запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    якщо погода буде гарна, то можна ще на початку вересня купити за нормальною ціною.
    п.с. в мене вдома ще половина помідорів зелена. так що думаю тиждень-другий ціна не дуже мала б вирости.
     
  3. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Я теж помідори сушу в сушарці ,вже роки 3 підряд, ріжу кружечками,дуже нам подобаються, вони навіть солодші стають,потім даю до зупи, голубців, рагу та ін., деколи мелю їх в кофемолці.Також сушила баклажани, дуже швидко виходить, бо вони малосоковиті. Ще минулого року морозила помідори, то цього вже буду морозити більше, бо дуже класно зимою їх використовувати в піцу,гарячі канапки, зупи.

    Надіслано від мого Lenovo A536, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  4. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Як ви їх саме сушете?

    Надіслано від мого LG-D686, використовуючи Tapatalk
     
  5. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А як морозите? Кружальцями на підносі?)))

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  6. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    І мені цікаво,як оптимізувати замороження помідорів.
    Минулого року перед відпусткою просто кинула в морозилку кульок з помідорками(не було вже часу щось робити),потім просто виймала по кілька штук-шкірочка легко знімалася. Пішли мені на помідорову зупку і в соуси. Але місця займали багато,тому зараз в пошуку кращої ідеї)
    Ще робила так:половинки на 2год в духовку,потім вибирала ложечкою,додавала прованські травки ,трохи олійки,блендерувала і заморожувала порційно в формах для мафінів. Зручно,смачно,але пацьканини багато)
     
  7. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    @flame , Оля, а ти солила вялені помідорки?
    Бо я олією оливковою залила іх, але крім італійських трав ніц не давала, закрутила, а тепер думаю чи стоятимуть. Чи в холодильнику тримати.
    IMG_20160820_102959.jpg IMG_20160820_164256.jpg IMG_20160820_165133.jpg
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  8. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    баклажани сушу без шкірки і кружальцями, сушу до готовності.
    Морожу кружальцями на дошці, але застеляю целофаном, щоб легко відставали, а потім вже заморожені зсипаю разом.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Altera

    Altera зачарована птуха

    я теж спробувала - буквально за два дні на сонці висохли, як грибочуи стали (я їх вздовж різала на капустяній шинковці - відро баклажанів у 3-х літровий слоїк влізло:girl_crazy:)
    @Nimfa, а поділіться - як ви їх потім використовуєте?
    і в мене в духовці досушуються, зараз буду закривати - а скажіть, ви як олією залили то кришки намертво закручували і потім в духовку? А якщо кришки звичайні..резинки не спечуться?:girl_blush2:
    Чи спочатку прогріти помідори, а потім закрутити?
     
  10. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Я певно не зовсім зрозуміла ваше запитання.
    Я порізала помідорки половинками, виклала на папір, посипала травами, поставила в духовку на 110 град, 4,5 год з конвекцією, в мене електрична бош. Далі поскладала сухі ( деякі не зовсім сухі) помідоркри в банки, залила оливковою олією і закрила кришками. Все, поставила в кладовку.
    От і думаю, чи відкрити, посолити, чи переставити в холодильник.
     
  11. flame

    flame невгамовний експериментатор

    так. Там в рецепті було написано - посолити і посипати сушеними травами. Так і роблю.
    помідори мають свою кислоту. + вони в олії - повинні стояти.

    --- дописи об"єднано, 22 Серпень 2016 ---
    закручую завжди на максимум і після того, як витягну з духовки ще пробую докрутити.
    от тут не знаю, я не вмію звичайними кришками закручувати. Завжди користуюся тими кришками з різьбою і орієнтуюся по тому, як вони надуваються в духовці під час стерилізації, а потім опускаються (втягуються). ТОді я точно знаю, що вони не постріляють.
     
    Останнє редагування: 22 Серпень 2016
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. Olga Letsdance

    Olga Letsdance Well-Known Member

    Морожу їх у вигляді пюре. Знімаю шкірку, блендерую. Заморожую в сіліконових формах для кексів, потім скидаю в зіп-пакет (не можу сказати, що аж дуже компактно складаються, але нічого більш оптимального поки що не надумала, мама морозить в одноразових стаканчиках).
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Vinnikomachka

    Vinnikomachka Читаюча посиденька

    дівчата, а хто квасить помідори на зиму, як то правильно робити, навчіть чайника :girl_blush2:бо маю тих помідор завалісь, вже не знаю що з ними робити
     
  14. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    в основному у різні рагу даю, для чого ще можна використати - не придумала. Тато мій готує Хашламу (тушене мясо, в оригіналі - баранина, з баклажанами), то зимою брав в мене сушені, бо на базарі були по 90 грн.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Altera

    Altera зачарована птуха

    там в сусідній темі @Vinnytska давала рецепт - після того, як залили олією ще витримати банки в духовці хвилин 20 при 110С
    От я й питала - закрученими чи не дуже :)
    @flame, Оля, дякую, познаходила і я баночок з закрутками - там тих помідорів дійсно жменька вийшла, а я слооооїків наготувала!:girl_crazy:
    ось не можу визначити ступінь готовності - вибираю потроху вже готові, але вони все одно м"які, хоч і сухі вже - то так повинно бути? Чи досушувати "на шкварок":girl_haha:?
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    @Kroshka Enot наварила я сьогодні кетчупу. наша сім*я приєдналася до фанатів Вашого рецепту. дякуємо за смакоту!!!:ThankYou::give_rose::heart::nyam2:
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    Планую завтра замаринувати помідорчики і щось не можу визначитись на якому рецепті зупинитись. Кожен раз щось мені не те: то занадто прісні, то задуже оцтовані... Може хтось поділиться перевіреним роками рецептом смачнющих помідорів?

    Надіслано від мого SM-J200H, використовуючи Tapatalk
     
  18. Altera

    Altera зачарована птуха

    мені оцей рецепт дуже подобається Помидоры с морковной ботвой : Помидоры - обов"язково щороку кілька баночок таких роблю
     
  19. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Не знаю,як правильно),просто роблю за рецептом моєї бабці.
    Варю росіл:4л води,150гр солі кам'яної не йодованої,10горошинок перцю,2лаврових листочки.Довести до кипіння,охолодити до кімнатної температури і залити помідори.
    Спершу квашу у великій банці чи каструлі. Кладу туди багато часнику,корінь і листя хрону,листя смородини,кріп і т.д.(переважно беру на базарі ті готові "букети"))))
    Акуратно заливаю,щоб помідори були повністю вкриті водою. Зверху накриваю марлею і насипаю 1ст.л. сухої гірчиці. Або ж накрити нещільно тарілкою чи кришкою. І в тепле місце десь на тиждень. Чим тепліше,тим швидше скиснуть. Зараз прохолодніше в квартирі,то можуть і до 2тижнів стояти. Я періодично дегустую)))
    Коли помідорки готові,перекладаю їх в маленькі банки. Росіл кип"ячу,охолоджую десь до 60градусів,заливаю і закручую.
    Знаю,що газдині квасять і відразу закатують,але я не пробувала-не зраджую сімейним традиціям)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Рецепт мами чоловіка, для мене просто ідеальні

    Помідори мариновані:
    на дно
    цибуля+морква
    перець духмяний горошком
    суцвіття кропу
    петрушка
    лавровий листок


    вкладаєте помідори

    на 3 л банку!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    12ст.л оцту
    6ст.л. цукру
    3 ст.л. солі
    залити водою, стерилізувати
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. protector

    protector Member

    Я також закриваю спаржеву фасольку, але солі даю тільки чайну ложечку, бланшую значно довше - 30хв. Оцет не даю зовсім! Стерилізую 1л банки 40хв. Рецепт перевірений роками, бо у чоловіка цукровий діабет, то це його улюблена їжа!
    --- дописи об"єднано, 25 Серпень 2016 ---
    Я використовую лимонну кислоту замість оцту
     
    • Корисно Корисно x 1