запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    • Подобається Подобається x 1
  3. La esposa

    La esposa Moderator

    хочу закрутити цю ікру. Не маю томатної пасти, і ніколи її не купувала. Яка то має бути банка? в рецепті - дати півбанки, то скільки?
    і чи можна замінити кетчупом?
     
  4. ANANASIK

    ANANASIK Well-Known Member

    А хтось маринує цвітну капусту? Поділіться рецептом.
     
  5. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Я знов до помідорового соусу. Тицьніть мене будь ласка в перепис, де помідори перетирають, солять, переварюють і закручують. Щоб якщо оцет і давався, то мінімально. Є таке?
     
  6. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Я люблю мариновану капусточку. Роблю за маминим рецептом: на 2 літри води(10 склянок) даю 1 склянку цукру, 1 склянку оцту (мама дає звичайний, я спробувала з яблучним і мені набагато більше сподобалося), 2 столових ложки солі, перець духм"яний (горошком),кілька лаврових листків. В киплячий маринад оцет додаю в самому кінці, даю кипнути ще 2 хв і виключаю. Головки цвітної капусти на 3-4 хв відправляю в киплячу воду і потім розділяю на суцвіття. На дно баночки (літрової) кладу "парасольку" кропу, 2 лаврових листочки і 5-6 духмяних перчин. Напихаю капустою і заливаю горячим маринадом. Банки стерилізую в духовці 15 хв, потім тільки докручую кришки, перевертаю і накриваю.

    --- дописи об"єднано, 22 Серпень 2015 ---
    Я такий робила цього року перший раз, мама вже купу років. Оцту не давали ніколи. Тільки перетерли помідори, добре прокип"ятили, посолили, поперчили і в банки. Банки в духовку на 15 хв і все. Ніколи ще не постріляли і не скисло. По консистенції таке як густий сік виходить.
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Насушила собі листя м'яти (навіть не в сушарці, а природньо на рушнику в хаті)- не сподобалося зовсім, так звикла до свіжої, що зовсім не те мені. А я фанат м'ятного чаю, п'ю його щодня зараз. Тоді згадала, що так само не люблю сушених кропу і петрушки і використовую тільки заморожені. Нарвала свіжих чистеньких листочків м'яти, кинула в зіп-кульок для заморозок і відправила в морозилку- така красота і смакота, ще й до того менше мороки, вже собі тягаю до чаю, як ліньки на двір бігти)
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    На м'ясорубці прокрутити помідори, сіль до смаку, варити 20 хв, налити в стерелізовані банки, закрити.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  9. ANANASIK

    ANANASIK Well-Known Member

    @flame, дуже дякую за рецепт, буду пробувати... А капуста виходить хрустка, чи така більше як варена?
     
  10. flame

    flame невгамовний експериментатор

    а во тут важливо не перекип"ятити. Ліпше недо-, ніж перетримати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Valensia

    Valensia Well-Known Member

    Маю дрібненькі, маленькі домашні помідори, знаю, якось закривають з часником, щоб були гостренькі. Поділіться, хто має перевірений рецепт. Дякую.
     
  12. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Valensia, я мариную з стручком паприки. На 1.5л банку 1 середній розрізаний на 4. Маринад, як на звиклі мариновані помідори.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Дівчата, хто має перевірений рецепт аджики зі слив?)
     
  14. Detektyv

    Detektyv Member

    Дівчата, тицьніть пальцем, де сливи мариновані провірені.
     
  15. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Кілька сторінок тому дівчата ділилися рецептами;)


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  16. lizarda

    lizarda New Member

    хто має файний рецепт БАКЛАЖАНІВ, не дуже гострих ?
     
  17. Luchik

    Luchik Well-Known Member

    Дівчата, поділіться перевіреним рецептом консервованої кукурудзи. Буду дуже вдячна!:girl_curtsey:
     
  18. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    Підкажіть мені будь ласка...що може бути причиною вздуття банок?
     
  19. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    а що закручували? банки стерелізували? А кришки?
    --- дописи об"єднано, 4 Вересень 2015 ---
    причиною може бути погано проварена банка (я про стерелізацію вже з вмістом)...
    або як була сильна жара ,теж може кришки підсадити...дивлячись де ви тримаєте їх...
     
  20. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    Помідори мариновані з корицею. Шкода продуктів і часу:girl_sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. Luika

    Luika Member

    Може бути оцет, особливо якщо він з пластикових пляшок. Львівський в скляних найнадійніший.