запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: запаси на зиму

    наша городня малина вже зовсім пройшла...
    боюсь, що залишки дощі подозбивають зовсім.
    перетираю - блендеру низький уклін, досипаю цукор і ще трішки пробиваю
     
  3. zabawa

    zabawa Member

    Відповідь: запаси на зиму

     
  4. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: запаси на зиму

     
  5. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    в мене по 300-350 гр виходить - якраз на порцію достатньо, бо 0.5 кг може бути забагато. Наприклад, на випічку.
    Чорниці морозила і з цукром, і без.
    Без цукру - сухенькі і ціленькі виходять, як "нові" ))
    З цукром тоже добре, але вже на вторинну переробку

    Я в епіцентрі купувала. там різного калібру є (там, де цвяхи ))))
     
  6. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: запаси на зиму

    точно не скажу, але чи то в Метро брали, чи теж в якомусь маркеті - незнаю.... їх легко можна знайти:girl_cool:
    додала окремо тему з переписами закруток з цієї теми, бо виросло в заморожування-сушіння і закрутки, пошук складний надто, то "поприбирала".
    шукаю якісь цікаві варіанти закруток, але цікавить асорті якесь оригінальне, побачила, що його і цвітної капусти майже ніхто не крутить...хм...
    а ще зустріла допис без відповіді про фізаліс - комусь ще цікаво? бо робимо і маринований як закуску і розкішне варення фізаліс+апельсин+горіхи. рецепти давати?
     
  7. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    намилилася я робити огірки ось так : великі огірки потерти на велику терку. На літр суміші додати 1 ст.л. з верхом солі, 1 ст.л. тертого часнику. 1 ст.л. гірчиці в зернах і чайну ложку тертого хрону. В трилітрову банку накласти тертих огірків, потім шар ціленьких маленьких, потім терті і т.д. Зверху насипати гарно гірчиці ( в зернах). Закривається капроновою кришкою.Зроблю трилітрову банку. Якщо буде гарно то й на зиму спробую. Дуже вже хвалять. Називається "шалені огірочки".

    Ще вичитала про мариновану календулу і про чорнобривці які треба класти в банки з помідорами маринованими ( і в свіжі салати)
     
  8. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Ой, сьогодні щось схоже роблю, тільки вони не під капронову, а під звичайну кришку закриваються. Ввечері викладу фото, кому буде цікаво дам рецепт. Бо вони дуже смачні з часничком, гірчичкою, перчиком....ум-м-м)
     
  9. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: запаси на зиму

    Давати! :girl_claping:
     
  10. galkin

    galkin New Member

    Відповідь: запаси на зиму

    такі пакетики різних розмірів продаються у будь-яких кіосках з кульочками, одноразовою посудою
     
  11. Gybka Bob

    Gybka Bob Member

    Відповідь: запаси на зиму

    чекаю чекаю...і ніяк:d23:

    Я сьогодні закручувала кабачкову ікру і огірочки з гірчицею. Не знаю,як огірки (бо попробую аж зимою), а ікру вже смакувала! Можу дати рецепт,якщо когось зацікавить!
     
  12. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    А я замовляла в Ikea - дуже хороші, з подвійною смужкою-застібкою.
    Я вже закрутила вісім 0,5 літрових баночок маринованих маленьких огірочків з гірчицею і ще 5 великих банок заквасила. На черзі помідори, але то напевно ще зарано, коли помідори крутять, в серпні?
     
  13. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: запаси на зиму

    угу, кримські. Але мені вони не дуже, я буду крутити зараз (помідорки з Заліщиків).
     
  14. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Відповідь: запаси на зиму

    підкажіть...гірчиця має бути суха в зернах (так як перець горошками) чи така як до страв додається в банці в зернах?
    І ще, ці огірочки їдять тільки цілими чи потерті теж їстівні?)))
     
  15. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    На численні прохання даю рецепт:

    Баклажани гострі з червоним перцем і часником

    5кг баклажанів
    0,5 л. води
    0,5л. олії
    0,5л. цукру
    0,5л. оцту
    3ст.л. солі
    + 5 стручків червоного перцю і 3 головки часнику

    Сироп довести до кипіння, баклажани порізати кільцями або соломкою, посолити щоб пустили сік, кипятити у сиропі 10хв. Перець з часником змолоти в мясорубці. Накладати у літрові банки, даючи посередині шар 1-2см. перцю з часником. По цьому рецепту виходить не надто гостре, якраз вміру. Хто любить більш гостре - більше шарів перцю. Стерилізувати 20хв.
     
  16. LuBimaya

    LuBimaya New Member

    Відповідь: запаси на зиму

    дівчата, а підкажіть, чи робив хтось томатний морс? Хочу перевірений рецепт, щоб 100% вийшов і гарно зберігався.
    В нас тут помідорів настигло!!! Валом! Вже і перемаринували, і соку томатного наробили, а їх ще пів городу...

    ---------- Додано в 10:57 ---------- Попередній допис був написаний в 10:56 ----------

    О! А ще хочу заправку до борщу робити! Хтось знає файний рецептик?
     
  17. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    дівчата, дуже прошу рецепт цілих груш у власному соку і абрикос:girl_flag_of_truce:
    може хто таке робив?
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: запаси на зиму

    Я. Вийшли СУПЕР! Стоять в слоїчку і чекають коли я схрумаю. Робила за бабциним переписом.

    Цілими у вас не вийде, але половинками тільки так.

    Пропорції
    1 кг абрикос
    250 - 300 гр цукру

    Абрикоси відібрати від кісточок, скласти в баняк або велику миску емальовану, засипати цукром і поставити на ніч в холодильник. На наступний день витягти (фрукти пустять багато соку. Ніякої води не треба) і поставити на вогонь. Довести до кипіння. Як появиться шума, зняти з вогню. Розкласти в слоїчки. Стерелізувати 15хв. (я не стерилізую) Закрутити і перевернути або вистигло.

    Все готово!

    Запитали мене скільки виходить готового продукту. В мене вийшов маленький слоїчок, тобто літра готового продукту вийде а то й менше. Бо воно увариться трохи.
     
    Останнє редагування: 2 Серпень 2012
  19. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    закрила 6 півлітрових баночок огірків в томат.соусі чумак(від odree), сьогодні заквасила 4 літрові банки огірків і закрила 6 півлітрових баночок лечо (від Cifalius), 4 банки компоту з ожини/яблук, мама дала варення з бурівок/чорниці, малини + наморозила фруктів/овочів/зелені (зберігаю у пакетах від фрекен бок), ще в планах обов"язково наробити томатного соусу, варення з абрикос.
     
  20. Gysochka

    Gysochka Member

    Відповідь: запаси на зиму

    ДІвчатка хто може сказати чи ця ікра получається за смаком така як колись радянська була, так мені захотілось власне такої.
     
  21. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    я робила, радянську не застала, але всі хто пробував , то казали, що така, правда я ще головку часнику давала, мусіла аж 3 рази варити, бо казали ще)