перекрутити на м"ясорубку, 1/2ч.л сухої гірчиці, 1/2ч.л чорного меленого перцю, 3 бутончика гвоздики, 1ч.л меленої кориці, сіль, цукор за смаком. Усе це проварити на маленькому вогні 1год з моменту закипання. В кінці варки додати 1ст.л оцту. Розкласти у банки та простерелізувати 10-15хв
     
    Останнє редагування: 23 Серпень 2011
  7. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    стерилізувати треба?
    І ще таке питання, часто бачу в рецептах, що ...викладати у попередньо стерилізовані банки. Як їх попередньо стерилізувати?
     
  8. Florena

    Florena Member

    Відповідь: запаси на зиму

    ПЕРЕЦЬ У ПОМІДОРНІЙ ЗАЛИВЦІ
    3л соку із перекручених помідорів, 0.5кг тертої моркви, 0.5л олії, 75гр солі, 200гр цукру все це варити 30хв. В киплячу масу додати 5кг перцю розрізаного на 4 частини та 1 гіркий перчик, 200гр подрібненого часнику, 200 оцету. Вирити усю масу 15-20хв. Розкласти перець у банки, залити заливкою у якій варився та стерелізувати 10хв. Вихід 7л

    ---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:49 ----------

    Я стерелізую так, беру каструльку, наливаю в неї води десь на два пальці, далі кладу кришки, якими маю закривати банки, а на них ставлю банки перевернуті донизу горлишком.Вода кипить, банка стерелізується, пробую, якщо дно банки гаряче, її знімаю ставлю іншу. Таким методом стерелізую багато років, виходить швидко.
     
  9. Vika

    Vika Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    а я останні роки стерилізую в мікрохвильовці. наливаю трохи води і включаю щоб покипіла десь 4-5 хв.
     
  10. Magnolia

    Magnolia Active Member

    Відповідь: запаси на зиму

    А я стерилізую банки "бабусиним способом" - знімаю в киплячого чайника кришку і ставлю банку горлишком вниз. Кришки для банок варю в другому банячку. Щоправда, цей спосіб я використовую тільки для 0,5-1 літрових банок, коли закручую варення чи повидло.
     
  11. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: запаси на зиму

    Я від тата навчилася в духовці стерилізувати. розігріваю до поза 100 градусів, хвилин за 15 вимикаю і трішки остуджую. Розливаю гаряче в ще гарячі банки. Кришки перед закруткою хвилин 10 кип'ячу, закриваю теж ще гарячими. Ми робимо великі обсяги, то тільки так.

    А ми бахнули 36 півлітрових слоїків яблучної мармоляди. Поки ті яблука почистили, думали руки відваляться - 3 великі відра чищених яблук, зате смакота яка!
     
  12. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Сподвиглась трохи огірочків квашених закрити, заливала їх розсолом по самоє німогу, закрила, перевернула дном вверх. Коли поставила дном вниз бачу, що зверху огірочки росолом не покриті, це зле? Будуть стояти?
     
  13. zeza

    zeza New Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Якраз вчора закрила. Роблю з кісточками(без ніколи не пробувала).
    На 1кг ягід 1-1,5кг цукру (залежить від кислоти кизилу - це я так *на око* визначаю) і прибл. 300-400мл води. Зварити сироп і залити ягоди, залишити прибл. на 6 год. Потім проварити на малому вогні, збираючи піну прибл. 5-7хв(кипіння). Знову залишити на 6 год. Потім варити до готовності(у мене це неконтрольований процес *на око* чи *на зуб*). Банки в духовці стерилізую, а кришки проварюю.
    Треба побавитись, але зате не розварені ягоди і колір красивий.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Leila

    Leila Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    я не мала на увазі драглювати кизил :), я просто не хочу щоб був сухуватий кизил, такий щоб обліплює кісточку. Думала може треба якось спочатку його самого проварити щоб розпарився. Буду завтра починати робити те варення.
     
  15. Coshitce

    Coshitce Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дякую за новий рецепт, завтра попробую. Помідорів своїх аж забагато, видумуємо шо зробити, бо виявилось що основна кількість кущів "биче серце", "малинівка" і жовті великі, а "сливок" тільки 10 кущів. Вчора закрутила сливки за рецептом бабуні (солодкі виходять). А ті величезні в банки не пролазать, то буду всякі аджики-лечо-перетери робити. Зараз сидимо з чоловіком: сік яблучний з соковарки чекаємо :girl_blum: .
     
  16. zeza

    zeza New Member

    Відповідь: запаси на зиму

    У мене виходить м'який. Основне не переварити. І ще другий раз варення може стояти довше, якщо немає часу ним займатися.
     
  17. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Закрила сьогодні помідорки половинками і перець, минулого тижня закрутила баклажани в аджиці і соус ткемалі і все це поховала бо вже би їла, ми вже по трошки огірочки відкриваємо, а ще навіть не осінь.
     
  18. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я закриваю помідоровий соус, але він не спеціально до піцци, я і до борщу його даю, до макаронів, м!яса, голубців і т.д.
    Там роботи мінімум, стерелізувати нічого не треба, ні банки ні сам соус...
    Як когось цікавить то дам перепис!
     
  19. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    ви ще питаєте????
     
  20. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    [​IMG]
    Але для того соусу було б дуже добре мати таку штучку, в соусі шкірок тоді не буде.(дуже навіть рекомендую її, буже класно варення зі смородини і чорниці робити, перетер і чисте воно, без шкірки)

    І так:
    Я варю той соус в 7л баняку.
    На дно баняка лию 1,5-2 ст. олії,(мішаю звичайну з оливковою) засипаю помідорам порізаними на половинки(як купую помідори на закрутки, то завжди беру багато і з них вибираю биті на соус а гарніші на маринування) на помідори кидаю 2 великі цибулини, ріжу грубо, і дві великі морквини, багато петрушки, корінь салери(можна зелень) і дуже добре дати базилік,часник і сіль, перець(не соліть сильно, краще потім страву доправити до смаку),перець даю червоний. Воно собі вариться десь до 2 год, періодично помішувати!(хто має термобаняк то тоді варити 40хв)
    Коли соус зварився я перетираю його через ту штучку(фото вище) і ще раз даю йому закипіти і тоді гаряче заливаю в помиті банки і закатую або закручую кришкою(кришки попередньо заливаю кип"ятком) і під одіяло!(при бажанні можете банки в мікрохвильовці підігріти,я не грію)
    Я завжди варю по 4 порції(тобто 4 семилітрові баняки)
    Зимою використовую до всього, даю до плов, м"яса,готою різні соуси,типу "паста кон тонно" або рігатонні.
    Я навіть знаєте що раз зробила, взяла сирі макарони висипала на бритванку, дала копчені сердельки і залила то все тим соусом, трохи розбавила водою і запхала в духовку.Так класно вийшло, головне потім посуди ніякої мити не треба було, тих баняків і друшляків і сковорідок
     
  21. Michela

    Michela New Member

    Відповідь: запаси на зиму