запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: запаси на зиму

    Не думаю. Мої без холодильника стояли і нічого але я вару довше тоді- десь до години.
    А цукру сиплю на око але так, щоб добре всі ягоди накрив
     
  3. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    дівчата, хочу дуже багато зробити малини,дайте хтось рецепт варення і у власному соці
     
  4. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: запаси на зиму

    сиплю в трилітрову банку прибл. 1 ст. ягід+ 1-1.5 ст. цукру і так шарами до верху
     
  5. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    робила по цьому рецепту http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1299390&postcount=674- вже 1л нема:nyam2:
     
  6. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    В мене продовжується епопея з тими вишнями. Я вже зібралася закривати, але передзвонила на всяк випадок тітці, а вона каже що на вишні у власному соці на 5 кг тре як мінімум 2 кг цукру, а я дала один і воно мені ВЖЕ дууууже солодке. Що робити? І казала прям холодне залити в стерилізовані банки і простерилізувати по 10-15 хв
     
  7. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: запаси на зиму

    То вона Вам солодке, а вишеньці може бракнути). Вже зараз додати цукру, то він не розчинеться. Навіть не знаю.Я б варення тоді зварила
     
  8. kristina

    kristina Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Ми вишні вже без кісточок кладемо в стерилізовану 1 літрову банку, шарами даю цукру, всього 3-3,5 столові ложки, накриваю кришкою і чекаю доки пустять сік, встряхую, десь за 1-1,5 год ставлю стерилізувати банки 15-20 хв. Нічого не стріляє, вишня має смак вишні, не є солодка така, як на мене в власному соці то це в соці (а не в цукрі в великих кількостях), ну ми таку любимо. І процес не розводиться на 2 дні, для мене то важливо, люблю зробити і забути.
     
  9. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: запаси на зиму

    якщо вам цукру досить то тоді наложіть в банки та постерелізуйте(я стерелізувала 20 хв)
     
  10. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Моя мама вишні у власному соці взагалі без цукру робить, просто довше стерилізує в банках, нормально зберігаються, власне такі найкраще нам ідуть потім до випічки, салатів, вареників, каш і йогуртів
     
  11. kristina

    kristina Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    моя мама давала 1 чайну ложку, вони такі кислі,але смачні проте соку менше пускають, тепер ми даємо 3 столові на дуже набиту банку і люкс. Я вже за два заходи на консервувала їх багато. Товже справа смаку і звички. Бо маму тяжко було переконати давати більше 1 ложки )))
     
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: запаси на зиму

    "На вкус и цвет...", як то кажуть
    Для мене вишня, то кисляк шалений, тому цукру даю так трохи більше аніж чайну ложку))
     
  13. kristina

    kristina Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    може ще від сорту залежить, я люблю вишню морелю, вона велика м"ясиста , темна і для мене не кисла, така в міру, її і закручую.
     
  14. sanches

    sanches Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    маю три літри суниці
    як іі краще заготувати?
    (крім варення - не йде воно в нас)
     
  15. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: запаси на зиму

    А я навпаки- морелю ніколи не роблю у власному соці, а звичайну вишню(в нас вона аж чорна) але власне така вишня набагато кисліша за морелю
     
  16. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Все, закрила. пра з перших банок піднявся сік і майже весь витік
    під час стерилізації. пів банки сухі вишні.... :sad: а з наступних я трохи надібрала, то трохи більше лишилося. єдине що мене турбує, коли підняла кришку(а я кришками прикрила коли стерилізувала), то на ній такий наліт був, типу як шум, яякий зазвичай збирають. тут його зібрати не було можливості, бо я попередньо не проварювала. закрила так. як постріляє то постріляє, на другий раз буду знати якщо що :)
     
  17. Annyuta

    Annyuta Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    в мене теж сік піднявся, я трохи надібрала, але в майбутньому напевно спробую трохи недоливати, а сік що лишився прокипятити і долити вже вкінці! Правда не знаю си так можна?
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: запаси на зиму

    В мене гарненько вродили порічки, то ми їх просто пересипали цукром. Воно постоїть, сік пустить і будемо мати супер на зиму. Але я любу порічки!!!

    ---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

    Мо і непогано, але мені якось цукор таким методом не розпустився. Хоча вишні простояли в холодильнику без проблем.
     
  19. Maksli

    Maksli Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    я так робила минулого року, бо тоді мені мало шо того соку в банках залишилось, чого так було, не знаю,
    а в цьому році як закривала вишні, то нормально все було, дуже мало витекло.
     
  20. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Ви їх стерилізуєте?
     
  21. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Маю питання- якщо огірки гірчать( з городніми таке часто буває) то які вони мариновані?