запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    правильно
    я теж буду бо не завжди є час бавитися з приготуванням кетчупу з перетертих помідорів.
    Я роблю заради дітей
    В мене кетчуп робиться на основі томатного соку, дуже класний мені!
    Минулого року 25 маленьких банок(250,300,375 мл) пішло за 2-3 місяці(.....
    Цього року маю модну насадку на мясорубку для томато пресу, буду пробувати, здається що має бути ще краще ніжз через соковиималку бо мякоть залишатиметься з соком
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Угу, я вже в цьому не раз переконалася, в мене вже є холодильник з морозилкою но фрост, але мені ясно, що мало тої морозилки, хочу ще окрему придбати, от і вивчаю, чи конче мені треба теж з но-фростом, чи зможу обійтися капельною (дешевша набагато). А щодо ягід- то я частину малини, суничок і чорниці заморозила собі помитих і висушених на дощечках-тарілках, а потім пересипала в кульочки, то в мене окремі гарні ягодки. Ну але це спеціально і порційно для швидких кексів, які в мене дуже прижилися за останні два роки. Полуниця зблендерована вся.
    А для м"яса і риби впливає на якість суха чи капельна заморозка?
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    А можете поділитись рецептом кетчупу?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Дякую, дівчата. Я теж подумала, що помідори зарано, збила з пантелику жвава дискусія про кетчуп)

    То що за звір?) Знаю тільки слайдери

    Маю силіконові формочки для кексів, ніхто не пробував-можна їх в морозилку? Щоб заморозити порційно, наприклад, ті ж помідори, а потім в пакетики закинути?
    Чую, теж буду цей раз запасатись томатами - малий крім кетчупу ще й зупку помідорову любить

    Малину морожу в пластикових горнятках (таких як продають, напр., родзинки, в СМ), в горнятку від більшого йогурту. Малина не злипається (маю з городу, то не мию), гарненько відділяються ягідки. На вид і смак - майже як свіжа, син дуже любить взимку. Ще один фаворит - полуниця, морожу, як вже писали дівчата, терту з цукром.
    Крім того заморозила смородину, вишню, горошок і шпинат. Наразі все.

    Чорниця ціла мені не подобається морожена, так само як суниця (правда, в випічку їх не використовую, як тут радили, не можу сказати). Хто любить випічку з вишні - мені подобається без кісточок+дати трохи цукру - виходить а-ля у власному соці
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Ага, і ще горизонтальні не бувають ноу фрост ( хоча я ітак хотіоа вертикальну на шухляди, мені щось громіздке морозити не тре
    Щодо мяса риби, то по функціональності мені однаково, але може є якісь аргументи по користі чи ще чомусь... Там є той фактор, що ноу фрост розморожувати не тре, бо не замерзають оті шматки льоду по стінках
     
    Останнє редагування: 16 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  7. AilataN

    AilataN жива

    о, хороша ідея, треба в них позаморожувати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    силікону нічого ж не буде, пра?) інших дрібних форм я не маю
     
  9. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    я не знаю чи то всіх виробників стосується, але той, в якому можна пекти то вроді і морозити, часто попадались на очі від мінус такої до плюс такоє температури витримка:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дівчатка, як правильно консервувати щавель, щоб взимку використовувати його до борщу?
    Я трохи заморозила, але оскільки морозилка не гумова, трохи законсервувала.
    При чому за неперевіреним рецептом маринаду, який взагалі призначений для кабачків :girl_crazy:
    Бо моя свекруха давала закручений щавель, а я (як з голодного краю) набрала цілу купу слоїчків, то всі викинула - те місиво було не їстівне. :bad:
     
  11. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    промила висушила, порозбирала на суцвіття в морозилку, потім в пакети. готувала на пару - приготована смакує як свіжа, додавала в супи і пекла, але не розморожувала попередньо, відразу заморожену кидала в мультиварку і т.д
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. zdorov

    zdorov Well-Known Member

    Може знаєте людей, які збирають чорницю в наших краях і продають? Якось ті ящики мені підозріло виглядають
    Я би могла під'їхали на вокзал, чи куда треба. Брала би по 5 літрів+-
     
  13. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    і мене цікавить чорниця, купила б у когось знайомого на замовлення
    до речі, хто де бачив за нормальною ціною і яка вона зараз та ціна нормальна ))) минулого тижня почула про 40 грн, трошки перехотілося чорниць... але діти люблять, і до речі, хтось питав, як морозити. я морожу малими порціями, у малих макетиках з-під сирка яготинське 100 г і затягую плівкою, не розлазиться, правда діти їдять відразу, не чекають, щоб розтопилася.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. varschavcka

    varschavcka Well-Known Member

    Щавель я мию, ріжу, потім розкладаю на підносі, щоб підсох, а тоді вже ставлю в морозилку. Коли замерзне - розкладаю в пакет. До борщу потім класний, краще ніж маринований, де одні "нитки" і маринад.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. Муська

    Муська Well-Known Member

    якщо щавель це то саме що квасок, то я закручую у півлітрові баночки(так робить моя мама вже десятки років). Одна банка = 1 порція.
    Мию квасок, нарізаю дрібно і складаю у банки. Далі є два варіанти:
    1. Залити окропом і закатати кришкою.
    2. Залити окропом і ще простерилізувати хвилину на водяній бані і тоді закатати.
    Взимку то все виливаю до баняка коли варю зелений борщ.
     
    • Корисно Корисно x 1
  16. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Так, щавель і квасок - це одне і те саме.
    Який смак такого щавлю в борщі? Відрізняється від свіжого, чи один в один?
    І я частину так морозила.
     
  17. Муська

    Муська Well-Known Member

    мені по смаку практично одинаковий. Морожений мені не сподобався, мав якийсь присмак.
     
    • Корисно Корисно x 1
  18. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Броколі краще купувати наприкінці літа. Минулого року по 4-6грн/кг.

    Просто розбирала на суцвіття і пакувала в кульочки.
    Для суміші(перець,морква,горошок,цвітна капуста,юроколі) всі овочі різала/розбирала надрібно і занурювала на хвильку в кип*яток.
    --- дописи об"єднано, 17 Липень 2015 ---

    --- дописи об"єднано, 17 Липень 2015 ---
    Я пробував:girl_bye: Клала помідори блендеровані наніч, вранці витрушувала (легко вистрибують), і в кульочок. Ніц формам не зашкодило. Більше сподобалося, ніж в одноразових пластикових стаканчиках.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

     
  20. Olenya

    Olenya Active Member

    Дівчата, а хтось пробував базилік морозити? Я завжди сушила, але хочеться, щоб був як свіженький. Може заморозити?
     
  21. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Я минулого року заморозила чуть-чуть (мала зайвий). Імхо, отаке листя (шпинат, щавель, базилік..) можна морозити, якщо потім з нього щось варити, тушити, тобто готувати, не їсти в свіжому вигляді. Бализік морожений давала до рагу - нормальний, свою функцію виконав)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1