Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму я одного року як квасила огірки, то тоже не мала кам*яної солі і дала йодовану, огірки були на смак як квашені, але не хрумкі, м*які! після цього випадку тільки з кам*яною сіллю квашу! а ще одного разу як квасила, то навіть не задумувалась над тим яка сіль, всипала, яка була, потім мама мені сказала, що то була йодована, то на наступний день, злила той розсіл, додала камяну сіль і залила знову, то вийшли нормальні огірочки, хрумкі, напевно за ніч воно не дуже подіяло, той розсіл з йодованої солі.
Відповідь: запаси на зиму Я робила на минулих вихідних, вийшло ну дуже смачно Варила довго десь 2год просто тушила кабачки, з попередньо обсмаженою морвою та цибулькою, а потім ше десь хв. 40 після томату і майонезу. Не стерилізувала, в багатьох рецептах написано шо можна без стерилізації. Олію давала тільки на смаження і трохи десь гр.100 до кабачків в процесі тушення шоб не підгоріли, тому вийшло навіть менше чим 0.5 л.
Відповідь: запаси на зиму я лечо теж не стерилізую, і завжди гарно зберігається, а ікру кабачкову ще ніколи не робила, то трохи переживаю, щоб не спортилась може ще хтось робить без стерилізації?
Відповідь: запаси на зиму Що можна робити з кизилом? Може хто має перевірений, але дуже простенький рецепт варення чи джему.
Відповідь: запаси на зиму Поділюся і я дуже вдалим рецептом "Корнішонів з кетчупом" (маринад на 3,5 л огірків) 3 стакани води, 1,5 ст. оцту 9%, 1 ст.цукру, 3 ст.л. солі, 1 пачка кетчупу Чілі,1 лавровий лист, перець духмяний і гострий (горошок), зелена петрушка, кріп, часник 3-4 зубчика. Приготування: помиті не різані огірки залити гарячим маринадом, стерилізувати 15 хвилин і закатати. Виходить просто нямка)
Відповідь: запаси на зиму заготувала собі на зиму лісову малину, сік. Давала 1 част. малини 1,5 част.цукру. Чоловік поставив на верх шафи, там гаряче і вона пустила бульки, певно покисла, що можна з нею зробити? ще не відкривала(((
Відповідь: запаси на зиму моя свекруха засипає малину в банці цукром, коли та добре побродить з цукром, зливає сік і зберігає його в холодильнику доки не використає весь зимою. А я інакше роблю: доводжу до кипіння малину з цукром і тоді закатую. Стоїть скільки треба в шафці в кладовці.
Відповідь: запаси на зиму ми завжди малиновий сік з цукром даємо 1:2, то добре зберігається! а в Вашому випадку, то я б злила весь малиновий сироп, додала ще трохи цукру і трохи проварила, не кипятила, тоді вже закатати. але спершу би попробувала на невеликій к-ті малини, яка вона буде на смак після додавання цукру і нагрівання.
Відповідь: запаси на зиму І я так цього року робила, тільки ще лишала пересипану з цукром на кілька годин, щоб сік пустила- то дуже смачна вийшла.
Відповідь: запаси на зиму Була нині на шуварі і так і не купила персики, 14,5- 16грн якось мені задорого(( чи то буде ще дешевше, бо 2 тижні тому були о 11-12, і продавець казала підійти в такий час як зараз... Купила лише баклажанів трошки, то щось з них зроблю))