Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

Я от якраз сьогодні собі їх зробила. З одної простині вийшло 12 шт. Прокладки розміром 15 на 50 см, два шари тканини, а всередині - вата. Минулого разу робила такі самі, то було досить зручно. Брала 12 шт., але мені їх було замало, треба було хоча б 20.
    Також вистачило однієї маленької упаковки.

2. invisible

invisible Well-Known Member

Дівчата, вибачте, що туплю можливо, але якщо вату й марлю класти в ті шматки простині, то значить кожну окрему прокладку треба ще зшивати? :girl_blush2: А прасувати до чи після зшивання? Ну воно ж має бути по максимуму стерильне, правда?

Ой, а це як? А як же воно без білизни триматися буде? :girl_cray: Рукою чи що підтримувати? А трусики післяпологові одноразові можна використовувати?

Мда, стільки ще нюансів тепер вилазить виявляється... :girl_blush2:

3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я не клала ніяких ваток-марлів - просто складений шматок простині. Та і більшість не кладе. Як на мене воно абсолютно непотрібно.

4. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Я брала трусики, ніхто не забороняв їх носити, основне щоб там була слабка резинка, тобто щоб ніде нічого не тиснуло, ну і не синтетичні, бо то ж інакше можна все по дорозі погубити ))))))) Не знала тоді що є якісь спеціальні після пологові прокладки, звичайні не підходили, шов пік, то різала оті одноразові пеленки.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, ви не будете з тим всім бігати.;) Помаленько перейтися в туалет, чи дитинку переодіти, чи т.п. Ну, мені принаймі трималося...))) Труси пробувала одягати- завал,:girl_cray: все пекло, шви тягнули, жахи одним словом.

Стосовно ватки, то ніц я не клала. Звичайну простеньку простиньку подерла на куочки, скрутила та й все. Так було найзручніше.

6. Holly

Holly Moderator

А я того разу не мала саморобних прокладок-шматок. Купила собі пачку урологічних прокладок сені. Мені її вистачило на всі дні перебування в ПБ.

7. fiesta

fiesta Well-Known Member

Я купила післяродові прокладки Chicco анатомічні і одноразові трусики Chicco. Ці прокладки зверху ніби з марлі і не мають штучного клейкого шару знизу - виглядають натурально; а трусики - як тканинно-паперова сіточка. Тобто все дихаюче, натуральне...
    І ніяких саморобних робити не буду!

8. glasses

glasses Member

На Мечнікова дали список - 40 на 60 - 8шт.
    Я також буду робити більше, бо в мене навіть як місячні, дуже багато в перші дні тече, то краще мати на запас і + маю ці урологічні.

9. Лідочка

О, ну то дуже і дуже мало, іде як мінімум в два рази більше.

10. glasses

glasses Member

Я теж так думаю, тому роблю багато. Мама мені повіддавали старі простиньки. Але ще не бралася за то. А в ПБ вважають напевно, що то нормально, раз в список включили таку кількість.

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, то собі уявіть десь приблизно з розрахунку одна на ніч, одна 1-2 на день. Це якщо бути в пологовому три дні. Та то геть мало. Якісь смішні вони з тим списком.)
    Мене виписували аж на п"ятий день, то навіть не уявляю щоб я з тими вісьмома штуками робила.
    Добре ми тут можемо порадитися, чи хтось в когось запитає, а так то навіть не уявляю...

Я досить довго лежала в паталогії до пологів, то все знала що до чого як свої п"ять пальців.)) Навіть оцей пакет медикаментів на пологи, що продавався в аптеці тій їхній готовий я глянула в список, коли дівчата собі купували що там є, переписала і прогулюючись щодня помаленько пошарила по дешевих аптеках і то саме скупила собі поокремо. Вийшло порядно (навіть дуже порядно) дешевше.))

12. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

мені в роздалі пішло 5+малого передівала 2-3 рази запісяв...закакав+ мені на 3 дні штук 7
    я б брала 15, але не наголошувала що маю бо в роздалі забирають на що треба і не треба

13. Лідочка

Це не мій допис...
    Але я не зрозуміла, це ви про що? Бо ми про ті саморобні прокладки....А ви напевно про одноразові пеленки?
    До речі, одноразових пеленок я би теж радила побільше взяти. Там на пологи треба, я мала великі, то в родзалі мені їх просто порозрізали на половину, бо завеликі. А після пологів то якраз супер були такі великі, ніде нічо не протекло.

14. glasses

glasses Member

Я теж так от читала і зрозуміла як Лідочка і не стала коментувати.
    Щодо одноразових пеленок - знову список на Мечнікова - Я так розумію, що то, то саме, бо вони їх називають - непроникаючі пеленки - обов"язково наголосили мені на розмір і сказали, що має бути саме такий, а не меньший - 10шт - 60 на 90.Я купила, як би їх всіх ще взяти, бо пакунок вийшов в мішок на мусорне відро. І купила 8 шт маленьких - вже дитинці.

15. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Я також використовувала прокладки сені і одноразові трусики. Мені було дуже зручно, тим більше, в перші дні коли є більші виділення не уявляю, як використовувати саморобні прокладки.

16. Virginia

Virginia Well-Known Member

А мені ті прокладки сені не підійшли. В мене був шов і мене все гумове дуже пекло. Порвана простинь була в сам раз, перші 3 дні.

17. erene

erene Well-Known Member

ого, я мала з собою 5 шт за рекомендацією лікарки, 2 в родзал, одну на пеленальний столик і 2 для себе, сказала що це не є якийсь дифіцит і як треба буде то собі докупиш.

18. glasses

glasses Member

Пишу так як дали список і наголошено було саме на розмір. А малі я вже сама вирішили собі докупити, бо кажуть, що дуже зручно переодягати маля. Я в тому недосвідчена, отож слухаю всі поради.

19. Лідочка

Але 10 шт для дитини то дуже багатоІМХО. Штук 5 - то максимум.
    А я взагалі мала тільки великі, малих окремо не купувала.
    Ви собі наготуйте дома, хай будуть, як буде потрібно, то чоловік принесе.
    Воно то так, але великі не завжди є в аптеці і ціна в ПБшній аптеці завжди вища. Ну і залежить які пологи. Мені після КР (та і думаю після епізіо) до аптеки дійти - то чогось вартувало.

20. glasses

glasses Member

Нє, Лідочка, я може не так висловилась. 10шт такого розміру - це в списку пологового. А ті решта 8 шт меньших, що я купила, то я вже вдома буду тримати, як треба буде то донесе чоловік. Я думаю 10, бо на стіл покласти для себе, а решту вони напевно для маляти, як Ви і писали.Мабуть такий розрахунок. Ну я скажу, що і по якості вони відрізняються. Оті, що великі - такі грубші, а ті, що меньшого розміру - тоньші.

Статус теми:
Закрита.