Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. Gybka Bob

Gybka Bob Member

Відповідь: Збираємось до ПБ -2

в з марлі можуть ниточки виділятись...а якщо шви є, чи просто "прилипне", то може бути неприємно, коли ці ниточки будуть зачипати. Але то таке...кожному своє

3. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

Я думаю, що у Вас в дома може завалялось старе простирадло, з нього і зробіть! Розріжте на куски приблизно А4 формату і все:)
    У мене були шви, то кращого мені нічого не було, а ніж саморобні підклади. Пішло два простирадла, бо ще в дома ними користувалась поки не позаживали шви.
    Доречі мій лікар вимагав, щоб підклади були білі. Краще видно вміст виділень.
    Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

---------- Додано в 19:47 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Брррр:sad:, як подумаю....

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

4. zjomka

zjomka Well-Known Member

Марля може бути, але все-таки простирадло краще, промокає не так швидко і дійсно тих ниточок нема. Я також ще й дома саморобними користувалась, щоб там все швидше загоїлось.

5. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, а дитячі лашки ви при яких температурах прали? Собі зараз перу на 30. Потім перепрасую і думаю досить. А для дитинки треба на виварюванні чи як? Боюся щоб не позбігалося і не полиняло. Хоч якогось яскравого і не маю, але все ж. Перу Кларом, написано, що ним можна користуватися з народження. Ви чим прали?

6. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Я в машинці перу при 50, брала порошок карапуз на нат милі

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я навіть щось не задумувалась, що треба прямо виварювати :). прала при т-рі 40 всі лашки, гелем Jelp

8. KAPUCHINKA

Та я теж якось про те не думкла, але почитую комаровського, знаю що його фільтрувати треба, а там виварювати, виварювати, то вже, думаю, на всякий випадок перепитаю.

9. agnechka

agnechka New Member

А я в пологовий попрала вручну тільки викрутила в машинці, прала дитячим милом для прання. Вже для забруднених речей буду користуватись рідким органічним порошком sodasan,хтось щось чув про такий?

10. blakytnooka

blakytnooka Member

я перший раз прала милом господарським, теж в машинці тільки на полоскання... Таким чином точно з температурою виварювання не попереш)) але в малого була спочатку алергія трохи і поки не знала від чого прала так. Зараз з двома дуже не буде коли так заморочуватись і бавитись. Та й взагалі раз чула,як комаровський радить дитячі трусики прати, то мені аж страшно стало. А враховуючи швидкість їх запісювання, тим більше. Ясно він багато цікавого розказує, але тут я б так сильно на нього не орієнтувалась.

11. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

І я сьогодні задумалась який засіб для прання купити. Усі Ви назвали різні, але я не розуміюсь на них. Як Ви обирали?

Останнє редагування: 10 Листопад 2014
  12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

в мене обирав чоловік, в тому Jelp найменший процент тих якихось засобів поверхнево-чинних, я так розумію то власне ті мильні основи. Ну якось так, але то ми так зараз бавимося , на початку :)

13. Dominika

Dominika Well-Known Member

Я купила болгарський порошок Тео Бебе...дещо вже навіть перепрала. А тепер от читаю, що там таки є трохи фосфатів. Знаю, що часом в діток навіть гіпоалергенні засоби можуть викликати алергію, а інколи і звичні нормально переносяться. Це вже в процесі виясниться. Так що поки ставлюсь до того питання спокійно.
    О, вичитала, що таки фосфатів там намає, є дозволені в Європі фосфонати. Вотаке...

14. KAPUCHINKA

Я дивилася щоб можна було користуватися з народження не і щоб був еко. Ну в мене вже давно пунктик на тому, то подивилася на сертифікати, ну і все таки німецький, сподівпюся можна вірити.

15. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ми перемо амвеївським без запаху ,правда перейшли на нього недавно ,і то після висипки малої. Поки задоволена, висипка зійшла, а так прали постійно порошком Baby.

16. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

дитячі (і дорослі) речі перу в температурі, рекомендованій виробником (на бірочках вказано). Для чого давати більшу Т°? Яке мега-забруднення треба відіпрати?
    Теж використовую Клар, але не тільки для дитячого одягу, а для всього. Для чого (і як) розділяти? Дитина ж буде контактувати і з вашим одягом (коли на руки візьмете).
    Не прасую одяг взагалі (окрім парадОвих речей) і нікому нічого не є ;) (нє, ну старшому речі в пологовий ще прасувала, за давньою мамською традицією, а молодшому вже ні - все чудово, жодної різниці нема :) ). До речі, стільки часу з тим прасОванням економиться!

17. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

То правда, як малий народився, то прасувала майже кожний день, а могла за той час відпочити, бо ходила як зомбі. Але як маю як, то і зараз люблю попрасувати майки, футболки, бодіки. Все-таки воно стає приємнішим до тіла.

18. Orman

Orman Модератор-бомба

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мені лікар після пологів казав деякий час митись тільки господарським милом, хоч мала я лиш одну тріщинку. Але я і так увесь час його користаю для такого діла)), ну, бо не підходить мені нічого більше, то й нам не звикати.

господарське мило беру в звичайних магазинчиах. Лишень найкраще брати ото темне з різким запахом, всі ті світлі, які в мильничках на раз-два розлазяться то не то.

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:22 ----------

угу, я другий раз прасувала лиш до ПБ, ну просто щоб хоч вигляд мало, гарно поскладалося, а дома вже нє.
    Зато перший раз, вже десь тут писала дома не тільки прасувала з двох сторін мало не до року, а ше й праску дитячим милом мила. Ото дурне!)

20. Nuson

Nuson New Member

Хтось має контакти до Нікітюка? Якщо маєте, скиньте будь-ласка в пп

21. Deidra

Deidra Well-Known Member

Посортувала сьогодні дитячі речі.. щось в мене з розмірами не сходиться: доведеться докупити ще кілька чоловічків в пологовий, бо якісь вже дуже великі ті некстівські, порівняно з українськими бодіками і повзунками. Дівчата, а як вгадати розмір? :girl_flag_of_truce:Бувають дітки, яким 56ий відразу не підходить? А дуже незручно малявочці буде в 62ому?
    Щодо прання, то маю гель персіл німецький для діток, маю чікковський пом*якшувач. Але мама наполегливо радить те, що в роддом, взагалі без миючих засобів попрати - певно, так і зроблю. А там побачу, чи не буде дуже жорстке від нашої води.
    А з прасуванням - то мені взагалі страшно: як прасувати ті дитячі лашки - то мені аж страшно. Хіба уявляю, як пелюшки прасувати :girl_crazy:
    І ще, чи досить для малечі махрового банного полотенця в пологовий (+ дві байкові пелюшки). В сенсі, що ніяких більше одіялок-ковдрочок не буду брати. Чи треба кілька мати таких речей?

Статус теми:
Закрита.