запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    І я суницю заморожую ціленькою, йде зимою у кекси, каші, оладки, міксую ще з малиною, мені подобається. Я взагалі просто розморожених ягід істи не можу- несмачні. А от кидати іх в тісто ще замороженими, або в гарячу кашу - то супер і аромат і смак.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    І моє питання- маю багато зеленого горошку, вже два літри заморозила, хочу ще законсервувати. Як це робити? Киньте перевірений рецепт, щоб вийшов такий, як купований для салатів. Горошок молоденький і соковитий, правда різнокаліберний.
     
  4. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    наскільки знаю бобові потребують стерилізаціїї у автоклаві, але візьму на замітку якщо хтось з бувалих має позитивний досвід
     
  5. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    В мене тато так закручує, на смак, як куплений, але я не знаю толком як. Його варити треба в банках, тобто стерилізувати треба точно 30-40 хв.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. YeWa

    YeWa Well-Known Member

    Горошок завжди бланшую десь 1-2 хв. у маринаді із розрахунку на 1 л. води 40-50 г солі, 15 г цукру і перед виключенням даю приблизно 50-70 г оцту 6 %. Далі перекладаю у підготовлені баночки. Банки 0,5 л стерилізую 45 хв.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А компот з вишні обовязково стерилізувати? Чи може дати трошки лимонної кислоти і так закрутити? Ще питання скільки цукру сипати?

    А ще чи можна просто вишні без кісточок чи з ними просто засипати у банку, пересипати цукром і закрутити кришкою, типу як мочені вишні, а не у власному соці. Хочу мати зимою до пляцків щось таке.
     
    Останнє редагування: 6 Липень 2015
  8. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Компот минулого року робила без стерилізації, просто два рази заливала вишні кип'ятком. Нічого не постріляло. Лимонної кислоти не давала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    як правильно заморозити чорницю. , помити , висипати на рушник щоб висохла і в кульок?
     
  10. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    так, суха морозиться ідеально, ще можна висипати на паперовий рушник(швидше зайва волога "втікне")
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    мені подобається дуже заморозка в пакетах слайдерах (продаються у відділі з фольгою і рукавами для запікання)
    або можна просто купити такі ж цупкі пакети,
    набагато зручніше ніж у звичайних тоненьких
    морозила на разі вишні. черешні, смородину і суницю, то от суниця виходить шматком, треба було спершу на дощечці заморозити поокремо а тоді докупи скидати(то ще просто чоловік морозив, поки сезон, а мене не було вдома, не здогадався).. але ітак то швидше експеримент, не думаю що збереже смак, а цукровані запаси на зиму не люблю взагалі
    а інші фрукти не злиплися, точніше можна відділити
    не знаю що з того вийде, минулого року заморожувала лише смородину, то була дуже задоволена
    п.с. морозилка з ноу фростом, не знаю як у звичній буде морозитись

    а ще минулого року за рекомендацією в цій темі блендерувала фрукти і заливала у форми для льоду (то найбільше сподобався агрус, ну але я люблю кислячок), бо малина, чорниці, ожина втратили смак, то якщо буду їх так робити то всерівно дам цукру
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    я цього року так полуницю морозила, взимку до сиркових десертів дітям - саме те, що треба:). Спочатку блендеровану полуницю в формочках для льоду заморозила, а потім пофасувала в пакетики-слайдери.
    Компоти вже давно перестала на зиму консервувати, варю завжди свіженькі із заморожених фруктів.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  13. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дівчата, Ви морозите горошок сирим, чи проварюєте перед цим?
    Минулого року тільки консервувала за таким рецептом:
    1. Проварити горошок в підсоленій воді 30-40 хв.
    2. Приготувати маринад: на 0,5 л. води 1 столова ложка оцту, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка цукру, лаврове листя, перець.
    3. Залити горошок в банках холодним маринадом і стерилізувати 20-30 хв.
    Жодна банка не вистрілила, хоча для експерименту частину закручувала спеціальними кришками, а частину - такими, на різьбі (як з-під томатного соусу чи майонезу).
    І всю зиму закрутки простояли в кладовці, яка знаходиться в квартирі.

    УВАГА: рецепт вже точний.
     
    Останнє редагування: 10 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  14. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Сирим, лущу і зразу заморожую, бо даю тільки до тих страв, які варяться-тушаться.
    Буду вдячна, якщо уточнете маринад, мені ще актуально
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    і я морожу очищений сирий горошок, взимку додаю до перших страв, різних рагу, а також підварений декілька хв (а деколи і сирий, просто розморожений) додаю до салатику олів"є:).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  16. kewa

    kewa Well-Known Member

    хочу цього року зробити томатний соус.(кетчуп)поділіться,будь-ласка,рецептом.
    суницю,полуницю мну товкачем з цукрум і так заморожую.зимою як свіженька.
    чорницю блендерю з цукром.мені чомусь так більше смакує.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    розкажіть точніше, перемололи, цукор давали? залили в форми для льоду (кубіки), а тоді витресли в кульок?
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Маруся Іванова

    Маруся Іванова сонечко сяє...

    в компотах своя прелєсть. я і консервую і морожу
     
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Не давала, але то в кого який смак, є одноразові форми для льоду, такі як пакетики, там же продаються де рукави для запікання, то в них ті кубіки і зберігались... Тобто поблендерила, залила і в морозилку... Єдине що виходить густувате і може бути важкувато заливати, з тим ше нічого не придумала

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Я власне роблю завжди з цукром, то виходить добре.
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Я люблю згодом цукрувати до смаку заготовки фруктів, приміром та ж заморожена смородина з минулого року нам пішла без цукру на ура з йогуртом чи домашнім сиром, але не знаю яка була б до компотів, бо невистачило на компоти))) але дійсно для збереження смаку деякі фрукти варто поцукрувати, якщо нам буде засолодке то можна для гостей чи у випічку