запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Malva

    Malva Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Вичитала в газеті Добрий господар такий рецепт начинки для випічки:1 кг нарізаних яблук, 300 г цукру.Яблука вимити, нарізати дрібним кубиком і засипати цукром.Перемішати. Дати яблукам постояти7-8 годин. Довести яблука з цукром до кипіння. розкласти в стерилізовані банки і закрити. Накрити банки ковдрою і залишити вистигати. Потім перенести в прохолодне і темне місце.Можна використовувати як начинку для різної випічки, десертів або просто на хліб.
     
  3. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    А я спробувала Чатні (індійські солодко-гострі припави, які подають до м'яса, рису і ін.) з яблук та клюкви, теж для тих хто полюбляє спеції. Вийшло не погано, гостренько. Рецепт надибала в інтернеті з блогу. Можливо комусь засмакує:girl_wink:
    [​IMG]
    Отже:
    - 1,5 стакани клюкви;
    - 4 середніх яблука, (порізати кубиками, без шкірки);
    - 1 середня червона цибулина, дрібно порізана;
    - жменька ізюму;
    - невеличкий перчик чиллі (я брала з невеличкого четвертинку);
    - 1 ст.ложка тертого свіжого імбиру;
    - приблизно 150 г цукру;
    - 10 ст.л. оцту ( я брала яблучний 6:wacko:;
    - палочка кориці;
    - 4-5 шт. гвоздики.
    Все викладаємо в каструлю і варимо на маленькому вогні до готовності (приблизно 1 годину). Все. Можна їсти зразу, а можна витримати з місяць часу для більш насиченого смаку. Смачного!
     
  4. whisper

    whisper Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    так як того року багато грибів, то прийшлось щось пошукати цікавіше ніж просто мариновані грибочки, і ось вчора крутила такий салат (знайшла на якомусь сайті):
    Продукти:
    2 кг. відварених грибів
    1 кг. моркви
    1 кг. цибулі
    1 кг. червоного болгарського перцю
    2 пачки кетчупу "Лагідний"
    100 гр. води
    100 гр. оцту
    50 гр. солі
    50 гр. цукру
    Гриби відварити 1,5 год., моркву потерти на грубій тертці, цибулю і перець порізати соломкою.Цибулю і моркву тушити в олії, потім додати перець і ще потушити 5 хв., додати кетчуп, гриби і тушити все разом 0,5 год.
    Потім додати сіль, цукор, оцет, воду, добре вимішати і розкласти в банки ( 0,5 л.) і стерилізувати 1 год.
    Олії приблизно 0,5 л.

    фото не вставляється, тож сорі. Але пробувала смачний, правда перцю давала менше і замість кетчупу давала томатну пасту 300 гр.
     
  5. agalinka

    agalinka Active Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчата хочу на зиму зробити протизапальний засіб лимон+мід+імбир, може хтось знає пропорцію і як робити?
     
  6. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Яблучне варення
    5 кг чищених і нарізаних дольками яблук.
    1,5 кг цукру
    Яблука пересипати цукром і поставити в духовку на 4 год. при t 150 -160 c (час приблизний, треба слідкувати за кольором варення і густиною)
    Час від часу помішувати.
    За годину до кінця можна додати пів чайної ложечки кориці. Додає дуже цікавий смачний присмак.
     
  7. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    тільки для особливо обдарованих господинь ( таких як я) треба написати- каструлю не заповнювати до верху. Бо яблука почнуть з неї вилазити, потім тяжко мити духовку. І довго доварювати на плиті.
     
  8. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчата, як думаєте, до коли буде полуниця, щоб я не пропустила наморозити? Тут у Львові не маю де, а морозилку маю в батьків, а поїду туди аж в кінці червня. То вже буде запізно? морозити тут скільки є?
     
  9. Soleil

    Soleil New Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Минулого року морозила полуницю в кінці червня, то вже не було на базарі багато полуниці. Заморозьте тут, скільки влізе, а тоді ще в батьків. Полуниці багато не буває :girl_yes:
     
  10. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    В кінці червня вона буде супер дорога, і мало, я теж до кінця червня дотягнула минулого року. А в цьому вже запаслась. Тоді коли вона була по 10 грн, і сухенька.:girl_curtsey:
     
  11. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Де то ви, цікаво по 10 грн надибали :) я менш ніж по 17 і то плохеньку, не бачила...
     
  12. HalynaKv

    HalynaKv Member

    Відповідь: запаси на зиму

    В неділю чоловік на гуртовому Шуварі купив полуницю по 8 грн., не відбірна звісно, але досить непогана.
     
  13. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    От саме там і надибали)
     
  14. ZaKohana

    ZaKohana New Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Порадьте господині. Що мені варто заморозити/закрутити з огляду на вік дитини і її алергічної схильності (бо холодильник старенький і місця там дуже мало)?

    ---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------

    Я поки що тільки про гарбуз думаю.
     
  15. Аделя

    Аделя Active Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчата, а чи морозить хто на зиму румбарбар? Як він, цікаво, після розморожування виглядає і смакує (хотілось би для випічки чи компоту)?
     
  16. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Да гарбуз і так гарно зберігається взимку, якщо звісно маєте якийсь гараж, підвал.
    А наморозити я б радила, кабачок, капусту цвітну, перець болгарський (хоч на рахунок його алергенності не впевнена) але моя дитина то все з задоволенням їла. Ну і ягоди - те що Ви будете влітку давати дитині, і на що буде гарна реакція то і морозьте.

    ---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

    Мені здається як всі ягоди, фрукти що містять багато води(полуниця наприклад) - ніяк. Хоча для експерименту я б заморозила, може не все так погано вийде.
     
  17. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    я морозила, але в компот лише використовувала і мені був нічим не гірший як свіжий:)
     
  18. ZaKohana

    ZaKohana New Member

    Відповідь: запаси на зиму

    нічого не планую їй давати до осені. А потім овочі. Але це таке, я ще про педагогічне догодовування інормації не "штудіювала".
     
  19. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Слухайте, а в якому ви вигляді морозите клубніку? розрізаєте чи цілу, в кульочках? чи перетерту?
     
  20. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    один або два кульочки цілоїї гарної до мартіні:), якщо не ахті то цілу до компоту, а так їсти то перемнуту з цукром
     
  21. Pulupjak

    Pulupjak Active Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Найбільше морожу перетерту з цукром, але трохи ще заморожую цілу полуницю, то взимку кидаю її до компотів.