Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
У мене також минулого року поздувались всі банки, які я не стерилізувала (вже точно не памятаю, що то було, вроді-би компот з винограту, по рецепту треба було три рази заливати кипятком і кутати в ковдру). Після того все стерилізую, навіть там, де по рецепту пише, що не треба (варення лиш не стерилізую).
Ключ добрий?Ми цього року мусили перекатувати 30банок соку. Ніби раніше тим ключем користувалися і все було добре, просто тугий,незручний.А тут все поздувалося, і кришки якісь такі дивні, ніби покромсані ключем. Чоловік купив хороший,якісний ключ і все добре.
дівчата, а ви вже щось морозите чи іншим чином запасаєте на зиму? наприклад ту ж черемшу, для іншої зелені певно ще рано?
Це не в ту тему, але я через те, що мала забагато, морозила руколу порізану. Думала, що не з'їмо. Але з'їли. Давала її в котлети такі звичайні та печінкові, коли молола м'ясо. В деруни. Кидала на сковорідку і робила омлет потім. І смак нормальний, такий пікантний і не гірчить. Ще зупку варила якось, то на смак як щавлева вийшла. Треба буде і його ще потім заморозити. Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
Закритий стоїть довго, ми он ще минулорічний маєм 2 банки, а свіжий - я не тримаю довго, як вчора зібраний, то стараюся сьогодні вже закрити. Додаю цукор, лимонну кислоту і апельсинку. В переписі йде 100 гр на 1 л, але то мені забагато, даю менше, я взагалі орієнтуюся на смак. Так само з лим.кислотою - на 1 л 3-6 гр, але то багато, даю приблизно 2гр, а потім можу досипати.
відкрила сезон закруток-перші 10 баночок пахучого полуничного вареннячка вчора ми з мультиваркою зварили
взяла рецепт з книжки до мульті. 800г ягід+600г цукру. варити 1 год на 120 градусів з відкритою кришкою. помішувати.
В минулому році вже дуже дешевше не було В середу були на Шуварі якраз в цілях заготовити полуницю на зиму. То Закарпатської вже практично немає, стояв лише один бус. Решта полуниця з Тернопільської області по 16-20грн. Далі буде йти львівська і як показує практика минулих років, то вона вже дешевша не буде.
Внаслідок теплої зими, полуниця цього року відносно рання, вже на підході домашня - якщо погода критично не зіпсується. Я планую з понеділка плідно нею зайнятись - класично перетерти з цукром (у нас всю зиму йде на ура), і спробую за рецептом @Khrystik.
Я вже теж полуницю запасла, правда я перетираю з цукром і морожу, цілу зиму, як свіженька. В мене теж домашня і, до речі, вже пік пройшов своєї домашньої.
@Багіра ось )) ще додам, що в мультю краще більше 1кг полуниці не варити, бо воно в процесі піднімається і може "втекти". шкода мульті і продукту зіпсованого. і ще згадала-я полуницю в блендері попередньо взбиваю трохи, не в кашу, але і не цілі ягідки