запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    У мене також минулого року поздувались всі банки, які я не стерилізувала (вже точно не памятаю, що то було, вроді-би компот з винограту, по рецепту треба було три рази заливати кипятком і кутати в ковдру). Після того все стерилізую, навіть там, де по рецепту пише, що не треба (варення лиш не стерилізую).
     
    • Баян Баян x 1
  3. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Ключ добрий?Ми цього року мусили перекатувати 30банок соку:girl_impossible:. Ніби раніше тим ключем користувалися і все було добре, просто тугий,незручний.А тут все поздувалося, і кришки якісь такі дивні, ніби покромсані ключем.
    Чоловік купив хороший,якісний ключ і все добре.
     
  4. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    дівчата, а ви вже щось морозите чи іншим чином запасаєте на зиму? наприклад ту ж черемшу, для іншої зелені певно ще рано?
     
  5. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    а хіба її морозять? я б не ризикнула... її запах може вам потім всі літні ягоди перебити
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  6. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Це не в ту тему, але я через те, що мала забагато, морозила руколу порізану. Думала, що не з'їмо. Але з'їли. Давала її в котлети такі звичайні та печінкові, коли молола м'ясо. В деруни. Кидала на сковорідку і робила омлет потім. І смак нормальний, такий пікантний і не гірчить. Ще зупку варила якось, то на смак як щавлева вийшла. Треба буде і його ще потім заморозити.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Я фреш березовий закрила :) Сезон закруток розпочато :)
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    А скільки може стояти? Що додаєте?
     
  9. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Закритий стоїть довго, ми он ще минулорічний маєм 2 банки, а свіжий - я не тримаю довго, як вчора зібраний, то стараюся сьогодні вже закрити.
    Додаю цукор, лимонну кислоту і апельсинку. В переписі йде 100 гр на 1 л, але то мені забагато, даю менше, я взагалі орієнтуюся на смак. Так само з лим.кислотою - на 1 л 3-6 гр, але то багато, даю приблизно 2гр, а потім можу досипати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    відкрила сезон закруток-перші 10 баночок пахучого полуничного вареннячка вчора ми з мультиваркою зварили:nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 1
  11. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Можна коротко про рецепт або посилання? Які пропорції цукру?
     
  12. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    взяла рецепт з книжки до мульті. 800г ягід+600г цукру. варити 1 год на 120 градусів з відкритою кришкою. помішувати.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    і я відкрила. Сьогодні закатала полунички у власному соці 5 баночок ;)
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    А то ще не рано полуницю заготовляти ?
    Думаєте,не буде вже дешевше?
     
  15. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

     
  16. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

     
  17. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    В минулому році вже дуже дешевше не було :girl_in_dreams:
    В середу були на Шуварі якраз в цілях заготовити полуницю на зиму.
    То Закарпатської вже практично немає, стояв лише один бус. Решта полуниця з Тернопільської області по 16-20грн.
    Далі буде йти львівська і як показує практика минулих років, то вона вже дешевша не буде.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Внаслідок теплої зими, полуниця цього року відносно рання, вже на підході домашня - якщо погода критично не зіпсується.
    Я планую з понеділка плідно нею зайнятись - класично перетерти з цукром (у нас всю зиму йде на ура), і спробую за рецептом @Khrystik.
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. vjv

    vjv Well-Known Member

    Я вже теж полуницю запасла, правда я перетираю з цукром і морожу, цілу зиму, як свіженька.
    В мене теж домашня і, до речі, вже пік пройшов своєї домашньої.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    де той рецепт?)))
     
  21. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    @Багіра ось ))
    ще додам, що в мультю краще більше 1кг полуниці не варити, бо воно в процесі піднімається і може "втекти". шкода мульті і продукту зіпсованого.
    і ще згадала-я полуницю в блендері попередньо взбиваю трохи, не в кашу, але і не цілі ягідки
     
    • Подобається Подобається x 3