Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
І я суницю заморожую ціленькою, йде зимою у кекси, каші, оладки, міксую ще з малиною, мені подобається. Я взагалі просто розморожених ягід істи не можу- несмачні. А от кидати іх в тісто ще замороженими, або в гарячу кашу - то супер і аромат і смак.
І моє питання- маю багато зеленого горошку, вже два літри заморозила, хочу ще законсервувати. Як це робити? Киньте перевірений рецепт, щоб вийшов такий, як купований для салатів. Горошок молоденький і соковитий, правда різнокаліберний.
наскільки знаю бобові потребують стерилізаціїї у автоклаві, але візьму на замітку якщо хтось з бувалих має позитивний досвід
В мене тато так закручує, на смак, як куплений, але я не знаю толком як. Його варити треба в банках, тобто стерилізувати треба точно 30-40 хв. Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
Горошок завжди бланшую десь 1-2 хв. у маринаді із розрахунку на 1 л. води 40-50 г солі, 15 г цукру і перед виключенням даю приблизно 50-70 г оцту 6 %. Далі перекладаю у підготовлені баночки. Банки 0,5 л стерилізую 45 хв.
А компот з вишні обовязково стерилізувати? Чи може дати трошки лимонної кислоти і так закрутити? Ще питання скільки цукру сипати? А ще чи можна просто вишні без кісточок чи з ними просто засипати у банку, пересипати цукром і закрутити кришкою, типу як мочені вишні, а не у власному соці. Хочу мати зимою до пляцків щось таке.
Компот минулого року робила без стерилізації, просто два рази заливала вишні кип'ятком. Нічого не постріляло. Лимонної кислоти не давала.
мені подобається дуже заморозка в пакетах слайдерах (продаються у відділі з фольгою і рукавами для запікання) або можна просто купити такі ж цупкі пакети, набагато зручніше ніж у звичайних тоненьких морозила на разі вишні. черешні, смородину і суницю, то от суниця виходить шматком, треба було спершу на дощечці заморозити поокремо а тоді докупи скидати(то ще просто чоловік морозив, поки сезон, а мене не було вдома, не здогадався).. але ітак то швидше експеримент, не думаю що збереже смак, а цукровані запаси на зиму не люблю взагалі а інші фрукти не злиплися, точніше можна відділити не знаю що з того вийде, минулого року заморожувала лише смородину, то була дуже задоволена п.с. морозилка з ноу фростом, не знаю як у звичній буде морозитись а ще минулого року за рекомендацією в цій темі блендерувала фрукти і заливала у форми для льоду (то найбільше сподобався агрус, ну але я люблю кислячок), бо малина, чорниці, ожина втратили смак, то якщо буду їх так робити то всерівно дам цукру
я цього року так полуницю морозила, взимку до сиркових десертів дітям - саме те, що треба. Спочатку блендеровану полуницю в формочках для льоду заморозила, а потім пофасувала в пакетики-слайдери. Компоти вже давно перестала на зиму консервувати, варю завжди свіженькі із заморожених фруктів. Вчора свекруха пів дня возилася з тим консервуванням компотів на зиму - дуже багато вишні свекор цього разу купив)). Я їй пояснюю, що маючи велику морозильну камеру, не варто возитися з тими кампотами, але мама в нас старої закалки)), каже, що трохи так, а трохи заморозить..В результаті не маленька к-сть тих 3-літрових банок великий простір в підвалі займають, та й користі, я вважаю, від консервованих компотів менше, ніж від свіжоварених з заморожених фруктів. В мене вишеньки в морозилці сидять.
Дівчата, Ви морозите горошок сирим, чи проварюєте перед цим? Минулого року тільки консервувала за таким рецептом: 1. Проварити горошок в підсоленій воді 30-40 хв. 2. Приготувати маринад: на 0,5 л. води 1 столова ложка оцту, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка цукру, лаврове листя, перець. 3. Залити горошок в банках холодним маринадом і стерилізувати 20-30 хв. Жодна банка не вистрілила, хоча для експерименту частину закручувала спеціальними кришками, а частину - такими, на різьбі (як з-під томатного соусу чи майонезу). І всю зиму закрутки простояли в кладовці, яка знаходиться в квартирі. УВАГА: рецепт вже точний.
Сирим, лущу і зразу заморожую, бо даю тільки до тих страв, які варяться-тушаться. Буду вдячна, якщо уточнете маринад, мені ще актуально
і я морожу очищений сирий горошок, взимку додаю до перших страв, різних рагу, а також підварений декілька хв (а деколи і сирий, просто розморожений) додаю до салатику олів"є.
хочу цього року зробити томатний соус.(кетчуп)поділіться,будь-ласка,рецептом. суницю,полуницю мну товкачем з цукрум і так заморожую.зимою як свіженька. чорницю блендерю з цукром.мені чомусь так більше смакує.
розкажіть точніше, перемололи, цукор давали? залили в форми для льоду (кубіки), а тоді витресли в кульок?
Не давала, але то в кого який смак, є одноразові форми для льоду, такі як пакетики, там же продаються де рукави для запікання, то в них ті кубіки і зберігались... Тобто поблендерила, залила і в морозилку... Єдине що виходить густувате і може бути важкувато заливати, з тим ше нічого не придумала Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
Я люблю згодом цукрувати до смаку заготовки фруктів, приміром та ж заморожена смородина з минулого року нам пішла без цукру на ура з йогуртом чи домашнім сиром, але не знаю яка була б до компотів, бо невистачило на компоти))) але дійсно для збереження смаку деякі фрукти варто поцукрувати, якщо нам буде засолодке то можна для гостей чи у випічку