Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму Вичитала в газеті Добрий господар такий рецепт начинки для випічки:1 кг нарізаних яблук, 300 г цукру.Яблука вимити, нарізати дрібним кубиком і засипати цукром.Перемішати. Дати яблукам постояти7-8 годин. Довести яблука з цукром до кипіння. розкласти в стерилізовані банки і закрити. Накрити банки ковдрою і залишити вистигати. Потім перенести в прохолодне і темне місце.Можна використовувати як начинку для різної випічки, десертів або просто на хліб.
Відповідь: запаси на зиму Дякую Касю, дуже смачно! А я спробувала Чатні (індійські солодко-гострі припави, які подають до м'яса, рису і ін.) з яблук та клюкви, теж для тих хто полюбляє спеції. Вийшло не погано, гостренько. Рецепт надибала в інтернеті з блогу. Можливо комусь засмакує Отже: - 1,5 стакани клюкви; - 4 середніх яблука, (порізати кубиками, без шкірки); - 1 середня червона цибулина, дрібно порізана; - жменька ізюму; - невеличкий перчик чиллі (я брала з невеличкого четвертинку); - 1 ст.ложка тертого свіжого імбиру; - приблизно 150 г цукру; - 10 ст.л. оцту ( я брала яблучний 6; - палочка кориці; - 4-5 шт. гвоздики. Все викладаємо в каструлю і варимо на маленькому вогні до готовності (приблизно 1 годину). Все. Можна їсти зразу, а можна витримати з місяць часу для більш насиченого смаку. Смачного!
Відповідь: запаси на зиму так як того року багато грибів, то прийшлось щось пошукати цікавіше ніж просто мариновані грибочки, і ось вчора крутила такий салат (знайшла на якомусь сайті): Продукти: 2 кг. відварених грибів 1 кг. моркви 1 кг. цибулі 1 кг. червоного болгарського перцю 2 пачки кетчупу "Лагідний" 100 гр. води 100 гр. оцту 50 гр. солі 50 гр. цукру Гриби відварити 1,5 год., моркву потерти на грубій тертці, цибулю і перець порізати соломкою.Цибулю і моркву тушити в олії, потім додати перець і ще потушити 5 хв., додати кетчуп, гриби і тушити все разом 0,5 год. Потім додати сіль, цукор, оцет, воду, добре вимішати і розкласти в банки ( 0,5 л.) і стерилізувати 1 год. Олії приблизно 0,5 л. фото не вставляється, тож сорі. Але пробувала смачний, правда перцю давала менше і замість кетчупу давала томатну пасту 300 гр.
Відповідь: запаси на зиму Дівчата хочу на зиму зробити протизапальний засіб лимон+мід+імбир, може хтось знає пропорцію і як робити?
Відповідь: запаси на зиму Яблучне варення 5 кг чищених і нарізаних дольками яблук. 1,5 кг цукру Яблука пересипати цукром і поставити в духовку на 4 год. при t 150 -160 c (час приблизний, треба слідкувати за кольором варення і густиною) Час від часу помішувати. За годину до кінця можна додати пів чайної ложечки кориці. Додає дуже цікавий смачний присмак.
Відповідь: запаси на зиму тільки для особливо обдарованих господинь ( таких як я) треба написати- каструлю не заповнювати до верху. Бо яблука почнуть з неї вилазити, потім тяжко мити духовку. І довго доварювати на плиті.
Відповідь: запаси на зиму Дівчата, як думаєте, до коли буде полуниця, щоб я не пропустила наморозити? Тут у Львові не маю де, а морозилку маю в батьків, а поїду туди аж в кінці червня. То вже буде запізно? морозити тут скільки є?
Відповідь: запаси на зиму Минулого року морозила полуницю в кінці червня, то вже не було на базарі багато полуниці. Заморозьте тут, скільки влізе, а тоді ще в батьків. Полуниці багато не буває
Відповідь: запаси на зиму В кінці червня вона буде супер дорога, і мало, я теж до кінця червня дотягнула минулого року. А в цьому вже запаслась. Тоді коли вона була по 10 грн, і сухенька.
Відповідь: запаси на зиму Де то ви, цікаво по 10 грн надибали я менш ніж по 17 і то плохеньку, не бачила...
Відповідь: запаси на зиму В неділю чоловік на гуртовому Шуварі купив полуницю по 8 грн., не відбірна звісно, але досить непогана.
Відповідь: запаси на зиму Порадьте господині. Що мені варто заморозити/закрутити з огляду на вік дитини і її алергічної схильності (бо холодильник старенький і місця там дуже мало)? ---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ---------- Я поки що тільки про гарбуз думаю.
Відповідь: запаси на зиму Дівчата, а чи морозить хто на зиму румбарбар? Як він, цікаво, після розморожування виглядає і смакує (хотілось би для випічки чи компоту)?
Відповідь: запаси на зиму Да гарбуз і так гарно зберігається взимку, якщо звісно маєте якийсь гараж, підвал. А наморозити я б радила, кабачок, капусту цвітну, перець болгарський (хоч на рахунок його алергенності не впевнена) але моя дитина то все з задоволенням їла. Ну і ягоди - те що Ви будете влітку давати дитині, і на що буде гарна реакція то і морозьте. ---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ---------- Мені здається як всі ягоди, фрукти що містять багато води(полуниця наприклад) - ніяк. Хоча для експерименту я б заморозила, може не все так погано вийде.
Відповідь: запаси на зиму я морозила, але в компот лише використовувала і мені був нічим не гірший як свіжий
Відповідь: запаси на зиму нічого не планую їй давати до осені. А потім овочі. Але це таке, я ще про педагогічне догодовування інормації не "штудіювала".
Відповідь: запаси на зиму Слухайте, а в якому ви вигляді морозите клубніку? розрізаєте чи цілу, в кульочках? чи перетерту?
Відповідь: запаси на зиму один або два кульочки цілоїї гарної до мартіні, якщо не ахті то цілу до компоту, а так їсти то перемнуту з цукром
Відповідь: запаси на зиму Найбільше морожу перетерту з цукром, але трохи ще заморожую цілу полуницю, то взимку кидаю її до компотів.